Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

וולבו s60 או סקודה סופרב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4658 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רק שאלה,

ראיתי בפורום שיפורים שהצלחיו להוציא מסיאט לאון 1.8TSI 210 סוסים רק ע"י החלפת צ'יפ

האם ניתן לעשות את השיפור הזה גם בסופרב? אם כן - תמורת סכום יחסית נמוך (אני מתאר לעצמי כמה אלפים בודדים לא?) ניתן להביא את הסקודה למצב שיש לה גם יותר אבזור מהוולבו הבסיסית וגם יותר כוח.

אם זה אפשרי, לא עדיף?

גם להבנתי ניתן בלחיצת כפתור להחזיר את הסקודה למצב הנורמאלי שלה שהוא 160 סוסים. אז רק כשבא לכם קצת אקסטרה - לחיצת כפתור ושחררתם שד החוצה.

אם הרכב תומך בזה - לי ברור מה הייתי בוחר, מה גם שציינו כאן כבר שהוולבו, למרות העודף של 20 סוסים, כבדה יותר וגם מרגישה כזו.

יש כאן הרבה דברים שמצביעים לרעת הוולבו - הרבה מציינים כאן שהם פגעו בנוחות בסדרות החדשות שלהן לטובת התנהגות וזה מאפיין מאוד אנטי-וולבו - אני חושב שהם עשו טעות במובן קהל היעד שלהם אבל אני בטוח שהם יודעים מה הם עושים וכנראה שקהל היעד שמחפש רכב יותר מתנהג גדול מזה שפשוט מחפש לשקוע בנוחות בתוך רכב.

לא עשיתי נסיעת מבחן באף אחת מהן - הכל על פי שמועות, אני יותר שואל מאשר אומר.

אתה מפספס את הפואנטה לדעתי. קודם כל זה די שיטחי להגיד שמה שמכריע זה מספר הסוסים. ומה יקרה עם תתקין צ'יפ ב-S60 ולא בסופרב?

אני אפילו לא רוצה להיכנס ללכל עניין המשקלים, הזמינות של הסוסים האלה בסל"ד מסוים, מומנט וכל הנתונים המאוד מאוד רלוונטיים האלה. אני רוצה לגעת בזה בשתי דרכים מאוד מאוד מופשטות -

1. יותר לא תמיד אומר יותר טוב. אם נקביל את זה למירוצים לדוגמה - אני בטוח שיש רכבים עם פחות סוסים מאחרים אך עם זמני הקפה עדיפים בזכות משקל ומתלים למשל.

2. משפחתיות גדולות/מנהלים - איך שלא תקרא לזה. האם הרכבים האלה באמת צריכים את כל הסוסים האלה? האם 160 סוסים אינם מספיקים לנהג הישראלי הממוצע? הסופרב על גודלה ומשקלה מאיצה ל-100 במשהו כמו 8 שניות (אני כבר לא זוכר את הנתון המדויק). זה מעולה בהשוואה לכל משפחטומטית ממוצעת והיא גדולה וכבדה יותר. מדובר ברכב חזק. אין שום בעיה לשייט איתה באזור ה-180 קמ"ש ולא חסר לה כח. האם 20 כ"ס נוספים היו תורמים לי הרבה? אם תשאל אותי, התשובה היא לא. כי היה לי מספיק קשה להתמודד עם 160 הסוסים ואני חושב שהמגבלה שלי כנהג הגיעה הרבה לפני שמיציתי את הסוסים שמתחת למכסה המנוע. בהתחשב בכל אלו, למה בכלל לפגוע במקוריות הרכב ולסכן את תקינותו בעתיד?

Live fast, die young - leave a better looking corpse

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בהחלט אפשר לשים צ'יפ אך כפי שכבר רמזו לפני יש לזה מחיר באמינות ושרידות של המכללים וזה לא ממש נדרש.

זכור לי שבפעם הראשונה (והיחידה) שהגעתי למוסך המרכזי של סקודה התפעל הבוחן ממנוע הדיזל (הוא כנראה לא ראה הרבה יטי דיזל לפני כן) ושאל אותי אם יש לה 170 כ"ס. עניתי שיש לה "רק" 140 סוסים באורווה ושזה נראה לי מספיק לגמרי.

אז הוא ענה "אז מה - אפשר לשים צ'יפ"

אז זהו שאפשר - אבל אין ממש סיבה לעשות את זה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

המושג שצריך לבחון בנוסף לכח סוס (כ"ס) הוא: "מומנט הפיתול" (מומנט שנמדד ב-קג"מ).

מבלי להיכנס יותר מדי להסברים, המנוע הופך את האנרגיה האצורה בדלק לתנועה סיבובית של גל הארכובה. לכן, מודדים את מה שהמנוע מוציא במומנט פיתול.

בסקודה סופרב DSG 1.8 (החדשה):

0 ל-100 קמ"ש 8.4 שנ'

כ"ס/סל"ד : 4500-6200/160

מומנט/סל"ד : 1500-4500/25.5

בוולוו S60 T4 1.6

0 ל-100 קמ"ש 9.5 שנ'

כ"ס/סל"ד : 5700/180

מומנט/סל"ד : 1600-5000/27.5

(הנתונים הנ"ל מתוך אתר "אוטו")

אז מה אנחנו רואים:

שהוולוו מצויידת במנוע "חזק" יותר מאשר הסופרב (הן מבחינת כ"ס והן מבחינת מומנט פיתול) אך הסופרב מאיצה מהר יותר.

יש אשר יגידו כי החיים הם לא 0-100, וכל רכב יגיע ל-160 קמ"ש, אך נתון זה חשוב ברגעים של עקיפות או ביציאה ממצבים מסוכנים.

פורסם

בדיוק בגלל כל מה שכתבת הערתי מוקדם יותר בשרשור שהסופרב דיזל עדיפה על שתי המכוניות עם 35.6 קג"מ ו-170 כ"ס.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

קודם כל המשקל של הסופרב והוולוו זהה, שתיהן באזור ה-1470-1490 ק"ג.

דבר שני, הסופרב מאיצה ל-100 תוך 8.5 ש' והוולוו עוזה זאת תוך 8.3 ש'.

הנתונים נלקחו מאתר carfolio.com

http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=220308

איזו טובה יותר? תעשה נסיעת מבחן בשתיהן ותחליט לבד.

לטעמי אנשים מייחסים יותר מידי חשיבות לרמת אבזור ופחות מידי חשיבות לנוחות הרכב.

בתור אחד שנוסע כל יום 100 ק"מ אני מניח שאתה תהנה יותר מרכב שקט יותר, נוח ונינוח יותר מאשר עוד גדג'ט כזה או אחר.

אז יש כיסא לא חשמלי, אז מה? כמה פעמים ביום יוצא לך לכוונן את המושב?

אז אין חלון בגג, אז מה? לי יש חלון בגג והוא נותר ללא שימוש.

להלן רשימת האבזור המיותר שיש לי ברכב: כוונון חשמלי, מושבי עור, חלון בגג, מזגן מפוצל, מחליף 6 דיסקים ועוד.. אני בהחלט יכול לחיות גם ללא כל אלו (שמרובם אני בכלל לא נהנה), אך הנוחות, המרווח, השקט בתא הנוסעים והרייד מאוד חשובים לי.

בקיצור, קח את שני הרכבים לנסיעת מבחן (כמה שיותר ארוכה) ותחליט איזה יותר נוח ונעים לך, כל השאר זניח (לדעתי).

עכשיו, לגבי צריכת דלק, האם זה משהו חשוב בשבילך (בכל זאת אתה נוסע בסביבות 30K ש"מ בשנה)?

אם כן אז הייתי שוקל לרכוש רכב חסכוני יותר.

לדעתי, באותה רמת מחירים יש את הקאמרי היברידית.

הרכב נוח משמעותית מהסופרב ומרווח יותר.

לשלילה - סביבת הנהג פחות אלגנטית והעיצוב החיצוני של המודל החדש לא לטעמי בלשון המעטה (אך גם הסופרב לא מלכת היופי כך שזה תיקו).

מבחינת אבזור לא יחסר לך שום דבר והיא לא נופלת מהסופרב המאובזרת.

מבחינת כוח, ממש לא חסר והיא למעשה תהיה מהירה יותר מהסופרב באופן משמעותי (0-100 ב- 7.3 ש') http://www.topspeed.com/cars/toyota/2013-toyota-camry-hybrid-ar156991.html

והכי חשוב, צריכת הדלק שלה תהיה טובה מאופן משמעותי מהסופרב והוולוו גם יחד.

דיווחים ברשת מספרים על צריכה ממוצעת של 15-16 קמ"ל בזמן שלסופרב באותם התנאים מדווחים על 1:12.

http://www.fuelly.com/car/toyota/camry/2012/hybrid%20h4

בקיצור, אני בהחלט ממליץ לך לפחות לבצע נסיעת מבחן בקאמרי ולראות אם היא לטעמך.

אגב, אופציה מעניינת נוספת היא פיז'ו 508.

פורסם

קאמרי הברידית בייבוא סדיר עולה ה-ר-ב-ה יותר מהסקודה סופרב / S60 (מחירה של הקאמרי ההיברידית הינו 240000 ש"ח)

והחיים ידידי הם ממש לא 0-100, וזו אחת הדרכים הגרועות (לעניות דעתי) להשוואה בין מכוניות.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
מנהיגה על S60 בחול, לא התרשמתי לטובה מבחינת נוחות, חלקות ושקט. זה לא אוטו פרמיום.

לא מכיר את הסופרב.

קצת יותר פרטים: המנוע רועש ( 1.6T) בכל לחיצה על הדוושה, והביצועים לא משהו יחסית לנתון.

הגיר קופצני ולא חלק מספיק.

יותר מדיי רעש כביש ונוחות סבירה בלבד.

הקורולה החדשה עושה את כל הנ"ל טוב יותר.

פורסם
קאמרי הברידית בייבוא סדיר עולה ה-ר-ב-ה יותר מהסקודה סופרב / S60 (מחירה של הקאמרי ההיברידית הינו 240000 ש"ח)

והחיים ידידי הם ממש לא 0-100, וזו אחת הדרכים הגרועות (לעניות דעתי) להשוואה בין מכוניות.

אמרתי שהדבר החשוב ברכב זה 0-100?

פשוט הרבה מהשרשור נסב סביב נתוני התאוצה והכוח של הרכב, אז במקרה זה מצאתי לנכון לציין כי ידה של הקאמרי על העליונה.

לגבי המחיר, אכן המחיר של חדשה דרך היבואן מוגזם, אך זאת עקב העובדה שהוא מביא אותה ברמת האבזור הגבוהה ביותר (לדעתי מיותר).

יחד עם זאת, עלויות דרך יבוא אישי נמוכות באופן משמעותי.

אני קיבלתי הצעה לקאמרי היברידית חדשה (לא משומשת) שנת 2013, דגם בסיסי (ממש לא אומר ערום, בסיסי במושגים של ארה"ב זה מאובזר במושגים של ישראל) - מחיר על הכביש היה 178K ש"ח.

אם ניקח בחשבון נסועה של 30K ש"מ בשנה וצריכת דלק ממוצעת כפי שציינתי מעלה (פותח השרשור ככל הנראה יודע טוב יותר ממני מה צריכת הדלק שהוא השיג בסופרב) ומחיר ליטר דלק ממוצע של 7.5 ש"ח, נקבל כי הקאמרי תחסוך 4,250 ש"ח בשנה על הוצאות הדלק (לדעתי, בפועל ההפרש יהיה גדול יותר).

זה לא נתון שובר שיוויון, אך זה בהחלט נחמד.

כל זאת בתנאי שהרכבים עולים אותו הסכום.

אגב, יש גם אופציה לרכוש קאמרי היברידית משומשת, בדיוק כמו שפותח השרשור העלה את האופציה לרכוש וולוו S60 משומשת.

בתור רכב, יש לקאמרי ייתרונות וחסרונות אל מול הסופרב (מה לעשות, אף אחת מהן היא לא קליל השלמות).

פורסם

בתור אחד שנוסע כל יום 100 ק"מ אני מניח שאתה תהנה יותר מרכב שקט יותר, נוח ונינוח יותר מאשר עוד גדג'ט כזה או אחר.

להלן רשימת האבזור המיותר שיש לי ברכב: כוונון חשמלי, מושבי עור, חלון בגג, מזגן מפוצל, מחליף 6 דיסקים ועוד.. אני בהחלט יכול לחיות גם ללא כל אלו (שמרובם אני בכלל לא נהנה), אך הנוחות, המרווח, השקט בתא הנוסעים והרייד מאוד חשובים לי.

בקיצור, קח את שני הרכבים לנסיעת מבחן (כמה שיותר ארוכה) ותחליט איזה יותר נוח ונעים לך, כל השאר זניח (לדעתי).

עכשיו, לגבי צריכת דלק, האם זה משהו חשוב בשבילך (בכל זאת אתה נוסע בסביבות 30K ש"מ בשנה)?

לשלילה - סביבת הנהג פחות אלגנטית והעיצוב החיצוני של המודל החדש לא לטעמי בלשון המעטה (אך גם הסופרב לא מלכת היופי כך שזה תיקו).

מבחינת כוח, ממש לא חסר והיא למעשה תהיה מהירה יותר מהסופרב באופן משמעותי (0-100 ב- 7.3 ש') http://www.topspeed.com/cars/toyota/2013-toyota-camry-hybrid-ar156991.html

דיווחים ברשת מספרים על צריכה ממוצעת של 15-16 קמ"ל בזמן שלסופרב באותם התנאים מדווחים על 1:12.

לגבי הנתון של הוולוו 0-100: 9.0 שניות לגבי ה-T4, עפ"י מפרט היצרן המפורסם בארץ -

http://volvo-israel.co.il/_Uploads/dbsAttachedFiles/S602013.pdf

אבל אם נעזוב לרגע את כל הנתונים, כמו שרבים הציעו בשרשור, חייבים לבצע נסיעות מבחן על כל אחד מהדגמים.

כל אחד והדרישות שלו והטעם שלו.

לדוגמא, עבורי, שאני צריך מקום ל-3 מבוגרים מאחור הוולוו לא מתאימה ולא חשוב כמה כח יש לה או מה רמת האיבזור שלה.

רציתי עוד לציין כי לכותב למעלה שלא חשוב לו אם יש מזגן מפוצל מאחור. מנסיוני כאשר נוסעים מאחור, מזגן מפוצל חשוב מאוד ויעיל מאוד.

פורסם
אתה מפספס את הפואנטה לדעתי. קודם כל זה די שיטחי להגיד שמה שמכריע זה מספר הסוסים. ומה יקרה עם תתקין צ'יפ ב-S60 ולא בסופרב?

אני אפילו לא רוצה להיכנס ללכל עניין המשקלים, הזמינות של הסוסים האלה בסל"ד מסוים, מומנט וכל הנתונים המאוד מאוד רלוונטיים האלה. אני רוצה לגעת בזה בשתי דרכים מאוד מאוד מופשטות -

1. יותר לא תמיד אומר יותר טוב. אם נקביל את זה למירוצים לדוגמה - אני בטוח שיש רכבים עם פחות סוסים מאחרים אך עם זמני הקפה עדיפים בזכות משקל ומתלים למשל.

2. משפחתיות גדולות/מנהלים - איך שלא תקרא לזה. האם הרכבים האלה באמת צריכים את כל הסוסים האלה? האם 160 סוסים אינם מספיקים לנהג הישראלי הממוצע? הסופרב על גודלה ומשקלה מאיצה ל-100 במשהו כמו 8 שניות (אני כבר לא זוכר את הנתון המדויק). זה מעולה בהשוואה לכל משפחטומטית ממוצעת והיא גדולה וכבדה יותר. מדובר ברכב חזק. אין שום בעיה לשייט איתה באזור ה-180 קמ"ש ולא חסר לה כח. האם 20 כ"ס נוספים היו תורמים לי הרבה? אם תשאל אותי, התשובה היא לא. כי היה לי מספיק קשה להתמודד עם 160 הסוסים ואני חושב שהמגבלה שלי כנהג הגיעה הרבה לפני שמיציתי את הסוסים שמתחת למכסה המנוע. בהתחשב בכל אלו, למה בכלל לפגוע במקוריות הרכב ולסכן את תקינותו בעתיד?

מסכים איתך במאה אחוז -

אני נוסע על רכב עם 150 סוסים ו9.7 שניות אפס למאה וזה הרבה יותר ממספיק עבורי.

לגבי הוולבו אני בטוח שאפשר לשים צ'יפ פשוט למנועי הTSI האביזרים האלה נראים הרבה יותר זמינים וקלים ליישום בסדנאות השיפורים - 8.5 שניות זה מטוס סילון בעבורי וממש אין לי שום צורך ביותר מזה, אני מסתדר עם הרבה פחות נהדר למען האמת.

יחד עם זאת - נראה שפותח השרשיר וחברים אחרים מאוד עסוקים כאן באפשרות הזו אז חשבתי להציע - זה בהחלט יכול להיות נחמד לפעמים לקבל עוד איזה 50 סוסנים לרגע לא?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לגבי הנתון של הוולוו 0-100: 9.0 שניות, עפ"י מפרט היצרן המפורסם בארץ -

http://volvo-israel.co.il/_Uploads/dbsAttachedFiles/S602013.pdf

אבל אם נעזוב לרגע את כל הנתונים, כמו שרבים הציעו בשרשור, חייבים לבצע נסיעות מבחן על כל אחד מהדגמים.

כל אחד והדרישות שלו והטעם שלו.

לדוגמא, עבורי, שאני צריך מקום ל-3 מבוגרים מאחור הוולוו לא מתאימה ולא חשוב כמה כח יש לה או מה רמת האיבזור שלה.

רציתי עוד לציין כי לכותב למעלה שלא חשוב לו אם יש מזגן מפוצל מאחור. מנסיוני כאשר נוסעים מאחור, מזגן מפוצל חשוב מאוד ויעיל מאוד.

אתה מתבלבל בין פתחי מיזוג מאחור לבין מזגן מפוצל נהג/נוסע.

מדובר על האפשרות לשלוט בטמפ' שונה באזור הנהג והנוסע לידו.

לדעתי, ב-99.999% מהמקרים זה מיותר.

לגבי המרווח מאחור, אכן גם לי זה היה אחד הדברים הכי חשובים ולכן וויתרתי על הסופרב (אומנם יש מרווח טוב מאוד לברכיים אך המושב האחורי צר וצפוף ביחס לרכב שלבסוף רכשתי).

בכל מקרה, אני מסכים שלכל אחד יש צרכים קצת שונים.

פורסם
אתה מתבלבל בין פתחי מיזוג מאחור לבין מזגן מפוצל נהג/נוסע.

מדובר על האפשרות לשלוט בטמפ' שונה באזור הנהג והנוסע לידו.

לדעתי, ב-99.999% מהמקרים זה מיותר.

לגבי המרווח מאחור, אכן גם לי זה היה אחד הדברים הכי חשובים ולכן וויתרתי על הסופרב (אומנם יש מרווח טוב מאוד לברכיים אך המושב האחורי צר וצפוף ביחס לרכב שלבסוף רכשתי).

בכל מקרה, אני מסכים שלכל אחד יש צרכים קצת שונים.

ראשית, כוונתי היתה גם לגבי פיצול השליטה במזגן לנוסע ליד וגם לפתחי האוורור מאחור.

זכותך המלאה לחשוב שאפשרות זו מיותרת, מבחינתי יש לזה תועלת רבה.

שנית, מתוך סקרנות, מהו הרכב שרכשת לבסוף?

אני התלבטתי רבות עד שרכשתי את הסופרב. לדעתי אפשר לומר הרבה דברים על המושב האחורי בסופרב, אבל לא "צר וצפוף"....

פורסם

^

קאמרי.

המושב של הסופרב לא צפוף בפני עצמו, אלא רק ביחס לזה של הקאמרי, ולי זה היה חשוב מאחר והמושב האחורי מאכלס אצלי שני כיסאות בטיחות גדולים ואת אישתי/חמותי.

פורסם

אני מתפלא עליך.

בתקופה שלי עם הסופרב נסעתי כ-50K ק"מ בשנה והייתי עסוק יום ולילה בניהול עסק. אין שום פיצ'ר ברכב הזה שלא נילצתי.

אמנם לא היה שם "חלון בגג" ולא היה לי באף רכב בעבר אבל שאר הדברים היו שימושיים להפליא.

בקרת השיוט נהדרת, אפילו מערכת סיוע בחניה עזרה פה ושם, המראות האדפטיביות שמנעו סינוור, חיישן גשם וחיישן תאורה, משענת יד מתכווננת לגובה ולמרחק. והמושב בעל כיוונון חשמלי וזכרונות? נו טוב, כנראה שלא היית צריך לפתוח מחשב נייד בדחיפות. נכון שאפשר לעבור למושב אחר, אבל מה רע בקצת פינוק? ללחוץ על הכפתור בזיכרון שלוקח אותך אחורה ובסיום לחזור לתנוחת הנהיגה האהובה?

לכל דבר כזה אפשר למצוא שימוש. גם למקום המיוחד לאחסון מטריה, וגם לשתי יחידות התאורה שמאירות לך את סף הדלת כדי שלא תדרוך בשלולית כשאתה יוצא/נכנס לרכב. זה גם נותן לך תחושה שבאמת חשבו עליך.

ל-S60 המאובזרת לא חסר צעצועים, למעשה יש לה יותר מאשר לסקודה, כולל בקרת שיוט אדפטיבית ומערכות בטיחות נהדרות. רק שהמחיר שלה כבר מביא אותנו למקום אחר לגמרי.

השאלה שדנים בה היא לא האם S60 טובה יותר מסופרב אלא, האם באותו תקציב עדיף לקנות S60 בסיסית או ללכת על סופרב מאובזרת. ואני אישית חושב שעדיף לקבל יותר פינוקים בכסף הזה מאשר יותר מותג או "יוקרה" שאני לא יודע בדיוק במה היא מתבטאת כי אין שם שום דבר יוקרתי חוץ מהשם (ראה ערך - אבזור). לנסוע גם הסופרב נוסעת ואפילו בשקט מופתי.

פעם היה פה דיון של עו"ד שהתלבט והחליט שחשוב לו שהלקוחות שלו יראו אותו בוולוו ולא בסקודה. זה מקובל, וזה בסדר. אבל להגיד שנוחות נמדדת רק בבידוד רעשים, מתלים ותמיכה של המושב כאשר לאבזור אין משמעות, זה קצת מוזר.

אגב, לגבי המושב האחורי. צר זו לא ההגדרה הנכון. פעם ישבנו שם גר ארבעה אנשים (רזים). בכל אופן, לנוסע שבאמצע מאוד לא נוח לדעתי. הרצפה לא שטוחה ובמשענת הגב יש בליטה די משמעותית וקשיחה. לאורך זמן מדובר בחוויה לא נעימה.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם
קצת יותר פרטים: המנוע רועש ( 1.6T) בכל לחיצה על הדוושה, והביצועים לא משהו יחסית לנתון.

הגיר קופצני ולא חלק מספיק.

יותר מדיי רעש כביש ונוחות סבירה בלבד.

הקורולה החדשה עושה את כל הנ"ל טוב יותר.

הגענו לזמנים טובים,קודם משווים את הסופרב לS60,שבכלל מתחרה בב.מ.וו סדרה 3 ואודי A4,ועכשיו גם קורולה משווים לS60..

אני בכלל חושב שצריך להשוות את האלטו לS60.

• תוכן חדש...