Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

וולבו s60 או סקודה סופרב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4658 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בזמנו העדפתי את הסופרב בדיוק בגלל האבזור הדל של ה-S60 בגרסה הבסיסית.

היום ראיתי את הסופרב החדשה בפעם הראשונה. היה חשוך מידיי בשביל לשפוט באופן מוחלט אבל ממה שראיתי - אכזבה. ספק אם הייתי שורף על זה 20K נוספים.

ממה בדיוק התאכזבת ?

מהמראה החיצוני ?????

פורסם

הוולוו נתפסת וכנראה בצדק כמכונית יוקרתית יותר מהסופרב, היא מתחרה לב.מ.וו סידרה 3, מרצדס C קלאס ואודי A4. הסופרב תתקשה מעט להשתלב בחבורה הזו. הוולוו גם נוסעת יופי, מוקפדת, אלגנטית מאוד. ולא שהסופרב היא מכונית רעה, בכלל לא, אבל עיצובה הסובייטי קצת מרתיע, לפחות אותי. לזכותה עומדים כמובן מרחב פנימי עדיף ומחיר יותר נגיש.

פורסם

הסופרב הרבה יותר גדולה מהוולוו ומקבילה בממדים ל-s80. בשאר הפרמטרים, ה-s60 יותר טובה. בכל מקרה, הדגם הבסיסי של ה-s60 מגיע עם אבזור מעליב (כסא מתכוונן מכאנית, ללא חיישנים, בלוטות׳ וכו׳). בתחילת 2014 אמורה להגיע מתיחת פנים לארץ.

פורסם

ברשותנו וולו S60 2009.

הרכב נפלא, נוסע נהדר, נוחות אופטילית, אך לצערי לא בנוי לארץ ישראלי החמה.

כל מיני פלסטיקים מתייבשים, נסדקים ונשברים. כל מיני ריפודי בד כמו של הקורות הקדמיות מתקלפות אט אט מהחום.

המושבים גם מראים סימנים של חוסר אהבה לחום.

מאכזב מאוד שהמהנדסים השוודים חושבים שכולנו גרים בשוודיה הנעימה.

פורסם
לסופרב יש 160 כ"ס ולוולוו יש 180.

ועדיין תהיה מהירה ומהנה יותר מהסופרב. אני ממליץ שתבצע נסיעת מבחן על שתיהן ותחליט. הוולוו פחות נוחה מהדגמים הקודמים שהיו בעבר, אבל יותר ספורטיבית.

ממש גאוני הדור. אני נהגתי על הרכבים האלה. גם אתם?

מספרים על הנייר לא אומרים כלום. הוולבו עם המנוע הזה מרגישה כבדה. גם אני לא האמנתי למה שאמרו לי עד שניסיתי. לא סתם זהו דגם הכניסה הזול שלהם. הדגם מעל T5 זה כבר סיפור אחר.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

מצחיק. אני חושב שיש תכונות שלא ניתן לקחת מהם, כמו עיצוב הפנים המנצח. אבל גרסת הentry level מציגה ביצועים ואבזור מאכזבים.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
ממה בדיוק התאכזבת ?

מהמראה החיצוני ?????

כן, רק מהמראה החיצוני. חשוב לי להדגיש שראיתי רכב לא נקי, בחושך, בצבע שחור או אפור כהה מאוד. ייתכן והשילוב של כל אלה לא עושה לה טוב. אבל מהדברים הבולטים:

מקדימה יותר פלסטיקית. הייתה איזו אמירה בפנסי החזית ובמראה הכללי של החזית. עכשיו הם גדולים יותר ו-"פלסטיקיים" יותר. הגריל קצת דומה לקו הנוכחי של קאיה.

מאחור - הפנסים האחוריים נראו לי פחות אאודי במציאות מאשר בתמונות. אבל אני מניח שכאן החו"ד שלי מאוד סובייקטיבי וזה נובע מכל התנאים הרעים שכבר ציינתי. מה שכן הפריע לי מאוד - הכיתוב SUPERB באותיות ניקל שמנות לא נראה טוב וגם הסמל החדש ונטול הצבע לא הוסיף שום חן.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

מנהיגה על S60 בחול, לא התרשמתי לטובה מבחינת נוחות, חלקות ושקט. זה לא אוטו פרמיום.

לא מכיר את הסופרב.

פורסם
מנהיגה על S60 בחול, לא התרשמתי לטובה מבחינת נוחות, חלקות ושקט. זה לא אוטו פרמיום.

לא מכיר את הסופרב.

הכל יחסי בחיים. הסופרב היא לא רכב פרמיום ביחס ליגואר, מרצדס וכו' וכו'. היא פרמיום ביחס למאזדה למשל (אני מדבר על דור קודם כי את הנוכחי אני לא מכיר) וגם זה כשאנחנו מדברים על רמות הגימור הגבוהה ביותר.

אני לא חושב שמי שמחפש רכב פרמיום צריך לחשוב על הסופרב - כי היא פשוט לא. אבל זה אחת החבילות המשתלמות ביותר בכל הנוגע לעלות מול תועלת - למי שזקוק למשפחתית גדולה.

בהחלט מדובר ברכב מפנק, בטוח, מרווח, נוח ומאובזר היטב. לא מדובר ברכב יוקרה.

אני תמיד נותן את הדוגמה של משקפי שמש או שעונים. נניח שאחד פשוט עולה X, בינוני עולה 3X ויוקרתי עולה 30X. הקפיצה מהפשוט לבינוני מבחינת ביצועים/תמורה היא משמעותית מאוד. מהבינוני ליקר ההבדלים פחות תהומיים. כמובן שזה לא תמיד מתקיים, אבל בגדול זו התמונה בלא מעט מקרים.

כך גם הסקודה - ברכב הזה יש די והותר גם כדי לשמש כרכב שרד עבור שרי ממשלה והוא גם היה כזה.

באופן סובייקטיבי לחלוטין אני הגעתי להחלטה שעבורי סופרב ברמת הגימור הגבוהה תהיה עדיפה על S60 בסיסית, בלי קשר ליוקרה.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם
הכל יחסי בחיים. הסופרב היא לא רכב פרמיום ביחס ליגואר, מרצדס וכו' וכו'. היא פרמיום ביחס למאזדה למשל (אני מדבר על דור קודם כי את הנוכחי אני לא מכיר) וגם זה כשאנחנו מדברים על רמות הגימור הגבוהה ביותר.

אני לא חושב שמי שמחפש רכב פרמיום צריך לחשוב על הסופרב - כי היא פשוט לא. אבל זה אחת החבילות המשתלמות ביותר בכל הנוגע לעלות מול תועלת - למי שזקוק למשפחתית גדולה.

בהחלט מדובר ברכב מפנק, בטוח, מרווח, נוח ומאובזר היטב. לא מדובר ברכב יוקרה.

אני תמיד נותן את הדוגמה של משקפי שמש או שעונים. נניח שאחד פשוט עולה X, בינוני עולה 3X ויוקרתי עולה 30X. הקפיצה מהפשוט לבינוני מבחינת ביצועים/תמורה היא משמעותית מאוד. מהבינוני ליקר ההבדלים פחות תהומיים. כמובן שזה לא תמיד מתקיים, אבל בגדול זו התמונה בלא מעט מקרים.

כך גם הסקודה - ברכב הזה יש די והותר גם כדי לשמש כרכב שרד עבור שרי ממשלה והוא גם היה כזה.

באופן סובייקטיבי לחלוטין אני הגעתי להחלטה שעבורי סופרב ברמת הגימור הגבוהה תהיה עדיפה על S60 בסיסית, בלי קשר ליוקרה.

מסכים עם כל מילה.

כך זה עבורי.

אבל, כל אחד צריך לעשות את ה"חשבון" שלו. על מה הוא מוכן להתפשר ועל מה לא מוכן להתפשר.

הרי הכל בסופו של דבר מסתכם בעלות מול תועלת.

אני, בדומה לרבים כאן, חושב שהסופרב נותנת לי את התמורה הטובה ביותר לעלות (גם אם היא לא תזכה בתחרות היופי).

עוד דבר, כבר אמרו רבים " על טעם ועל ריח אין להתווכח".

פורסם

אני רק שאלה,

ראיתי בפורום שיפורים שהצלחיו להוציא מסיאט לאון 1.8TSI 210 סוסים רק ע"י החלפת צ'יפ

האם ניתן לעשות את השיפור הזה גם בסופרב? אם כן - תמורת סכום יחסית נמוך (אני מתאר לעצמי כמה אלפים בודדים לא?) ניתן להביא את הסקודה למצב שיש לה גם יותר אבזור מהוולבו הבסיסית וגם יותר כוח.

אם זה אפשרי, לא עדיף?

גם להבנתי ניתן בלחיצת כפתור להחזיר את הסקודה למצב הנורמאלי שלה שהוא 160 סוסים. אז רק כשבא לכם קצת אקסטרה - לחיצת כפתור ושחררתם שד החוצה.

אם הרכב תומך בזה - לי ברור מה הייתי בוחר, מה גם שציינו כאן כבר שהוולבו, למרות העודף של 20 סוסים, כבדה יותר וגם מרגישה כזו.

יש כאן הרבה דברים שמצביעים לרעת הוולבו - הרבה מציינים כאן שהם פגעו בנוחות בסדרות החדשות שלהן לטובת התנהגות וזה מאפיין מאוד אנטי-וולבו - אני חושב שהם עשו טעות במובן קהל היעד שלהם אבל אני בטוח שהם יודעים מה הם עושים וכנראה שקהל היעד שמחפש רכב יותר מתנהג גדול מזה שפשוט מחפש לשקוע בנוחות בתוך רכב.

לא עשיתי נסיעת מבחן באף אחת מהן - הכל על פי שמועות, אני יותר שואל מאשר אומר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...