Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4675 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום חברים.

השבוע קרה לי שכשהגעתי הביתה מהעבודה לאחר שהחניתי יצאתי מהרכב כאשר הוא מונע

ושמעתי תסיסה של מים וביעבוע.

שמתי לב שהמים דלפו לי מהרדיאטור. לאחר בדיקה קצרה הבנתי שהפקק של הרדיאטור שבק חיים ומפאת

חוסר אטימות המים פשוט דלפו החוצה.

חצי שעה לאחר מכן הושג פקק חדש, הוספתי מים ברדיאטור ובמיכל העיבוי והעניין נפתר.

(יש לציין שזו נסיעה שבה המזגן היה מופעל, מאז בכל השבוע לא הפעלתי את המזגן עקב חששות,

המזגן לא יופעל עד בדיקה במוסך).

למחרת בבוקר כשהגעתי לעבודה, פתחתי את מכסה המנוע לאחר שחניתי ושמתי לב שהתרוקנו המים במיכל

העיבוי וברדיאטור היה חסר לי מעט מים. (מים= נוזל קירור ירוק).

שוב הוספתי מים והתחלתי לעקוב אחר מצב המים בתחילת יום ובסוף יום.

המים נשארו באותה הכמות המלאה לאחר שמילאתי עד יום רביעי.

ברביעי בערב היתה לי נסיעה מהבית לקיבוץ שפיים וחזרה ובלילה הבחנתי ששוב התרוקנו המים וזאת לאחר נסיעה ארוכה מהרגיל,

יש לציין שהרכב לא נוסע הרבה, כל יום מהבית לעבודה וחזרה ומדי פעם נסיעות קצרות בתוך גוש דן.

חשוב לי להבהיר שאפילו פעם אחת לא עלה לי חום המנוע, תמיד אני עוקב אחרי זה גם בזמן נסיעה.

עכשיו האוטו עומד מאז יום רביעי בלילה ועדיין לא בדקתי את מצב המים, אבדוק במשך היום ואעדכן,

אשמח לעזרה וייעוץ בעניין, בין כה הרכב נכנס למוסך ביום שני אך עדיין חשובה לי דעתכם.

שלומי.

פורסם

הפקק שקנית מקורי ומתאים בדיוק בגודלו?

אני זוכר פה בפורום כמה מקרים של פקק שלא מתאים בגודל וגרם לתופעות כאלו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

כאשר הרכב קר בלבד,פתח מכסה רדיאטור ובדוק,האם הרדיאטור מלא.

אם יש איבוד משמעותי של נוזל קירור מהרדיאטור אין ברירה,אלא לגשת למכון רדיאטורים/מוסך לבדיקת תקינות כללית של מע' הקירור(מאווררים+טרמוסטט נפתחים בזמן,צינורות מים תקינים,רדיאטור שאינו סתום +בדיקת לחץ למערכת,שתסביר מהיכן יש דליפה.

כאן אם חלילה יש איבוד לחץ מהמנוע תדע גם כן.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
הפקק שקנית מקורי ומתאים,בלחץ הנדרש על ידי היצרן?

אני זוכר פה בפורום כמה מקרים של פקק שלא מתאים בגודל וגרם לתופעות כאלו.

הלחץ הנדרש על ידי ניצרן הוא 0.9, בדוק האם זה מה שרשום על מכסה הרדיאטור.

בנוסף אתה מחוייב לבדוק במכון רדיאטורים או במוסך, בדיקת דליפות, על ידי מכשיר לחץ יעודי, שהוא כעין משאבה הבונה לחץ עד 1 אטמוספירה, ומקלה על גלוי אפשרות של איבוד מים עקב נזילה, שתתגלה כמעט בוודאות ,עם הרכבת המכשיר לחץ.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

טוב, לאחר בדיקת שמן מים קצרה- הכל בסדר גמור.

שום נזילה.

זה משהו שקורה אך ורק בזמן נסיעה, יש למישהו פיסת מידע מה הסיבה שדבר כזה קורה?

שלומי.

פורסם

סע לנסיעה בינעירונית של כ-15-20 דקות,שהרכב יגיע לטמפ' עבודה (באיזור ה-90),שים לב שהרכב לא מתחמם.

חפש מקום לעצור בצד הדרך/חנייה,התבונן מתחת לרכב אם יש אתה רואה נזילה.

אם כן,מומלץ לעשות מה שצביקה ואני כתבנו כבר-לגשת למכון רדיאטורים/מוסך ולבצע בהדיקת לחץ למערכת הקירור.

פורסם

אז כך , זה שמהפקק הקודם( שכנראה לא היה במצב הכי הרמטי) דלפו המים , מעיד על לחץ מאיפשהו ,מנסיון שלי בסיוויק הטרמוסטט משחק ונשאר לפעמים על מצב סגור או חצי סגור , תבדוק שהרכב חם בטמפרטורת עבודה ,את הצינור התחתון של הרדיאטור , תראה אם הוא שווה לחום הצינור העליון ,אם לא אז גש מהר להחליף טרמוסטט . אם החום שווה ועדיין נעלמים מים ,כנראה שהאטם ראש בדרך לשיפוץ:cry:

פורסם
אז כך , זה שמהפקק הקודם( שכנראה לא היה במצב הכי הרמטי) דלפו המים , מעיד על לחץ מאיפשהו ,מנסיון שלי בסיוויק הטרמוסטט משחק ונשאר לפעמים על מצב סגור או חצי סגור , תבדוק שהרכב חם בטמפרטורת עבודה ,את הצינור התחתון של הרדיאטור , תראה אם הוא שווה לחום הצינור העליון ,אם לא אז גש מהר להחליף טרמוסטט . אם החום שווה ועדיין נעלמים מים ,כנראה שהאטם ראש בדרך לשיפוץ:cry:

יש עוד מספיק דברים לבדוק עד שמגיעים לראש מנוע במיוחד כשפותח הנושא לא ציין שהרכב התחמם.

יש אפשרות לבדוק צבע שמן מנוע ולראות שאין התערבבות עם נוזל קירור (טחינה/נס קפה במקום השמן) אבל זה לא מספיק מקצועי לקבוע רק לפי זה וחובה לבצע בדיקת לחץ,שתאתר ראשית חשד לדליפה מצינור כזה או אחר/פלאנץ' טרמוסטט/נזילה מהרדיאטור/משאבת מים.

אם תהיה בריחת לחץ מהמנוע הרי שבדיקת הלחץ תראה זאת.

• תוכן חדש...