Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4648 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן שנה טובה,

המזגן המרכזי שלי, התחיל היום בצהריים לטפטף מהיחידה הפנימית שלו שנמצאת מעל תקרת האמבטיה.

חשבתי שמדובר בצינור ניקוז סתום ועל כן הוצאתי את הצינור וניקיתי אותו מכל הג'יפה החומה שהיית בו.

לאחר ההתקנה שמתי לב, שמים אינם יוצאים מצינור הניקוז אלה מטפטפים מהחלק החיצוני של היחידה.

נראה כי צינור הניקוז שואב אוויר חיצוני לכיוון היחידה, מה שלא מאפשר למים לצאת החוצה. אם אני מכנס אצבע לצינור הניקוז ואז משחרר, אז הצינור מוציא שפריץ קטן של מים.

אך לאחר הכיבוי של המזגן, צינור הניקוז מתחיל לשפוך כמויות גדולות של מים.

למישהו יש רעיון איך ניתן לפתור את זה?

תודה מראש לעונים,

חג שמח ושנה טובה

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

האם הסנן שנמצא לפני המאייד נקי לחלוטין או שהוא לא קיים בכלל ?

בן כמה המזגן ?

קיימת סבירות גבוהה שהמאייד עצמו סתום לגמרי. מאחר ונוצר תת לחץ (המפוח לא מצליח לשאוב אויר דרך המאייד) הוא שואב אויר דרך חור הניקוז ולא מאפשר יציאה תקינה של מים. הפתרון הוא ניקוי בלחץ של היחידה הפנימית (לא משהו סימפטי בכלל) כאשר לא בכל המקרים זה עוזר ולפעמים זה מגיע למצב שצריך להחליף אותה. התקלה אופיינית לרוב למיני מרכזיים שעברו את גיל 10 בממוצע (תלוי באופן השימוש והאם קיים סנן על המאייד או שזרקו אותו).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כל מה שאיציק כתב+ אפשרות של מחסור בגז שגורם לקפיאה של הסוללה שמפשירה עם הכיבוי.

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם

חברים תודה על התגובות!

את האמת כשעשיתי את הבדיקה, הורדתי את המסנן על מנת לנקות אותו.

ד.א המזגן בן 15.

הקטע הוא שהמזגן מקרר סבבה והוצאת המים מצינור הניקוז מתבצעת מיידית עם הכיבוי, למספר דקות עם זרימה די חזקה ואז הצינור ניקוז מטפטף טיפות קטנות לעוד איזה 10 דקות.

פורסם

לפי דבריך, ומבלי לבדוק, סבירות גבוהה שהיחידה זקוקה לניקוי יסודי ו/או החלפה.

ניקוי יסודי מתבצע ע"י דגריזר מיוחד ו"גרניק". כמו שאמרתי, לא סימפטי בכלל (לא לתקרת הגבס ובטח שלא במקרים בהם יש צורך לשבור תקרת גבס ו/או לפרק את המזגן, כי לא תמיד יש מקום לעבוד עם "גרניק" בתוך הנמכת הגבס [לעיתים המזגן מותקן במקום כזה ובצורה כזו שהמרחק בין הסנן לקיר שמולו הוא לא יותר מ 20-30 ס"מ).

מתוך ניסיון אישי, שימוש בצינור גינה או כל פתרון אחרון מאולתר לא יעבוד. שמעתי גם על חבר'ה שעובדים עם דגריזר ואחריו מנקים את היחידה עם לחץ אויר (עם קומפרסור). להבנתי זה נותן פתרון דיי טוב למקומות עם גישה מוגבלת + פחות מלכלך אבל אני לא יודע בוודאות מי מהן יותר יעיל (התחושה שלי היא שהגרניק אמור להיות יותר יעיל אבל קיים סיכוי שאם חוזרים על הניקוי על הקומפרסור 2-3 פעמים, זה יתן פתרון לא פחות טוב).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אהלן איציק,

ניסיתי להרכיב את הפילטרים כשהמזגן עובד, והרגשתי שהם נשאבים בצורה ממש חזקה לכיוון המעבה, עד כדי כך שהיה לי ממש קשה להרכיב אותם.

הרגשתי גם יניקת אוויר טובה עם היד, לפני שהרכבתי את הפילטרים.

אתה חושב שיש אפשרות לנקות אותם, עם מסיר עובש של סנו?

רצ"ב תמונות

20130906_114009.jpg

20130906_114003.jpg

20130906_113946.jpg

פורסם

מתוך ניסיון, לעיתים אני נתקל במאיידים שנראים (מצד הפילטר) ממש נקיים\חדשים, אבל הסתימה נמצאת במעמקי המאייד (יש לו מספר "שורות").

במקרה שלך אני רואה גם הרבה אבק על החלק החיצוני של המאייד (מה שמאשש כי הפילטרים שיש לך על היחידה עושים עבודה חלקית בלבד או שהם לא אטומים ב 100% מסביב ולכן חודר אויר במרווח שקיים בין הפילטר ליחידה עצמה (מהצדדים לרוב).

אין 100% סינון לעולם, אבל אפשר לשפר את הקיים (במקרה שלך).

אני מהמר שנית שהיחידה (בפנים) סתומה ויש לך תת לחץ חזק מאוד ביחידה, לכן גם המים לא מצליחים להתנקז.

נתקלתי בעבר בכל מיני קומבינות שחלקן נותנות פתרון זמנית וחלקן לא, תלוי בחומרת הבעיה.

חלק מהבעיה במצבים האלו שהמאייד עצמו נסתם, אבל אויר שלא מצליח לעבור דרך המאייד עובר מהצדדים שלו (מהמסגרת שלו). לרוב קיים מרווח של כמה מילימטרים בצדדים, אבל קיים מרווח גדול יותר בחלק התחתי של היחידה - וכאן הבעיה מתחילה.

המאייד עצמו יושב בתוך אמבטיית ניקוז מים.

האויר שמצליח לחדור מהחלק התחתון פשוט "מקפיץ" את המים באמבטיית ניקוז לכיוון המפוח שיונק אויר בכמות אדירה.

משם הדרך החוצה היא מגוונת (יניקה קלה דרך המפוח והצטברות של מים מחוץ לאמבטיית הניקוז - מה שגורם לנזילות מכל הכיוונים אחרי פרק זמן עבודה או ברגע שהמזגן כבה.

מה שניתן לעשות, בקומבינה לפתרון, הוא לאטום מסביב למאייד עם סרט פלציב.

לינק למוצר: http://www.supco.co.il/pl_product~R1511~26~117.htm

יש לאטום את המרווח בין גוף המזגן למאייד עצמו, עם דגש על המרווח התחתון !!

חלק מאנשי המקצוע בתחום נוהגים לעשות בצינור הניקוז "סיפון", ע"מ שמים יצטברו מראש בנקודה ספציפית וימנעו יניקה של אויר דרך צינור ניקוז המים.

שוב, לא תמיד זה מצליח אבל שווה לנסות לפני שנכנסים לניתוח רציני והשקעה במזגן בן 15 (שזו למעשה תוחלת החיים של מזגנים כאלה, ולעיתים אף פחות).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
מתוך ניסיון, לעיתים אני נתקל במאיידים שנראים (מצד הפילטר) ממש נקיים\חדשים, אבל הסתימה נמצאת במעמקי המאייד (יש לו מספר "שורות").

חלק מהבעיה במצבים האלו שהמאייד עצמו נסתם, אבל אויר שלא מצליח לעבור דרך המאייד עובר מהצדדים שלו (מהמסגרת שלו). לרוב קיים מרווח של כמה מילימטרים בצדדים, אבל קיים מרווח גדול יותר בחלק התחתי של היחידה - וכאן הבעיה מתחילה.

המאייד עצמו יושב בתוך אמבטיית ניקוז מים.

האויר שמצליח לחדור מהחלק התחתון פשוט "מקפיץ" את המים באמבטיית ניקוז לכיוון המפוח שיונק אויר בכמות אדירה.

משם הדרך החוצה היא מגוונת (יניקה קלה דרך המפוח והצטברות של מים מחוץ לאמבטיית הניקוז - מה שגורם לנזילות מכל הכיוונים אחרי פרק זמן עבודה או ברגע שהמזגן כבה.

מה שניתן לעשות, בקומבינה לפתרון, הוא לאטום מסביב למאייד עם סרט פלציב.

לינק למוצר: http://www.supco.co.il/pl_product~R1511~26~117.htm

יש לאטום את המרווח בין גוף המזגן למאייד עצמו, עם דגש על המרווח התחתון !!

חלק מאנשי המקצוע בתחום נוהגים לעשות בצינור הניקוז "סיפון", ע"מ שמים יצטברו מראש בנקודה ספציפית וימנעו יניקה של אויר דרך צינור ניקוז המים.

איציק

איציק תודה רבה על העזרה!

אני חושב שקלעת בול בבעיה וזה שכנראה האוויר שנשאב מהמרווח בתחתית המזגן, מעיף את המים מאמבטיית ניקוז לכל עבר.

האם כשהמזגן חדש, המרווח הזה אמור להיות אטום? אני מניח שאיך שלא יהיה האזור הזה תמיד ימשוך יותר אוויר מהחלק העליון מכיוון שהוא חסר התנגדות לזרימה ביחס למאייד.

כי אני סה"כ מרגיש שיש יניקת אוויר לאורך כל המאייד, אך בהחלט בתחתית המאייד מרגישים שזרימת האוויר הרבה יותר חזקה.

פורסם

האם כשהמזגן חדש, המרווח הזה אמור להיות אטום? אני מניח שאיך שלא יהיה האזור הזה תמיד ימשוך יותר אוויר מהחלק העליון מכיוון שהוא חסר התנגדות לזרימה ביחס למאייד.

כי אני סה"כ מרגיש שיש יניקת אוויר לאורך כל המאייד, אך בהחלט בתחתית המאייד מרגישים שזרימת האוויר הרבה יותר חזקה.

המרווחים האלו לא אטומים, ככה זה מגיע מהיצרן.

האויר אמור לזרום בחופשיות דרך המאייד - ברגע שהוא לא, מתחילות הבעיות כמו אצלך.

כמו שאמרתי, רק ניקיון יסודי עם גרניק או לחץ אויר (בשילוב של דגריזר, ואולי גם כמה "סשנים") יפתור את הבעיה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ידוע לך איפה ניתן להשכיר קומפרסור באזור המרכז?

ממה שאני מבין, עושים את התהליך הזה מבלי לפרק את המאייד או את היחידה, כאשר הקומפרסור אמור לשאוף אוויר מכלפי חוץ המאייד לכיוון היחידה?

פורסם

1. לא, חפש בגוגל נראה לי שיהיה יחסית קל למצוא.

2. בתהליך אתה צריך להכין תערובת של דגריזר+מים (המון מים מעט דגריזר) ולרסס את המאייד. לאחר מכן אתה דוחס אויר לתוך המאייד באמצעות ידית לחץ אויר (כמו שיש במוסכים) שמחוברת לקומפרסור.

בשיטה זו אתה גם מחדיר את הדגריזר עמוק למאייד וגם, כאשר אתה חוזר על התהליך לפחות פעמיים שלוש, אתה מנקה אותו כמו שצריך.

אל תסתמך על מה שרואים בעין, בתוך המאייד עצמו זה סיפור אחר. מבחן התוצאה הוא שקובע.

לידיעה, עלות ניקוי כזה יכולה לנוע בין 800 ל 2000 שח.

בנוגע לדגריזר: אני חושב שנשאר לי דגריזר - אבל צריך לחפש. אתה צריך כמות מאוד קטנה אבל מוכרים בחנויות רק גלונים. אם אתה בעניין DIY, אני אחפש (אם לא אמצא ואין לך אלטרנטיבות אחרות, תקנה).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

וואלה איציק תודה רבה על העזרה, אני מאוד מעריך את זה !

אכן אני בעניין של DIY כרגיל ;-)

עריכה: ד.א איציק אתה חושב שקומפרסור חד בוכנתי של 25 ליטר יעזור לי כאן? או שצריך איזה משהו יותר מפחיד?

פורסם

לדעתי, אני חושב שכל קומפרסור קטן יספיק (גם כזה של 25 ליטר).

לא חושב שמזגניסטים נסחבים עם כלים גדולים מאלו למטרה הזו.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

טוב עדכון,

קניתי את החומר בעלות של בערך 200 ש"ח וריססתי אותו עם מרסס מקצועי.

יצאו כמויות אדירות של ג'יפה, אך זה לא פתר את הבעיה.

לצערי התעצלתי להביא קומפרוסור, למרות שיש לי הרגש שזה בהחלט היה עוזר לשחרר את הסתימה במאייד.

התירוץ האמיתי היה שלא ניתן להשכיב קומפרסור בתא מטען מחשש לנזילות שמן.

לכן צריך לשים אותו במושבים האחוריים ואין מצב שקומפרסור מטונף יכנס לתא נוסעים המהולל והבהיר של הבימבה :)

מה שכן פתר את הבעיה היה החלפת המאייד הפנימי, בעלות של 1300 ש"ח למאייד ו400 ש"ח עבודה.

תודה רבה לעוזרים ובעיקר לאיציק שישר עלה על התקלה.

• תוכן חדש...