Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4684 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול המוסכניק שלי החליף את נוזל הקירור שהיה בסקודה ניו פליסיה שלי מנוע 1600.

המים שהיו היו בצבע ירוק הם רוקנו הוא שטף את המערכת עם מים מהברז ומילא במים אדומים.

מיד לאחר ההחלפה הנענו את המנוע הוא הגיע לטמפ' עבודה המאורר נדלק ובנסיעת מבחן הכל היה תקין.

היום נתקלתי בתופעה מוזרה במהלך נסיעה המחוג טמפרטורה לא עלה.

עצרתי בצד כביתי את הרכב לאחר דקה הנעתי שוב והוא היה על החצי ואז המאוורר נכנס לפעולה.

יש ברשותי נוזל את אותו הנוזל קירור האם לבצע החלפה נוספת + שטיפה?

מהו הסדר פעולות הנכון (מחיפוש בפורום ראיתי הוראת כוללות פתיחה של פקק רדיאטור וכאן אין כזה)

דבר נוסף האם כדאי לי ללכת למכון רדיאטורים? ואם כן אפשר המלצה למכון באזור הקריות.

Skoda Felicia 1.6 M.P.I 2000

פורסם

טוב אז ככה... לאחר חפירה בפורום הבנתי שיש סיכוי גדול שלאחר החלפת המים יופיעו בעיות במערכת כמו ליכלוך סתימות וכו'

אז החלטתי לבצע החלפה חוזרת ושטיפה.

ביצעתי. היה לי את אותו הנוזל קירור.

לאחר ההחלפה הנעתי את האוטו אבל משום מה המאוורר לא נכנס לפעולה והמחוג טמפרטורה עולה באיטיות חשבתי שכשהוא יגיע לאמצע התרמוסטט יפתח והמאוורר היכנס לפעולה המחוג המשיך לטפס ועדיין המאוורר לא נכנס לפעולה כאשר הוא הגיע ל 3/4 כיביתי את המנוע על מנת לא להגיע לרתיחה.

ישר חשדתי בתרמוסטט.

שוב פירקתי את הצינור הוצאתי את המים ופתחתי את הפלאנג' ולהפתעתי לא מצאתי שם את התרמוסטט.

מה יכולה להיות הסיבה שמאורר לא נכנס לפעולה והמנוע התחמם.

פורסם

ישנם כמה סיבות שביגללם המאוורר לא עובד והם:

1) מנוע של המאוורר הלך.

2) אויר לא נוקז כמו שצריך.

3) יוניט מאוורר תקול.

4) נתק באחד החוטים/פיוז שרוף. 

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם

לא ברור אם הגעת למוסך בגלל בעיה כל שהיא במערכת הקירור או שההחלפה בוצעה תוך כדי בהמלצת המכונאי. בדרך כלל צבע נוזל הקירור מעיד על הרכבו ומותאם לכל מנוע. נראה כי הכנסת נוזל אדום במקום ירוק זו השגיאה הראשונה, שגיאה שנזקיה איטיים ולא אמורה לגרום לתופעות המידיות שהזכרת.

פורסם

סיבה 2 הכי הגיונית.

אוויר לא נוקז.

לרדיאטור שלי אין פקק הגישה היחידה לנוזל היא דרך מיכל העיבוי.

האם יכול להיות שאין פתח ניקוז אוויר?

לפי מה שראיתי שהמוסכניק עשה הוא פתח את הצינור מים התחתון הוציא את המים סגר מילא בחדשים והניע יכול להיות שהאוויר מתנקז מעצמו?

הייתי שמח לקבל הנחיות איך לבצע ניקוז אוויר נכון.

דבר נוסף עכשיו הנעתי שוב אך הפעם הפעלתי מזגן המאוורר כן נכנס לפעולה והמנוע נאשר בטמפ' עבודה נורמלית.

פורסם
לא ברור אם הגעת למוסך בגלל בעיה כל שהיא במערכת הקירור או שההחלפה בוצעה תוך כדי בהמלצת המכונאי. בדרך כלל צבע נוזל הקירור מעיד על הרכבו ומותאם לכל מנוע. נראה כי הכנסת נוזל אדום במקום ירוק זו השגיאה הראשונה, שגיאה שנזקיה איטיים ולא אמורה לגרום לתופעות המידיות שהזכרת.

נוזל הקירור הוחלף מסיבה שהנוזל הקיים היה ירוק ולא מתאים לסוג הרכב עפ"י הוראות יצרן נדרש נוזל אדום ולכן בוצע ההחלפה.

• תוכן חדש...