Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4694 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב.

חבר טוב שלי נסע ברכבו בלילה נסיעה שגרתית לכיוון הכניסה לפסגת זאב בירושלים.

מי שמכיר, יודע שיש שם כביש מתעקל עם 2 פניות חדות בירידה.

הוא נסע נסיעה שגרתית במהירות סבירה של 80-60 קמ"ש.

לקראת היציאה מהפניה הנתיב היה מכוסה בשכבה עבה של חצץ.

בשניה שהרכב עלה על החצץ, איבד שליטה והחליק לתוך מעקה הבטיחות.

הוזמנה ניידת משטרה ואמבולנס שפינה אותו למיון.

הוא שוחרר באותו הלילה ללא חבלות כלשהן, לא נפתחו כריות (רכב בן 14), אך הנזק לרכב עצום:

מכסה מנוע, 2 פנסים, 2 כנפיים, פח חזית שלם, פח כנף, 2 רדיאטורים וצינורותיהם, פילטר אויר, בית פילטר אויר ומשתיק, מיכל נוזל קירור, ג'אנט התעקם, צריך למשוך את כל הפרונט וליישר, לרתך את הפחים החדשים, לצבוע הכל מחדש, והנזק למכלולי ההיגוי עדיין לא ברור (סיכוי טוב למסרק הגה וצירייה).

החלטנו לתקן את הרכב למרות אי כדאיות כלכלית, והוא כרגע במוסך. ערכו הסנטימנטלי גבוה.

בעל הרכב עדיין בהלם, לא יציב נפשית וכרגע לא חושב על עלייה על הכביש שוב.

להלן תמונות מהזירה:

h1zomr2touew.jpg

outfcjty4m2m.jpg

לא הוזמן שמאי.

מה עכשיו? האם ריאלי לטבוע את העירייה?

את הפנייה הזאת הוא עובר כמה פעמים בשבוע כבר מספר שנים.

קיים וידיאו המתעד את המקרה ממצלמת הרכב. החצץ נישמע ונראה היטב. נראה בבירור שההחלקה התרחשה ברגע שגלגלי הרכב עלו על החצץ.

אודה לעזרתם, העניין בהול.

תודה.

Honda civic EJ6

פורסם

לפי דעתי האישית הנהג לא היה כזה תמים מכיוון שקרה לי מקרה דומה לפני חודש, נסיעה בדרך שאני עושה אותה פעמיים ביום לפחות במשך שנה וחצי רצוף כל יום איבדתי שליטה על הרכב והרכב טוטאלוסט.

האשם היחידי זה אני. נסעתי מהר מדי והחלקתי.

לדעתי זה מה שקרה עם חבר שלך כי אם הייתה סכנה ממשית הוא לא היה היחיד שמחליק שם.

יכול להיות שהוא לא אשם אבל אני חושב שכן, תעלה את הוידאו מהרכב שנוכל לראות מה קרה בדיוק.

פורסם

מה שעולה לי כרגע לראש זה פניה לקבלת מידע מהמשטרה https://www.police.gov.il/portal.aspx?pid=437&mid=49 על דיווחים שהתקבלו על המקום, אם היו, לפני האירוע ומה המשטרה עשתה בנדון.

אופציה שניה זה לעשות סיור בפסגת זאב ולבדוק אילו חברות מביאות חצץ לאיזור.

פורסם

האשם היחידי זה אני. נסעתי מהר מדי והחלקתי.

גם לדעתי, במקרה הנ"ל המהירות לא התאימה לתנאי הדרך/מיומנות הנהג. מה שכן, דעתי לא משנה.

בפועל, נסה לבדוק האם יש מצלמות באזור, כדי לדעת איך החצץ הגיע לשם. האם נפל ממשאית? האם היו שיפוצים באזור? האם הר געש התפרץ ליד? כל עוד אתה לא יודע מאיפה הגיע החץ, את מי תתבע? זה גם כביש בין-עירוני, לא?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

גם אם הוא יגלה מאיפה החצץ הגיע, נניח ונפל ממשאית, אני לא חושב שהוא יוכל לתבוע את נהג המשאית, כי באותה מידה במקום חצץ יכלה להיות שם שלולית שמן או גשם שגרם לו להחליק ולאבד שליטה.

בכל מקרה קשה לי להאמין שכל מה שהוא מספר קרה במהירות 60-80 קמ"ש...וגם אם כן קרה במהירות הזאת אז כנראה הוא ממש שבר את ההגה מה שגרם להחלקה.

אני עדיין חושב שאם יש וידאו אז יהיה קל מאוד לדעת מי האשם במקרה הזה.

פורסם

אל תשווה חצץ למים,זה הרבה יותר מסוכן מאשר מים.

אם היה יורד גשם אז אני בטוח שהוא היה נוהג בהתאם,אבל לא ירד גשם של חצץ אז הוא לא היה יכול לצפות שיהיה חצץ על הכביש.

וכן אם הוא יגלה מאיפה הגיע החצץ(אני מאוד בספק) הוא יוכל לתבוע כי זו עבירה על החוק ולנהג המשאית יש רשלנות תורמת בכך שלא איבטח את המטען שלו.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

נסכם זאת כך

הנהג מכיר את הכביש היטב לכן הוא יודע כי ניתן לקחת את הסיבובים במהירות X , הנהג שלנו נסע במהירות גבוהה מאוד / לא יודע לנהוג / שתוי / סתם חלם / וכאשר יש משהו חריג לא יודע כיצד להגיב ולכן קרתה התאונה

איך הגעתי למסקנה

העובדה שלא היו עוד כלי רכב שפוכים על גדר הבטיחות , הכביש מואר וניתן היה לבלום לפני שעלה על החצץ.

כמובן שיש אשם תורם לשופך החצץ

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לפי איך שזה נראה מהתמונות הנ"ל, היה חצץ לכל אורך הפניה ולא רק בסיומה, כך שהנהג היה יכול לצפות את המתרחש מלכתחילה ולמנוע את התאונה.

בכל מקרה מקווה בשבילכם שתצילחו להוכיח אחרת..

כדאי שתעלו את הסרטון שנוכל לתת חוות דעת יותר רצינית.

פורסם

עם כל הכבוד, יש הבדל ברור בין אחיזה על חצץ לאחיזה על אספאלט רטוב.

מי שחווה נהיגה בשטח מכיר את האפקט של לקחת פנייה על חצץ.

יש סיבה שרכבי ראלי עוברים פניות בדריפט בלבד.

פניה+חצץ+מהירות 60-80 קמ"ש= חוסר אחיזה.

בלי קשר לזה שהצמיג לא מיועד לנסיעה על חצץ, והכביש הוא לא בדיוק דרך עירונית שעוברים ב30 קמ"ש, אותו חבר עובר את המקום כמה פעמים בשבוע כבר כמה שנים, גם בחורף, המקום, תנאי הדרך ומהירות הנסיעה בו מוכרים לו היטב.

אין לו עבר של תאונות, עבירות או דוחות כלשהם כלל.

אחזור על דבריי ואחדד אותם, הפנייה עברה כרגיל, לקראת היציאה, בשניה שגלגלי הרכב עלו על החצץ, הוא נכנס להיגוי יתר (בהנעה קדמית) עף לנתיב הימני, ובעודו מסובב שמאלה כדי להמנע מפגישה עם הגדר (איפה שכבר הייתה מעיכה ד"א), עף בחזרה לתוך גדר ההפרדה של הנתיב השמאלי.

בכניסה לפניה לא היה ניתן לראות את החצץ. שוב, זו פנייה חדה תוך כדי ירידה בשעת לילה מאוחרת, בתנאי תאורה נמוכים.

אפשרות להאט משמעותית או לחתוך לנתיב השני לא באות בחשבון היות ואתה תוך כדי פנייה, וגם אם, המרחק מהרגע שבו החצץ נראה עד העלייה עליו לא מאפשרים האטה משמעותית.

לא יודע כמה רכבים עברו שם לפני המפגע אם בכלל. הכביש אינו מהווה ציר תנועה מרכזי או כניסה ראשית לשכונה, הוא עובר דרך שועפאט...

לאחר התאונה הונח משולש אזהרה לפני החצץ עד שנגרר הרכב והשוטר שהגיע למקום התריע על המפגע.

מצ"ב תמונה הממחישה את מיקום החצץ ומראה הפנייה. יש לקחת בחשבון שזו גם ירידה תלולה.

jmlhgy5nfdym.jpg

Honda civic EJ6

• ספונסר פורום
פורסם
ערב טוב.

חבר טוב שלי נסע ברכבו בלילה נסיעה שגרתית לכיוון הכניסה לפסגת זאב בירושלים.

מי שמכיר, יודע שיש שם כביש מתעקל עם 2 פניות חדות בירידה.

הוא נסע נסיעה שגרתית במהירות סבירה של 80-60 קמ"ש.

לקראת היציאה מהפניה הנתיב היה מכוסה בשכבה עבה של חצץ.

בשניה שהרכב עלה על החצץ, איבד שליטה והחליק לתוך מעקה הבטיחות.

הוזמנה ניידת משטרה ואמבולנס שפינה אותו למיון.

הוא שוחרר באותו הלילה ללא חבלות כלשהן, לא נפתחו כריות (רכב בן 14), אך הנזק לרכב עצום:

מכסה מנוע, 2 פנסים, 2 כנפיים, פח חזית שלם, פח כנף, 2 רדיאטורים וצינורותיהם, פילטר אויר, בית פילטר אויר ומשתיק, מיכל נוזל קירור, ג'אנט התעקם, צריך למשוך את כל הפרונט וליישר, לרתך את הפחים החדשים, לצבוע הכל מחדש, והנזק למכלולי ההיגוי עדיין לא ברור (סיכוי טוב למסרק הגה וצירייה).

החלטנו לתקן את הרכב למרות אי כדאיות כלכלית, והוא כרגע במוסך. ערכו הסנטימנטלי גבוה.

בעל הרכב עדיין בהלם, לא יציב נפשית וכרגע לא חושב על עלייה על הכביש שוב.

להלן תמונות מהזירה:

h1zomr2touew.jpg

outfcjty4m2m.jpg

לא הוזמן שמאי.

מה עכשיו? האם ריאלי לטבוע את העירייה?

את הפנייה הזאת הוא עובר כמה פעמים בשבוע כבר מספר שנים.

קיים וידיאו המתעד את המקרה ממצלמת הרכב. החצץ נישמע ונראה היטב. נראה בבירור שההחלקה התרחשה ברגע שגלגלי הרכב עלו על החצץ.

אודה לעזרתם, העניין בהול.

תודה.

בדוק למי שייך הכביש ,אים לעיריה או למעצ , ותבע את מי שצריך ,העינין הוא עינין בטיחותי ומחדל חמור שיכל להיסתיים גרוע מאוד .

אלי אמרן - שמאי רכב 054-6999223

פורסם
נסכם זאת כך

הנהג מכיר את הכביש היטב לכן הוא יודע כי ניתן לקחת את הסיבובים במהירות X , הנהג שלנו נסע במהירות גבוהה מאוד / לא יודע לנהוג / שתוי / סתם חלם / וכאשר יש משהו חריג לא יודע כיצד להגיב ולכן קרתה התאונה

איך הגעתי למסקנה

העובדה שלא היו עוד כלי רכב שפוכים על גדר הבטיחות , הכביש מואר וניתן היה לבלום לפני שעלה על החצץ.

כמובן שיש אשם תורם לשופך החצץ

++

זה לא שהחצץ הפתיע את הבחור, בשנייה שעולים על חצץ שומעים רעש שבמינימום נשמע כמו ABS מופעל ובמקסימום נשמע כאילו עשרות פלשתינאים זורקים אבנים על גחון הרכב.

הטענה שבשניה שהוא עלה על החצץ הוא איבד שליטה נשמעת קצת מצוצה מהאצבע, מה גם שבתמונות רואים במפורש חצץ באמצע הפניה.

על פניו הגורם לתאונה זה מהירות שאינה מתאימה לתנאי הדרך ואחוז גבוה של אשמה על חברך, אולי אשמה תורמת ברמה נמוכה על העירייה / מועצה איזורית (בתנאי שתוכיחו שמישהו התלונן על המפגע והוא לא טופל), אולי אשמה תורמת ברמה נמוכה על מי ששם את החצץ שם (אם תצליחו למצוא מי זה ולהוכיח).

מכיוון שציינת שהכביש עובר דרך שועפט הסיכוי שלך למצוא מי גרם למפגע כנראה שואף ל-0.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...