Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4693 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

לפני כמה ימים ביצעתי תאונה די טיפשית. נתקעתי בשלט פרסום שעמד על אי הפרדה בדרך דו סיטרית. בעקבות הפגיעה, השלט נפל על רכב אחר ופגע בו.

השלט פגע בדופן הרכב (מצורפת תמונה).

בעקבות הפגיעה בדופן הרכב נסדקה קצת השמשה ודופן הרכב קיבלה מכה. רציתי לדעת האם הדופן הזאת (המוקפת בעיגול אדום) היא חלק משלדת הרכב מה שיוביל גם לירידת ערך של הרכב ואם כן באיזה סדר גודל של ירידת ערך מדובר.

תודה מראש.

2013-09-01 08.13.21.jpg

פורסם

כן. מדובר בפגיעה בקורה A וזה יופיע בבדיקה תחת "משמעות גבוהה".

העובדה שתאלצו להחליף שמשה תגרום לבודק לחקור את הסיבה ורוב הסיכויים שיעלו על התיקון בבדיקה.

אני ממליץ להפעיל ביטוח.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

תודה רבה על התשובה.

רק רציתי מעט לחדד את הדברים. האם פגיעה בקורה זו נחשבת לפגיעה חמורה בשלדה שתוביל בעקבותה ירידת ערך משמעותית, או שמא מדובר על פגיעת שלדה קלה שלא תוביל לירידת ערך משמעותית.

בקיצור, מה יכול להיות תחום של ירידת ערך כזו? נגיד באזור ה- 1%-5% או לכיוון יותר גבוה מזה?

פורסם

אינני שמאי רכב אבל לדעתי הרבה יותר גבוה מההערכות שלך.

ממליץ לך בחום להתייעץ עם שמאי מוסמך.

• ספונסר פורום
פורסם
שלום רב,

לפני כמה ימים ביצעתי תאונה די טיפשית. נתקעתי בשלט פרסום שעמד על אי הפרדה בדרך דו סיטרית. בעקבות הפגיעה, השלט נפל על רכב אחר ופגע בו.

השלט פגע בדופן הרכב (מצורפת תמונה).

בעקבות הפגיעה בדופן הרכב נסדקה קצת השמשה ודופן הרכב קיבלה מכה. רציתי לדעת האם הדופן הזאת (המוקפת בעיגול אדום) היא חלק משלדת הרכב מה שיוביל גם לירידת ערך של הרכב ואם כן באיזה סדר גודל של ירידת ערך מדובר.

תודה מראש.

הפגיעה היא לא פגיעת שילדה ,ואכן כן קיימת ירידת ערך ,לפי שיקול דעתו של השמאי המטפל .

אלי אמרן - שמאי רכב 054-6999223

פורסם

אלי, אני לא מתיימר להיות בעל מקצוע אבל בעבר הלכתי לבדוק רכב קבריולט שהייתה לו "שריטה" באותה קורה וזה הופיע תחת משמעות גבוהה.

גם מבחינת הגיון, במקרה של התהפכות אני חושב שהשקע הזה (שברור שימלאו אותו בחומר פחחים כדי להסתיר את המכה) יגרום לנקודת כשל לא רצויה.

פורסם

תודה על התשובות.

כמה דברים רק בשביל להשלים את התמונה. לצערי לי יש רק ביטוח חובה. לצד' ג' שהשלט פרסום פגע בו יש ביטוח מקיף.

היום יצא לי לדבר הבחור של הצד ג'. הנזק המיידי שנגרם לרכב שלו עקב תיקונים במוסך הוא 12 אש"ח.

בנוסף הוא טוען שהגיע שמאי של חברת הביטוח שלו שהעריך את ירידת הערך של הרכב שלו בכ- 20 30%.

אנני שמאי אך משמיעה ראשונה נשמע לי ש- 20-30% זה ממש מוגזם. הייעצתי עם הסוכן ביטוח שלי שטוען שירידת ערך מסוג זה היא במקרים של פגיעות קשות ונראה לו שזאת ירידת ערך כזאת מוגזמת.

בסופו של דבר מה עלי לעשות?

האם שווה לפנות לשמאי פרטי ולהציג בפני בית משפט את הערכת השמאי הפרטי שיתכן ויפרש את ירידת הערך בצורה קלה יותר?

האם יש דרך לבדוק את תשלום תיקוני הרכב במוסך על מנת לראות אולי תיקונים אלו אינם שווים כלל 12 אש"ח?

בקיצור, יש לי תחושה שחברת הביטוח של הצד ג' מנסה לתפור לי תיק כבד של הוצאות תיקונים כבדים וירידת ערך גדולה.

לא שאני חלילה מתנער מאחריות, אבל הייתי שמח לדעת אילו כלים חוקיים יש לי על מנת לצמצם נזקים.

כמו כן, הבחור זרק לי משהו לגבי כך שייתכן שהוא יכול לקחת על עצמו דרך חברת הביטוח שלו חלק מהוצאות הנזקים. לא כל כך הבנתי כיצד וגם הוא לא כל כך הסביר את עצמו האמת. האם יצא לכם לשמוע פעם על אפשרות כזאת?

תודה רבה.

פורסם

אם יש לך רק ביטוח חובה לדעתי אתה פושע גם אם המדינה לא קבעה כך.

אם אין לך כסף לעשות ביטוח צד ג' לטובתך עדיף שתעשה ביטוח צד ג'.

גם אם הנפגע יפעיל את הביטוח שלו, החברה המבטחת אותו יכולה להוציא לך את המיץ (ועוד כמה אלפי שקלים שכנראה אין לך)

נסיעה בלא ביטוח צד ג' הינה סיכון עצום ויכולה למוטט כלכלית את לוקח הסיכון ומשפחתו.

לגופו של עניין היתה לי לפני שנים תאונה עם נזק דומה שתוקנה במוסך היבואן.

קיבלתי בגין הפגיעה ירידת ערך של 2%.

לאחר 3 שנים מכרתי את הרכב לאותו מוסך שקנה אותו במחירו המלא כחלק כעסקת טרייד-אין.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

האופציה היחידה שיש לך היא להגיד לו שהערך לדעתך מנופח, להביא שמאי מטעמך ולהתנגח איתו/עם חברת הביטוח שלו בבית משפט.

כפי שכבר רשמתי, אני חושב שההערכה שהוא קיבל לא רחוקה מהשווי האמיתי שלה.

פורסם

הערכה של 20-30% היא לא הערכה - רק דוח כתוב וחתום ע"י שמאי (ואז ירידת הערך היא מספר מוחלט) מחייב. לעניות דעתי מדובר במספר מופרך שספק אם יהיה שמאי שמוכן לעמוד מאחורי הערכה כזאת.

קח בחשבון שהיות שאתה משלם את הוצאותיך יתכן שתנצח בהליך המשפטי :wink: ותפסיד בחישוב הכללי :cry:

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• ספונסר פורום
פורסם
אלי, אני לא מתיימר להיות בעל מקצוע אבל בעבר הלכתי לבדוק רכב קבריולט שהייתה לו "שריטה" באותה קורה וזה הופיע תחת משמעות גבוהה.

גם מבחינת הגיון, במקרה של התהפכות אני חושב שהשקע הזה (שברור שימלאו אותו בחומר פחחים כדי להסתיר את המכה) יגרום לנקודת כשל לא רצויה.

השאלה היתה אם מדובר בפגיעת שילדה ,ולא אין פגיעה בשלדת הרכב ,

אלי אמרן - שמאי רכב 054-6999223

• תוכן חדש...