Jump to content

heathrow

  • הודעות

    7
  • כאן מאז:

הנקודות של heathrow

חדש בפורום

חדש בפורום (1/14)

1

מוניטין

  1. אוקי, תודה רבה על תשובה ברורה סוף סוף. חושב שאתה טועה מבחינה משפטית אבל את זה אבדוק מול עו"ד. יתכן שאני טועה ואתה צודק.
  2. בקיצור אני רוצה לשלם לבחור הטוב 8000 ש"ח + שהוא יפעיל את הביטוח שלו שיפצה אותו גם כן בלי שהביטוח שלו יתבע אותי לאחר מכן. האם הוא ידפק מזה? להפך. הוא ירוויח גם ממני וגם החברת ביטוח שלו שתפצה אותו על הנזק. זה לא כזה מסובך.
  3. חברים אני אנסה לעשות קצת סדר בשאלה... לא שאלתי מה הייתם עושים אילו הייתם בעל הרכב הנפגע, אלא התעניינתי לגבי אופציית תביעת שיבוב ע"י חברת הביטוח. למה לו לחתום על מסמך ויתור זכויות תביעה אם אני מפצה אותו רק על חלק מהנזק? מאוד פשוט. כי הוא בחור טוב שסה"כ רוצה לעזור לי. אז המטרה שאני אפצה אותו ישירות על חלק מנזקיו. בואו נגיד 50 אחוז מהנזק, לצורך העניין כ-8 אש"ח. (בין היתר הסכום הזה יכסה אותו על ההשתתפות עצמית, עליית פרמיות וירידת ערך) ובלי שום קשר הוא יתבע גם את חברת הביטוח. עכשיו בהנחה שזה מה שיקרה, השאלה היא מאוד פשוטה. האם במידה ואני מפצה אותו ומחתים אותו על ויתור זכויות התביעה כלפי, הנ"ל גם תופס מבחינת חברת הביטוח והיא לא תוכל לתבוע אותי (כלומר, חברת הביטוח לא תוכל להיכנס לנעליו ולתבוע אותי מאחר והוא ויתר על זכות זו)? או שמא אם הוא יחתום לי על מסמך כזה, הנ"ל לא תופס מול חברת הביטוח ובכל מקרה יש לה זכות לתבוע אותי? ממה שהבנתי חברת הביטוח לא יכולה לתבוע אותי במידה והמבוטח שלה ויתר על אפשרות זו, וכל זאת בתנאי שאני פיציתי אותו והחתמתי אותו לפני שחברת הביטוח פיצתה אותו. תודה רבה.
  4. שלום רב, שאלה קצת משפטית, אבל אשמח לעזרה ממי שמכיר תביעות שיבוב. לפני כחודש וחצי ביצעתי תאונה בה נגרם נזק לרכב אחר בסכום של כ- 15 אש"ח. אני מבוטח בביטוח חובה בלבד והרכב שבו פגעתי מבוטח בביטוח מקיף. כידוע לי במידה ובעל הרכב מפעיל את הביטוח שלו והחברת ביטוח שלו מפצה אותו על סכום הנזק, יכולה החברת ביטוח לבוא לאחר מכן בתביעת שיבוב אלי (העברת זכויות התביעה מבעל הרכב לחברת הביטוח שלו שפיצתה אותו). השאלה היא במידה ואני מפצה ישירות את בעל הרכב (נגיע לסיכום בנינו שאני מפצה אותו על חלק מהנזק) והוא חותם לי על ויתור זכות התביעה כלפי, האם חברת הביטוח שתפצה אותו בהמשך לאחר שיפעיל את הביטוח שלו יכולה לתבוע אותי בתביעת שיבוב? או שמא ברגע שבעל הרכב ויתר על זכות התביעה כלפי גם חברת הביטוח לא תוכל לתבוע אותי? תודה מראש.
  5. תודה על התשובות. כמה דברים רק בשביל להשלים את התמונה. לצערי לי יש רק ביטוח חובה. לצד' ג' שהשלט פרסום פגע בו יש ביטוח מקיף. היום יצא לי לדבר הבחור של הצד ג'. הנזק המיידי שנגרם לרכב שלו עקב תיקונים במוסך הוא 12 אש"ח. בנוסף הוא טוען שהגיע שמאי של חברת הביטוח שלו שהעריך את ירידת הערך של הרכב שלו בכ- 20 30%. אנני שמאי אך משמיעה ראשונה נשמע לי ש- 20-30% זה ממש מוגזם. הייעצתי עם הסוכן ביטוח שלי שטוען שירידת ערך מסוג זה היא במקרים של פגיעות קשות ונראה לו שזאת ירידת ערך כזאת מוגזמת. בסופו של דבר מה עלי לעשות? האם שווה לפנות לשמאי פרטי ולהציג בפני בית משפט את הערכת השמאי הפרטי שיתכן ויפרש את ירידת הערך בצורה קלה יותר? האם יש דרך לבדוק את תשלום תיקוני הרכב במוסך על מנת לראות אולי תיקונים אלו אינם שווים כלל 12 אש"ח? בקיצור, יש לי תחושה שחברת הביטוח של הצד ג' מנסה לתפור לי תיק כבד של הוצאות תיקונים כבדים וירידת ערך גדולה. לא שאני חלילה מתנער מאחריות, אבל הייתי שמח לדעת אילו כלים חוקיים יש לי על מנת לצמצם נזקים. כמו כן, הבחור זרק לי משהו לגבי כך שייתכן שהוא יכול לקחת על עצמו דרך חברת הביטוח שלו חלק מהוצאות הנזקים. לא כל כך הבנתי כיצד וגם הוא לא כל כך הסביר את עצמו האמת. האם יצא לכם לשמוע פעם על אפשרות כזאת? תודה רבה.
  6. תודה רבה על התשובה. רק רציתי מעט לחדד את הדברים. האם פגיעה בקורה זו נחשבת לפגיעה חמורה בשלדה שתוביל בעקבותה ירידת ערך משמעותית, או שמא מדובר על פגיעת שלדה קלה שלא תוביל לירידת ערך משמעותית. בקיצור, מה יכול להיות תחום של ירידת ערך כזו? נגיד באזור ה- 1%-5% או לכיוון יותר גבוה מזה?
  7. שלום רב, לפני כמה ימים ביצעתי תאונה די טיפשית. נתקעתי בשלט פרסום שעמד על אי הפרדה בדרך דו סיטרית. בעקבות הפגיעה, השלט נפל על רכב אחר ופגע בו. השלט פגע בדופן הרכב (מצורפת תמונה). בעקבות הפגיעה בדופן הרכב נסדקה קצת השמשה ודופן הרכב קיבלה מכה. רציתי לדעת האם הדופן הזאת (המוקפת בעיגול אדום) היא חלק משלדת הרכב מה שיוביל גם לירידת ערך של הרכב ואם כן באיזה סדר גודל של ירידת ערך מדובר. תודה מראש.
×
×
  • תוכן חדש...