Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4682 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

מישהו יודע מה ההתייחסות של שברולט במידה ואני מסב את הרכב לגז?

קראתי באתר שלהם את התעודת אחריות ולא ראיתי התייחסות לגז.

בנוסף, האם מישהו יודע אם הרכב צריך משמנת? בחול ראיתי שיש הסבות לספארק אבל אני לא יודע אם זה אותו מנוע כמו בארץ.

פורסם

מרבית השברולטים שמצויידים במנועי אקוטק מתאימים לגפ"מ גם ללא משמנת,לגבי אחריות כמו אצל כל היבואנים כשל במנוע שיוכח שקשור לביצוע ההסבה לא יכלל במסגרת האחריות.

פורסם

אתה קונה אוטו שאמור להיות חסכוני (אומנם הוא לא כזה מדהים בפרמטר הזה יחסית לאלו מאותו סיגמנט),

אז מה המטרה בהסבה לגז?

so far so good so what

פורסם
אתה קונה אוטו שאמור להיות חסכוני (אומנם הוא לא כזה מדהים בפרמטר הזה יחסית לאלו מאותו סיגמנט),

אז מה המטרה בהסבה לגז?

לחסוך עוד יותר, לא? :)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

מעניין

הרכב נמכר באיטליה מוסב לגז ישירות משברולט.

אני כמעט בטוח שמדובר באוטו מנוע אבל שווה לבדוק.

http://www.chevrolet.it/vetture/spark/configuratore/spark-ltz.html

כמובן שנשמרת אחריות באיטליה

ראיתי גם שקיה מוכרים את הפיקנטו גפ"מ שלהם כולל אחריות ל7 שנים.

לראות ולקנא

פורסם

לא יודע בדיוק, החישוב הוא לא כזה פשוט וזה מאוד ספציפי לרכב, למערכת, לעלות ההתקנה ולפרופיל הנסיעה. אני אתן לך כדוגמא את הרכב שלי שברולט אימפלה 2005 מנוע 3.4L:

צריכה על בנזין - 1/6.5 עירוני ו 1/12 בינעירוני.

צריכה על גז (בערך 15% יותר מבנזין) - נניח 1/5.5 בעיר ו 1/10.5 בחוץ.

נסועה שנתית - בערך 18K ק"מ בשנה, בערך 50% בינעירוני.

עלות מערכת הגז - 9500 ש"ח לפני יותר משנתיים

תדלוק בנזין בחודש - הרבה נסיעות קצרות בעיר אז זה יוצא בממוצע בערך 120 ש"ח בנזין לחודש (בלי קשר לגז).

נניח מחיר ליטר בנזין - 7.5 ש"ח

נניח מחיר ליטר גז - 3.5 ש"ח

בוא נעשה חישוב:

עלות תדלוק בנזין שנתי - 16009 ש"ח

עלות תדלוק גז שנתי (כולל 120 ש"ח בנזין בחודש) - 10167

חיסכון שנתי במקרה שלי - 5842 ש"ח שזה בערך 36.4% חיסכון ביחס לבנזין. אצלי למשל לקח בערך שנה ושמונה כדי לסגור את עלות המערכת. כמו שתמיד כתבתי כשאנשים שאלו, החיסכון האמיתי הוא יותר סביב ה 35-40% מאשר 50% כמו שאוהבים לומר.

אבל יש לשים לב שזה תלוי גם בסוג הנסועה, ברכב ובמערכת, יש מקרים שבהם ההבדל בצריכה של הגז שונה מ 15% יותר מבנזין (שמעתי על 10-20%), וכמו כן במנועים קטנים אני מניח שצריכת הבנזין תהיה נמוכה בהרבה בגלל הנעות תכופות מאשר מנוע אמריקאי גדול ובזבזן. כמו כן נסועה בינעירונית גבוהה תגרום לפחות צריכת בנזין עקב הנעות מועטות יותר.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• תוכן חדש...