Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תופעת העולים המתגייסים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4682 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש סיבות נכונות להתגייס לצבא ?

הסיבה הנכונה היחידה להתגייס לצבא היא שבמידה ואתה אזרח ותושב ישראל, כשיר ובהגיעך לגיל 18, לפי חובתך האזרחית עליך להתגייס ולשרת את המדינה שלוש שנים. הגיוס שלהם לצה"ל לא יותר מוסרי או נכון מכך שאני אלך להלחם עכשיו עם לגיון הזרים בשביל לשמר את ערכי המהפכה הצרפתית.

אני נגד הרעיון של ייבוא חיילים שטופי דת ועודף מוטיבציה מקרב הקהילה היהודית בארה"ב. זה הסיפור, בגדול.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4417323,00.html

אין לי ולו דבר טוב אחד לומר על זה.

* הם לא מבינים את המציאות הישראלית;

* הם אוחזים בדעות קיצוניות ומשיחיות:

* הם מתגייסים מכל הסיבות הלא נכונות (תדמית השירות הקרבי בצה"ל, מלחמה בערבים וכו'):

כן, ידידי. יש לך לאן ללכת. המדינה שלך, ארצות הברית של אמריקה.

* הם יוצרים אנטיגוניזם בקרב האמריקאים: מראים לבני עמם שהם קודם כל יהודים, ואז ישראלים, ואז בסוף אולי גם אמריקאים.

והגדילה לעשות מטומטמת אחת עם הציטוט הבא:

אחר כך שלא נתלונן על אנטישמיות, כשיהודים מתנהגים כגיס חמישי ומספרים איך אמריקה בכלל לא מעניינת אותם. וכי איך הייתם רואים בישראלי שגדל כאן והתגייס לצבא האמריקאי, כי הוא מוכן למסור את נפשו למען החוקה האמריקאית? אחר כך האמריקאים יסתכלו עליה, ועל פולארד, ומה הם יחשבו?

זה תהליך שמפורר את יהדות הגולה. מצד אחד יש את מטורפי ארץ ישראל השלמה ובית המקדש השלישי, ומצד שני יש את היהדות הלא-אורדתוקסית הליברלית שבורחת ממה שנהיה מאיתנו ומהם.

הייתי שמח אם העולים חדורי המוטביציה האלו היו נשארים שם, הייתי עוד יותר שמח אם הם היו מתגייסים לצבא האמריקאי בשביל להראות שהוא לא רק מיועד לשחורים, דרומיים והיספנים, אלא שגם היהודים מכירים תודה למדינתם בדיוק כמו היתר, ואינם רק מושכי חוטים בוושינגטון, וול סטריט והוליווד.

ובכלל, האם מדינת ישראל צריכה את העולים האלו (רובם לא דוברי עברית) כחיילי חובה, או שזו קייטנה חמושה על חשבוני? כי אם הם רוצים לשחק עם רובים, יש מחנות קיץ של הNRA.

ואם אתה כבר מתגייס, אז תוותר על האזרחות האמריקאית שלך. או שהאמריקאים ישללו לך אותה (מה פתאום צבא זר?). אז אני רוצה לראות אותך גבר, בא לכאן בשביל להתניע את מלחמת גוג ומגוג בשירותך הצבאי, ואז בורח בחזרה לפלורידה.

אנחנו צריכים שייבאו לכאן עוד ליברליות, נאורות והשכלה - ולא רק את המטורפים המשיחיים מכל קצוות תבל.

רועי, בהזדמנות אקרא את הקישור. בינתיים בהתיחס לשורתך האחרונה- אני מניח ששמעת על סינדרום ירושלים וברצינות- לא חושב שאנו מקור משיכה אדיר לליברליות נאורות והשכלה. להיפך.

אופס, עוד הערה:"הם לא מבינים המציאות הישראלית". אולי. ואולי אתה ואני לא מבינים אותה ואת כיווניה?

פורסם

רועי,

אני חושב שאתה לוקח נתח מאוכלוסיית העולים (שלא אני ונראה לי שגם לא אתה יודעים מה האחוז שלהם מכלל העליה) ומשליך את זה על כלל העליה ובכך אתה חוטא לאמת.

בדוק כמה "יהודיים משיחיים" כאלה עולים מכלל העליה ומה המספרים שלהם ונדבר אחר כך.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אנחנו צריכים שייבאו לכאן עוד ליברליות, נאורות והשכלה

יש כאן מספיק נאורים וליברליים שחושבים את עצמם למשכילים, רק שהם דואגים יותר לפלסטינים המסכנים, ולזכות הקיומית של ה"פליטים" הסודנים לבוא למדינה לא שלהם, ולחרבן איפה שאחרים אוכלים :evil:

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני די מסכים עם רועי ואני רואה את התופעה הזו גם בקרב עולים שלא הולכים לעשות צבא.

אני מכיר שניים כאלה. שניהם למדו בחו"ל כי יותר קל ויותר זול ואז עליה.

אחד מהם עלה ועוד אחד תכף עולה. מה שלא יאומן זה השטויות שאני רואה בפייסבוק (משהו בסגנון של ארץ זבת חלב ודבש תכף אני בא, אני רוצה להתעורר לקול האנשים וכו).

כבר דיברתי עם אחד מהם על זה. אין להם מושג על הקשיים, הכל נראה להם נוצץ, מגניב וקל והם חיים בתקופה אחרת לגמרי מהמציאות הנוכחית.

אמרתי כבר שיש סיכוי שהם יחטפו את השוק של החיים.

אבל אולי אני טועה.

ככה זה כשיש לך הורים שנשארים בחו"ל וממשיכים לממן אותך (ושיש להם גם דירה בארץ בשבילך).

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

זה שאתם עם הציניות והחספוס שלכם לא מבינים את זה, לא אומר שזה לא לגיטימי ואמיתי כמו המציאות שלכם.

אני פעיל עם המון צעירים שעלו לארץ או נמצאים בשנת הכשרה למדריכים צעירים והם אלו שחוזרים למדינות שלהם להחדיר עוד קצת ציונות לדורות הבאים.

כשהם פה הם חיים בסוג של עולם מקביל. הם בתוך החבורות שלהם, בלי הבעיות הכלכליות שמשפיעות על כולנו על בסיס יומיומי, בלי הבירוקרטיות הדביליות שיש בארץ והם חופשיים לראות את הדברים הטובים פה.

זה לא שזו מציאות שלא קיימת, אלא מציאות מקבילה.

אם כולם (או רוב) היו מקבלים פה החלטה לסיים את חצי מהבעיות האלו, היה אפשר לפתור את זה תוך כמה ימים ולגרום למדינה לחזור להיות מה שהיא באמת כשאין את כל הבעיות האלו.

אצל אלו שגרים פה היומיום הורג אותנו לאט לאט, עם הדאגות של החדשות, ריבים עם בעלי דירות, ריבים עם ביטוח לאומי, קופת חולים, חברות סלולר וכל הבירוקרטיה המעיקה שמסביב, וזה לא נותן לנו ליהנות ממדינה שבאמת יכולה להיות מדהימה.

זה מבחינתי הפספוס הכי גדול בהיסטוריה של העם, העובדה שמי שמעריך את המדינה זה מי שמגיע מבחוץ ולא רק שהוא מקבל על זה ביקורת ואת הקטע של "למה באת בכלל אם הכל פה חרא?" אלא שמזלזלים פה בערכים ובתפישת העולם של כל יהודי חו"ל.

אני עדיין מתרגש כשאני שומע את "התקווה".

אני עדיין מתרגש כשאני מדריך קבוצה של צעירים והם רואים את הכותל בפעם הראשונה או שומעים את הנאום של בן גוריון בהיכל העצמאות.

אבל היומיום שלנו פה לא מאפשר לגעת בחלום הזה, וזה רק כי אנשים החליטו שזה יהיה ככה.

החליטו להערים קשיים, לצעוק אחד על השני, להתייחס ללקוח כמו אל זבל ולקבל התנהגות בהמתית לגמרי כדרך חיים.

חבל, עם החלטה פשוטה היינו יכולים לחיות הרבה יותר טוב.

נ.ב. גלעד, אם הם עולים לארץ אז הלימודים הם חינם, וגם המחיר של הלימודים פה יותר זול מאשר בחלקים גדולים בעולם.

פורסם

תסלחו לי, אבל זה פשוט בולשיט אחד גדול כל העלייה הזאת.

ראיתי את הכתבה בטלוויזיה והרוב המוחלט של המתגייסים הם סתם ילדי שמנת אמריקאיים שחיו כל החיים שלהם בווילות והם שטופי מוח לגבי כל מה שהולך פה, באים בגישה של ״אנחנו נקים בית מקדש חדש״ כשבעצם מה שיקרה הם יגורו באיזה קיבוץ מעפן ותוך חודש הם יברחו עם הזנב בין הרגליים כשהם יבינו מה באמת הולך כאן.

פורסם

אני חושב שאתה צודק רובם באים לפה לקייטנה חמושה על חשבוננו ל-3 שנים. אל תשכח שמדובר בילדים בני 18 שחלק מההורים שלהם פמפמו להם את המסרים האלה מגיל אפס.

מעניין אותי כמה מהם היו מגיעים אם להתגייס לצה"ל היה דורש ויתור על אזרחות זרה, בדיוק כמו שנדרש כדי להתגייס לחלק מהתפקידים בצבא האמריקאי.

פורסם

יוסי השכר לימוד זה החלק הקטן.

פה יש: אוניברסיטה במרחק נסיעה קצרה מהבית, הורים שידאגו לך, לימודים בשפה שלך, חברים בשפה שלך ועוד כל מיני נוחויות.

אני לא אומר שזה דבר רע. אני פשוט אומר שזה חבל לי שאנשים הרבה פעמים תקועים בתוך הקשקושים שכתבתי קודם ובאיזה שהוא מקום זה מעורר בי תחושת רחמים כי הם אפילו לא מוכנים להקשיב וזה חבל. הם יגיעו לארץ ויש סיכוי טוב שהם יחטפו שוק ויעזבו.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

אני היחיד שמשעשעת אותו האירוניה של זה שפעם אחת תוקפים את חלק מחברי הפורום כי אנחנו עוזבים את הארץ ואז תוקפים אותנו כי אנחנו בעד הגברת העליה לארץ ממניעים אידיאולוגיים?:lol:

אתה צודק בחלק מהדברים.

וגם נראה לי שמי שכתב קודם שאני ממש לא מייצג את האוכלוסיה הזו גם צודק במידה מסוימת.

אבל אני מכיר המון אנשים שעשו עליה מכל העולם ומכל השכבות של האוכלוסיה, עם עזרה מההורים וגם בלי גרוש.

אני לא מדבר על פאנאטיים דתיים אלא על אנשים עם אהבת הארץ.

הם דווקא אנשים שיכולים לשפר את המצב בהנחה שהם יישארו בארץ אחרי זה.

פורסם

ויכוח מרתק

האם הם תורמים לישראל ימים יגידו

האם גם תושבי צרפת שמשקיעים פה בנדל"ן ומעלים את מחיריו תורמים למדינה.

מי שבא ברוך הבא ונקווה שיבואו לכאן מכל הגוונים מפנאטים משיחיים ועד לאידאליסטים נאורים כמו פרנקוס.

יש מקום לכולם

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
מעניין אותי כמה מהם היו מגיעים אם להתגייס לצה"ל היה דורש ויתור על אזרחות זרה

אותי מעניין כמה ישראלים היו משתמטים מצה"ל, אם היה חוק כזה (כי אחוזי ההשתמטות פה לא מספיק גבוהים).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מהיכרותי עם הקהילה היהודית במזרח אירופה העליה לארץ והגיוס הם סוג של הרפתקה בשבילם, כמו הטיול להודו שנהוג אצלנו לעשות אחרי הצבא. כתלות בדעות ובחינוך יש אנשים שיבואו מחו"ל להפגין נגד "האפרטהייד הישראלי" ויש כאלה שדווקא יבואו לטיול שורשים או אף יתגייסו ויעשו עליה. את כל זה הם עושים בישראל כי זה מקום יחסית בטוח ומתורבת בתוך הג'ונגל המזרח-תיכוני האקזוטי. למעשה ככה מקבלים את המיטב משני העולמות - גם "ביליתי שנה באזור מלחמה" וגם בערב היה לי זמן לשבת בפאב על החוף ולשחק סנוקר עם תיירות.

מצד שני, יש לא מעט אנשים שחייהם בחו"ל נראו כמו בישראל אבל רק בקטעים הגרועים. פה הם הצליחו למצוא כיוון ומטרה, להתפרנס בכבוד גם אם לא לחיות בעושר, וזה כבר שיפור גדול בשבילם לעומת מה שהתרגלו אליו בארץ המוצא. הכל יחסי.

נ.ב. ישה - ברוך השב, איפה היית בחצי שנה האחרונה?

פורסם
רועי,

אני חושב שאתה לוקח נתח מאוכלוסיית העולים (שלא אני ונראה לי שגם לא אתה יודעים מה האחוז שלהם מכלל העליה) ומשליך את זה על כלל העליה ובכך אתה חוטא לאמת.

בדוק כמה "יהודיים משיחיים" כאלה עולים מכלל העליה ומה המספרים שלהם ונדבר אחר כך.

לא על כלל העליה. דיברתי ספציפית על העולים המתגייסים מארה"ב.

יוסי, אני לא מדבר על ההיבטים הפרקטיים של החיים בארץ. זה ידוע וברור ומעבר לנושא הדיון. אני מדבר על גיוס צעירים, אזרחים זרים של מדינה אחרת (ועוד בת הברית הגדולה שלנו, לא פחות), שבאים לכאן ממניעים דתיים על גבול המשיחיות תוך הפניית עורף למדינתם.

אל קאעידה מגייסים צעירים מוסלמים בריטיים להלחם עבורם בעיראק. נשמע מוכר?

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תוכן חדש...