Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תופעת העולים המתגייסים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4682 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא על כלל העליה. דיברתי ספציפית על העולים המתגייסים מארה"ב.

יוסי, אני לא מדבר על ההיבטים הפרקטיים של החיים בארץ. זה ידוע וברור ומעבר לנושא הדיון. אני מדבר על גיוס צעירים, אזרחים זרים של מדינה אחרת (ועוד בת הברית הגדולה שלנו, לא פחות), שבאים לכאן ממניעים דתיים על גבול המשיחיות תוך הפניית עורף למדינתם.

אל קאעידה מגייסים צעירים מוסלמים בריטיים להלחם עבורם בעיראק. נשמע מוכר?

הבנתי אותך.

אין לי תשובה לזה ממש כי העולים מארה"ב זה נושא שונה והמשיחיים במיוחד הם תופעה מטרידה.

האמת היא שכל הקונספט של צבא מבחינתי הוא אידיוטי (והורס לנו גם את המדינה מבחינה חברתית) אז הכיוון שהם לוקחים עם זה הוא מטריד במיוחד.

פורסם

כאחד שבאותה כיתה ומחלקה שירת עם הרבה חיילים מהתפוצות, אני יכול להגיד לך שאף לא אחד מהם היה שטוף מוטיבציה, או רצון לחסל את כל ערביי העולם. הם הגיעו לכאן לתרום, כי הם חושבים שכיהודים יש להם מחויבות ורצון לתרום למדינת ישראל. הם גם התלוננו וסבלו, וחלקם גרים בארץ. יש כאלה שמקפידים לחזור, ויש כאלה שכבר חזרו לארץ מולדתם. אם אתה מתייחס ספציפית לאמריקאים, באמת שהם היו חבר'ה על הכיפאק, אך לא ראיתי שום רעל מיוחד בעיניהם. אם כבר, זה היה נראה שהם באו לפה בראש דל קייטנה, וכך הם גם התייחסו לדברים. הדהים אותי לראות איך הם "זורמים" עם כל דבר, ומוצאים בו הנאה. כולם באו כדי לתרום, אבל אף אחד מהם לא אמר שהוא לא אוהב את אמריקה ומתכנן עליה. כולם אהבו את אמריקה, וכולם אהבו את ישראל.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

roee, לדעתי אתה פשוט לקחת את כל הדברים שנאמרו בכתבה והקצנת אותם עוד יותר.

כמו שיש אתאיסטים שרוצים לעשות צבא כי הם רוצים לתרום לחברה הישראלית מטעמי ציונות (ויש לא מעט כאלה), יש גם יהודים שרוצים לעשות צבא מטעמי דת כי מבחינתם זו מצווה ליישב את הארץ. זכותם של הראשונים לא פחותה מזכותם של האחרונים. וכן, אחוז ה"פנאטים המשיחיים" שבאים לכאן כדי להרוג ערבים הוא נמוך מאוד, בין אם תרצה ובין אם לא-וגם אותם הצבא תופס מהר מאוד ומפנה אותם למסגרות מיוחדות שמצננות להם את ה"להט".

שנית, מדינת ישראל מוגדרת כמדינה יהודית. זוהי זכות של כל יהודי לבוא לפה ולחיות כאן, בין אם הוא "מטורף משיחי" ובין אם הוא "אתאיסט מיליטנטי". אם אתה שולל את זכותם של יהודים לשרת בצבא בגלל "טירוף משיחי" (מטעמים דתיים) אני מצפה ממך שתהיה הוגן ותשלול גם את זכותם של אנשים אתאיסטים לגמרי לשרת בצבא (מטעמים של חוסר דת).

מדינת ישראל היא פשוט מימוש של חזון הציונות-ואם אתה חושב שלכמה "מטורפים משיחיים" שרוצים להתגייס אין שום זכות לבוא לכאן, אז ברכותיי-שמטת את זכותה של מדינת ישראל להתקיים כאן בכלל. אם תודיע להם שהם לא ישרתו בצבא אבל הם מוזמנים להשתקע כאן והם עדיין יגיעו, אז צר לי חביבי-לא מדובר כאן בטירוף משיחי אלא בציונות גרידא.

פורסם

רועי, בגדול אני מאוד מבין ויכול להזדהות עם הרבה ממה שכתבת...

אבל אתה שופט את התופעה על בסיס ההכרות שלך עם החברה הישראלית והשירות הצבאי ולכן קשה לך מאוד (גם לי) להבין למה לכל הרוחות יבוא נער מניו ג'רסי לשרת 3 שנים בצה"ל.

הם לעומת זאת רואים זאת אחרת וכך גם ההורים שלהם. אני חושב שהתרבות האמריקאית לא מציעה הרבה אתגרים ומסגרות שמלמדות משמעת ואחריות כמו צה"ל. נער אמריקאי בן 18 הולך לקולג' שכולנו יודעים מה קורה שם...לצבא האמריקאי הולכים רק אם רוצים קריירה צבאית וכך נשארנו עם צה"ל שהוא לזמן מוגבל, בארץ זרה ומתכתב היטב עם רגשי הציונות שיש בכל יהודי בתפוצות.

צריך לראות את החיובי- הם מגיעים לכאן מרצונם החופשי עם יותר מוטיבציה מרוב הצברים שמתגייסים, זה דבר חשוב כשלעצמו.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תוכן חדש...