Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4714 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני נכנס לאתרים של אונ' בן גוריון ואונ' תל אביב ומוצא שתנאי הסף לקבלה ללימודי כלכלה, בשתי האונ', גבוה מאוד. האם יש טעות כלשהי?

באונ' תל אביב רשום שתנאי הסף הם 732 פסיכומטרי ו111 ממוצע בגרויות :shock: האם זה הגיוני?

אציין שבאונ' העברית בירושלים התנאים ראליים יותר ולשם אני כן יכול להתקבל.

(ממוצע הבגרויות שלי נע סביב 97 והפסיכומטרי 664)

אני כמובן עוד אפנה ליועצים וכו' וכו', אבל לעת עתה, מעניין אותי לראות האם משהו פה לא בסדר, או שהתנאים באמת כאלו הזויים.

פורסם

אונ' ת"א זו ליגה אחרת. בגלל הביקוש העצום התנאים שם לא נורמליים. תנאי הסף זה בהתאם להרשמה האחרונה, והם יכולים להשתנות משנה לשנה, למעלה או למטה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

תנאי הסף שמופיעים בתקופה הזו הם כבר כמעט סופיים (מתחילים ללמוד באוקטובר..) - אני מדבר על אוניברסיטת תל אביב

אך עדיין קיים סיכוי שירדו מעט, מה שכן, הסף עולה משנה לשנה, אז אל תצפה לתנאים יותר קלים בשנה הבאה.

אתה מוזמן לבדוק אופציה של מכינה\מכינה מקוצרת באוניברסיטה, אני עברתי תהליך שכזה בשביל להתקבל להנדסת תעו"נ בתל אביב.

פורסם

כן, יש את האפשרות של מכינה, יש את האפשרות של ללמוד באונ' העברית ואז לעבור אחרי שנה לאונ' תל אביב. יש כל מיני אפשרויות. בכל אופן, הסיבה לפתיחת השרשור היא ההפתעה מכך שבאונ' תל אביב יש תנאי קבלה קרובים מאוד לאלו של רפואה. מה לעזאזל?

פורסם

תנאי קבלה הם פונקציה של דרישה. ככל שיש יותר דרישה ללמוד את המקצוע, האוניבריסטה מעלה את תנאי הקבלה.

לדוגמה, הנדסת תעשיה וניהול היא אחת ההנדסות עם תנאי הקבלה המחמירים בת"א, לעומת זאת בטכניון תנאי הקבלה נמוכים בהרבה. כנראה שדיירי המרכז רוצים לנהל.

אין שום קשר בין תנאי הקבלה לקושי הלימודים, מה שרבים חושבים.

דווקא בת"א לפעמים מקבלים אנשים עם סכם נמוך משמעותית ממה שהם מפרסמים (מניסיון של חברים), מה שכמעט ולא קורה בטכניון.

פורסם

לפי מה שכתוב במחשבונים של אוניברסיטת תל אביב סכם הקבל הוא בסביבות 620

לכן זה ממש לא מתקרב לסכם של רפואה ( 714 ) מה שכן לפי הנתונים שנתת כאן הסכם לא מספיק. כל אוניברסיטה מחשבת את הבגרות באופן שונה תעבור על כל המחשבונים של תל אביב ותשחק איתם קצת. יכול להיות ששיפור בגרות אחת תפתור את הבעיה שלך ואז אתה ממש לא חייב לבזבז שנה במכינה.

אני מכיר כמה חברה שלומדים כלכלה בתל אביב ואין להם את הציונים המטורפים שאמרת.

פורסם

כאשר נכנסים ל"פרטים" בתנאי קבלה, רשום שם פסיכומטרי 732 וממוצע בגרויות 111. אולי אני לא הבנתי משהו נכון.

בכל אופן, אני מעדיף, אם כבר, ללמוד שנה באונ' העברית ולאחר מכן לעבור לתל אביב, או לחלופין, להישאר כבר שם.

פורסם

אם אין לך בעיה ללמוד בירושלים, אז לך אליה. כפי שיורי כתב, לקושי, או רמת הלימודים אין הרבה קשר לתנאי הקבלה, והאונ' העברית היא אונ' מעולה (אם כי אני לא יודע מה קורה שם, או בכל מקום אחר, בתחום המשפטים).

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

Smiro הם כותבים שם מה שהם רוצים ובעיקרון מעלים ומורידים את זה על פי הביקוש. מה שקובע זה המחשבונים שלהם כי על סמך הסכם שם הם מכניסים ודוחים את האנשים ( ברפואה העניין יותר קריטי ומשתנה כל פעם שמישהו מחליט לעזוב או להגיש עוד מועמדות, ואז זה נקבע על שברי נקודות של סכם )

ובכל זאת זה נראה לי מעט מוזר. אולי אלה נתונים למלגת הצטיינות וזה הרבה יותר הגיוני הנתונים שכתבת בתחילת השרשור היו מכניסים כל אחד לביהס לרפואה.

מנסיון של חבר שלי לעבור בין מכללה לאוניברסיטה. זה סיוט לעבור המון בירוקרטיה, מה שנחשב כנקודה אצל אחד אצל אחר זה רק חצי והסילבוסים לא דומים ב100 אחוז. כך שעדיף להמנע מלעבור. אני לא מכיר את החוג לכלכלה בעברית אבל ה0לא נראה לי שהוא כזה גרוע.

בכל מקרה, וזה העיקר שיהיה לך בהצלחה!

פורסם

תודה רבה.

יש כל מיני אפשרויות, אחת מהן זה גם להישאר בעברית. בכל אופן, אני אקבע פגישה עם היועצת של יואל גבע, שלמיטב הבנתי היא מעורבת בכל התחום הזה ויודעת בדיוק מה צריך כדי להתקבל לכל מקום, והיא תוכל לומר לי בוודאות מה קורה איתי.

בכל מקרה, יש עוד זמן. אני מתכנן לגשת רק באוק' 14.

פורסם

אני הייתי נזהר מאוד עם יועצת של מכון פסיכומטרי ובגרויות בסהכ האינטרס שלה הוא למכור..

אם אתה חייל משוחרר אתה יכול לקבל ייעוץ ביחידה לחיילים משוחררים בחינם.

• תוכן חדש...