Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4756 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תאונה אחת לא מלמדת כלום. בשנתון שלה יש מכוניות עם בטיחות פאסיבית עדיפה (מגאן).

כשאני אומר פחות מאובזר אני מתכוון להעדר (אלא אם שילמו תוספת) של בקרת שיוט, שליטה מההגה, בקרת לחץ אוויר בצמיגים, השטות הזו עם פנסי הערפל שמאירים בפניה וכו'.

מבחינת הנדסת אנוש הלאון לא מצטיינת, אבל ה-A3 עוד פחות. לדוגמא, השליטה במזגן מטומטמת, עם פקדי חוגה לכיוון טמפ' שמתפקדים כמו כפתורים, עם קליק ימינה/שמאלה להוריד/להעלות טמפ'. בלאון פשוט יש ספרות על החוגה.

שכחתי לציין גם שהמזגן בלאון עובד משמעותית יותר טוב מה-A3 בשנתון שציינת (עניין של תכנון הפתחים, בעיקר).

להחליף את המערכת המקורית ב-A3 זה קצת חבל, כי היא אינטגרלית. אבל כדאי, כזה סאונד עמום הוא פשוט בושה.

הגימור ב-A3 באמת עדיף, גם המושבים, אבל היא לא יותר נוחה, לא יותר שקטה ולא שווה, לדעתי, את התוספת בכסף, אלא אם אתה מתכנן לשפר... ואז אתה צריך DSG6.

לגבי קנייה של הדגם החלש יותר, הפחד מתקלות ב-DSG אכן מפחיד את מי שלא יודע לעשות חשבון ולשקלל אותו במחיר הקנייה. אם זה המצב, 1.4 ידנית זה פתרון טוב, אבל לטעמי מעקר את מה שמייחד את ה-1.8, זה שהיא מהירה יחסית (אלא אם יש כזו ידנית).

לפי הנתונים הטכניים לא נראה שגם ל-1.4 חסר כח:

9.8 שניות מ-1-100

20 קג"מ שמתקבלים נמוך, שזה 30 % יותר ממשפחתומטית ממוצעת שגם מגיעה אליו בסל"ד לא שפוי...

פורסם
תודה על התגובה המפורטת.

מה שתיארת כאן, זה בדיוק מה שאני חושש ממנו לגבי גיר ה-DSG.

אני קונה רכב בן שנתיים. נניח שהמכטרוניקס יילך עוד שנה.

מי מבטיח לי שצ'מפיון יכבדו את האחריות (אני אהיה יד שניה). זה מה שמדאיג אותי.

לגבי צריכת הדלק, אני מניח כמובן שהצריכה של ה-1.4 תהיה טובה יותר?

צ'מפיון נותנים התחייבויות בכתב וזה לא משנה אם אתה יד שניה או עשירית. הם פירסמו שהם לוקחים אחריות מלאה על הגיר. כמו שלא מעט מקרים פורסמו כאן, זה כבר הוכח שהם עומדים בזה. מאחר והם הכירו בתקלה אין להם שום עניין או צורך להתכחש לה או להיכנס לעימותיים תקשורתיים או משפטיים אז מהבחינה הזאת אתה יכול להיות רגוע.

פורסם
מה הסיכוי להכניס בוסטר , כיסא פעוטות וסל קל מאחורה ?

אני נוסע ברכב כזה בדיוק 1.8 DSG עם 2 ילדים אחד בבוסטר ואחד בכיסא תינוק המרחב האחורי מאוד מרשים לדעתי, הילדים יושבים בנוחות ויכולים אפילו למתוח את הרגלים ללא שום בעיה בהשוואה ל308 ו2 גולפים קודמים שהיו לי.

באופן כללי הרכב נוח ונעים לנסיעה מרווח מאוד מאובזר ואיכותי,מבחינת שילוב מנוע וגיר השילוב של מנוע חזק וגיר החלטי מאפשרים ניצול יעיל ונעים של הכוח בכל מצב הרכב מאיץ אם בצורה חזקה כשצריך או בצורה רגועה והחלטית ואין אף פעם תחושה של חוסר כוח, הגיר מעביר הילוכים בצורה חלקה ללא רעידות או הרגשה בהעברות.

כרגע אני מוכר את הרכב מכוון שאני מחפש רכב מסגמנט קצת שונה אם מעניין אותך תפנה בפרטי.

פורסם

לא ממליץ על ה DSG..לא נסיעה נוחה בכלל.

ועם כל התקלות שאני קורא ברשת ובמיוחד בפורום הנ"ל - ממליץ להתרחק.

Opel Adam S 2017

פורסם
לא ממליץ על ה DSG..לא נסיעה נוחה בכלל.

ועם כל התקלות שאני קורא ברשת ובמיוחד בפורום הנ"ל - ממליץ להתרחק.

אל תיצור רושם כאילו הרכב לא עוזב את המוסך.

אכן מדובר בגיר מטופל, אבל לא כל יומיים ומהניסיון שלי(אך ורק עם הרכב של המשפחה, אבל הוא עושה הרבה קילומטראז') עושה את העובדה.

נורא נוח לנסיעה.

בקשר לסוגיית הכוח, על פניו נראה שהלאון חזקה יותר. ללאון 1.4 יש 125 כ"ס לעומת 122 של האוקטביה 1.4(שיש במשפחה ועל פיה אני עושה את ההשוואה), המומנט המירבי זהה והוא מאיץ ל-100 הרבה יותר מהר.

אף פעם לא הרגשתי לאוקטביה חסר כוח בהאצה ועקיפה, כמובן שיש גירסאות ומכוניות עם הרבה יותר כח זמין, אבל 1.4 בהחלט מספיק כמשפחתית ואם ההבדל במחיר משמעותי לך, 1.4 יספיק לטעמי.

פורסם
אל תיצור רושם כאילו הרכב לא עוזב את המוסך.

אכן מדובר בגיר מטופל, אבל לא כל יומיים ומהניסיון שלי(אך ורק עם הרכב של המשפחה, אבל הוא עושה הרבה קילומטראז') עושה את העובדה.

נורא נוח לנסיעה.

בקשר לסוגיית הכוח, על פניו נראה שהלאון חזקה יותר. ללאון 1.4 יש 125 כ"ס לעומת 122 של האוקטביה 1.4(שיש במשפחה ועל פיה אני עושה את ההשוואה), המומנט המירבי זהה והוא מאיץ ל-100 הרבה יותר מהר.

אף פעם לא הרגשתי לאוקטביה חסר כוח בהאצה ועקיפה, כמובן שיש גירסאות ומכוניות עם הרבה יותר כח זמין, אבל 1.4 בהחלט מספיק כמשפחתית ואם ההבדל במחיר משמעותי לך, 1.4 יספיק לטעמי.

הגיר שלעצמו הוא גיר מצוין, העברות חלקות במיוחד לפעמים ללא הרגשה כלל, חסכון בדלק, ביצועים עדיפים, יעילות .

החיסרון סיפור הקלאצים הידוע שטופל כבר בהרבה מאוד רכבים וגם הארכת תקופת האחריות ל5 שנים.

בכל מקרה הגיר עדיף טכנולוגית וגם מעשית על כל גיר אוטומטי מיושן .

דווקא הוא כן נוח במיוחד!!

• תוכן חדש...