Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8516 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קבל מאבד מהיעילות שלו ככל שהכבל ארוך יותר וככל שיש יותר פיוזים בינו לבין המגבר שמעלים את ההתנגדות.

ברור שכעקרון הקבל הוא חלק מאותו מעגל חשמלי אבל בכוונה שלי לכך שהוא מחובר רק למגבר אחד הכוונה היא שהוא מחובר ישירות רק למגבר אחד ובעצם העובדה הזאת רק מגבר אחד יהנה מאספקת הזרם המהירה שלו.

אין טעם בלחבר קבל גם למגבר של הקומפוננט מכיוון שכשאתה חותך ממנה את הסאב באס אין לו פיקים גבוהים של צריכת זרם כמו מגבר של סאב. אם הייתי מחבר את הקבל לשניהם הייתי צריך לחבר אותו לפני המפצל ולפני הפיוזים שבו, דבר שהיה מוריד מיעילותו ואולי אפילו מבטל אותו לגמרי בשל אורך הכבל והפיוזים הנוספים.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין אפשרות חשמלית לחבר רק מגבר אחד לקבל ולא משנה מאיפה תחבר אותו - מהברגים של המגבר, מהמפצל, מהמצבר, ישר באלכסון או בהולה הופ הוא תמיד יעזור לכל האוטו חיווט התנגדותו שואפת ל 0 והחשמל הולך ל-כ-ל מקום שצריך אותו בתנאים האלה,

שלא לדבר שזה בכלל לא מזיז לאף אחד שהקבל מחובר לכל האוטו כי הוא נועד ליצב את המתח איפה שיש נפילה ר-ג-ע-י-ת עד שהמצבר והאלטרנטור מגיבים כך שאיפה שהנפילה תהיה היא תשפיע על המגבר (והיא כמעט תמיד תהיה בכלל בגלל המגבר) ולכן לא רק שזה לא מפריע אלה אף רצוי שהוא יהיה מחובר לכל האוטו.

האלפא

פורסם

אני אשאל שוב, אם קראת מה שכתבתי כי לא נראה לי שקראת. אם אתה מנסה להראות פה שיש לך ידע כזה או אחר אז בבקשה תפתח ת'רד חדש ותכתוב מאמר.

כתבתי שנכון הוא עקרונית מחובר לכל מערכת החשמל. דבר שני רק לידיעתך הוא מהווה עומס נוסף על האלטרנטור משום שזה עוד רכיב בעל צריכה.

קבל יעיל אך ורק כאשר הוא יכול לבצע פריקה מהירה של אנרגיה ועל ידי כך לספק את צריכת הזרם. זו גם הסיבה לחשיבות שלקבל יהיה ESR/ESL נמוכים, ככל שאתה מוסיף אורך של קבל, פיוזים ועוד רכיבים בעלי התנגדות אתה גורם לו לאבד מהיעילות שלו, ואצל קבל זה מאוד חשוב, לא סתם אפילו על אריזה של קבל מצויין לא לחברו עם כבל של יותר מחצי מטר מהמגבר.

אם הקבל יהיה מחובר למשל עם כבל של 20 מטר מלפני חיבורו לפלוס של המגבר הוא לא יעיל משום שאספקת האנרגיה שלו לא תהיה מספיק מהירה למנוע את נפילת המתח שנגרמת ע"י צריכת זרם גבוהה של המגבר.

לכן יש לחבר אותו קרוב ככל האפשר למגבר של הסאב על מנת שיוכל לספק אנרגיה במהירות וכך למנוע את נפילת המתח.

פורסם

הקבל אצלך אפילו שהוא ממקום לא במקביל למפצל - מתנהג בדיוק באופן זהה כאילו היה מחובר כך.

ויותר מזה - בחור שאל אותך לאן חיברת את הקבל וענית לו שמגבר של הסאבים,

מה שענית לו - אין לזה חשיבות - כי זה לא קריטי איפה הוא מחובר (כבר עניתי למה)

אבל עזוב,

האלפא

פורסם

טוב, פעם שלישית שאתה כנראה לא קורא את מה שאני כותב על חשיבות המרחק ולכן גם אמרתי שהוא מחובר למגבר של הסאבים כי הוא מחובר ישירות למגבר של הסאב ורק לו הוא יעיל. ויש לזה חשיבות, אתה יכול לשכנע את עצמך שאין אבל האמת היא שכנראה אין לך מספיק ידע בשביל להבין למה יש חשיבות.

אני מבין שלי כנראה אתה מעדיף שלא לשמוע בנושא הזה אז או שהחברה בSOUNDDOMAIN לא כל כך יודעים על מה הם מדברים (זה לא מפתיע, זו אחת הסיבות למה הפסקתי לקרוא שם ממזמן) או שלא הבנת אותם. בכל אופן קח ת'רד מאוד מקיף בנושא שיגלה לך את כל מה שרצית לדעת על קבלים וגם את מה שלא רצית. אולי ממנו תוכל לקבל מידע טוב יותר :

http://www.carsound.com/ubb/ultimatebb.php?ubb=get_topic;f=1;t=020321;p=1

פורסם

בפעם האחרונה - החשיבות של "איפה עומד הקבל" זניחה,

כי גם במקרה שהמגבר השני שלך ירצה ממנו "רגע" הוא יקבל אותו.

אבל אני יודע מה זה להתווכח איתך,

(ובנושא האלקטרוניקה - בוא, בבקשה תסביר לי בדיוק....)

האלפא

פורסם

נכון ואדים אני יודע מה זה גם להתווכח איתך ובגלל זה אני לא טורח כל כך להתחיל ולשפוך פה דברים שגם ככה בסופו של דבר לא תנסה להבין אותם ותשאר בדעה שלך.

למרות שזכור לי שהתווכחת איתי פעמים רבות בנוגע להבדלים באיכות המגברים ואז שביקשת ממני שאלך לתפוז ראיתי שכתבת שאין הבדלים, אז כנראה שלפעמים אתה מבין שאתה טועה, פשוט לא מוכן להודות בטעות.

אם בא לך ואתה באמת רוצה לדעת תקרא את הת'רד שנתתי, לי אישית ממש לא משנה אם תדע או לא ומצידי תחבר את הקבל שלך איך שאתה רוצה.

בידידות,

איל

פורסם

אבל - עזוב קודם אני יקרא את הקישור.

תראה אייל - אני יודע שהידע שלך הוא גדול בתחום,

ואני אף שמח לפעמים לשמוע את דעתך,

אבל גם אתה טועה לפעמים - ואולי אתה כמוני ? לוקח זמן להודות בטעויות שלך.

ובקשר למגברים - הוויכוח ממש לא היה זהה - לשלי ושלך.

בוויכוח שלנו - אמרתי שאין שום הבדל בכבלים - ושאני יעדיף לקנות מגבר "בעל שם",

ואכן אני טענתי - וגם היום שבמגבר ביתי זה שונה.

אבל זה לוויכוח אחר.

ממה שקראתי עד לפה,

הבן אדם הזה הוא סתם עוד חובב מערכות,

וגם רוב התגובות היו דיי שליליות בנושא,

סה"כ הוא הסביר את הצורך ואת החוקים.

מה דעתך על זה :

"I'm sorry...what was the post trying to prove? I'm not making time to read through all that.

All I know is when I did have a 1F cap on a 300 watt total system, I still had light dimming. But on my 800 watt system now, I have no dimming with no cap. Conclusion? Caps are a waste.

"

ואם כבר אז גם בדיוק זה :

"--------------------------------------------------------------------------------

Originally posted by RATTLIN VAN:

i thought that you wanted to put them close to the amp so the amp would draw current from them before the batt. or alt.

--------------------------------------------------------------------------------

Proximity does not matter. Current is always drawn from the highest voltage source first. Remember voltage is the Electro-motive force or pressure that moves the electrons. Current is the measurement of that flow.

--------------------"

עד לפה התגובות הם רק שליליות:

--------------------------------------------------------------------------------

Yes, a capacitor DOES do something, BUT it's not very signifigant, and you couldnt tell it apart in an A/B test. try doing your math with Joules instead of Coulombs, and you will see why a capacitor cant do very much, putting a 1F cap in line with a 1000w amplifier to maintain voltage is like trying to move the ocean with a spoon. Also, any well designed amplifier already has enough capacitance right in it's power supply to meet it's needs, more wouldnt hurt, but its deffinitely not nessessary. So, I stand by my view, capacitors are useless.

ועוד מעט:

I just hooked up a 5 farad cap to my system..and ya know what? I LIKE IT..WANNA KNOW WHY..CAUSE i SPENT 400 BUCKS ON IT !! however I fail to see the benefit.. there is just no upgrade like alternators ..

מה עם זה :

" quit. If you can't even get the basics down, then don't try to make them up to make yourself sound better.

Bottom line: a cap can provide a brief burst of energy IF REQUIRED. A properly designed amp will have enough internal power supply capacitance to supply burst storage between charging cycles in the power supply (120 Hz in a standard full bridge rectified home audio system, 40 kHz+ in a car audio amp).

Don't get a cap - buy a better alternator instead. Or if you want to buy a cap anyway, buy yourself several dozen of these, wire them in parallel for a vanishingly low ESR and ESL, and be happy.

"

האלפא

פורסם

אלפא רק לידיעתך כשאתה מבצע עריכה זה לא אומר שיש הודעה חדשה ורק בגלל שנכנסתי לפה כדי לרשום משהו על המערכת שלי ראיתי שהוספת פה דברים, דרך אגב מה שכתב פותח הפוסט חלק מזה זה שטויות, בהמשך יש מידע טוב יותר. בקשר לוויכוחים כאלה או אחרים שהיו לנו, אם אפשר לקרוא להם כך, אני מעדיף שלא להיכנס לזה ואני אניח אותם בצד.

ולסיבה שנכנסתי לפוסט....ירדתי לאוטו לבדוק מה קורה עם המערכת, סובבתי קצת את התיבה לאלכסון כי גם שהמושבים סגורים היא סוגרת את הבגז' כמו קיר בגלל גודלה, בקיצור משמיעה לא ארוכה כל כך (השכנים התחילו כמובן להתלונן) נשמע טוב מאוד, עוצמה טובה והאיכות של הסאבים מעולה לדעתי, עדיין לא סיימתי להתעסק עם הקרוס אבל עשיתי כמה כיוונים קצרים. כשהחזרתי את התיבה למקומה וסגרתי את המושבים שוב העוצמה נעלמה, אומנם בעוצמה הזאת זה עדיין משתלב יפה עם המוסיקה אבל לא שמתי שני SHIVA בPORTED עם מגבר שנותן משהו כמו 800W בשביל שזה רק ישתלב יפה (למרות שזה מה שחשוב) אלא גם שימעך את המעיים כשמתחשק לי. בקיצור כנראה אין מנוס מלחתוך את הדק האחורי, כמו כן בעוצמה גבוהה גם המכסה של הבגז' מתרומם לו אז כנראה שגם אצטרך לעשות משהו בקשר לזה, אבל זה יקח זמן מה עד שאני אהיה בטוח שאני נשאר לנהוג ברכב הזה.

מה שכן המורל נהנים מהכח הנוסף שנותן להם הPPI והמידבאס ממש השתפר.

• תוכן חדש...