Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8516 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לי יש..

מה שכן אין לי איך להביא לך אותו, אתה יודע המחסור ברישיון וכל זה..

אני יחזיר לך תשובה במהלך השבוע אם אבא שלי מסכים להשאיל לך אותו, כי הוא שלו.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תראה CLIPPING יהיה לך אם אתה מכוון לפי האוזן אבל כל עוד אתה לא שומע דיסטורשיין זה לא צריך לעניין אותך ואתה יכול להנות מההספק נוסף שאתה מרוויח. האמת אין לי ניסיון כמעט עם קרוסים אקטיביים אבל אם אלו שכן פשוט כיוונתי את המערכת ללא הקרוס האקטיבי כלומר רק את הGAIN של המגבר, וכששמעתי שאין דיסטורשיין אז חיברתי את האקטיבי וכיוונתי אותו.

זה מה שאהבתי כל כך בPPI הקליקים האלו פשוט אומרים לך בדיוק באיזה תדר אתה נמצא בU-D זה ממש ממש לא ברור לדעתי ונראה לי בכלל שהפוטנציומטר הפוך מכיוון שכשאני מסובב את זה לדוגמא לתדר הכי נמוך זה דווקא מצביע על ההכי גבוה (אם אני זוכר נכון) דבר שמאוד מבלבל אותו הדבר עם הSUBSONIC FILTER, דווקא ציפיתי לקרוס נוח יותר לשימוש מחברת HIGH-END כזו.

אני מאמין שיהיה בסדר, לוקח לי זמן להיות מרוצה, דבר אחד אני רגוע זה שכל הציוד ברמה גבוהה, כי אם הוא לא היה כזה כבר הייתי חושב על מכירה/קניה כאן אני יודע שפשוט צריך סבלנות שלצערי היא לא אחת מהתכונות הבולטות שלי :roll:

פורסם

ראלימן, מצויין - תודיע לי...תודה!

אייל, לפי האוזן זה סבבה וזה מה שעשיתי, הבעיה היא שכשה-GAIN במגברים מכוון על 0, העוצמה חלשה מידי בשביל לשמוע אם הקרוס נכנס ל-CLIPPING, אם בכלל...במידה ואני מגביר את ה-GAIN במגברים והרמקולים נכנסים לדיסטורשיין - אני לא יודע לזהות אם זה מגיע מהמגברים או מהקרוס...

לנתק את הקרוס מכל העסק, לכוון הגברה ורק אחר כך להחזיר את הקרוס קצת לא לעניין - אל תשכח שבקרוס בדיוק כמו במגבר יש מתח כניסה שאותו צריך לכוון בהתאם למתח היציאה של המכשיר המחובר לפני הקרוס, במקרה הזה HU.

motorica.net

פורסם

וואלה אייל , סוף סוף התקנת.

נראה לי שיש קצת בעייה במעבר אוויר מתא המטען לתא הנוסעים ואתה מפסיד שם הרבה מאוד ווליום. יש לך איזה שהם פתחים בפנל ?

Leon Cupra 2009

פורסם

יש מעבר קטנטן אבל הוא די חסום במתכת, בקיצור יש עבודה, כנראה שמה שאמרתי על הבגז' של הוולבו נכון, הוא פשוט כמו חדר אטום, אבל נראה לי שאני אחכה לראות אם אני מחליף רכב לפני שאני ממשיך בעבודה.

תגיד אריאל, בU-D יש חיבור רמקול A ורמקול B, עכשיו במונו בלוקים שאני מכיר זה רק בשביל נוחות, והם מחוברים במקביל בתוך המגבר. אני חיברתי את שני הסאבים רק לA, אני רק רוצה להיות בטוח אם אתה יודע אם הם באמת מחוברים במקביל (למרות שהגיוני לגמרי שכן).

שאלה נוספת, למה למען השם כשאני מכוון את הפוטנציומטר למשל בקרוס הכי שמאלה (נדמה לי 40HZ) הוא דווקא מצביע על 400HZ?? יש לך מספרים על הסקאלה אבל עושה רושם שהם לא תואמים את את התדר האמיתי שהקרוס חותך בו.

בSUBSOIC FILTER זה עוד יותר לא ברור, עושה רושם שדווקא כשאני מסובב את הפוטנציומטר ימינה לכיוון ה40HZ החיתוך נמוך יותר וכשאני מסובב שמאלה גבוה יותר, אני אומר את הדברים בערבון מוגבל כי התעסקתי עם זה אתמול בלילה ולא ראיתי הרבה כל כך.

פורסם
יש מעבר קטנטן אבל הוא די חסום במתכת, בקיצור יש עבודה, כנראה שמה שאמרתי על הבגז' של הוולבו נכון, הוא פשוט כמו חדר אטום, אבל נראה לי שאני אחכה לראות אם אני מחליף רכב לפני שאני ממשיך בעבודה.

תגיד אריאל, בU-D יש חיבור רמקול A ורמקול B, עכשיו במונו בלוקים שאני מכיר זה רק בשביל נוחות, והם מחוברים במקביל בתוך המגבר. אני חיברתי את שני הסאבים רק לA, אני רק רוצה להיות בטוח אם אתה יודע אם הם באמת מחוברים במקביל (למרות שהגיוני לגמרי שכן).

שאלה נוספת, למה למען השם כשאני מכוון את הפוטנציומטר למשל בקרוס הכי שמאלה (נדמה לי 40HZ) הוא דווקא מצביע על 400HZ?? יש לך מספרים על הסקאלה אבל עושה רושם שהם לא תואמים את את התדר האמיתי שהקרוס חותך בו.

בSUBSOIC FILTER זה עוד יותר לא ברור, עושה רושם שדווקא כשאני מסובב את הפוטנציומטר ימינה לכיוון ה40HZ החיתוך נמוך יותר וכשאני מסובב שמאלה גבוה יותר, אני אומר את הדברים בערבון מוגבל כי התעסקתי עם זה אתמול בלילה ולא ראיתי הרבה כל כך.

הפוטנציומטרים במגבר הם ברגים כך שיש לך סימון לשני הכיוונים , אם אני לא טועה כיוון הסיבוב הוא שמאלה (ימינה הכי נמוך , שמאלה הכי גבוה) כאשר אתה יכול לחשב את התדר לפי המספרים על הסקאלה או לפי הסיבוב עצמו (לחלק את הטווח במספר הסיבובים). לגבי הרמקולים , הם מתחברים בפנים אבל עדיף שתחבר רמקול אחד ל A ואת השני ל B , זה כמו לחבר במקביל. היתרון בכך מעבר לחלוקה במגבר הוא קוטר חיווט יותר גדול בין המגבר לרמקולים עצמם.

Leon Cupra 2009

פורסם

פוקו זה בסדר התעסקתי עם מספיק קרוסים אני יודע שזה בורג :?

דווקא ממה שאני זוכר בסקאלה מצד שמאל רשום את הערך הנמוך ביותר ומימין את הגבוה (הגיוני :wink: ) ולכן סיבוב נגד כיוון השעון יוריד את החיתוך וסיבוב עם יעלה את תדר החיתוך. ברוב הקרוסים שהתעסקתי איתם כאשר היית מסובב את הבורג נגד כיוון השעון עד הסוף הוא גם היה מצביע על התדר הנמוך ביותר, כאן זה לא המקרה והוא מצביע למקום שונה מה שמקשה קצת על הכיוון, טוב נו אני אעשה דיסק תדרים.

אה ולגבי הסאבים אני אשאיר את זה ככה, החיווט בתוך התיבה די עבה 0.5 מ"מ ובגלל שלא מצאתי עוד כבל כזה החיווט בין המגבר לתיבה הוא של 0.25 מ"מ, אבל בכל אופן זה לא מה שיעשה את ההבדל.

טוב, אני כבר אסתדר, נעבוד על זה קצת ונראה מה יהיה, ומקסימום נעביר לקליאו :drinking:

פורסם

הרי אפילו שאם חיברת אותו במקביל למגבר של הסאב,

בעצם חיברת אותו במקביל לאותו הפלוס...

כך שבעצם הקבל מחובר לכל המערכת...

האלפא

פורסם

אני אומנם לא איל, אבל אני מבין שיש distributor שמפצל את הפלוס הראשי ל-2,אחד הולך למגבר הראשון והשני מתחבר לקבל ומשם למונו בלוק. אני מבין שההגיון בזה הוא : הקבל לא מספיק למגבר הראשון ולמונו בלוק ולכן עדיף לחבר את הקבל רק למונו בלוק על מנת לתת לו זמינות אנרגיה בשביל הסאבים ...

פורסם

ועכשיו אם תחשוב על זה,

תשים לב שגם עם הקבל מחובר רק למגבר של הסאב,

בעצם הוא מקביל לשאר המערכת וכך מחובר לכולה.

כבר קראתי על זה שרשור ארוך בSOUNDDOMAIN,

ואי אפשר לחבר קבל - למגבר אחד בלבד.

(אלא אם כן בא לך להפסיד על דיודות)

האלפא

פורסם

הקבל מחובר במקביל,

וכל הפלוסים של כל המגברים - הם בדיוק אותו הפלוס, (אפילו שהוא עומד אחרי מפצל).

כך שהקבל מחובר שוב - מקביל לכל שאר המגברים.

האלפא

• תוכן חדש...