Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4783 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

אני רוצה לעשות סדר בכל המדיה הדיגיטלית שזרוקה לי בכל מיני פינות ולשם כך החלטתי לרכוש דיסק קשיח חיצוני מסיבי בנפח 2TB. אשמח לשמוע המלצות על דגמים מומלצים ודגמים שמומלץ להימנע מהם.

מה שאני מחפש קודם כל זאת אמינות לשנים רבות, על אף הקושי הברור לחזות זאת. נושאים כמו מהירות עבודה, ניידות, עיצוב או כל מיני תוכנות ואפשרויות מתקדמות שבאות עם הדיסק הם משניים מבחינתי.

מה אתם אומרים?

פורסם
כונני 2.5 אינטש נחשבים אמינים יותר ממקביליהם הגדולים

אני לא מבין גדול בתחום, אז אשמח אם תוכל להרחיב בכמה מילים על זה.

פורסם

כונן קשיח חיצוני זהו למעשה כונן קשיח רגיל (פנימי) שארוז יחד עם מעגל נוסף שממיר את חיבור הכונן (SATA כיום) ל-USB (הנפוץ ביותר).

לפיכך יש למוצר 2 גירסאות:

א. גירסת 3.5 אינטש, משתמש בכונן פנימי גדול (פיזית) בתקן שמיושם במחשבים נייחים, לרוב נדרש לו חיבור חשמל חיצוני (דרך שנאי שמתחבר לחשמל), מחירו זול יותר ממקבילו הקטן באותו הנפח אך הוא פחות נוח לניוד עקב גודלו הפיזי, משקלו, והצורך בנקודת חשמל, כמו כן הוא פחות עמיד בטילטולים.

ב.גירסת 2.5 אינטש, משתמש בכונן בתקן שמיושם במחשבים ניידים (קטן יותר פיזית), נחשב אמין יותר ולרוב אין לו צורך בחיבור חשמל נפרד (הוא משתמש בחשמל שמספק ה-USB), עמיד יותר בטילטולים ונייד יותר עקב גודלו הפיזי והעובדה שאין לו צורך בחיבור נפרד לחשמל (מקל בחיבור למחשבים ניידים) אך יקר יותר ממקבילו הגדול באותו הנפח.

מכיוון שהדגש אצלך הוא על אמינות, הייתי מציע שתלך, כאמור, על ה-2.5 אינטש.

פורסם

עשה חיפוש בפורום, מידי פעם יש שרשור על כונן קשיח וכאלו מהעבר של 3 השנים האחרונות ילמדו משהו, לדוגמה

כיום השינויים במוצר הם בעיקר בנפח ועלות, ו..עיצוב, לאו דווקא בטכנולוגיה, אני מקווה שעם השנים יש שיפור באיכות הרכיבים.

אני לא מחזיק מ-WD כאמינים במיוחד. הם נדחפים חזק ע"י חנויות, אבל זה לא משפר את האמינות או האיכות הבינונית משהו, לדעתי.

על Transcend יש חוות דעת טובות. סיגייט עולים ויורדים וגם הם ותיקים מאוד בשוק.

כל החברות האלו היו וישנן בזיווד שלי. גם סמסונג זכורים לטובה.

תן דעתך שמשך חיים של כונן, פנימי או חיצוני, הוא 3 עד 4 שנים. נכון שיש שכאלו בני 10 שנים ויותר, אבל אולי כדאי לקנות 2 של 1GB כל אחד והם יגבו אחד את השני. לא מצחיק, ככה עושים - אם החומר חשוב.

אני מעדיף את כונני ה-3.5 גם בגלל החיבור לחשמל חיצוני, כי הוא מתחבר פה לכמה סוגי מחשבים וגם לקונסולה, ולא רוצה להעמיס על ספקי הכח. הכונן אינו צרכן כבד, אבל קצת עומס מפה וקצת שם לא מוסיפים טוב.

גם סידי, שהולך ונעלם מהעולם, נועד לחיים של כמה שנים, הטובים עד 7 שנים, וכל מה שמחזיק יותר הוא בונוס.

אלטרנטיבה היא גיבויים בענן. יש יתרונות וחסרונות.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
Transcend לא מייצרים את הכונן אלא רק את המארז, הם משתמשים בכוננים של WD וסיגייט.

על שני ה-Transcend שלי כתוב Samsung ו-HDD Seagate Technology.

37104504.jpg

פורסם

פעם ראשונה שאני רואה סמסונג בטרנסנד, הם כנראה חתמו על הסכם גם איתם, כל יום לומדים דברים חדשים...

אגב, לא היית צריך לצלם, אני הייתי מאמין לך בכל מקרה.

פורסם
פעם ראשונה שאני רואה סמסונג בטרנסנד, הם כנראה חתמו על הסכם גם איתם, כל יום לומדים דברים חדשים...

אגב, לא היית צריך לצלם, אני הייתי מאמין לך בכל מקרה.

לא הבנת אותי, זה באמת Seagate למרבה הצער, כבר יצא לי ליראות הרבה דיסקים של Samsung במיוחד מסדרת הבארקודה שהם בעצם רק מוצר מדבקה ומיוצרים ע"י Seagate.

http://www.pcper.com/news/General-Tech/Seagate-and-Samsung-defragmentation-storage-market-continues

התרגלתי כבר להשוויץ במצלמה של ה-4S.

פורסם

הפוך גוטה הפוך,

ה-2.5" ממש לא אמינים, על אחת כמה וכמה הם יותר ניידים מאשר ה-3.5 אינצ'.

ה-3.5" אמינים מאוד, התקלה הכי נפוצה היא שהבקר הפנימי (שמחבר את המארז ל-HD) הולך פייפן, ואז מוציאים את ההארדיסק ומחברים ישירות למחשב וממשיכים לגבות.

ה-2.5" האמין היחידי, הוא כונן SAS והוא מסתובב ב-10/15 אלף סיבובים בשנייה, הוא עושה רעש של טרקטור, מיועד לשרתים ועולה כמו גאנט חדש לרכב.

----

• תוכן חדש...