Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ראיון עבודה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4806 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בימים הקרובים אני ניגש לראיון עבודה ואני זקוק לעזרה והכנה קלה

התפקיד הוא אחראי משמרת במוקד קטן אני עובד בצוות הזה כבר שנה ככה שזה ראיון של קידום בתוך הצוות

אני בטוח שיהיו כמה שאלות מכשילות בראיון כי זה לא ראיון קבלה לעבודה קלאסי אלה ראיון מסוג אחר

אשמח אם אתם חושבים/יודעים איזה סוג של שאלות אני אשאל בראיון ומה אני אוכל לענות עליהם ולצאת בסדר מכל הבחינות :)

השאלות עליהם חשבתי

• איך הצוות יקבל את השינוי?

• איך תגיב שאחד מחברי הצוות לא יקבל את מה שתאמר?

אשמח לקבל רשימת שאלות שעולה לכם לראש וכמובן תשובות מתחכמות :)

תודה רבה

פורסם

בטח ישאלו אותך שאלות "צהובות".

האם היית מדווח על חבר שגונב כסף מהלברה?

האם היית מדווח על חבר שמאחר באופן קבוע לעבודב.

האם... היית... מדווח...על... חבר... ש..... ?

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם
בטח ישאלו אותך שאלות "צהובות".

האם היית מדווח על חבר שגונב כסף מהלברה?

האם היית מדווח על חבר שמאחר באופן קבוע לעבודה.

האם... היית... מדווח...על... חבר... ש..... ?

המהדרין מוסיפים סיפור שובר לב על אותו חבר (סיפורי עוני וכיוצ"ב). ביום טוב נהוג להוסיף "שאלות מוסריות במרומו של עולם" (שכחו 5 שקל על השולחן והם כבר עומדים לצאת מהמסעדה - מה אתם, הייתם עושים ?!).

הכל עבודה בעיניים תאמין לי.. תגיד שכל אחד שלא יראה איתך עין בעין תסביר לו שעכשיו יש מעמד שונה ובמעידה הראשונה שלו תעמיד אותו על מקומו - אם זה יקרה פעם נוספת תעביר את זה לאחראים.

תצא בראיון מלשין ויהיה בסדר.

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

מזכיר לי ראיון שהיה לי עם שאלות צהובות (שכבר הורידו אותי מהעניין לעבוד שם) ושלאחר מכן באה השאלה:

ש: איפה אתה רואה את עצמך עוד 5 שנים בחברה?

ת: במעלה המסדרון מתקדם ממשרד למשרד עד הקצה (סמנכ״ל)

ש: אני עובדת פה 6 שנים ואני במשרד הראשון

ת: אז אוכל לקדם אותך...

צחקה צחוק מתגלגל שנעצר בנשיפת ״הראיון הסתיים״

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

יש לכם אולי רעיונות לתשובות לשאלות שהעלתי?

יש לכם עוד רעיונות לשאלות שיכול להיות שאשאל?

תודה

פורסם

השאלות עליהם חשבתי

• איך הצוות יקבל את השינוי?

מאז שאני פה האמנתי במתן כבוד הדדי, לחברי לצוות ולממונים עלי, אני סמוך ובטוח שהשינוי יתקבל בברכה.

הרי סה"כ כולם באים לפה על מנת לעבוד, בתור מישהו שהיה בצד שלהם אני יודע מה הם מרגישים וכיצד ניתן להפיק את התועלת הגבוהה ביותר במחינת עבודה תוך כדי התחשבות ברגשות העובד שילך הביתה בסוף היום עם חיוך.

אני יודע שאוכל לשמש להם דוגמה אישית טובה ולעודד אותם למצויינות.

חשוב לי לציין שאיני מתכוון לסבול חוסר אחריות או הסתחבקות יתר, כמו שציינתי, אני מאמין בכבוד הדדי אבל כל אחד צריך לדעת את מקומו בחברה ואת מטרתנו כאן (תפוקה, תפוקה, תפוקה).

• איך תגיב שאחד מחברי הצוות לא יקבל את מה שתאמר?

למען האמת אני אוהב אתגרים מסוג זה, אני מרגיש סיפק רב כאשר אני לוקח עובד "סורר" והופך אותו לעובד המצטיין שלי.

קודם כל חשוב לדבר עם העובד בארבע עיניים, להבין מה מפריע לו, לאחר מכן חשוב להסביר לו מה אני מצפה ממנו ומדוע כדי לו לעשות את מה שאני מבקש, הרי בסופו של יום לכולנו מטרה אחת ואני שם כדי להוביל אותנו למטרה זו באופן הטוב ביותר.

אני חושב שכמעט ואין דבר כזה עובד גרוע, חייבת להיות סיבה מאחורי חוסר ההסכמה שלו ומטרתי היא לאתר אותה ולגשר בין הפער שיש לעובד הסורר ומה שאני מבקש ממנו כאשר הבקשה שלי נמצאת בעדיפות ראשונה.

למרות שאיני אוהב להפעיל סמכות אני חושב שבמקרים קצוניים בלבד אחרי שמספר שיחות לא עזרו והעובד פוגע בנו כחברה יש מקום לשקול מתן סנקציות (תלוי מה הכלים שיהיו לרשותך כמובן).

אשמח לקבל רשימת שאלות שעולה לכם לראש וכמובן תשובות מתחכמות :)

תודה רבה

אל תתייחס למה שכתבתי באופן ישיר ומילולי, זו סתם דוגמה למה אפשר לחרטט ומה לרוב מצפים לשמוע ממך, אני מדבר מניסיון ודעה שלי בלבד.

בצד הפרקטי יותר אני רוצה להגיד לך שבמידה ותקבל את התפקיד תקפיד על מספר דברים שאני אישית מאמין מהם ובנתיים מסתדר איתם לא רע.

תהווה דוגמה אישית, אם הם נותנים 100 אחוז תן 110, זה משתלם ומוערך גם בעייני חבר הצוות הציני ביותר.

תשתדל לשדר רוגע ומקצועיות גם כשיש לחץ, אם אתה לחוץ אז מה הם ירגישו?

כרגע יש לך צוות קטן, אך אם תתקדם למוקד גדול יותר עם צוות אחר דאג שיהיו לך "סגנים" גם אם הם אינם רישמיים, יש אנשים שפורחים תחת אחריות וניתן לנצל זאת לטובתך.

תהיי פייר, קשוב, הוגן אך אסרטיבי כשצריך, אם תהיי נחמד, תצפה שהעבודה תתבצע כי אתם חברים ותרגיש רע להעניש מישהו כי הוא היה בחתונה שלך, ידרכו עליך.

מנהל טוב צריך להיות מנהל ולא חבר, בדיוק כמו הורה לילד, כל אחד צריך לדעת את מקומו.

אחרי שיקבוע יחסי הכוחות תראה לאן אפשר למתוח את הגבול.

על הצד השני חשוב מאוד לא לנצל את מעמדך כמנהל הצוות ולעשות הכל מתוקף המעמד, אתה צריך שיכבדו אותך.

דניס, שניהל מספר צוותים בני 30-40 עובדים.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

• תוכן חדש...