Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6204 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי פיאט פונטו ספייס ורק במהירות נמוכה הברקסים שורקים בדקתי את הרפידות והם במצב מצויין מה יכולה להיות הסיבה?

פורסם
יש לי פיאט פונטו ספייס ורק במהירות נמוכה הברקסים שורקים בדקתי את הרפידות והם במצב מצויין מה יכולה להיות הסיבה?
הרפידות שלך כנראה מורכבות מתערובת שיש בה המון ברזל. פרט לנושא האקוסטי (רעש) אין לך ממש לחשוש.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני אנסה לענות לך אבל לצורך זה תענה לי על השאלות הבאות:

1. איזה דגם ואיזו שנה האוטו ?

2. מתי הוחלפו לאחרונה רפידות ו/או צלחות בלמים קדמיות (תשובה בק"מ) ?

3. אם החלפת רפידות ו/ואו צלחות - האם במוסך מורשה=חלקים מקוריים או שהחלפת במוסך אחר עם חלקים תחליפיים?

4. איך בדקת שהברקסים בסדר?

כעיקרון יכולות להיות מספר סיבות לשריקה ביניהן רפידות שמתקרבות לסוף חייהן, אולי לכלוך על הדיסקים או שיש עיוות מסויים בדיסקים ואז השלב הבא יהיה רעידות בהגה. אני מהמר על רפידות שמתקרבות לסוף החיים.

עובי הרפידה המינימלי הוא 1.5 מ"מ (ההתחלתי הוא 17.6 מ"מ). להערכתי בפונטו הברקסים מתחילים לצפצף כבר שהעובי איפשהו בין 3 ל- 5 מ"מ ומניסיוני ניתן ליסוע כך עוד כמה מאות ק"מ בלי בעיה. (שהחליפו אצלי רפידות והן שרקו בצורה מזעזעת נשאר עליהן יותר מ- 1.5 מ"מ).

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם
אני אנסה לענות לך אבל לצורך זה תענה לי על השאלות הבאות:

1. איזה דגם ואיזו שנה האוטו ?

2. מתי הוחלפו לאחרונה רפידות ו/או צלחות בלמים קדמיות (תשובה בק"מ) ?

3. אם החלפת רפידות ו/ואו צלחות - האם במוסך מורשה=חלקים מקוריים או שהחלפת במוסך אחר עם חלקים תחליפיים?

4. איך בדקת שהברקסים בסדר?

כעיקרון יכולות להיות מספר סיבות לשריקה ביניהן רפידות שמתקרבות לסוף חייהן, אולי לכלוך על הדיסקים או שיש עיוות מסויים בדיסקים ואז השלב הבא יהיה רעידות בהגה. אני מהמר על רפידות שמתקרבות לסוף החיים.

עובי הרפידה המינימלי הוא 1.5 מ"מ (ההתחלתי הוא 17.6 מ"מ). להערכתי בפונטו הברקסים מתחילים לצפצף כבר שהעובי איפשהו בין 3 ל- 5 מ"מ ומניסיוני ניתן ליסוע כך עוד כמה מאות ק"מ בלי בעיה. (שהחליפו אצלי רפידות והן שרקו בצורה מזעזעת נשאר עליהן יותר מ- 1.5 מ"מ).

פונטו ספייס שנת 2001

אני לא יודע מתי בדיוק מתי החליפו רפידות או צלחות

מה שכן אני יכול לומר זה שפירקתי את הגלגלים ובדקתי את הרפידות ולמזלי אני גם מבין מהם רפידות

טובות אומנם לא במילימטרים אבל הם בטוח טובות.

אני לא יודע אם החלקים מקוריים אבל רעידות בהגה אין לי.ועברתי על הצלחות והם לא ניראות מלוכלכות.

פורסם
פונטו ספייס שנת 2001

אני לא יודע מתי בדיוק מתי החליפו רפידות או צלחות

מה שכן אני יכול לומר זה שפירקתי את הגלגלים ובדקתי את הרפידות ולמזלי אני גם מבין מהם רפידות טובות אומנם לא במילימטרים אבל הם בטוח טובות.

אני לא יודע אם החלקים מקוריים אבל רעידות בהגה אין לי.ועברתי על הצלחות והם לא ניראות מלוכלכות.

בפונטו אוטומט הרפידות מחזיקות 20K ק"מ או פחות. בידני אני לא יודע.

כמו שאמרתי למרות שהרפידות נראות טוב יחסית אז אני מניסיון מעריך שאצלך הן מתחילות להתקרב לסוף חייהן ואם זה כך אז הצפצוף רק ילך ויגבר עם הזמן עד שיהפוך לבלתי נסבל ואז גם הדיסקים עלולים להתעוות או לפני.

יכול עדיין להיות שיש איזשהו סוג של לכלוך, עיוות ברפידות או בדיסקים וזה גם יכול לחלוף מעצמו.

תכל"ס, כרגע זה נשמע לא יותר ממטרד אקוסטי כמו שנכתב פה. אם אתה ממש מוטרד אז תבדוק זאת במוסך, אבל לא נראה לי שאתה במצב כזה.

נ.ב. אם כבר אתה מפרק גלגל אז ממש אפשר למדוד את עובי הרפידה דרך הקליפר על ידי סרגל במיוחד הקטנים האלה ממתכת

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

• 4 שנים מאוחר יותר...
פורסם

עצלי אותו דבר. בלנו 97. אפילו אחרי זה כשה אני לוחץ על גז אני עדיין שומע שריקה. לא ברור לי למה. יש לי הרגשה שמשהו עוצר את האוטו.

פורסם

הקפצת שרשור בן 5 שנים.

לפי התיאור, יכול להיות שבמקרה שלך מדובר על קליפר תפוס. ממליץ לגשת למוסך לבדיקה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...