Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4801 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכון לעכשיו אני משתמש בתרסיס ניקוי יבש לרכב והוא סך הכל נחמד מאוד, אבל כמו בשטיפה רגילה, המטלית מיד מתמלאת בלכלוך שחור.

מה שמציק לי זה העניין שיכול להיות שהשחור שעל המטלית יימרח על האוטו כל הזמן, אמנם זה לא יוצא לי לראות את זה אבל לא סתם צריך לנקות מטליות, לא?

אז השאלה שלי היא איך אפשר תוך כדי ניקוי שהמטלית תהיה נקייה?

האם אני צריך לרדת עם דלי מים חמים וסבון וכל פעם לזרוק את המטלית לשם כדי לנקות?

עוד דבר, אני מנקה מטליות מיקרופייבר עם אבקת כביסה ומים חמים, שם את זה באמבטיה לילה שלם ויום אחרי זה מציא את זה ומנגב ושם במרפסת להתייבש.

רק מה, שמתי לב שנשארים בכל זאת כתמים שחורים (אבל הלכלוך ירד), האם אלו כתמים ש"נדבקו" ולא מזיקים לרכב או שזה אומר שצריך לנקות בשיטה אחרת?

תודה.

פורסם
נכון לעכשיו אני משתמש בתרסיס ניקוי יבש לרכב והוא סך הכל נחמד מאוד, אבל כמו בשטיפה רגילה, המטלית מיד מתמלאת בלכלוך שחור.

מה שמציק לי זה העניין שיכול להיות שהשחור שעל המטלית יימרח על האוטו כל הזמן, אמנם זה לא יוצא לי לראות את זה אבל לא סתם צריך לנקות מטליות, לא?

אז השאלה שלי היא איך אפשר תוך כדי ניקוי שהמטלית תהיה נקייה?

האם אני צריך לרדת עם דלי מים חמים וסבון וכל פעם לזרוק את המטלית לשם כדי לנקות?

עוד דבר, אני מנקה מטליות מיקרופייבר עם אבקת כביסה ומים חמים, שם את זה באמבטיה לילה שלם ויום אחרי זה מציא את זה ומנגב ושם במרפסת להתייבש.

רק מה, שמתי לב שנשארים בכל זאת כתמים שחורים (אבל הלכלוך ירד), האם אלו כתמים ש"נדבקו" ולא מזיקים לרכב כמו שאמא שלי אומרת או שזה אומר שצריך לנקות בשיטה אחרת?

תודה.

אהלן אושרי,

ראשית תקרא את הפוסט שפרסמתי היום בבוקר http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3883212#post3883212 ומהיום ואילך אל תקרב אבקת כביסה למגבות שלך. רק נוזל. לא אבקה. רק נוזל.

אני חושב שצריך להוסיף לשטיפה שלך את כח השפשוף.. אולי זה לא מספיק סתם לזרוק לדלי אז או שתתחיל לשפשף או שזרוק למכונת כביסה.

לגבי הניקוי בשיטה היבשה לעניות דעתי ניקוי כזה מתבצע כאשר יש לצידך הרבה מאוד מגבות (ממש הרבה) ואז עובדים בשיטת הקיפולים, ברגע שצד אחד מלוכלך אז מחליפים צד, עוד צד מלוכלך מחליפים אותו גם, אחרי כמה פעמים כאלו זורקים את המטלית בצד ולוקחים חדשה וכן הלאה.

דוגמא נחמדה

שים לב שיש לבחור דלי עם שפע של מגבות ספוגות בחומר בסגנון ONR

דרך אגב אני ממליץ לך בכל זאת לעבוד עם דלי ומעט מים ולא רק עם תרסיס יבש.. למנוע סיכונים מיותרים..

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם

אושריקו - אני לא מאמין בניקוי יבש.

זה טוב אולי רק למכוניות שעומדות במוזיאון אחרי שצופו בציפוי מגן ושהלכלוך שעליהן זה אבק ולא שום סוג נשורת אחרת.

קשה לי להאמין שזה באמת הרבה פחות עבודה. במצטבר.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

במצטבר כנראה שלא, אבל למען האמת זה לא מעייף אותי ובוא נאמר את האמת, הרכב בן 14 עם צבע מקולף והוא מתלכלך מהר, הדבר הזה מבריק אותו ומנקה אותו לא רע.

בכל מקרה זה דובר בנושא קודם על זה, לא נחפור על זה שנית.

לגבי שימוש בכמה מגבות, אז יוצא מצב שאני מלכלך כמה וזה סתם בלאגן, אתה מבין?

ואם אפשר לדעת למה אבקת כביסה לא מועילה?הבנתי שזה בסדר בניגוד למרכך.

פורסם
במצטבר כנראה שלא, אבל למען האמת זה לא מעייף אותי ובוא נאמר את האמת, הרכב בן 14 עם צבע מקולף והוא מתלכלך מהר, הדבר הזה מבריק אותו ומנקה אותו לא רע.

בכל מקרה זה דובר בנושא קודם על זה, לא נחפור על זה שנית.

לגבי שימוש בכמה מגבות, אז יוצא מצב שאני מלכלך כמה וזה סתם בלאגן, אתה מבין?

ואם אפשר לדעת למה אבקת כביסה לא מועילה?הבנתי שזה בסדר בניגוד למרכך.

הרי סיבי המיקרופייבר ידועים ביכולת שלהם ללכוד לכלוך. באותה מידה הם ילכדו גרגירי אבקה. אשר בסופו של דבר יהרסו את הבד.

נוזל כביסה, נוזל ביו אורגני טבעוני דל שומן או משהו כזה, נוזל כלים אפילו, רק לא אבקה.

המידע הזה לקוח מניסיונם של רבים שמבינים טוב ממני.

מניסיוני האישי אני יכול רק לומר שהמגבת היחידה שאי פעם כבסתי עם אבקה היא זו שהיום אני משתמש בה הכי פחות.

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

פורסם

תודה רבה על המידע, אשתדל לקנות מתישהו את הנוזל כביסה, מאוד מודה לכם. המטליות חשובות לי לאחר כמה שהבנתי שהן חיוניות לשמירת צבע הרכב(הכוונה, מבלי שריטות וכ'ו).

רק שאלה מצחיקה, את הנוזל כביסה הזה אני יכול לשים בדלי מים כמו שאני עושה כיום, נכון?

כי לכבס אני לא יודע:oops:.

פורסם
תודה רבה על המידע, אשתדל לקנות מתישהו את הנוזל כביסה, מאוד מודה לכם. המטליות חשובות לי לאחר כמה שהבנתי שהן חיוניות לשמירת צבע הרכב(הכוונה, מבלי שריטות וכ'ו).

רק שאלה מצחיקה, את הנוזל כביסה הזה אני יכול לשים בדלי מים כמו שאני עושה כיום, נכון?

כי לכבס אני לא יודע:oops:.

אין שום בעיה לשים רבע מהמכסה של הנוזל בדלי (אולי פחות מרבע, תלוי בגודל המיכל) להוסיף מים פושרים ולזרוק פנימה את המגבות. וגם לשפשף קצת...

פורסם

אם אתה רוצה המלצה מקצועית יש לי פתרון מצויין בשבילך!

1. שיהיה לך תמיד דלי עם מים, אפשר גם עם מעט סבון לרכב

2. מומלץ שיהיה לך GRIT GUARD בשביל לתפוס את כל הלכלוך בתחתית

3. שיהיה לך "WRINGER" שסוחט לך את המגבת בשניות ובקלות!

מזה WRINGER? סוחט מגבות מקצועי, יש בכל מיני מקומות לקנות ובכל מיני מחירים, אבל אני עכשיו חיפשתי סתם אחד ממש מהיר באיביי ( טיפה יקר אבל יש עוד כל מני סוגים ).

תחפש TOWEL WRINGER בכל מקום ( גוגל, איביי, אמזון... ) ושיהיה לך בהצלחה!

• תוכן חדש...