Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4776 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשעה טובה קניתי לפני חודשיים וקצת ניסאן אלמרה לבנה וחבוטה

יש בידיי היסטוריית טיפולים, מפרט טיפולים של קרסו, ספר רכב בעברית, ספר תחזוקה ברוסית ומדריך שירות באנגלית

אהה כן... ושעות קריאה רבות בפורום :-D

לפני שאני מצית את הדיון הלא פוסק, איזה צמיגות עדיף 5W30 או 10W40

עברתי על היסטוריית הטיפולים, אז ככה:

לפי מפרט הטיפולים שקיבלתי מקרסו, בכל טיפולים יש לנקז ולמלא "שמן מנוע מקס פלוס" (סימול X99MPL)

בפועל, 6 שנים ראשונות (5 טיפולים) האוטו טופל במוסך מורשה, השתמשו ב"שמן מנוע pazcarsynt" (סימול X99SYNF)

בשנה העוקבת הטיפול לא היה במורשה ובחשבונית כתוב שמן 10/30

בשנה שלאחר מכן האוטו חזר למורשה וטופל בשמן מנוע מקס פלוס (סימול X99MPL)

מבולבלים? זה עוד לא הכל...

בספר הישראלי והרוסי יש המלצה להשתמש בשמן 5W30 ואם אין בנמצא, לפנות לגרף

בסוף הספר הישראלי יש המלצה ל 10W40, ונדמה לי שגם על סך השמש של הנהג (או שמא זה 10W30, אבדוק בבית)

בספר האנגלי (אירופאי) ישנה גם המלצה לשמן 5W30, רק שהגרף שונה מהותית (WTF!?)

התמונות מצורפות, תתרשמו בעצמכם...

מה זה שמן מנוע מקס פלוס?

מה עושים? מה ממלאים?!

ma.jpg

ספר רכב1.jpg

ספר רכב.jpg

Nissan Almera N16 Manual rus.jpg

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מצרף לך 2 קישורים כדי ללמוד קצת ולהחליט.

הראשון מויקיפדיה. רקע כללי. http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%9E%D7%9F_%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2

השני קצת יותר מעניין ויכול לתרום להערכתי גם לוותיקים. http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%9E%D7%9F_%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2

אני משתמש ב meguin ultra performance longlife 5w-40. שמן סינטטי מלא, גרמני, עם תוספים לאיכות המנוע ושיפור צריכת הדלק. כשקניתי אותו לא ידעתי מהו בדיוק, אבל מחקר קטן באינטרנט העלה שמדובר בחברה גדולה בגרמניה/(אוסטריה גם כמדומני) שהיא גם חברת בת של LM. לדעתי עובד יופי.

ה 5W מייצג את הצמיגות לטמפ' עבודה בחורף. מספק לישראל, אין לנו קיפאון, אלא אם כן אתה גר בחרמון...

ה40 מייצג צמיגות לעבודה בטמפ' בקיץ.

לפיכך, ממליץ לך לנסות צמיגות של 10/5-40 ולא לרדת לדרגת 0W-30 וכיו"ב.

מקווה שעזרתי. בהצלחה.

פורסם
בשעה טובה קניתי לפני חודשיים וקצת ניסאן אלמרה לבנה וחבוטה

יש בידיי היסטוריית טיפולים, מפרט טיפולים של קרסו, ספר רכב בעברית, ספר תחזוקה ברוסית ומדריך שירות באנגלית

אהה כן... ושעות קריאה רבות בפורום :-D

לפני שאני מצית את הדיון הלא פוסק, איזה צמיגות עדיף 5W30 או 10W40

עברתי על היסטוריית הטיפולים, אז ככה:

לפי מפרט הטיפולים שקיבלתי מקרסו, בכל טיפולים יש לנקז ולמלא "שמן מנוע מקס פלוס" (סימול X99MPL)

בפועל, 6 שנים ראשונות (5 טיפולים) האוטו טופל במוסך מורשה, השתמשו ב"שמן מנוע pazcarsynt" (סימול X99SYNF)

בשנה העוקבת הטיפול לא היה במורשה ובחשבונית כתוב שמן 10/30

בשנה שלאחר מכן האוטו חזר למורשה וטופל בשמן מנוע מקס פלוס (סימול X99MPL)

מבולבלים? זה עוד לא הכל...

בספר הישראלי והרוסי יש המלצה להשתמש בשמן 5W30 ואם אין בנמצא, לפנות לגרף

בסוף הספר הישראלי יש המלצה ל 10W40, ונדמה לי שגם על סך השמש של הנהג (או שמא זה 10W30, אבדוק בבית)

בספר האנגלי (אירופאי) ישנה גם המלצה לשמן 5W30, רק שהגרף שונה מהותית (WTF!?)

התמונות מצורפות, תתרשמו בעצמכם...

מה זה שמן מנוע מקס פלוס?

מה עושים? מה ממלאים?!

בהחלט אתה יכול לבחור בשמן בעל צמיגות 5W40 או 5W30. הפרמטר היותר חשוב הוא לבחור שמן בעל מפרט המתאים למפרטי API בדרגת איכות SM או SN.

איזה כייף לי :)

פורסם
בהחלט אתה יכול לבחור בשמן בעל צמיגות 5W40 או 5W30. הפרמטר היותר חשוב הוא לבחור שמן בעל מפרט המתאים למפרטי API בדרגת איכות SM או SN.

בזמן הוצאת ספר הרכב נכתב על SL או SJ (הכי גבוהים ברשימה) או GF-3

אני מבין שהתקדמנו מאד כמעט עשור, יכולה להיות השפעה שלילית של שמן בדרגת תקינה גבוהה יותר מהנדרש?

פורסם
מצרף לך 2 קישורים כדי ללמוד קצת ולהחליט.

הראשון מויקיפדיה. רקע כללי. http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%9E%D7%9F_%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2

השני קצת יותר מעניין ויכול לתרום להערכתי גם לוותיקים. http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%9E%D7%9F_%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2

אני משתמש ב meguin ultra performance longlife 5w-40. שמן סינטטי מלא, גרמני, עם תוספים לאיכות המנוע ושיפור צריכת הדלק. כשקניתי אותו לא ידעתי מהו בדיוק, אבל מחקר קטן באינטרנט העלה שמדובר בחברה גדולה בגרמניה/(אוסטריה גם כמדומני) שהיא גם חברת בת של LM. לדעתי עובד יופי.

ה 5W מייצג את הצמיגות לטמפ' עבודה בחורף. מספק לישראל, אין לנו קיפאון, אלא אם כן אתה גר בחרמון...

ה40 מייצג צמיגות לעבודה בטמפ' בקיץ.

מקווה שעזרתי. בהצלחה.

זה אותו קישור בשניהם

פורסם

אני מבין שהתקדמנו מאד כמעט עשור, יכולה להיות השפעה שלילית של שמן בדרגת תקינה גבוהה יותר מהנדרש?[/quote]

ממש לא.

פורסם

אני מבין שהתקדמנו מאד כמעט עשור, יכולה להיות השפעה שלילית של שמן בדרגת תקינה גבוהה יותר מהנדרש?

גם שמן בדרגה SL יהיה מצויין למנוע יותר חשוב שתעשה טיפולים בזמן כל שנה או חמש עשרה אלף

פורסם
סליחה, בודק.

להלן הקישור.

אגב, מדובר בחברה ישראלית, שהיא מעבדה ונותנת שירותי הכוונה ויעוץ בנושא שמנים לתעשיית הרכב ובכלל.

http://www.ictlabs.com/%D7%94%D7%91%D7%A0%D7%AA-%D7%A9%D7%9E%D7%A0%D7%99-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2---%D7%97%D7%9C%D7%A7-3

מקווה שיהיה לעזר.

אגב, עניין חשוב שצריך שתדע והוזכר בעבר - ככל שיורדים בדרגות, השמן הופך "דק" יותר ומתאים יותר לעבודה במז"א קר. התוצאות של זה יכולות להיות בריחה/צריכה מוגברת של שמן עם כל ההשלכות האפשריות - שגם נוגעות למיילג' שעשה הרכב. אני עברתי מחצי סינטטי למלא בחשש מאלו ולפיכך לא ירדתי מ10 ל-0. ככל שהמנוע עבר יותר קילומטראז', עדיף להימנע מלרדת הרבה בצמיגות העליונה/תחתונה. ועדיין, עדיף (לא חובה) סינטטי מלא לשמירה על מנוע הרכב שלך.

עדכן מה בחרת.

פורסם
עדיף (לא חובה) סינטטי מלא לשמירה על מנוע הרכב שלך.

עדכן מה בחרת.

חשוב לבחור שמן העומד במפרטי הייצרן ולאו דווקא סינטטי מלא.

ליצרני הרכב המובילים יש תקנים ומפרטים משלהם לשמני מנוע וגם לשאר הנוזלים.

לדוגמא:

VW502-למנועי בנזין לרכבי קונצרן VAG.

MB 229.1-מרצדס.

BMW LL-01-במוו.

פורסם

ככל שהמנוע עבר יותר קילומטראז', עדיף להימנע מלרדת הרבה בצמיגות העליונה/תחתונה. ועדיין, עדיף (לא חובה) סינטטי מלא לשמירה על מנוע הרכב שלך.

עדכן מה בחרת.

מצטער, אתה פשוט לא מבין על מה אתה מדבר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...