Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4784 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא חושב שניסאן מתעסקים בשטויות האלו של הגרמנים עם כל התקנים האלו.

נכון להיום לניסן כנראה אין תקנים משלהם לשמני מנוע .

אבל למה את חושב שזה שטויות של גרמנים ?

גם לפורד יש תקנים ומפרטים לשמני מנוע.

איזה כייף לי :)

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מצטער, אתה פשוט לא מבין על מה אתה מדבר.

איתמר.

זה דווקא נכון בטח עם האלמרה כי עם שמנים בצמיגות נמוכה מידי תתחיל תצרוכת שמן אז לא לרדת מה 5W30 שגם זה לא ממש אידיאלי למנוע שצבר קלומטראז מכובד ואם מתחילה תצרוכת אז לעלות ל 10W40

פורסם

מה שרשמת בלתי אפשרי. שמן 0 או 5 לא משפיע על צריכת השמן. 30-40-50 בהחלט יכול.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
נכון להיום לניסן כנראה אין תקנים משלהם לשמני מנוע .

אבל למה את חושב שזה שטויות של גרמנים ?

גם לפורד יש תקנים ומפרטים לשמני מנוע.

לניסאן אין תקנים כמו שלרנו למשל אבל זה עדיין לא אומר ששמן שאין לו תקן נחות יותר משמן שיש לו

פורסם
לניסאן אין תקנים כמו שלרנו למשל אבל זה עדיין לא אומר ששמן שאין לו תקן נחות יותר משמן שיש לו

ומי כתב אחרת ?

פורסם
זה דווקא נכון בטח עם האלמרה כי עם שמנים בצמיגות נמוכה מידי תתחיל תצרוכת שמן אז לא לרדת מה 5W30 שגם זה לא ממש אידיאלי למנוע שצבר קלומטראז מכובד ואם מתחילה תצרוכת אז לעלות ל 10W40

הרכב עוד מעט בן 9, אך המנוע עם קילומטראז' נמוך עדיין (פחות מ 80KKM)

זה לא אמור להשליך על בחירת השמן, נכון?

למישהו יש אולי מושג (מתוך סקרנות גרידא) מהו אותו "שמן מנוע מקס פלוס" (סימול X99MPL)

שניסאן רוצים שתשתמשו בו?

ברגע שאמצא שמן סינטטי טוב במחיר טוב אעדכן

פורסם

למעשה למדתי את הנושא ואני מאמין שהבנתי קצת.

ה w מייצג טמפ' חיצונית בחורף, כאשר אין לנו צורך לרדת ל 0 בישראל. הערך העליון מייצג טמפ' חיצונית בקיץ.

צמיגות השמן מתייחסת לעבודה באיזורי אקלים שונים.

ירידה בצמיגות יכולה להביא לבריחת שמן מהרינגים ולנזילות אחרות.

את אלו גם אלו למדתי מבדיקה טכנית בהתאם לתקן והמלצות היצרן, מוסך מרצדס, והמלצות טכניות באתר lm, maguin ואחרים. זאת, טרם ביצוע החלפת שמן מחצי סינטטי למלא ברכב שרכשתי. הם בהחלט מציינים גם את נושא הקילומטראז' הגבוה כפרמטר לבחור ב5/10w במקום 0w בשל היותו שמן "דק".

לפיכך המלצתי לשואל לבחור בצמיגות השמן בהתאם להמלצת היצרן ואו להחליט ולהתקדם לסינטטי מלא בדרגת 5w-40 שאמור לתת אפשרות ליהנות מכל היתרונות.

פורסם
אתה

דנידין, אני משתדל לא לענות לך בצורה בוטה כמו שאתה כותב אבל הסבלנות שלי לא פוקעת.

אני בהחלט חושב במקרים שייצרן הרכב מציין במפורש ששמן המנוע צריך לעמוד במפרטי הייצרן חשוב לבחור בשמן כזה או טוב יותר.

מכיוון שאין ברשותנו כלים לעומד על טיבם של השמנים השונים רצוי וחשוב לבדוק שהשמן עומד בתקנים הנדרשים.

ייצרני הרכב מפרסמים מעת לעת רשימה של שמנים שנבדקו ואושרו על-ידי הייצרן לשימוש במנועים השונים.

פורסם
הרכב עוד מעט בן 9, אך המנוע עם קילומטראז' נמוך עדיין (פחות מ 80KKM)

זה לא אמור להשליך על בחירת השמן, נכון?

למישהו יש אולי מושג (מתוך סקרנות גרידא) מהו אותו "שמן מנוע מקס פלוס" (סימול X99MPL)

שניסאן רוצים שתשתמשו בו?

ברגע שאמצא שמן סינטטי טוב במחיר טוב אעדכן

מקספלוס זה שמן של פז בצמיגות 10W40 וברמת איכות של SL ולכן הוא מתאים לרכב הזה

פורסם
דנידין, אני משתדל לא לענות לך בצורה בוטה כמו שאתה כותב אבל הסבלנות שלי לא פוקעת.

אני בהחלט חושב במקרים שייצרן הרכב מציין במפורש ששמן המנוע צריך לעמוד במפרטי הייצרן חשוב לבחור בשמן כזה או טוב יותר.

מכיוון שאין ברשותנו כלים לעומד על טיבם של השמנים השונים רצוי וחשוב לבדוק שהשמן עומד בתקנים הנדרשים.

ייצרני הרכב מפרסמים מעת לעת רשימה של שמנים שנבדקו ואושרו על-ידי הייצרן לשימוש במנועים השונים.

אבל אין לניסאן מפרט משלה לשמנים אז מה שווה ההמלצה הזו בכלל ניתנו בשרשור הזה מספיק המלצות טובות וחבל סתם להסיט את השרשור לכל מיני דוגמאות של יצרנים אחרים ולבלבל את ההבנאדם שסך הכל רוצה לשם שמן מתאים למכוניתו

פורסם

מסכים לחלוטין עם המלצתו של מארק.

סימון האיכות עולה עם התקדמות האות השנייה ב''תקן''. השמן יכול להיות זהה בצמיגות אך מוצלח פחות ויותר עפ''י הציון. התקדמות התקן עם השנים.

פורסם

מארק כיוון וכך אני ל''תקן/דירוג'' sj הישן והיום הדירוג הוא sm וכיו''ב. איכות השמן שופרה, אין שינוי בדרגה.

פורסם
אתה טועה כי התקן הוא ממש לא מדד לאיכות השמן.

הכול שאלה של סמנטיקה.

במפרטי API האותיות SM/SL מתייחסים לרמת הביצועים/ דרגת הביצועים/מאפייני הביצועים של השמן (מחק את המיותר).

כאן בפורום מתייחסים לאותיות SM/SL כדרגת איכות של השמן מבלי להתפלצף יותר מידי כולנו יודעים על מה מדובר.

שמן ברמת ביצועים SN לעומת SJ מעניק הגנה טובה יותר לבוכנות בטמפ' גבוהות, הגנה טובה יותר על מנועים בעלי טורבו, מניעה טובה יותר של היווצרות בוצה במנוע, שיפור בצריכת הדלק, הורדת פליטת המזהמים לסביבה ועוד...

אתה יכול לקרוא לזה דרגת איכות או דרגת ביצועים או "מרק10".

• תוכן חדש...