Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4775 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה גם נכון כל התקנים החדשים מגבילים שימוש של חומרים נוגדי שחיקה שהיו פעם בכמויות בשמן בגלל תקנות שמנים חדשים אסור יותר ל השתמש בהם ואז מתחילים להוסיף כל מני תחליפים שלא ממש עושים את העבודה

בדיוק כמו שהורידו את האסבסט מהבלמים ואז הרפידות אולי "ירוקות" וטובות לסביבה אבל מרעישות ולא מחזיקות מעמד בשיט

דווקא למנוע ותיק כמו ה QG של האלמרה אולי לא כדאי שמן ברמה יותר גבוה מה SL

פורסם

על סמך מה אתה טוען שהתוספים החדשים למניעת שחיקה אינם עושים את העבודה לעומת התוספים היישנים ? אשמח לשמוע ולהתעדכן.

שחור על גבי לבן תקני API וגם התקנים הייפנים מאשרים להשתמש בשמן בדרגת איכות הגבוהה ביותר הקיימת בתקן למנועי בנזין. או במילים אחרות דרגת איכות גבוהה יותר מחליפה את דרגות האיכות היישנה.

נסה לרכוש שמן בדרגת איכות SJ שלא נדבר על SG רוב הסיכויים של תמצא.

איזה כייף לי :)

פורסם
על סמך מה אתה טוען שהתוספים החדשים למניעת שחיקה אינם עושים את העבודה לעומת התוספים היישנים ? אשמח לשמוע ולהתעדכן.

שחור על גבי לבן תקני API וגם התקנים הייפנים מאשרים להשתמש בשמן בדרגת איכות הגבוהה ביותר הקיימת בתקן למנועי בנזין. או במילים אחרות דרגת איכות גבוהה יותר מחליפה את דרגות האיכות היישנה.

תקרא כל מיני שרשורים וגם קצת עיתונות מקצועית של ענף הרכב ותעשה 1+1

אין בעיה להשיג שמנים ברמה של SL וגם SJ תקרא קצת בפורום ותתעדכן

פורסם

דווקא כן ניתן למצוא שמנים בAPI SG. בדרך כלל ה 20W-50 וה 15W-40 הם כאלה. אני מכיר חברות ספציפיות שמייצרות 15W-40 בדרגת API SG וגם את אותה דרגת צמיגות ב API גבוה יותר. לעומת זאת נדיר למצוא דרגת API SE. דלק ייצרה כאלה בזמנו אבל קשה יותר למצוא אותם. דרגת SE היא נחותה ביותר ומומלצת רק למי שבאת צריך אותה בשביל מנועים ישנים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
דווקא כן ניתן למצוא שמנים בAPI SG. בדרך כלל ה 20W-50 וה 15W-40 הם כאלה. אני מכיר חברות ספציפיות שמייצרות 15W-40 בדרגת API SG וגם את אותה דרגת צמיגות ב API גבוה יותר. לעומת זאת נדיר למצוא דרגת API SE. דלק ייצרה כאלה בזמנו אבל קשה יותר למצוא אותם. דרגת SE היא נחותה ביותר ומומלצת רק למי שבאת צריך אותה בשביל מנועים ישנים.

אני התכוונתי לשמנים בדרגת צמיגות 5W40 או 5W30 אשר מתאימים יותר לרכבים מודרנים.

אמנם סונול, אבל ניתן להשיג דיי בקלות.

SF

44805746.jpg

SG

333si.jpg

SJ

67070682.jpg

אני רואה שהמצלמה של אייפון 4S מפיקה צילומים איכותיים.

בכול מקרה לא התכוונתי לשמנים בדרגת צמיגות 20W50 שעבד עליהם הקלח או פשוט אנשים נדבקים להנחיות של המוסכים ולא של הייצרן וממשיכים לרכוש שמנים בדרגת צמיגות המתאימה למדבר סהרה.

פורסם

דיברתי עם מכר שיש לו אלמרה חדשה יותר משלי (2006) שלטענתו עושה 1:14 ועיקר הנסועה שלו זה כביש מהיר

אצלי המשולבת (3/4 כביש מהיר ו 1/4 בעיר) היא 1:11 במקרה הטוב ורוב הזמן 1:10

יש טעם להתחיל במעבר לשמן 5W30 לפני בדיקות אחרות?

פורסם

עד היום השתמשתי בשמנים "איכותיים" תוצרת חוץ,אגיפ,lm וכו',בין טיפול לטיפול (15000)ק"מ הוספתי בין קילו לקילו וחצי לאורך השנה, אני נוסע 15000 ק"מ בשנה,רמת הצמיגות שאני משתמש 40 10. לאחרונה קניתי שמן של חברת דלק באותה רמת צמיגות באיכות sj ואני חייב לציין שהמנוע עובד חלק יותר ושקט יותר ויש לי רושם שצריכת השמן ירדה, עוד לא עבר מספיק זמן וקילומטרז' אבל זו ההרשמות מבדיקת מדיד השמן.

פורסם
תקרא כל מיני שרשורים וגם קצת עיתונות מקצועית של ענף הרכב ותעשה 1+1

אין בעיה להשיג שמנים ברמה של SL וגם SJ תקרא קצת בפורום ותתעדכן

חשבתי שאתה יודע.

על איזה ספרות מקצועית אתה ממליץ ?

• תוכן חדש...