Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום...

השאלה הזאת מתייחסת לסיטרואן וולקן זי אקס 1.9 ו-2.0:

הגיר בין שני הדגמים הוא שונה:

- בגיר של ה1.9 - ההילוכים לא מתוכננים טוב והם ארוכים, אבל בשל היחס הסופי הקצר האוטו מרגיש חזק. (זה ציטוט מתרד כלשהו שראיתי)

-דגם ה 2.0 ליטר - מצוייד בהילוכים טובים יותר אך היחס הסופי הארוך גורם לרכב להרגיש כבד וקצת ועייף. (גם זה ציטוט מתרד כלשהו שראיתי בפורום)

אז השאלה שלי היא, איך אפשר לתקן או לשפר את בעיית ההילוכים ב1.9 מבלי להחליף גיר. ובעצם לקבל גיר טוב וראוי, מבלי שהיחס הסופי יגרום לרכב להרגיש כבד?

תודה מראש :wink:

שי אסרף - Team Kobi-Racing

פורסם
שלום...

השאלה הזאת מתייחסת לסיטרואן וולקן זי אקס 1.9 ו-2.0:

הגיר בין שני הדגמים הוא שונה:

- בגיר של ה1.9 - ההילוכים לא מתוכננים טוב והם ארוכים, אבל בשל היחס הסופי הקצר האוטו מרגיש חזק. (זה ציטוט מתרד כלשהו שראיתי)

-דגם ה 2.0 ליטר - מצוייד בהילוכים טובים יותר אך היחס הסופי הארוך גורם לרכב להרגיש כבד וקצת ועייף. (גם זה ציטוט מתרד כלשהו שראיתי בפורום)

אז השאלה שלי היא, איך אפשר לתקן או לשפר את בעיית ההילוכים ב1.9 מבלי להחליף גיר. ובעצם לקבל גיר טוב וראוי, מבלי שהיחס הסופי יגרום לרכב להרגיש כבד?

תודה מראש :wink:

לא יודע מאיפה הבאת את הציטוטים האלה. אני אמנם לא נהגתי ב 1.9, אבל בקרב ה "וולקניסטים" רווחת הדיעה של 1.9 יש גיר ספורטיבי, בעל יחסי העברה קצרים, שמוסיף לאופי הספורטיבי של המכונית, ודווקא הגיר של ה 2.0 הוא בעל יחסי העברה ארוכים יותר, שמכוונים לשיוט נינוח יותר שקצת פוגע באופי המכונית.

כך שאןי שום "בעיית" הילוכים ב 1.9, להיפך (אלא אם קנית את האוטו בשביל לשייט בניחותא בכביש החוף).

להגיד שיחסי ההעברה בגיר "טובים" ויחס ההעברה הסופי "לא טוב", או להיפך, זו טעות בהגדרה. היחס הסופי בין מה שיוצא מהמנוע לבין מה שמגיע לגלגלים הוא מכפלה של יחס ההערה בגיר כפול יחס ההעברה הסופי. אי אפשר ממש להפריד ביניהם ולהגיד זה "אשם" וזה "לא אשם".

פורסם

בנוסף למה שחיים כתב חשוב לציין שוולקן 1.9 נחשבת לספורטיבית יותר לא רק בגלל יחסי ההעברה בגיר אלא גם בגלל אופי המנוע (רצועת כוח, עולה מהר יותר בסל"ד).

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אההה אווקי הבנתי, תודה על העזרה...

יש לי עוד שתי שאלות לגבי הרכב הנ"ל:

קודם כל אני יפתח בזה, שאני מעוניין בספורטיביות של הרכב ולכן ה1.9 מושכת אותי ומתאימה יותר, הקטע שזה הולך לשמש את המשפחה גם בגלל זה אני לא רוצה בעיות גיר או חורים איך שלא קראו לזה.

והנה השאלות :

1. האם אפשר לגרום לגירסת ה2 ליטר להיות ספורטיבית כמו ה1.9

2. האם יש גירסת 5 דלתות גם ב1.9 :wink:

3. מה הבעיות שבדר"כ יש באוטו?

תודה מראש :-)

פורסם

1. אפשר לגרום לה ליהיות ספורטיבית כמו ה1.9

2. יש 5 דלתות בשתי הגירסאות

3. תעשה חיפוש , אבל בכלליות בסדר , רק תמצא אחת נורמלית , בכל זאת אוטו עם נטייה ספורטיבית שבילה כ10 שנים על הכביש.

אל תחשוב 1.9 או 2 ליטר , תקנה את הטובה והחדשה ביותר שהכסף שלך יוכל לקנות.

לאדון BMW , אין דבר כזה וולקן 2 ליטר 16V , יש ZX16V ויש וולקן

הZX16V הוא רכב משמעותית יותר ספורטיבי מהוולקן עם מנוע יותר עדכני , יותר חזק ( 155 כ"ס ) עם יותר מומנט ( 19.5 קג"מ ) הגה הרבה יותר מהיר , מוטות פיתול יותר עבים , ברקסים משמעותית יותר טובים , ג'אנט 15 , רק 3 דלתות ומטעמים אילו ואחרים.

הרכב מקביל בצורה כמעט מוחלטת ( מסרק הגה שונה ועוד כמה פיצ'יפקס ) ל306S16

בעוד הוולקן ( בעיקר ה2 ליטר ) מקבילים ל306 XSI.

בהתאם לזה כמעט לא ניתן למצא כאלו במצב טוב על הכביש או בכלל ( סביבות ה10 ZX16V ו15 306S16) ככה שאם אתה שואל אם לחפש אותן בתור אופציה במקום וולקן , זו אופציה מאוד היפוטטית והן במילים מעטות לא נמכרות קרוב למחירון המצחיק ( כן אפילו יותר מראלי דור שני , :) )

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
1. לאדון BMW , אין דבר כזה וולקן 2 ליטר 16V , יש ZX16V ויש וולקן

הZX16V הוא רכב משמעותית יותר ספורטיבי מהוולקן עם מנוע יותר עדכני , יותר חזק ( 155 כ"ס ) עם יותר מומנט ( 19.5 קג"מ ) הגה הרבה יותר מהיר , מוטות פיתול יותר עבים , ברקסים משמעותית יותר טובים , ג'אנט 15 , רק 3 דלתות ומטעמים אילו ואחרים.

הרכב מקביל בצורה כמעט מוחלטת ( מסרק הגה שונה ועוד כמה פיצ'יפקס ) ל306S16

בעוד הוולקן ( בעיקר ה2 ליטר ) מקבילים ל306 XSI.

בהתאם לזה כמעט לא ניתן למצא כאלו במצב טוב על הכביש או בכלל ( סביבות ה10 ZX16V ו15 306S16) ככה שאם אתה שואל אם לחפש אותן בתור אופציה במקום וולקן , זו אופציה מאוד היפוטטית והן במילים מעטות לא נמכרות קרוב למחירון המצחיק ( כן אפילו יותר מראלי דור שני , :) )

ליביו

תודה ליביו על ההסבר.

האמת שראיתי 16V מדהימה ושמורה אצל מישהו שגר בסביבתי.

אחרי שנתיים על ZX 1600, אני חולם ומאחל לקנות את ה-16V הזאת.

אני כבר התחלתי במסע שיכנועים מטורף לשכנע אותו למכור לי אותה! (ומעל המחירון).

אמיר.

פורסם
1. אפשר לגרום לה ליהיות ספורטיבית כמו ה1.9

אמרת שאפשר לגרום לה להיות יותר ספורטיבית.. השאלה היא איך? :wink:

פורסם

בלי קשר לגיר עדיף את ה וולקן 2000 מכיון של 1900 בלוק אלומיניום ובדרך כלל רוב המנועים האלו זכו לתחזוקה לקוייה וכתוצאה מכך לקורוזיה שאוכלת את הראש ובעיקר את הבלוק,שכמובן ידוע לכם עשוי מאלומיניום,קל יותר, רגיש יותר למי ברז ברדיאטור ,בן זונה אם יש כסף לסליבים ולבוכנות קיריליו לקראת פרוייקט טורבו 1.9 מטורף......

• תוכן חדש...