Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הרתחת מיכל מים בזמן קצר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4807 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש פה הרבה מוחות מבריקים בפורום וגם כמה בעלי מקצוע שאולי יוכלו לעזור לי לכוון אל הפיתרון.

יש לי מיכל מים של 800 ליטר בערך כמו גיגית גדולה שאני מעונין שתיהיה ניידת.

הרעיון הוא להזיז אותה מבית לבית כמובן ללא המים. את המים אני חייב בטמפרטורה של מינימום 37 מעלות ומעלה. המערכת שעובדת כרגע יודעת לעלות את הטמפרטורה במעלה וחצי בשעה וזה פחות טוב בשבילי.

בהתחלה חשבתי להרתיח מים בדוד ולהתחבר לברז מתוך הבית עם מחברים,הענין הוא שזה פחות פרקטי והקיבולת של הדוד היא בערך 130 ליטר מה שלא יספיק לי לדעתי.

הרעיון השני הוא לקחת גוף חימום של דוד להכניס אותה לתוך המיכל מים עם טיימר לשעה וחצי ומשמה כבר המערכת תדע להמשיך לבד.

האם הרעיון בר ביצוע? אולי למישהו יש פתרון אחר?

פורסם

אם אתה רוצה חימום מהיר לכמות כזו תה צריך לבנות בתוך המיכל מערכת צינורות ולחמם על ידי גז. ככה תוכל לתת הרבה אנרגיה בזמן קצר בלי להיות תלוי בחיבור חשמל גדול וחזק.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תודה על התשובות.

אטמור לא מתאים כי הוא מחמם מים חמים והלחץ שהוא מוציא נורא נורא חלש,למלא עם אטמור 800 ליטר זה בלתי אפשרי.

מערכת צינורת לא כל כך עוזרת לי. אני צריך משהו שיהיה נשלף. המיכל עשוי מPVC עמיד מאד ובסופו של דבר הוא משמש למין גקוזי.

פורסם

לא ילך - אלא אם כן אתה רוצה לשנות את חוקי הפיסיקה

גוף חימום של דוד (2500W) יעלה את הטמפרטורה לפי חישובי ב2 מעלות לשעה לערך ׁ(בהתעלמות מאיבודי חום לסביבה) וזה כנראה מה שיש לך שם כרגע.

אם אתה רוצה להעלות את הטמפרטורה מ17 ל37 תוך שעה, אתה צריך להכניס לתוך המיכל לפחות 10 גופים של דוד חימום בו זמנית (ואז צריך גם תשתית לחשמל של 25KW, אפשרי אבל לא ביתי ולא נייד)

פורסם

אוקי הבנתי.

ובוא נניח שאני לוקח טווח של 5-6 שעות.

אני אכוון לקח שהדוד ידלוק לפני שאגיע והמים יהיו חמים אוסיף את המערכת המובנת שבתוך 6 שעות תעלה את חום המים ב8 מעלות בערך. האם גוף חימום יחיד של דוד יתן דחיפה משמעותית לענין או שזה בזבוז זמן?

פורסם

עזוב פיזיקה, כימיה יותר מעניין.

וברצינות, כל מחמם מים מיידי הפועל בגז מתאים לצרכיך.

ממילא אתה ממלא את המיכל במקום. אתה צריך למלא אותו דרך מחמם גז. לאחר שתמלא נניח 400 ליטר תמשיך למלא כשהמחמם מופסק וכך תגיע לטמפרטורת מים מתאימה.

הבעיה שצריך ארובה ואורור מתאים כדי לשחרר גז אם דלף, אבל אם הצנרת תאפשר מיקום חיצוני למחמם אז אין קושי. תצטרך כמובן גם בלונים (קטנים, הגדולים כבדים וקשה לניידם).

מאמין שאחרי פעמים ספורות תדע להעריך כמה ליטרים להזרים כשהמחמם פועל כדי להגיע לטמפרטורה הסופית הנחוצה.

יוסי

פורסם

אתה יכול לעבוד עם מחליף חום (עיקרון דומה למחמם מים על גז) ולחמם כמות גדולה של מןם בעת המילוי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...