Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קירור שמן/מים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4829 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

שאלה שאני שואל את עצמי בזמן האחרון ולא נרדם

למה לעשות קירור מים אם אפשר לעשות קירור שמן?

הרי כאשר יש קירור מים צריך תא נפרד למים ותא נפרד לשמן מה שגורם לסיבוך יתר ולתקלות עתידניות.

וכאשר יש רק קירור שמן אז לא צריך את התאים האלה, השמן זה מה שישר מקרר את המנוע, במקום שהמים יקררו את השמן ואז השמן את המנוע

לילה טוב

פורסם

המיים לא מקררים את השמן והשמן לא מקרר את המנוע. מה שמקרר את המנוע ישירות זה המיים. השמן נועד לסיכוך החלקים בלבד. למיים יש את תכונות הקירור האידיאליות ביותר. מה גם שהם לא מגיעים לרמת צמיגות שלהם מגיע השמן.

פורסם

שמן (או כל נוזל הידרופובי) יוליך חום פחות טוב ממים (או מנוזל הידרופילי), יחד עם זאת, לשמן יש תפקיד במערכת הקירור, הוא משמש כמשווה טמפרטורות בתוך הבלוק וע"י כך הוא גורם לקירור (או חימום) אחיד של המנוע ומונע היווצרות סדקים עקב התפשטות לא שווה של המתכת.

פורסם
המיים לא מקררים את השמן והשמן לא מקרר את המנוע. מה שמקרר את המנוע ישירות זה המיים. השמן נועד לסיכוך החלקים בלבד. למיים יש את תכונות הקירור האידיאליות ביותר. מה גם שהם לא מגיעים לרמת צמיגות שלהם מגיע השמן.

לא ממש מדוייק, המים מקררים את דופן הצילנדרים. השמן הוא זה שבא במגע ישירות עם כל החלקים הפנימיים. כמו כן, השמן "מעמיס" אחוז נכבד מחום המנוע ומוביל אותו אל אגן השמן. תוך כדי כך השמן מתקרר וגם המנוע. אולי לא הבנתי אותך במדויק אבל בכל מקרה, לטעון שתפקידו של השמן זה סיכוך בלבד יהיה טעות.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

לרכבי הדיזל המודרנים יש מערכת קירור גם לשמן המנוע בד"כ קיים מחליף חום(קולר)בתושבת פילטר השמן שנעזרת בנזל הרדיאטור לקירור השמן ובנוסף מייצרים את אגן השמן(קרטר) מאלומניום ולא ברזל לטובת הולכת חום משופרת.

פורסם
יש מנועים שהם מקוררים רק שמן, מה היתרון שלהם מול מנועים שמקוררים מים ?

מנועים אלו כבר לא מיוצרים אפילו באופנועים בגלל תקנות זהום אויר,משך הזמן שלוקח למנוע כזה להגיע לטמפ' עבודה הוא ארוך מידי מה שגורם לזהום אויר גדול בזמן ההתנעה.

היתרון שהיה במנועים האלו היה בעיקר בפשטות והאמינות שלהם.

פורסם
לא ממש מדוייק, המים מקררים את דופן הצילנדרים. השמן הוא זה שבא במגע ישירות עם כל החלקים הפנימיים. כמו כן, השמן "מעמיס" אחוז נכבד מחום המנוע ומוביל אותו אל אגן השמן. תוך כדי כך השמן מתקרר וגם המנוע. אולי לא הבנתי אותך במדויק אבל בכל מקרה, לטעון שתפקידו של השמן זה סיכוך בלבד יהיה טעות.

עיקר העבודה של השמן במנוע הוא סיכוך מיכלולים פנימיים בבלוק המנוע ובראש המנוע. איני יודע על איזה אחוז חום מדובר שהשמן מוריד לאגן אבל ללא ספק טמפרטורת הבלוק שמושפעת מנוזל הקירור משפיעה בעקיפין על טמפרטורת השמן. ישנם אגני שמן עם צלעות קירור שדרכם מיתקרר השמן אבל מעבר לכך לא ידוע לי על כך ששמן מוריד חום לכיוון אגן השמן ומיתקרר שם בזמן עבודה. אם כך הדבר אז בהחלט חידשת לי.

• תוכן חדש...