Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיות בהגה יאריס 2004

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4810 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

קניתי יאריס 2004 לפני כשלושה שבועות.

במכון בדיקה החלק המכני יצא נקי לחלוטין, למעט רעשים מכיוון מערכת הפליטה, שיבדקו מחר במוסך מורשה,

וכן המלצה להחלפת תושבות מנוע [נראה לי כסתח, אבל אבדוק גם את זה].

הבעיה - מרגע שעליתי על הרכב אני מרגיש לא בטוח עם ההגה. משהו מוזר. לא יודע להסביר בדיוק מה. אני יודע שצריך ליישר אותו [פיזית, הוא לא מפולס... האמצע נוטה כמה סנטימטרים לכיוון שמאל], אבל חוץ מזה יש לי תחושה, בפניות ועיקולים בעיקר, שיש משהו לא טבעי בהיקף הסיבוב של ההגה, ובחזרה שלו למקום, וגם בזוויות של הסיבוב...

החלפתי 2 גלגלים קדמיים שהיו בלויים, והפנצ'ר-מעכר [חבר] אמר לי שלדעתו כדאי לי לעשות כיוון פרונט כי יש בלאי מהצד הפנימי של הצמיגים.

הלכתי לשני מכוני פרונט בדרום תל אביב, שהמליצו לי עליהם.

האחד שידר אמינות ונחמדות, אבל ניסה לשכנע אותי שצריך להחליף 2 משולשים קדמיים + פרונט [1,500 שח],

מה שגרם לי ללכת לבקש עוד הצעה/בדיקה במקום אחר,

שם אמרו לי שכיוון פרונט יסדר את כל הבעיות בהגה, אבל בקושי טרחו לבדוק מלמטה ולא הסכימו לצאת לסיבוב [והיו מאד לא נחמדים חוץ מזה...]. כששאלתי אם בוודאות הכיוון פרונט יפתור את הבעיות ענו לי "נתחיל מזה ונראה מה הלאה...".

בקיצור, זה השלב בו נשברתי והחלטתי ללכת למוסך מורשה. מי יודע, אולי יש דברים אחרים שקשורים להגה ואני לא יודע עליהם? וסתם להחליף משולשים?.... אני אחרי תאונה קשה עם היאריס הקודמת שלי ז"ל, ואין לי מצב רוח למשחקים...

אז מחר בצהריים אני הולך למוסך מורשה טויטה, כדי לבדוק את שלושת הדברים שהזכרתי -

רעשים מכיוון תחתית הרכב בקיקים סביב 2,000 סל"ד [מערכת הפליטה, יחסית מקדימה]

תושבות מנוע [לא מחפש הוצאות, מעדיף שלא להחליף, אני מסתדר עם הרעידות הקלות שיש]

והגה.

אני מוטרד בעיקר מההגה, לא יודע אם הם עושים שם פרונט [נראה לי שלא], אבל מקווה שהאבחנות יהיו חדות וברורות, ובעיקר שלא יכניסו לי עיזים או שינסו להלביש לי דברים שלא לצורך. הרי הם אוכלים טויוטה לבוקר, צהריים וערב....

אשמח לקבל טיפים/המלצות/הערות, וגם - במידה ויהיו הוצאות סביב ההגה [לא עלה בכלל בבדיקה] - האם ניתן לבוא בטענות למכון הבדיקה ולקבל ממנו החזרים? תודה...

פורסם

בענף הרכב יש תחומים שכדאי לגשת למקצוענים שבלא מעט פעמים יודעים את העבודה יותר טוב מהמוסכים המורשים.

למרבית המוסכים שמורשים אין שמץ של מושג ירוק בכיוון פרונט, ובטח לא את המכשור המתקדם והיקר הדרוש לכך. הם שולחים את הרכבים ל"עבודות חוץ" אצל מכוני פרונט חיצוניים ועוד גוזרים קופון נאה על השירות הזה.

אני ממליץ לך לגשת בחום ל"מעבדה לרכב" בחולון. יושבים שם עידן וג'וג'ו שחיים ונושמים רק את תחום הפרונט (שזה אומר תושבות, מתלים, קפיצים, בולמי זעזועים, זרועות היגוי) והאמינות והמקצועיות שלהם היא ערך עליון. הם ירימו את הרכב על הליפט ויבדקו את כל מה שצריך. אם יהיה משהו שצריך החלפה הם יגידו לך ואם לא אז לא. בכל מקרה לאחר החלפת צמיגים מומלץ לבצע כיוון פרונט, על אחת כמה שבקודמים הייתה אכילה לא שווה של הסולייה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

קפוץ למעבדה לרכב בחולון, למיטב זכרוני יש להם שם גם כיוון פרונט ממוחשב. אצלהם ביצעתי את בדיקת הקנייה לקורולה של גיסי והם אחלה.

אם תצטרך להחליף תושבות מנוע, שקול קנייה בEBAY במידה ופער המחירים גדול.

לגבי מכון הבדיקה-ובכן, עברו שלושה שבועות ואינני יודע אם זה קביל ללכת לבקש החזר לאחר פרק הזמן הזה.

אולי שווה לך גם לבצע הצלבה של הצמיגים האחוריים והקדמיים אחרי 10K ק"מ אצל הפנצ'רמאכער. זה עוזר לאורך חיי הצמיג ע"י שחיקה אחידה של כולם.

פורסם

הם עוסקים רק בפרונט או יכולים לתת מענה גם לגבי הצורך (?)בהחלפת תושבות וברעשים מכיוון מערכת הפליטה בתחתית הרכב?

תודה

פורסם

בכל הקשור לרעשים מהמתלה (תושבת בולם, בוקסות, משולשים) הם גם מחליפים.

רעשי אגזוז זו עבודה לאגזוזיסט או כל מוסך. בכל מקרה שווה לך לשמוע מה דעתם לגבי הרעשים במערכת הפליטה, לא מין הנמנע שזה רעש טבעי או כסת"ח של מכון הבדיקה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני משער שכשהרכב יהיה על הליפט יהיה קל לזהות מהיכן בדיוק מגיע הרעש. יכול להיות שמדובר במגן פח רופף או איזה ויברציה שמקורה בבורג שאינו סגור מספיק. אם תיגש למעבדה אני בטוח שג'וג'ו ישמח לעזור לך באבחון הרעש.

איתמר.

פורסם

טוב

ובכן... הייתי אצל ז'וז'ו בצהריים.

סיבוב רציני על האוטו + בדיקה על הליפט והמסקנה - כיוון פרונט יפתור את הרוב.

הוא אמר שלדעתו בשביל שההגה ישב פיקס ולהעלמת החופש לחלוטין יש להחליף מסרק הגה בעלות כוללת של כ 1,200 שח, אך אפשר להמשיך ככה בשקט עוד שנה שנתיים.

אז עשיתי פרונט ב 250 שח. בדרך הבייתה הורגשה הטבה ניכרת.

לגבי הרעשים מהאגזוז - הוא אמר שצריך ללכת לאגזוזן, אבל לדעתו צריך להחליף ממיר.

האם יש לי קייס לדעתכם מול מכון הבדיקה, במידה והם כתבו בטופס "רעשים במערכת הפליטה - פחיות מגן" וכששאלתי בסיכום ענו לי שזה ריג'קט קל שאפשר לתקן אותו בכל מוסך אפילו ללא תשלום ("חיזוק פחיות מגן זה דקה כשהאוטו על הליפט, לא יקחו לך כסף על זה"...)

לגבי התוצאות מהמכון - אני פותח על זה שרשור באשכול ייעוץ בקניית רכב.

• תוכן חדש...