Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חבר'ה ושבת שלום,

מזה חודשיים אני מגביר טוויטרי הרץ HT-25 (לפי הבנתי הם מגיעים הם ההי אנרג'י), עם JBL 75.4,

דרך קרוס on-line מקורי שהגיע איתם,

הטוויטרים עובדים על ערוצים 1-2 והמידבאסים על 3-4, כלומר כל אלמנט בערוץ.

בווליום יחסית גבוה הטוויטרים "מונחתים" ע"י הקרוס כביכול בסוג של מנגנון נגד שריפה.

הטוויטרים גם נחתכים ע"י הHU ב3KHZ. אם אני אנתק את הקרוס שמנחית אותם,

האם באמת הם יגיעו למצב של שריפה?

יש עוד אלטרנטיבה חוץ מהחלפת הטוויטרים?

פורסם

ממש מוזר מה שאתה אומר.

החיתוך הוא דיי גבוה ובטוח לטוויטר אפילו עדין.

קורה לך בהרבה סוגי מוזיקה או שיש אחד דומיננטי?

פורסם

תיקון - הגיין היה בין הרבע לחצי, חתוך ב2KHZ בHU (לא זוכר כמה הסלופ נראה לי 12 או 24).

לא משנה איזה סגנון מוזיקה, בעוצמה מסויימת (יחסית גבוה) הטוייטרים "מתנתקים".

בינתיים עד שאני אמצא פתרון, ניתקתי אותם עם הקרוס הפסיבי שלהם (שלפי הבנתי מתוכנן לחתוך אותם ב1.6KHZ).

חיברתי במקום זוג של power acustics nb-1, ללא קרוס פסיבי (כלומר נחתך מהHU ב2KHZ.

הטוויטרים הנל נשמעים הרבה יותר "חיים" והצלילים הגבוהים נשמעים הרבה יותר טוב,

חוץ מתופעת לוואי של רעש HISS שקיים עכשיו מהטוויטרים (פתרון?)

פורסם

חן,

לגבי ההיסס - יש כמה דרכים להתמודד עם התופעה

1. לדאוג לטוויטרים רכים יותר עם רמת פירוט גבוהה - נראה שכבר עשית את זה.

2. לשחק קצת עם הגיין של טוויטר שמאל לעומת טוויטר ימין - ממש נגיעה קטנה.

3. להנחית קצת את הטוויטרים.

4. לנסות לתת לטוויטרים סלופ קצת יותר חד.

5. לחתוך את הטוויטרים בנד-פאס איפשהו ב16K הרץ או 18K הרץ או 20K הרץ

6. לתת לטוויטר שמאל עוד נגיעה קטנה או שתיים בTC לעומת טוויטר ימין.

7. לשנות לטוויטרים את הזוויות ואפילו את המיקומים.

לגבי הסט כולו - הייתי מציע לך לבדוק איזון של הסט בעזרת RTA - סט לא מאוזן נשמע זוועה.

העצה הבאה שאני אתן היא להביא לטוויטרים מגבר נקי יותר מעיוותים - ממש לא צריך מגבר חזק יותר לטוויטרים אבל להביא להם מגבר "איכותי" יותר יהיה ברכה עבורך.

ביד 2 מסתובבים להם לפעמים מוצרים מעניינים כמו איזה ST60 נחמד או PPI או זאפקו ישנים - אני מדבר על מגברי 2 ערוצים שבד"כ מספקים איפשהו בין ה40 ל60 וואט ויגרמו לך להבין שבכל זאת, זה שמגבר מספק את הסחורה, לא אומר שאין מה ללטש, יש והרבה.

דבר איתי מחר במהלך היום - אני עדיין שומר לך את הUSB KEY בעבודה.

לילה טוב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לא עצה חכמה, אם החיתוך מהhu לא מספיק בטוח ומאפשר למנגנון הביטחון של הטוויטר להידלק זאת אומרת שהחיתוך נגדיר את זה ״גס״ מידי לטוויטר.

2kHz זאת נקודת חיתוך דיי נמוכה לרוב הטוויטרים, נסה לעלות מעל ה3kHz בסלופ 12 ולראות אם עדיין הם מונחתים מההגנה.

שוב, הכל תלוי בווליום שאתה שומע.

תבדוק את החיתוך החדש ודווח.

ההיס גם תלוי הרבה ברגישות של הטוויטר עצמו על אותו מגבר, טוויטר נציל יותר ישמיע יותר היסס מאחר נציל פחות.

פורסם

תנחית את הטוויטר דרך הרדיודיסק או המגבר, תחתוך ב3K מינימום בסלופ 18 או 24.

אם יש לך איקוולייזר יחסית רחב אז תנחית טיפה את איזור ה2.5 - 8K. אצלי זה עשה פלאים ולא איבדתי עוצמה.

כל עוד הסיגנל שלך נקי אתה לא אמור לשרוף את הטוויטר. ת

תוודא גם שהשירים שלך באיכות טובה. זה יכול לעשות את כל ההבדל.

פורסם
ניתקתי אותם עם הקרוס הפסיבי שלהם (שלפי הבנתי מתוכנן לחתוך אותם ב1.6KHZ).

ברגע שאתה חותך מה HU ב 3K, אזי ב 1.6 (הנק' של הקרוס, לטענתך) יש כבר הנחתה רצינית של האות, ועליה אתה מוסיף עוד חיתוך- ומניסון עגום בעבר עם חיתוך כפול (גם HU וגם קרוס), ולא באותה נק', נוצרים עיוותים.

לא עצה חכמה.

מהיכרות שלי עם המגבר הזה, הוא חזק מ-א-ד, רק שהכוח שלו מלווה באות לא נקי בעליל שהוא מוציא, שמתבטא ברעשים ורחשים,

ככה שבשביל טוויטר, עם המגבר הזה אינני רואה סיבה שהגיין יהיה פתוח בכל.

היה לי את המגבר הזה, ואת אותה תופעה, היא נפתרה כשהמגבר נמכר.

SCANSPEAK

פורסם

אוקיי בלי קשר לאם אתה צודק או לא, ברגע שהחיתוך לא מספיק ונדלקת הגנה, ברגע שיוריד את הקרוס המובנה זה אומר טוסט.

רק לזה התכוונתי.

חוץ מזה כבר דיברנו על להשאיר מגבר עם גיין סגור אין שום סיבה לזה, לפחות על הרבע.

אני גם מגביר את הטוויטרים עם 75 לערוץ, חזק או לא חזק זה לא אמורה להיות סיבה, במיוחד שהגיין בקושי פתוח אני לא מאמין שיש כזה עיוות, עדיין זה לא איזה קרדינל.

לדעתי הנקודת חיתוך היא קצת מעבר למגבלות הטוויטר.

עם הסופרימו הייתי משתדל שלא להגיע ל2kHz בגלל שאני שומע דיי חזק.

החיתוך ב3khz לא בהכרח אומר שיש הנחתה רצינית ב1.6, זה כבר תלוי בסלופ וגם בסלופ מאוד קיצוני אם זה קרוב למגבלת הטוויטר עדיין זה יורגש, תנסה לשחק סביב המגבלה של המידבאס מלמטה ותרגיש את זה.

ובקשר לחיתוך כפול, לא הבנתי מה הקשר לעיוותים, רק אחד ישפיע.

פורסם

הטוויטר היחידי שהייתי מעז לחתוך ב2K וגם להאמין שישמע טוב הוא תסיסס ואיולינו (טוב ואולי גם פוסטקס 33) וזה בגלל שהקוטר של האלמנט עצמו יותר מזכיר מיד-טוויטר מאשר טוויטר. וגם אז - לא הייתי עושה את זה.

גם את הסופרימו הייתי חותך ב3 קילוהרץ ומעלה ולא יורד משם, קוטר אלמנט שפשוט מהווה מגבלה פיסית לרדת כל כך נמוך למרחקים שהם לא - אוזניות.

הדבר הראשון שצריך להדליק כאן נורה אדומה שלא הודלקה לפותח השרשיר היא שהטוויטרים שלו הגיעו למצב של הגנה דרך הקרוס IN LINE שלהם - זה אומר דרשני, הגזמה מטורפת בגיין לטוויטרים.

הבעיה כנראה נעוצה בזה שהמידבאסים שלו בכלל לא מגיעים לאיפה שהוא מנסה לפצות עם האלמנט הלא נכון.

קודם כל הייתי פותר את הבעיה הזאת ואח"כ מתמודד עם כל השאר.

ואני די בטוח שRTA יראה אצלו בור שמיע באזור המידריינג'.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

היה טוב זה מושג אבסטרקטי

היה יכול להיות גם מעולה אם היית חותך אותו קצת גבוה יותר אני די בטוח שתסכים איתי.

בייחוד כשיש לך אלמנט, שכפי שציינת כבר, לא מטפס טוב למעלה -> לתת לו לרדת עוד יותר נמוך ובכך להגדיל את הcone breakup שלו עוד יותר זה בכלל מתלבש עם "היה טוב".

בכדי שסט שני חלקים ישמע טוב אתה צריך או מידבאס שמטפס גבוה ביחד עם טוויטר או וופר ביחד עם מיד שיכול גם לתפקד טוב כטוויטר.

או שילוב של הטוב מבין העולמות - מידבאס ביחד עם מיד-טוויטר.

אחד השילובים היותר מעניינים היה סט הקומפוננט מסדרת הXES של סוני - מידבאס 7 אינטש ממברנת קרטון ביחד עם טוויטר ריבון שיכול גם לנגן תדרי מיד.

אני מוכן להתערב שזה סט רמקולים שני חלקים עוצמתי ונקי ומפורט כאחד.

Pioneer TS-X150

פורסם

דווקא ממה שנהנתי מהפיקולו זה האפשרות שלו לרדת נמוך ולפצות על תדרי המיד.

לא של k2p קשה יותר מידי לטפס גבוה אבל זה נתן מעין עומק לצליל שמאוד אהבתי, נפח מלא כזה.

אין ספק שמה שאתה אומר גם נכון מהכיוון השני שלא הסקאלה אבל למוזיקה העיקרית שאני שומע אלקטרוני זה היה מעולה.

החוסר היה תמיד ברוק וקטעים אינסטרומנטליים שהיה חסר פירוט ואוויר בגבוהים.

• תוכן חדש...