Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4827 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

מזמן לא ביקרתי פה ועושה רושם שהפורום הזה טוסס למדיי.

אז ככה.

הכותרת דיי מעניינת ומאוד מסובכת.

ברשותי כרגע פג'ו 206 שנת 2007 1600 אוט'.

ברצוני לקנות רכב חדש מהחברה

אחריי סקר שווקים ארוך נשארתי אם 2 מתחרות.

הפיאט 500 והאופל קורסה קופה.

שנייהן מנוע 1200 ידנית.

מטרות הקנייה הן:

א. רכב חסכוני לארצנו היקרה

ב. רכב עם מראה ספורטיבי וכייפי

ג. חווית נהיגה מקסימלית למנוע קטן

כמובן ששני הרכבים האלה שונים לגמריי, ואחריי נהיגת מבחן שנייהו הינה חוות דעת קצרה.

פיאט 500:

איך אפשר להתחיל בלי העיצוב שלה, כול כך חמודה קטנה וסקסית.

אחרי שניכנסים פנימה מבינים מזה יהלום מלוטש, רמת גימור מטורפץ ושיקית, כול כך חמודה שבא לך אותה בכול הצבעים.

אחריי שעליתי עליה הבנתי שהמרחב הפנימי שלה דיי מפתיעה, ואפילו צורת הישיבה דיי נוחה.

העברת הילוכים חלקה וכמובן מערכת הסיטי המפורסמת שממש התרשמתי ממנה.

החיסרון העיקרי הוא הכוח שלה, מנוע מאוד חלש, לא מרגישים שום תעוצה, לא מי יודע מה כייפית לנהיגה.

מערכת שמע ביינונית מאוד ולפי דעתי אין אופציה בחברה למערכת מולטי מדיה.

אופל קורסה:

במבט ראשון הרכב מאוד מרשים.

מאוד מזכיר רכב ספורט ברמה גבוה.

שניכנסים פנימה העיצוב כול כך מיושן, כאילו ניכנסתי עכשיו למזדה לאנטיס.

רמת הרכבה של הפלסטיקה גבוה יחסית למתחרות האחרות אבל עדיין נותן תחושה לא נעימה ביכלל.

מרכב פנימי יחסית עצום, כיסא ספורטיבי ונוח להפליא.

טוב יוצאים מהחניון.

יחסית למנוע 1200 המכונית מאוד מאוד מפתיעה.

מרגישים שיש בתוכה מנוע גרמני טהור שפועם.

העברת הילוכים טובה וכייפית.

התנהגות כביש ממש טובה.

בכללי הרכב בהחלט נותן חווית נהיגה מהנה.

לסיכומו של דבר נישארת בדילמה מאוד מאוד קשה.

500 החמודה השיקית והסקסית אך אה לא מהנה לנהיגה מי יודע מה

לאומת האופל הספורטיבית בעלת ביצועים לא רעים בכלל אך האפורה והמשעממת מבפנים.

אשמח לשמוע חוות דעת ועזרה :)

חג שמח לכולם

פורסם

ב 80K יש אופציות יותר מעניינות - פיאסטה חדשה ידנית, פאביה, איביזה...למה להינעל על הפיאט והאופל?

אני בכלל הייתי הולך על פנדה חדשה מולטי אייר (אם מוכרים אותה באמת ולא רק באתר) שתתן לך הרבה יותר וגם הכוח שם מאוד זמין, הרבה יותר מב 1.2.

פורסם

לדעתי האישית מי שמחפש את ה500 לא "יתפשר" על הפיאטסה או הפאביה.

נכון הפאביה יותר פרקטית אבל זה לא מה שמחפש מי שנמשך אל ה-500.

יצא לי לנהוג במשך מספר ימים באיטליה על פיאט 500 1.2 ידנית, האמת שהתאהבתי באוטו הזה ואם תהיה לי אפשרות לרכוש רכב נוסף קטנטן וחדש בעתיד זה יהיה רק ה500.

אני חייב להודות שלא הרגשתי שחסר כוח עם המנוע הזה, הוא אמנם לא חזק במיוחד אבל סחב לא רע בכלל.

פורסם

פיאסטה ופאביה לא מיוחדות ולטעמי ממש ממש לא יפות.

איביזה עוברת את ה90k ודיי חרושה

אלה השתי בחירות שלי ואני עדיין מתלבט

פורסם

הקורסה משעממת מבחינת מראה בדיוק כמו כל האחרות.. זה שהיא פחות נפוצה בארץ זה לא מה שיגרום לך להתלהב ממנה עדיין אחרי שנתיים לפי דעתי.

לפי דעתי המנוע 1200 חלש מאוד אם מנסים לנהות (יש לי כזה בפנדה :lol:) הוא מספיק מאוד למי שרוצה סתם לנסוע, אבל לא אם אתה אוהב לעקוף את כל המשעממים במכוניות האפורות. :-P שאז תמצא את עצמך עם צריכת דלק של משפחתית.

כיף לנהוג בפנדה שלי (שה500 אותו דבר בערך) כי פיאט הם דיי כייפיות כאלה, אבל הביצועים על הפנים.

לפי דעתי אתה צריך לבדוק בקשר לפיאט 500 עם מנוע 1400 או המנוע 2 צילינדרים. אולי מיני, אולי פנדה החדשה עם מנוע שהוא לא 1200, לנצ'יה אפסילון עם 2 צילינדרים, אלפא מיטו אולי..

אני יודע שהעלתי את התקציב אבל לפי דעתי את מה שאתה מבקש לא תקבל ב80 אלף. אם אתה נעול על 80 אלף (חייב אוטו כרגע) תקנה את ה500 עם ה1200 וקצת "תקרע" אותה. הצריכת דלק תהיה 1-13 8)

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

מוזר מה שאתה אומר, כי לפי מיטב זכרוני למנוע האופל רק קצת יותר מומנט (ההפרש קצת מעל 1 קג"מ) אבל כזה שבא בסל"ד גבוה משמעותית (ההפרש עומד על 1000 סל"ד). אמנם למנוע האופל כ-15 כ"ס יותר, אבל מנוע הפיאט כאמור מפצה במומנט שמוגש בסל"ד נמוך. הייתי מצפה, בהתחשב גם בהפרשי משקל בין השתיים, שהפיאט תצא עם ידה על העליונה - לפחות בתנועה עירונית.

:idea:
פורסם

אני אדם שנוטה לא להקשיב לביקורות ולנתוניי ייצרן (קורא ולוקח בערבון מוגבל)

ובגלל זה לקחתי את שנייהן לסיבוב.

האופל לא מאכזבת בנהיגה כמו שכולם אומרים, דיי מהנה ונותנת תמורה למחיר (הכוונה היא רק למנועה וביצועים)

אני גם נוטה לכיוון ה500 כי פשוט קשה לא להתאהב בה.

כמובן שבנסיעת מבחן לא הורדתי את הגז לריצפה, אני מדבר על שייוט פלוס.

אני גם יוסיף שיצא לי לנהוג על המון ריכביי יוקרה ומפלצות (ברשותי רישיון ספורטיבי מחו"ל) ככה שאני באמת מבין ושם לב לייחס של המומנט.

במנוע וביצועים לדעתי, האופל משאירה לפיאט אבק.

אוף למה זה כול כך קשה היום לבחור רכב זול:cry: :cry: :cry:

פורסם

בדקת שרכבי ההדגמה עברו שניהם את תקופת ההרצה (בהקשר לביצועים הכוונה היא למד הקילומטראז')? בכל מקרה, מבין שני אלו הייתי לוקח את ה-500: הקורסה מיושנת מידי, לא בטיחותית מספיק ודלת איבזור.

פורסם

למרות 5 כוכבי הבטיחות של ה 500, אני די בטוח שהקורסה "קצת" יותר בטיחותית...ולו רק בגלל שהיא גדולה יותר.

דבר נוסף, אם ה 500 ממש מתאימה לך, כנס לסמלת ושאל בכמה הם מוכרים את הדגם עם הטווין אייר אחרי הורדת המחירים. ככה גם תרוויח את המראה שאתה מחפש, וגם קיבלת רכב עם כוח זמין, הרבה יותר מה 1.2. הצעתי לך לבדוק את הפנדה עם אותו מנוע אבל מי שמחפש רכב מעוצב כמו ה 500, לא יילך על הפנדה.

פורסם
למרות 5 כוכבי הבטיחות של ה 500, אני די בטוח שהקורסה "קצת" יותר בטיחותית...ולו רק בגלל שהיא גדולה יותר.

לא במקרה הזה. ראשית, ה-500 היא מיני מגודלת יחסית. שנית, בארגון המנהל את מבחני הריסוק קטגוריית המיני והסופר-מיני מאוחדות, כלומר הוא לא מבצע אבחנה ביניהן, בהיותן קטגוריות חופפות. שלישית ולמרות שהמבחן ששתיהן עברו הוא כנראה אותו מבחן מבחינת החומרה שלו וקיבלו כך נדמה לי את אותו הציון (קורסה ב-2005 וה-500 ב-2007 כמדומני), ה-500 מגיעה עם 7 כריות אוויר והקורסה 1.2 עם 4 - כלומר הקורסה אפילו לא במפרט המלא.

פורסם

אני קראתי איפשהו שה 500 קיבלה ציון די נמוך במבחני ריסוק אמריקאיים, שהם מחמירים יותר מה NCAP.

מה שאני מתכוון זה שרכב גדול יותר ומסיבי יותר כנראה יגן יותר טוב בתאונה רצינית, למרות כמות כריות האויר.

ה 500 היא לא מיני "גדולה", היא מבוססת על הפנדה והיא רכב בסגמנט מיני לכל דבר.

ברור שאבזור הבטיחות חשוב אבל בכל מקרה, רכב מיני כמה שלא יהיה מאובזר מבחינה בטיחותית, הוא לא סופר מיני במימדים.

פורסם
אני קראתי איפשהו שה 500 קיבלה ציון די נמוך במבחני ריסוק אמריקאיים, שהם מחמירים יותר מה NCAP.

מה שאני מתכוון זה שרכב גדול יותר ומסיבי יותר כנראה יגן יותר טוב בתאונה רצינית, למרות כמות כריות האויר.

ה 500 היא לא מיני "גדולה", היא מבוססת על הפנדה והיא רכב בסגמנט מיני לכל דבר.

ברור שאבזור הבטיחות חשוב אבל בכל מקרה, רכב מיני כמה שלא יהיה מאובזר מבחינה בטיחותית, הוא לא סופר מיני במימדים.

אז אני מצטער לומר לך שאתה טועה במקרה הזה. זה שה-500 קיבלה ציון נמוך במבחן האמריקאי לא אומר שהיא נחותה מהקורסה, שלגביה אין לנו נתונים במבחן ריסוק אמריקאי זה. בנוסף, מפרט הבטיחות של הקורסה המדוברת לקוי - 4 במקום ה-6 כריות אוויר שהיו במקור ושזיכו אותה ב-5 כוכבים. משמע, היא נמצאת בנחיתות פוטנציאלית מול ה-500, שלא רק שיש לה יותר כריות אוויר (ניחא), אלא היא קיבלה ציון מלא, דבר שהקורסה 1.2 לא יכולה להתהדר בו. וכמו שכבר אמרתי, ארגון ה-EURONCAP לא עושה אבחנה בין מיני לסופר-מיני ויש לכך סיבה - אלו לא קטגוריות נפרדות ונבדלות די הצורך מבחינת המסה (מסיביות וגודל כפי שציינת) של הרכבים המאיישים אותן כדי להצדיק סולם ציונים שונה מבחינה קטגורית.

מה שכן, אתה צודק שה-500 היא לא גדולה במימדיה, פשוט חשבתי עליה בהקשר למרכב הפנדה החדשה המגודל יחסית.

• תוכן חדש...