Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4824 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מבקש את דעתכם על ההצעה הבאה (בדחיפות, כי אני צריך להחליט עד מחר):

קיבלתי הצעה לרכב סיטרואן C4 מתצוגה. מדובר בדגם COMFORT אוטומטית.

אבל - עם גג זכוכית פנורמי, דיבורית BT, וכניסות USB (כמעט כמו Comfort Pack), וגם חיישני רוורס ומרימי שמשות.

המחיר - 118K במקום 128K.

אני חייב לציין שלא ראיתי את הרכב עצמו אלא רכב זהה במרכז מכירות אחר.

1. מה דעתכם על המחיר? אני יודע שסחירות של הסיטרואן לא משהו, במיוחד עם הגיר המעט מיושן.

האם אפשר להתמקח על עוד משהו? נציג המכירות היה די סופי בהנחה שנתן.

2. רכב מתצוגה - האם כדאי? מה צריך לבדוק? (כי לא ראיתי אותו)

3. דבר נוסף - אמרו לי שבעוד שבוע הרכב יוצא מהמכירות (כיוון שעברה שנה וחייב להרשם כ"יד 1").

האם כדאי לי לחכות ולנסות לחפש אותו במגרשים של לובינסקי כדי לזכות בהנחה על היד הנוספת?

תודה וחג שמח!

פורסם

בכל שנה כמעט יש יריד מכירות של לובינסקי והמחירים יותר אטרקטיביים אפילו ממה שהציעו לך, אז לא נראה לי שההצעה מי יודע מה אטרקטיבית, על אף האבזור הגבוה.

פורסם

זה דווקא טיימינג מעולה מבחינתך. הרכב הוא מה שנקרא בז׳רגון המקצועי ״רכב אדום״ כלומר כזה שחיי המדף שלו כחדש קצרים מאוד. לדעתי זה הזמן ללחוץ כמה שניתן על הנחה,בהנחה שזה הרכב שאתה רוצה כמובן. לעניין היד הראשונה,רעיון לא רע ולא קשה מדי לביצוע,אבל רלוונטי רק אם בכוונתך להחזיק אותו זמן ממושך יחסית,כך שליד הנוספת לא תהיה כמעט השפעה על המחיר.

חג שמח

פורסם

לעולם אל תתפתה להצעות בהולות מבלי להראות לך את המוצר. אם הם מאוד ממהרים, תן להם לעבור (למכור למישהו אחר). אם תשמור על העיקרון החשוב הזה, לאורך זמן, רק תרוויח.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

תודה לכולם על העזרה!

זה דווקא טיימינג מעולה מבחינתך. הרכב הוא מה שנקרא בז׳רגון המקצועי ״רכב אדום״ כלומר כזה שחיי המדף שלו כחדש קצרים מאוד. לדעתי זה הזמן ללחוץ כמה שניתן על הנחה,בהנחה שזה הרכב שאתה רוצה כמובן. לעניין היד הראשונה,רעיון לא רע ולא קשה מדי לביצוע,אבל רלוונטי רק אם בכוונתך להחזיק אותו זמן ממושך יחסית,כך שליד הנוספת לא תהיה כמעט השפעה על המחיר.

חג שמח

אז איך באמת אני יכול לאתר את הרכב אצל לובינסקי אחרי שייצא מהרישום במחשב שלהם?

ומישהו יודע מתי אמור להיות יריד המכירות (יש לי אורך נשימה של חודש חודשיים)?

איזו הנחה תהיה כדאית לי עכשיו?

הרכב די כיפי (למרות המנוע/גיר האנמיים) ויהיה לי קשה לוותר על החלון הפנורמי.. :?

פורסם

אם תחכה שבוע הרכב מרשם כיד ראשונה על שם לובינסקי ואתה תהיה היד השנייה ולובינסקי יורידו לך לכל היותר עוד כמה אלפי ש״ח. כשתנסה למכור את הרכב בטווח של השלוש, ארבע שנים הקרובות תצטרך להוריד מהמחיר את כל תוספת ההנחה הזאת ויותר מכך.

אני דווקא חושב שיותר כדאי לרכוש אותה עכשיו לפני שתרשם עליה יד.

בדוק את ירידת המחיר שלה במחירון לוי יצחק, אולי תהיה מופתע. אני יכול לציין בפניך שבסיטרואן c4 פיקאסו למשל, ירידת הערך מצויינת, רק 10% לשנה, כמו הדגמים המבוקשים של טיוטה ומאזדה למשל.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

בדוק את ירידת המחיר שלה במחירון לוי יצחק, אולי תהיה מופתע. אני יכול לציין בפניך שבסיטרואן c4 פיקאסו למשל, ירידת הערך מצויינת, רק 10% לשנה, כמו הדגמים המבוקשים של טיוטה ומאזדה למשל.

ירידת ערך קטלנית (לפי המחירון של יד 2).

למשל: רכב חדש 2013 = 120K ש"ח

שנת 2012 = 99K ש"ח

שנת 2011 = 82K ש"ח

כמעט 20% בשנה !

(או שאני לא יודע לקרוא מחירונים של סיטרואן :? )

הרכב שהציעו לי הוא בדרגה COMFORT (מחירון 120K), אבל המחיר האמיתי שלו הוא 130K (כי יש בו תוספות לא סטנדרטיות). מה שאומר שכשאני ארצה למכור אנשים יבקשו מחיר של COMFORT למרות ששילמתי יותר - ואז ירידת הערך היא גדולה אפילו יותר!

מבאס

דרך אגב - זה שהרכב מתצוגה אמור להדאיג אותי? מה אני צריך לבדוק?

פורסם

אני לא יודע איך כל העניין הזה משתלם. אבא שלי רכש לפני כחודש את הצורה החדשה ב115-120K.

אמנם בלי גג פנורמי אבל לא יתכן שהוא באמת שווה את זה.

פורסם
ירידת ערך קטלנית (לפי המחירון של יד 2).

למשל: רכב חדש 2013 = 120K ש"ח

שנת 2012 = 99K ש"ח

שנת 2011 = 82K ש"ח

כמעט 20% בשנה !

(או שאני לא יודע לקרוא מחירונים של סיטרואן :? )

הרכב שהציעו לי הוא בדרגה COMFORT (מחירון 120K), אבל המחיר האמיתי שלו הוא 130K (כי יש בו תוספות לא סטנדרטיות). מה שאומר שכשאני ארצה למכור אנשים יבקשו מחיר של COMFORT למרות ששילמתי יותר - ואז ירידת הערך היא גדולה אפילו יותר!

מבאס

דרך אגב - זה שהרכב מתצוגה אמור להדאיג אותי? מה אני צריך לבדוק?

צריך לבדוק רק את ירידת הערך בין שנת 2012 לשנת 2011 שהיא כ- 16.3 אחוז (מינואר עד ינואר).

ירידת הערך משנת 2013 לשנת 2012, לא מייצגת משתי סיבות:

דבר ראשון הנתון המופיע במחירונים הם של חודש ינואר של תחילת כל שנה ועכשיו אנחנו כבר בחודש מרץ, דהיינו מחודש ינואר שנת 2012 עד עכשיו עברה שנה ושלושה חודשים. לפיכך לפי מחירון משוקלל צריך להוסיף למחירון של שת 2012 עוד תוספת בעבור חודשיים אחרי חודש ינואר. בחוברת המחירון של יצחק לוי התוספת הזאת רשומה (באתר האינטרנט הוא פשוט נותן נתון משוקלל). בטווח המחיר הזה מדובר להערכתי על תוספת של כ- 1,000 ש״ח לכל חודש, כלומר המחירון הנכון המשוקלל של שנת 2012 הוא כ- 101,000 ש״ח, דהיינו ירידת ערך של 15.9 אחוז. אכן מדובר בירידת ערך גבוהה אולם לא קטסטרופלית כמו 20 אחוז לשנה.

דבר שני ירידת המחיר באחוזים בשנה הראשונה בדרך כלל גבוהה יותר משאר השנים שלאחר ונעה בין 15 אחוז ברכבים ששומרים על מחירם היטב לבין 20 אחוז ומעלה לרכבים שאינם שומרים על מחירם. וכאן דווקא ירידת הערך של הסיטרואן מפתיעה לטובה, כאמור 16.3 אחוז בלבד, כלומר בטווח הנמוך של ירידת הערך של רכבים בשנה הראשונה (ככל הנראה זה מצב חד פעמי לאור עליית המחיר של דגמי 2013 שחלה, דבר שהפחית את ירידת הערך של הדגם כמשומש וגם של דגמי רכב אחרים שהתייקרו).

אני מניח בכל זאת שירידת הערך השנתית לאחר השנה הראשונה תמשיך להיות סביב ה- 15 אחוז לשנה.

בכל אופן השיקול שלך שלא תקבל את תוספת המחיר על האבזור הנוסף שתקבל הוא נכון, לאור היותו אבזור נוסף שלא כלול סטנדרטית בדגם הקומפורט. היה עדיף שייכנו את הדגם שלך כדגם קומפורט פלוס או משהו דומה ויתמחרו אותו במחיר גבוה יותר באופן רשמי במחירון.

בסה״כ אני חושב שההנחה גם ממחיר הבסיס של הקומפורט ללא התוספות היא הנחה יפה ואתה מקבל כאמור עוד אבזור נוסף.

ירידת הערך המואצת של הרכב יחסית לרכב אחר שישמור על ערכו וירד למשל רק 10 אחוז לשנה תקזז תוך כמה זמן את ההנחה, אולם אם תחזיק את הרכב בטווח הזמן של כשלוש שנים לא תפסיד מכך ותהנה גם מרכב מצויין, מלבד גיר 4 הילוכים שמעיק על החבילה.

דרך אגב סיטרואן נותנים הנחות ללא קשר לכך מעת לעת ואולי יהיה כדאי לך לרכוש מראש את דגם ה- pack בהנחה, שאולי תכלול בנוסף להנחה סטנדרטית של כ- 10 אלף ש״ח גם הטבות נוספות של תוספת אבזור או טרייד אין בתנאים מועדפים.

פורסם

חג שמח

א. במידה ותחליט לחכות כדי שהרכב יכנס לטרייד אין של לובינסקי אז תקח בחשבון שההצעה שתקבל תהיה אמנם נמוכה יותר אבל במעמד מכירת הרכב מעבר לכך שתהיה יד 2 תהיה הורדה של בין 5%-10% על היד הראשונה משום שהרכב כביכול נקנה מהיבואן עם 0 קמ . מופיע במחירונים ״ רכב שהיה בבעלות היבואן ונקנה עם 0 קמ״

ב. הייתי מציע לך לנסות להתמקח עוד קצת על המחיר או לחפש ביד 2 רכב זהה.

לסיכום; אף פעם לא שווה לקנות רכב חדש מהחברה

חג שמח ובהצלחה

פורסם

...

ירידת הערך המואצת של הרכב יחסית לרכב אחר שישמור על ערכו וירד למשל רק 10 אחוז לשנה תקזז תוך כמה זמן את ההנחה, אולם אם תחזיק את הרכב בטווח הזמן של כשלוש שנים לא תפסיד מכך ותהנה גם מרכב מצויין, מלבד גיר 4 הילוכים שמעיק על החבילה.

דרך אגב סיטרואן נותנים הנחות ללא קשר לכך מעת לעת ואולי יהיה כדאי לך לרכוש מראש את דגם ה- pack בהנחה, שאולי תכלול בנוסף להנחה סטנדרטית של כ- 10 אלף ש״ח גם הטבות נוספות של תוספת אבזור או טרייד אין בתנאים מועדפים.

המון תודה :)

המחיר של דגם הקומפורט הוא 120K,

המחיר של קומפורט + התוספות שמציעים לי - 128K

אחרי הנחה - 118K

לא נראה כל כך משתלם, וגם יש מודעות של ליסינג 0 ק"מ במחיר 117K (ברמת אבזור טובה יותר ואפילו מנוע דיזל שהמחירון שלו 140K)

להתראות סיטרואן.. היה נעים להכיר.. :)

פורסם
המון תודה :)

המחיר של דגם הקומפורט הוא 120K,

המחיר של קומפורט + התוספות שמציעים לי - 128K

אחרי הנחה - 118K

לא נראה כל כך משתלם, וגם יש מודעות של ליסינג 0 ק"מ במחיר 117K (ברמת אבזור טובה יותר ואפילו מנוע דיזל שהמחירון שלו 140K)

להתראות סיטרואן.. היה נעים להכיר.. :)

לא שמתי לב שההנחה היא רק 2,000 ש״ח ממחיר המחירון הרשמי, חשבתי משום מה שההצעה היא מחיר של 110,000 ש״ח, אם כך בכלל אין מה לדבר, אדיוס סיטרואן :wink:

פורסם
לא שמתי לב שההנחה היא רק 2,000 ש״ח ממחיר המחירון הרשמי, חשבתי משום מה שההצעה היא מחיר של 110,000 ש״ח, אם כך בכלל אין מה לדבר, אדיוס סיטרואן :wink:

יש מחירון רשמי לדגם הזה (128K) - הוא נופל בין 2 הדגמים הפופולריים בטבלאות של סיטרואן.

הבעיה היא שאף אחד ברחוב או באינטרנט לא שמע עליו ולכן מתייחסים לזה כ-COMFORT.

מע-סלאמה סיטרואן :?

• תוכן חדש...