Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4707 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בגימור one line pk. קילומטרז' 58000, יד רביעית

לקחתי אותי ביום שישי האחרון למ.מ.מ בני ברק.

הבוחן אמר לי ככה: הרכב במצב סביר אבל יש הערות:

ההספק של מנוע תקין אבל הוא רועד במהלך סרק ומוציא פיח (הוא אמר צריך אינפוזיה, לא יודע מה זה) ויש תושבת אחת חצי קרועה.

לגיר יש בלאי מואץ בגלל הקילומטרז הנמוך (הבוחן הדגיש שקילומטרז מאד נמוך זה חיסרון!). יש תושבת אחת קרועה, יש נקישות ברוורס ויש נזילות שמן.

הברקסים שורקים. יתכן וצריך פאזה (מה זה?)

כל השאר מבחינה מכאנית - תקין

צריך לבדוק האם צריך להחליף רצועת תזמון. המוכר טען שהוראות יצרן הן פעם ב 120000 או עשר שנים. לי ולבוחן נשמע מוגזם אולם ראיתי עדויות לכך ברשת.

הערות נוספות בטופס:

רעש ממשאבת הגה, לתקן זוויות היגוי (הבוחן טען שהרכב מושך לצד אחד)

לבדוק צריכת שמן בנסיעה (המוכר טען שאין כזו)

פחחות - שילדה נקיה. מכסה מנוע ודלת קדמית ימין לא מקוריים. דלת אחורית ימנית ושני פגושים תוקנו ונצבעו. יש כמה שריטות ושפשופים מסביב. אני יכול לציין שהעבודת פחחות היא באיכות טובה וכל החלקים נראים (לי לפחות) מקוריים. המוכר טען שכל התאונות היו של בעלים קודמים.

המוסך שלי היה סגור ביום שישי (גרררררררר!!) (מוסך הוד בתל אביב), אני אדבר איתם במהלך השבוע. לפני הבדיקה סיכמתי עם המוכר על 28000 ש"ח (המוכר הראה לי צילום של דף של מחירון לא משוקלל של לוי יצחק - 29400. מענין שיד 2 טוענים למחירון לא משוקלל וגם משוקלל של 34000) אחרי הבדיקה רציתי להוריד עוד במחיר כי הבנתי שצריך לעשות יישור קו. המוכר לא הסכים ובסוף סגרנו על 27500

כמעט שכחתי - טסט לעוד 11 חודש (המוכר טען, ובצדק, שהוא חסך לי 1300 ש"ח)

רציתי לשאול את דעתכם על מצב האוטו והאם העיסקה היתה כדאית. כמו כן יש לי תקציב מוגבל ליישור קו (בערך 2000) אז מה התיקונים החשובים שאתם ממליצים (האם אני צריך לעשות רצועת תזמון מייד? מה אורך החיים שאני יכול לצפות מהגיר?)

תודה מראש.

פורסם

עסקה כדאית.

כמעט כל מה שאמרו לך זה כסת"ח.

מצאת רכב במצב טוב מאד.

קח את הרכב למכון פרונטים טוב (עניין של 300-400 ש') וסע לשלום.

תעשה טיפול שיכלול טיימינג (זה 5 שנים או 90 אלף באוטו הזה) ופאזות לרפידות הבלמים (פשוט מלטשים להן טיפה את הפינות החדות, זה מפחית את החריקות). שיראו אם באמת צריך ניקוי בית מצערת. ומה המצב האמיתי של התושבות.

2K ש' צריכים להספיק לך לכל (אמנם קצת בדוחק).

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

טוב, על מנת לסגור את התמונה למי שמעונין:

לקחתי את האוטו למוסך פיז'ו שאני מכיר (הוד אלימלך בת"א). הם הסתכלו על טופס הבדיקה ועשו בדיקת מערכות למנוע, גיר ברקסים והגה. והתוצאות לפניכם:

צריך להחליף רצועת תזמון (לא צריך להחליף משאבת מים)

תושבת מנוע קרועה וצריך גם להחליף בוקסה אחת וכן להחליף מותחנים.

ברקסים לא מקוריים גורמים לשריקות (לא צריך להחליף)

הגיר תקין (שאלתי שלוש פעמים וקיבלתי אותה תשובה :-D )

כל הטיפול יצא 3000 לפני מע"מ.

פורסם

תוריד במחיר, 28K אתה רוצה לשלם ועוד לשים יותר מ3K במוסך?

מחיר הוגן זה 25K, סך הכל רכב בן 7..

(ואל תפחד להוריד, כמה שה206 די פופולארית, הרבה מפחדים לקנות אותה בגלל האוטומט).

היד קצת מחשידה.

הבוחן טועה ובגדול, ק"מ נמוך לא מזיק ולא נעליים, יישור קו וסע לשלום ובשקט. (זה סתם סטיגמה שאני ראיתי כמה דוגמאות שהיא לא נכונה).

לגיר יש בלאי מואץ עקב ק"מ נמוך?

חרטה ברטה, גיר שלא נוסע לא נדפק.

מה שמתיישן זה השמן, שאני ממליץ לך להחליף אותו (אפשר לבד אפשר במוסך, זה לא עבודה קשה ובהחלט שומרת על הגיר!)

טיימינג ומשאבת מים (למה לשלם פעמיים אם המשאבה נמצאת מול העיניים?) תחליף בשביל ליהיות שקט, עזוב מה יצרן אומר. (אחרי שתחליף תתחיל לספור את ה80KKM (במידה והיצרן רושם 90KKM) שהיא צריכה לעבור.)

פורסם

הרכב אכן נרכש ב 27,500

אני אשאל במוסך אם כדאי להחליף משאבת מים (אני סומך על המומחיות שלהם).

לגבי הבעלים הקודמים, אני גם חששתי מזה אבל לא היה לי שום דרך לבדוק, אז החלטתי שאני הולםך לפי הבדיקות של האוטו.

תהיה לי כנראה בעיה למכור אבל עד אז אלוהים גדול...

תמונות יבואו אחרי שטיפה ...

פורסם

אם לא החלפת עדיין טיימינג, אז בטיפול עם הטיימינג על הדרך מחליפים משאבה, זה עניין של כמה מאות בודדות ואתה מונע נזק גדול הרבה יותר!

אם היא תתחיל ליזול לך ולא תשים לב, יתכן ותגיע למצב של התחממות יתר, ואם לא תעצור ותכבה מנוע מהר, הראש מנוע יכול להנזק וחרם.

פורסם
מדובר בגימור one line pk. קילומטרז' 58000, יד רביעית

לקחתי אותי ביום שישי האחרון למ.מ.מ בני ברק.

הבוחן אמר לי ככה: הרכב במצב סביר אבל יש הערות:

ההספק של מנוע תקין אבל הוא רועד במהלך סרק ומוציא פיח (הוא אמר צריך אינפוזיה, לא יודע מה זה) ויש תושבת אחת חצי קרועה.

לגיר יש בלאי מואץ בגלל הקילומטרז הנמוך (הבוחן הדגיש שקילומטרז מאד נמוך זה חיסרון!). יש תושבת אחת קרועה, יש נקישות ברוורס ויש נזילות שמן.

הברקסים שורקים. יתכן וצריך פאזה (מה זה?)

כל השאר מבחינה מכאנית - תקין

צריך לבדוק האם צריך להחליף רצועת תזמון. המוכר טען שהוראות יצרן הן פעם ב 120000 או עשר שנים. לי ולבוחן נשמע מוגזם אולם ראיתי עדויות לכך ברשת.

הערות נוספות בטופס:

רעש ממשאבת הגה, לתקן זוויות היגוי (הבוחן טען שהרכב מושך לצד אחד)

לבדוק צריכת שמן בנסיעה (המוכר טען שאין כזו)

פחחות - שילדה נקיה. מכסה מנוע ודלת קדמית ימין לא מקוריים. דלת אחורית ימנית ושני פגושים תוקנו ונצבעו. יש כמה שריטות ושפשופים מסביב. אני יכול לציין שהעבודת פחחות היא באיכות טובה וכל החלקים נראים (לי לפחות) מקוריים. המוכר טען שכל התאונות היו של בעלים קודמים.

המוסך שלי היה סגור ביום שישי (גרררררררר!!) (מוסך הוד בתל אביב), אני אדבר איתם במהלך השבוע. לפני הבדיקה סיכמתי עם המוכר על 28000 ש"ח (המוכר הראה לי צילום של דף של מחירון לא משוקלל של לוי יצחק - 29400. מענין שיד 2 טוענים למחירון לא משוקלל וגם משוקלל של 34000) אחרי הבדיקה רציתי להוריד עוד במחיר כי הבנתי שצריך לעשות יישור קו. המוכר לא הסכים ובסוף סגרנו על 27500

כמעט שכחתי - טסט לעוד 11 חודש (המוכר טען, ובצדק, שהוא חסך לי 1300 ש"ח)

רציתי לשאול את דעתכם על מצב האוטו והאם העיסקה היתה כדאית. כמו כן יש לי תקציב מוגבל ליישור קו (בערך 2000) אז מה התיקונים החשובים שאתם ממליצים (האם אני צריך לעשות רצועת תזמון מייד? מה אורך החיים שאני יכול לצפות מהגיר?)

תודה מראש.

מאחל לך נסיעה נעימה ובטוחה ושתהנה מהרכב . רק משהו אחד קצת לא מסתדר לי . רכב 7 שנים על הכביש ואתה כבר היד החמישית , עם ק"מ כל כך נמוך ? אני מקווה שלקחת בחשבון שתצטרך להחזיק את הרכב יותר משנתיים -שלוש אם לא בא לך שיקרעו אותך במחיר בגלל היד הגבוהה כשתרצה למכור.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

טוב, הסיפור נמשך...

אחרי הבדיקה של מוסך הוד, קראתי פה את שירשןרי הביקורת על מוסך שאפט ומוסך אמ הדרך והחלטתי ללכת אליהם לקבל חוו"ד נוספת. המוטיבציה היתה שבהוד אמרו לי שהם עובדים רק עם חלפים מקוריים. חשבתי לנסות לצמצם קצת הוצאות. עזר לי הגילוי ששני המוסכים קרובים אחד לשני וגם לעבודה שלי ככה שלא הייתי צריך להתאמץ להגיע לשםץ

קודם כל הלכתי למוסך שאפט. הגעתי בבוקר שנראה (לעיניי הלא מקצועיות) לא עמוס כלל. בכלל, האוירה במקום היא של שאנטי לגמרי (כולם נראו לי בסלאו מושן...) מי שבעליל נראה אחראי אם לא בעל המקום (לא שאלתי שמות) קיבל אותי. ציינתי שבאתי לקבל חוו"ד ליישור קו לאחר קניה. ביקשתי להראות לו את טופס הבדיקה של המכון. אז הוא אמר לי "קח את הטופס וזרוק לפח". בכל זאת הוא הציץ עליו ושמע מה שהבוחן אמר. העלה את האוטו על הליפט. עבר עם פנס מתחת למנוע וליד כל גלגל. בדיקה של 5-10 דקות.

לי זה נראה לא רציני, במיוחד לאחר שראיתי איך בדקו במוסך הוד (יותר נכון, איך שהמכונאים שם ספרו לי על הבדיקות)

התוצאה של הבדיקה היתה ככה: אין לי מה לעשות על האוטו. אני לא רואה נזילות ונראה לי הכל תקין. הברקסים בחצי רפידות וישרתו אותך עד לטיפול תקופתי הבא (באמת אפשר לראות מצב הברקסים בלי לפרק את הגלגלים??). צריך לעשות טיימינג (סיפרתי לו שלא עשו עד היום) וטיפול תקופתי רגיל (שמנים וכו). נתן לי הצעת מחיר להחלפת קיט טיימינג וטיפול תקופתי.

מבחינת יחס, קיבלתי יחס קורקטי ולענין.

יצאתי משם לא ממש מתרשם מעומק הבדיקה (שוב, הכל לעניות דעתי)

אח"כ הלכתי לאמ הדרך. מוסך גדול ומסודר יותר (אם כי לא גדול כמו הוד, שיש להם גם מחלקת פחחות).

אמנון קיבל אותי בלבביות. הוא הסביר לי שבדיקה כמו שאני מבקש דורשת פירוק כל הגלגלים ואולי מכלולים נוספים וזה לוקח זמן. הוא ציין שבאתי ביום עמוס במיוחד ולכן תיאמתי פגישה ביום אחר.

באתי ביום האחר והפקדתי את האוטו אצלו. אמנון הסתכל על טופס הבדיקה וההיסטורית טיפולים שנתן לי המוכר. שם ראינו שהחליפו ברקסים אחוריים לפני שנה אבל לא נגעו בקדמיים. הוא ציין שבאמת אוטו שנסע מעט יכולות להתפתח בעיות ולפעמים הוא יהיה במצב ירוד לעומת אוטו שנסע בקביעות. הוא שמע מה שציין הבוחן בבדיקה והבטיח להתיחס לכל הסעיפים. גם הוא ציין שאני חייב לעשות טיפול טיימינג אולם אמר שלעיתים אין צורך להחליף משאבת מים אם היא תקינה.

לאחר שעתיים צלצל אלי אמנון ואמר ככה:

1. צריך להחליף משאבת מים כי היא נוזלת.

2. תושבת מנוע אחת קרועה ואחת מעוכה - צריך להחליף את שתיהן.

3. צריך להחליף ברקסים קדמיים

4. צריך להחליף פלאגים

כמעט לכל התיקונים יש לו חלפים לא מקוריים, חוץ מכמה שאני לא זוכר עכשיו. בנוסף, הוא נתן לי כמה אופציות של מחירים לברקסים חליפיים, כולל "תואם מקורי" (לא יודע מה זה) שהיה הכי יקר. בחרתי אופציה באמצע שאמנון אמר שתספק את צרכיי.

נתתי אישור לבצע את העבודה. הם עבדו על האוטו ממש עד ארבע וחצי ולכן לא נשאר זמן לרחיצה אז אמנון נתן לי קופון למכון שטיפה.

כשבאתי לשלם, אמגון שאל אם אני יכול לשלם בהמחאה ולקבל הנחה. ציינתי שאין לי פנקס המחאות עלי ואז אמנון אמר, טוב תבוא מחר ותשלם. בעיניי, זו היתה הבעת אימון יפה ולגמרי לא מובנת מאליה (הצעתי לתת לו מספר כ"א וביטחון והוא אמר שלא צריך)

סה"כ יצא לי לשלם 4300 ש"ח (כולל מע"מ, 3700 לפני מע"מ)

האדיבות, החיוך וה"תשומי" היו ללא רבב ונתנו הרגשה טובה.

אני ממליץ!

נב

ציינתי שהגעתי לאמנון דרך הפורום. הוא מכיר ומוקיר את האתר כמקום מושך לקוחות. לקידום העסק, אמנון הביא לי קופון הנחה 100 ש"ח לתת למי שיגיע ויציין שאני הפניתי אותו. אז מי שרוצה, מוזמן לפנות אלי בה"פ לקבל את הקופון (אני עובד בת"א וגר במושב רינתיה ליד פ"ת)

פורסם

מברוק,

קנית במחיר טוב.

יש לי דגם דומה, XT אוטומט 1600 - 2003.

אני נהנה ממנו, גם הייתי צריך לעשות יישור קו יחסית גדול בהתחלה.

אני החלפתי גם את כל הגלגלים בהתחלה.

טיפ: להגה יש נטיה להתפורר במיוחד בצד שפונה לשמש ובכלל להשחק.

שים לו כיסוי.

- פיאט בראבו סנסשיין רובוטית 1.4 - 2011

• תוכן חדש...