Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4844 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כשבוע מסרתי את הרכב חברה והתחלתי עבודה ללא רכב, יש לציין שמשנת 2009 אני לא יודע בכלל מה זה לשלם לדלק:)

בכל מקרה, ההתלבטות היא כזאת.

קטנוע 125

יתרונות:

זול, לא יעלה בטח יותר מ 800 שקל לחודש

חופש, אין פקקים אין חניות, מגיעים מהר לכל מקום.

חסרונות:

מסוכן, במיוחד בגשם, מחריד אותי לראות אנשים שנפגעו מתאונות קטנוע.

אולי אני טועה בגישה שלי או לא אבל תתקנו אותי אם לא, די מוריד את הסיכוי עם המין השני,

הרבה נשים פוחדות לעלות על קטנוע וזה לא מאפשר לי כל כך להגיע למישהי שגרה רחוק.

רכב

יתרונות:

מוגן, בטיחותי

מעולה יותר את הסיכוי עם נשים, נשים יעדיפו יותר גבר עם רכב מהסיבה שציינתי למעלה.

חסרונות:

יקר, יכול להגיע אפילו ל 2000 שקל לחודש בהתחשב בעובדה שאני גם לוקח הלוואה שהיא עוד 500 שקל לחודש בערך.

יש לציין שהשכר שלי יהיה בין 6 ל 7 נקי לחודש שמתוכם מגורים בדירה עם אוכל לוקח 3000 לחודש בערך.

עוד פרט חשוב, העבודה בפתח תקווה ואני גר בתל אביב, שאומר שבמידה ואני עם קטנוע אני צריך לעלות על כביש 4 שהוא די סוער

או שיש לי אופציה לעלות בכיוון גבעתיים בבן גוריון ואז על זבוטניסקי, עוד יש לציין שהעבודה תהיה במשמרות מה שאומר

שרוב הפעמים שאסע לעבודה הכביש יהיה די ריק.

מה אתם חושבים שיותר כדאי לי במצב הזה?

תודה

פורסם

125 נשלל מיד.

תמצא את עצמך סוחט אותו לקבל 100 קמ"ש.

בגלל כל הנסיבות של השכר מחרק העבודה וכו',

הייתי הולך על קטנוע 250, אם אין לך רישיון עדיף שהקניה תדחה קצת ותוציא A1.

פורסם

מניח שיש לך רישיון על קטנוע ... וגם שהרישיון אינו של "נהג חדש" (בגלל עלות ביטוח).

פתרון משולב - שימוש ב-125 ליום יום ושימוש ב-car2go באותם מיקרים בהם יש צורך להגיע רחוק (תתפלא אבל השכירות בכל חברה, על פי צורך/מזדמן, משתלמת יותר מרכישת רכב).

אני מציע לך לבחון גם שימוש בתחבורה ציבורית בימי עבודה גשומים - זה לא כל כך נורא וזה הכי זול.

פורסם

תודה על התגובות

יש פה רוכבי אופנועים?

מה דעתכם על מה שציינת לגבי הסיכון?

האם באמת רכב יקטוש אותי כל כך כלכלית?

פורסם

אם תחליט ללכת על דו"ג: כמו שכבר אמרו למעלה, עדיף להתעכב טיפה ולהוציא רישיון על A1. (או שכבר יש לך?)

מחיר ביטוח חובה זהה, צריכת דלק דומה מאוד ובכלל אחזקה די דומה אבל עם יתרון משמעותי בשיוט מחוץ לעיר ובסחיבה עם מורכב.

ממליץ על XEVO 250.

פורסם

אם התכוונת לXEVO, חדש עולה בסביבות ה25K.

קיימת גם גירסת 125 שעולה כ20K.

בכל מקרה כמו שכבר אמרתי, ממליץ בחום לשדרג לA1.

פורסם

באם רוב נסיעותייך הם בתוך העיר ו/או קצרות טווח - 125 סמ"ק יכול להוות מענה (ישנה מוגבלות מבחינת נוחות נהיגה ומהירות סופית מוגבלת סביב ה-90).

באם לא ו/או באם הנך בעל משפחה - רכב מיני בעל נפח מנוע של עד 1.3L יכול להוות מענה.

בהצלחה.

פורסם

תראה, אם יצא לך לעשות את הסיבוב הזה בשעות העומס, כל כיוון ייקח לך עד שעה ורבע באוטו לעומת הקטנוע עד 20 דקות.

תעשה את חשבון הדלק והעצבים.

אני בחרתי את הקטנוע (250 סמ"ק) לכיוון ההפוך בדיוק, אבל גם 125 טוב בהחלט יעשה את העבודה ואתה לא חייב 250, פשוט שאצלי הקטנוע משמש לעבודות וטווחים רבים פרט להלוך חזור ולכן הייתי צריך יותר (20,000 ק"מ בשנה על הקטנוע).

125 טוב זה הונדה, פיאג'ו או ימאהה לפי הסדר הזה ורק מדגמים מקוררי מים. (עדיף לקנות אחד משלושת אלה משומש על פני קוריאני חדש).

לא חייב חדשים, גם גיל 3 זה מצוין, להשתדל לקנות ק"מ כמה שיותר נמוך.

אם יש לך יכולת לתחזוקה עצמית ואיביי, תוריד את מחירי התחזוקה בלמעלה מ-60%.

צריך להחליט טוב טוב אם בוחרים לעבוד לדו-גלגלי, זה מסוכן ולא לכל אחד, צריך לקרוא התנהגות של נהגים, למעשה להפוך לקורא עתידות של התנועה. תמיד לחשוב מה יקרה "אם" אני יבצע תמרון שעלול לא להצליח.

אני בעד, אבל לא לכל מכרי הייתי ממליץ.

תשאל את עצמך אם אתה אחד מאלה שהיו ממליצים להם שכן (כנות עצמית).

בברכה חבר, תעדכן.

אופנוען

פורסם

תודה על העצה המושקעת אחי, לגבי מי אני ומה אני עם הכביש, שמע, בכל ה 10 שנים שאני על הכביש, עם מכוניות לא שרטתי אפילו רכב, היה לי לפני כמה שנים קטנוע 50 סמ"ק, במשך כמה חודשים שהיה לי אותו, פעם אחת החלקתי ועוד פעם אחת התנגשתי באוטו אבל משהו קליל, מה אתה חושב?

פורסם

סבבה, אקח את זה בחשבון, כדאי לי בכל זאת לרכוש רכב שיתואם למשכורת שלי או שזה לא נראה בר ביצוע?, אני מזכיר שוב משכורת בין 6 ל 7 נטו שמתוכם 3000 על דירה

• תוכן חדש...