Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4873 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכב ברשותי טופל במוסך מורשה. הוחלפה רצועת תזמון לפי בקשתי ובו זמנית המוסך החליף חלקים נוספים.

הרכב עבר כ- 188 אלף ק"מ שנת 2002.

אחרי 850 ק"מ כאשר רוב הנסיעות בין עירוניות ובסה"כ אחרי 5 שבועות, מותחן רצועת אביזרים התקתקל, הרצועה קפצה או השתחררה מהמקום וכתוצאה הראש מנוע נהרס וכל השתומים התעקמו.

גררתי את הרכב למוסך והם בדקו את המותחן ומצאו שהוא לא תקין ושהראש מנוע נהרס.

שאלתי את מנהל המוסך האם הם יקחו אחריות הם ישר אמרו שלא.

גררתי את הרכב למוסך אחר שתיקן את הראש מנוע והעלות 6700 ש"ח.

המוסך שתיקן את המנוע מצא שהמותחן לא תקין וגם הגלגלת הסטטית שצמודה למותחן.

פניתי לאיגוד המוסכים וקבלתי את תגובת המוסך שהיא המותחן היה תקין בעת החלפת רצועת התזמון ולא היה צורך להחליף אותו

ולכן הם לא אשמים בנזק.

אין ספק שהמותחן הוא הגורם לנזק במנוע. המוסך טוען שהמותחן היה תקין וע"י כך מתנער מאחריות ורשלנות. אני טוען שהמוסך שהחליף את הרצועה אביזרים השתמש במותחן בשביל למקם ולמתוח את הרצועת אביזרים שבסופו של דבר כשלה.

אני טוען שהמותחן לא יכול להכשל תוך 5 שבועות או 850 ק"מ ושהמותחן לא היה תקין בעת החלפת הרצועת אביזרים ביחד עם הגלגלת הסטטית שגם כן לא הוחלפה.

אשמח לקבל חוות דעת ממכם ועצות מה לעשות.

חלקים איכותיים ל- 106 ראלי ו- GTI :

http://eyalrallye.ucoz.com/photo/hlkims_lmkairha/3

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אתה רוצה שהם ייקחו אחראיות על נזק משני כתוצאה מחלק שהם לא החליפו ?

נראה לי קצת מרחיק לכת.

נכון הם לא החליפו את החלק אבל היו אמורים לבדוק את החלק ולוודא שהוא תקין. הם אומרים שהיה תקין אני טוען שהחלק לא יכול להתקלקל תוך חודש. המותחן הוא מרכיב בלתי נפרד מהעבודה ומהאחריות שהם צריכים לקחת. אם המותחן היה לא תקין היה ניתן לראות ולזהות את זה ולהימנע מכל הנזק.

אשמח לקבל חוות דעת של אנשי מקצוע או בעלי ניסיון.

אולי זה לא הפורום המתאים.אולי כדאי להעביר לפורום כללי.

תודה.

פורסם

החלק התקלקל תוך 11 שנים ו 188 אלף קמ .

כדי לקבל מהמוסך משהו תצטרך להגיע לבית משפט , ולהציג חוות דעת מומחה - קשה לי להאמין שתמצא מומחה שיוכל לקבוע שחלק מסויים דרש החלפה חודש לפני שהפסיק לעבוד.

פורסם

סרוק לכאן את הזמנת התיקון (עם האותיות הקטנות מאחורה) שאתה חתום עליה.

אם הלכת למוסך שאין לו כזה טופס - הפסדת.את מה שאתה חכם עכשיו להגיד שהאוטו בן... עם...ק"מ והיו צריכים לצפות... היית צריך להגיד להם בזמן.הרבה דברים בני אותו גיל ואם רצית שיחליפו כל מה שעלול להתקלקל עליך לומר שתשלם. אחרת תפקידם לתקן את מה שהזמנת בלבד לפי הוראות יצרן. יש במה שהחליפו איזה תקלה ?

פורסם

מוסך צריך להיות מסוגל להוכיח שהוצע לך להחליף את החלקים הנ"ל ואתה סירבת (חלקים שבדרך כלל מומלץ להחליפם בטיפול כזה). אם אגוד המוסכים כבורר, באמת רוצה לדאוג לרמת המקצוע בארץ, הוא צריך לדרוש זאת מהמוסך כתנאי לזיכויו.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם
החלק התקלקל תוך 11 שנים ו 188 אלף קמ .

כדי לקבל מהמוסך משהו תצטרך להגיע לבית משפט , ולהציג חוות דעת מומחה - קשה לי להאמין שתמצא מומחה שיוכל לקבוע שחלק מסויים דרש החלפה חודש לפני שהפסיק לעבוד.

בעלי מקצוע, מנהלי מוסכים טוענים שניתן לאבחן מותחן שעתיד לקרוס תוך 850 ק"מ. אני צריך למצוא עד מומחה שיעיד בבית משפט שמותחן לא מתקלקל תוך 850 ק"מ. זאת הבעיה שלי כרגע.

פורסם
סרוק לכאן את הזמנת התיקון (עם האותיות הקטנות מאחורה) שאתה חתום עליה.

אם הלכת למוסך שאין לו כזה טופס - הפסדת.את מה שאתה חכם עכשיו להגיד שהאוטו בן... עם...ק"מ והיו צריכים לצפות... היית צריך להגיד להם בזמן.הרבה דברים בני אותו גיל ואם רצית שיחליפו כל מה שעלול להתקלקל עליך לומר שתשלם. אחרת תפקידם לתקן את מה שהזמנת בלבד לפי הוראות יצרן. יש במה שהחליפו איזה תקלה ?

יש 3 חודשים אחריות על חלקים ועבודה. התקלה התרחשה אחרי 5 שבועות בערך.

פורסם
מוסך צריך להיות מסוגל להוכיח שהוצע לך להחליף את החלקים הנ"ל ואתה סירבת (חלקים שבדרך כלל מומלץ להחליפם בטיפול כזה). אם אגוד המוסכים כבורר, באמת רוצה לדאוג לרמת המקצוע בארץ, הוא צריך לדרוש זאת מהמוסך כתנאי לזיכויו.

לא הוצע להחליף את המותחן. כן החליפו על דעת עצמם (השאירו לי הודעה בנייד) שהחליפו תושבת מנוע ונורות (....)

פורסם
לא הוצע להחליף את המותחן. כן החליפו על דעת עצמם (השאירו לי הודעה בנייד) שהחליפו תושבת מנוע ונורות (....)

זה אחד הדברים החזקים והמוצקים בתיק שלך שאתה יכול לטעון שהנה הבחינו בלי בקשה בבלאי מסויים והחליפו. לפי דעתי ואני לא מומחה אלה קצת ניסיון טכני אם הרכב היה מטופל באותו מוסך אבל עם עובד אחר יש מצב לא קטן שעובד יותר מנוסה היה בודק את החלק שהוא בלתי מופרד מהטיפול ושם לב לליקויים. כנראה חוסר מזל שלך וחוסר ניסיון או חוסר צומת לב על ידי האיש מקצוע גרמו למה שקרה. לבי איתך. תיהיה סבלני והצדק יצא לאור.

החיים הם כמו....

פורסם
זה אחד הדברים החזקים והמוצקים בתיק שלך שאתה יכול לטעון שהנה הבחינו בלי בקשה בבלאי מסויים והחליפו. לפי דעתי ואני לא מומחה אלה קצת ניסיון טכני אם הרכב היה מטופל באותו מוסך אבל עם עובד אחר יש מצב לא קטן שעובד יותר מנוסה היה בודק את החלק שהוא בלתי מופרד מהטיפול ושם לב לליקויים. כנראה חוסר מזל שלך וחוסר ניסיון או חוסר צומת לב על ידי האיש מקצוע גרמו למה שקרה. לבי איתך. תיהיה סבלני והצדק יצא לאור.

תלוי איך מסתכלים על זה .

עובדה שהחלקים שלא היו תקינים הוחלפו,כלומר המוסך לא "עצם עיניים" ובדק מכלולים נוספים והחליפם במידה שמצא אותם דורשים החלפה , בכל אופן אני חושב שזה פשוט בלתי סביר

שמוסך המחליף חלק א במסגרת טיפול/תיקון , אחראי גם ל ב,ג,ד אותם לא החליף ואין הוראות אחרות של יצרן/יבואן להחלפה תקופתית .

פורסם
תלוי איך מסתכלים על זה .

עובדה שהחלקים שלא היו תקינים הוחלפו,כלומר המוסך לא "עצם עיניים" ובדק מכלולים נוספים והחליפם במידה שמצא אותם דורשים החלפה , בכל אופן אני חושב שזה פשוט בלתי סביר

שמוסך המחליף חלק א במסגרת טיפול/תיקון , אחראי גם ל ב,ג,ד אותם לא החליף ואין הוראות אחרות של יצרן/יבואן להחלפה תקופתית .

מסכים איתך ואמרתי שזה מקרה מאוד בעייתי. אבל תסכים איתי שמשהו לא סביר קרה. הרי כשאתה מגיע למוסך מורשה אתה מצפה שאיש מקצוע הוא בעל ניסיון רב בתחום הרכב שבו המוסך מתמחה. ואני מצפה שאותו מכונאי ישים לב או לפחות יבדוק חלק הקשור, במיוחד שהוא מותך איתו את הרצועה. המותחן זה חלק שניתן לשים לב אם הוא כבר בלאי או שהוא תקין לחלוטין. בכל מקרה לאחר חשיבה אני חושב שבאמת מאוד קשב לבוא בטענות כי יכול להיות שבאמת צירוף מקרים שהחלק נשבר וכמו שאומרים בזמן הלא מתאים והלא נכון.

החיים הם כמו....

• ספונסר פורום
פורסם
אתה רוצה שהם ייקחו אחראיות על נזק משני כתוצאה מחלק שהם לא החליפו ?

נראה לי קצת מרחיק לכת.

כשמוסך מטפל בטיימינג יש להחליף את כל הסט, רצועה,מותחנים, גלגלות. הכל ולא סיני יש תחליפי ברמה טובה תלוי בסוג הרכב, המוסך לקח אחריות כשהחליט לא להחליף חלק חלק מסוים במערכת התזמון וזו התוצאה.

לעיניו בוררות באיגוד המוסכים שלילי אל תלך.

אלי אמרן - שמאי רכב 054-6999223

פורסם
כשמוסך מטפל בטיימינג יש להחליף את כל הסט, רצועה,מותחנים, גלגלות. הכל ולא סיני יש תחליפי ברמה טובה תלוי בסוג הרכב, המוסך לקח אחריות כשהחליט לא להחליף חלק חלק מסוים במערכת התזמון וזו התוצאה.

רצועת טיימינג היא חלק שהיצרן ממליץ להחליף כחלק מטיפול מונע ובלי קשר למצב הרצועה , בד"כ ההמלצה היא להחליף בסביבות 100,000 קילומטר .

האם שאר החלפים שציינת הם במסגרת הוראות החלפה של יצרן כלשהו כחלק מטיפול שוטף?

פורסם

מדוע לא ללכת ? אשמח אפילו לתשובה בה"פ .

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

• תוכן חדש...