Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4874 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בסוף שבוע יצא קצת לחשוב מה כדאי לעשות ונראה לי שהחלטתי.

יש לי 10 ימים להודיע האם אני רוצה להגיע לבוררות. הבוררות עולה 750 ש"ח ואין סיכוי שאקבל אותם בחזרה גם אם אהיה צודק בתביעה! לכן אני מחפש עד מומחה בתחום הנדסת רכב, מכונאות, מנהל עבודה שיתן חוות דעת על המקרה ויבדוק את החלקים.

אם אמצא עד מומחה אני ניגש לתביעות קטנות.

חלקים איכותיים ל- 106 ראלי ו- GTI :

http://eyalrallye.ucoz.com/photo/hlkims_lmkairha/3

פורסם
לא הוצע להחליף את המותחן. כן החליפו על דעת עצמם (השאירו לי הודעה בנייד) שהחליפו תושבת מנוע ונורות (....)

האם הכנת קצת שעורי בית:

האם יש הוראת יצרן או אפילו המלצה על החלקים שיש להחליף בעת החלפת רצועת טיימינג?

אם המוסך עבד בצורה החורגת מהוראת היצרן מבלי לקבל אישורך, הרווחת נקודה נוספת בנוסף לאמור בציטוט.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
החלק התקלקל תוך 11 שנים ו 188 אלף קמ .

כדי לקבל מהמוסך משהו תצטרך להגיע לבית משפט , ולהציג חוות דעת מומחה - קשה לי להאמין שתמצא מומחה שיוכל לקבוע שחלק מסויים דרש החלפה חודש לפני שהפסיק לעבוד.

אולי, אבל לעניות דעתי, החלפת חגורת הטיימינג, גרמה להאצת התקלקלות המותחן (ייתכן שאם לא היתה מוחלפת חגורת טיימינג כלל - המותחן היה "מחזיק מעמד" עוד זמן רב). דווקא כאן (ובטיפול שלא עושים אותו כל יום), לדעתי לפחות - על המוסך היה להגדיל ראש ולהחליף את המותחן בנוסף לטיימינג.

נכון שכל אלה הן השערות, אבל גם באי ביצוע פעולה קרי - אי החלפת המותחן, גם אני רואה את אישור המוסך על תקינותו, אולם במבחן הזמן - הדבר לא עמד.

alfa 156 2.5.

פורסם

הערה: בכל ספרי הרכב שאני מכיר, כתוב תמיד לבדוק את המותחן היטב ולהשאיר את הישן רק אם אין שום ספק לגבי מצבו הטוב. נראה לי שאם היו בודקים כך את המותחן, הוא היה מוחלף - או שלא היה מתקלקל לאחר 1000 ק"מ.

הנזק שנגרם לך הוא בדיוק הסיבה שבגללה מרבים להחליף חלק זה גם אם הוא נראה בערך בסדר.

גם אני חושב שלמוסך יש אחריות לנזק שנגרם לך, אבל האם תוכל לשכנע בכך בית משפט? לא יודע.

דני

פורסם

מדובר במותחן של רצועת אביזרים שגרם לרצועת אביזרים להשתחרר ולהרוס את הראש מנוע. לא מדובר במותחן של רצועת הטיימינג. מצאתי מומחה שיכתוב חוות דעת משפטית על המקרה ואישר שיש טעם לתביעה של המוסך.

אני מברר נושאים נוספים ומתחיל לכתוב כתב אישום.

לדעתכם יש צורך בעו"ד או שאפשר להסתדר לבד?

חלקים איכותיים ל- 106 ראלי ו- GTI :

http://eyalrallye.ucoz.com/photo/hlkims_lmkairha/3

פורסם
מדובר במותחן של רצועת אביזרים שגרם לרצועת אביזרים להשתחרר ולהרוס את הראש מנוע. לא מדובר במותחן של רצועת הטיימינג. מצאתי מומחה שיכתוב חוות דעת משפטית על המקרה ואישר שיש טעם לתביעה של המוסך.

אם זה תביעות קטנות ולפי דעתי זה כן אז אסור לבוא עם עורך דין. זאת אומרת לא יהיה שכר טרחה.

החיים הם כמו....

פורסם

עכשיו משהחלטת ללכת לכיוון הליך משפטי קח את הזמן וקנה לך ספר כלשהו בנושא תביעות קטנות כדי להבין מי נגד מי ולפחות ללמוד באופן מינימלי את השפה.

פורסם

אם זה היה קורה לי, הייתי תובע לו ת'צורה.

במסגרת היותי לקוח סביר, אני לא אמור להבין בנושא המכני של הרכב מעבר לבדיקות נוזלים שגרתיות.

האחריות שחלה עלי היא שלאחר מספר ק"מ ואו שנים, להפקיד את רכבי ביישות המקצועית המוסמכת לטפל בו.

היה ואותה יישות פישלה - היא תשא באחריות נקודה.

לא להחליפו חלק כי "נראה למוסך שהוא תקין"? אין בעיה, אני סומך עליו כי הוא בעל המקצוע - טעה? ישלם.

אם התקשרו ואמרו לי שיש מותחן שמומלץ להחליף וסירבתי? האחריות היא שלי.

גם אם המוסך טעה בשוגג, כולנו בני אדם וטעויות קורות - הוא ישלם כמו גדול.

במדינה הזאת הלקוחות משלמים על שכר הלימוד של בעלי המקצוע וחוויתי את זה על בשרי.

זו דעתי האישית בלבד.

פורסם
אם זה היה קורה לי, הייתי תובע לו ת'צורה.

במסגרת היותי לקוח סביר, אני לא אמור להבין בנושא המכני של הרכב מעבר לבדיקות נוזלים שגרתיות.

האחריות שחלה עלי היא שלאחר מספר ק"מ ואו שנים, להפקיד את רכבי ביישות המקצועית המוסמכת לטפל בו.

היה ואותה יישות פישלה - היא תשא באחריות נקודה.

לא להחליפו חלק כי "נראה למוסך שהוא תקין"? אין בעיה, אני סומך עליו כי הוא בעל המקצוע - טעה? ישלם.

אם התקשרו ואמרו לי שיש מותחן שמומלץ להחליף וסירבתי? האחריות היא שלי.

גם אם המוסך טעה בשוגג, כולנו בני אדם וטעויות קורות - הוא ישלם כמו גדול.

במדינה הזאת הלקוחות משלמים על שכר הלימוד של בעלי המקצוע וחוויתי את זה על בשרי.

זו דעתי האישית בלבד.

נניח שיש לך בעיה בדלת נהג , המוסך מפרק ומרכיב את הדלת לצורך תיקון והדלת משתחררת אחרי יומיים ופוגעת ברכב השכן האם לדעתך אפשר לתבוע את המוסך ?

פורסם

תיקון שלא יתפרק אחרי יומיים בשימוש סביר הוא חלק ממקצועיות.

מבלי להכנס לחובות הוכחה, פרשונויות וכו...

אדרוש את התיקון של הדלת + הפיצוי הנפגע - ולא? במ"ש.

יש לא מעט אנשי המקצוע שרגילים לפראיירים ולכן יש פליאה על האחריות שמגיעה לך.

בוא ניקח את זה למקום אחר:

הלכת למוסך על מנת להחליף בלמים, המוסך החליף את מה שהיה צריך, שכח לסגור הניפל, ובמהלך הנסיעה הבייתה כל השמן יצא ורכבך הפסיק לבלום - לצערך מי שסיע לך לבלום היה הרכב ממול.

מי אשם, הלקוח או המוסך?

אגב סיפור אמיתי רק שהנסיעה מהמוסך הבייתה הייתה מספיק קצרה כדי שלא יצא כל השמן, בבית הבחנתי בשלולית לייד הגלגל.

פורסם
תיקון שלא יתפרק אחרי יומיים בשימוש סביר הוא חלק ממקצועיות.

מבלי להכנס לחובות הוכחה, פרשונויות וכו...

אדרוש את התיקון של הדלת + הפיצוי הנפגע - ולא? במ"ש.

יש לא מעט אנשי המקצוע שרגילים לפראיירים ולכן יש פליאה על האחריות שמגיעה לך.

בוא ניקח את זה למקום אחר:

הלכת למוסך על מנת להחליף בלמים, המוסך החליף את מה שהיה צריך, שכח לסגור הניפל, ובמהלך הנסיעה הבייתה כל השמן יצא ורכבך הפסיק לבלום - לצערך מי שסיע לך לבלום היה הרכב ממול.

מי אשם, הלקוח או המוסך?

אגב סיפור אמיתי רק שהנסיעה מהמוסך הבייתה הייתה מספיק קצרה כדי שלא יצא כל השמן, בבית הבחנתי בשלולית לייד הגלגל.

והשאלה היא האם אחרי תיקון דלת נהג מתפרקת דלת נוסע המוסך אחראי ?

ובהתייחס למקרה שלך נניח שתיקן את הבלמים על הצד הטוב ביותר וההגה התפרק ?

פורסם
והשאלה היא האם אחרי תיקון דלת נהג מתפרקת דלת נוסע המוסך אחראי ?

ובהתייחס למקרה שלך נניח שתיקן את הבלמים על הצד הטוב ביותר וההגה התפרק ?

הדוגמאות אותן אתה מעמיד אחת מול השנייה (דלת נהג - דלת נוסע, או בלמים - הגה) - אינן שקולות כלל ובכלל, לטיימינג - מותחן טיימינג (שכן המותחן הוא חלק אינטגרלי ממערכת הטיימינג, ואל תגיד לי שדלת נהג ודלת נוסע הן אותו דבר כי זה לא).

alfa 156 2.5.

פורסם
הדוגמאות אותן אתה מעמיד אחת מול השנייה (דלת נהג - דלת נוסע, או בלמים - הגה) - אינן שקולות כלל ובכלל, לטיימינג - מותחן טיימינג (שכן המותחן הוא חלק אינטגרלי ממערכת הטיימינג, ואל תגיד לי שדלת נהג ודלת נוסע הן אותו דבר כי זה לא).

יכול להיות שאתה צודק אילו היה מדובר במותחן טיימיג אבל המקרה הספציפי לא מדבר על מותחן טיימינג אלה על מותחן רצועת אביזרים .

נ.ב.

גם אם היה מדובר במותחן טיימינג דעתי באשר לאחראיות המוסך לא היתה משתנה אלה אם יש כמובן הוראת של היצרן להחליף את החלק כחלק מטיפול מונע והוא לא הוחלף.

• תוכן חדש...