Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4867 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני כשנה (פברואר 2012) רכשתי סיאט איביזה שבמבצע - 70,000 ש"ח.

אין ספק - אחת העסקאות המשתלמות שהיו לי, רכב נוח מאוד(היל הולד ובקרת שיוט תורמים רבות לכך), הרכב חסכוני בדלק, ומרגיש טוב מאוד ביחס לאחרות בקטגוריה. הרכב עבר כ-23,500 ק"מ.

אם תרצו סקירה מלאה, אין לי בעיה.

לאחר כחצי שנה מרגע קנית הרכב החלו להופיע רעידות בעת בלימה במהירות של 80-100 קמ"ש. להלן השתלשלות האירועים:

א. זה קרה עוד לפני שהתקנתי חישוקי מגנזיום (אותם התקנתי לאחר 9 חודשים מרגע קנית הרכב).

ב. הרעידות לא מתרחשות כל הזמן, אין לי מושג במה זה תלוי למען האמת. בירידות יותר.

ג. לאחר שליחת מכתב לסיאט ספרד, הוחלפו דיסקיות קדמיות במסגרת האחריות. הבלמים הרגישו חזקים יותר, והרעידות נעלמו כמעט לגמרי. הדסקיות הוחלפו במוסך קלדס בראשון לציון, אחלה שירות. שם אמרו לי שהדיסקיות קצת התעוותו.

ד. אני נוסע מאוד רגוע(אני מגיע לצריכה של 1:15, שזה לא כזה ברור מאליו), אני לא בולם בחוזקה, ונעזר בהילוכים לפני שימוש בברקסים עצמם בעת בלימה.

ה. הבעיה כעת חוזרת על עצמה בחודשים האחרונים. לפני כמה חודשים ביקרתי במוסך של צ'מפיון, שם קיבלתי יחס לא משהו, וכן אמרו ש"הכל בסדר". הבדיקה הייתה מהירה וחפוזה, שמתי לב לזה. מאז אני גורר את זה.

העניין הוא שאני לא חושב שזה הדיסקיות. פשוט ה"נשיכה" בדיסקיות בעת בלימה באמת לא מרגישה הכי חזקה כמו ברכב יפני\קוראיני.

ו. הרכב במסגרת אחריות, אך אני לא יודע מה לעשות בשלב הזה כי אמרו ש"אין בעיה".

השאלות שלי אליכם הם:

א. האם לבעלי סיאט בכלל, וסיאט איביזה רפרנס בפרט, התקלה הזאת מתרחשת?

ב. מה האפשרויות שלי? האם ללכת למוסך אחר שהוא לא מורשה,דוגמת מוסך רון זה משהו שהוא כדאי? (אע"פ שהרכב נמצא באחריות?).

ג. נושא מאוד כאוב שאני גורר אותו, ואשמח לקבל תשובה מפורטת ונסיונית, לא סתם השערות ותשובות שאתם בעצמכם לא יודעים אם הן נכונות.

תודה רבה רבה!

פורסם
שלום לכולם,

לפני כשנה (פברואר 2012) רכשתי סיאט איביזה שבמבצע - 70,000 ש"ח.

אין ספק - אחת העסקאות המשתלמות שהיו לי, רכב נוח מאוד(היל הולד ובקרת שיוט תורמים רבות לכך), הרכב חסכוני בדלק, ומרגיש טוב מאוד ביחס לאחרות בקטגוריה. הרכב עבר כ-23,500 ק"מ.

אם תרצו סקירה מלאה, אין לי בעיה.

לאחר כחצי שנה מרגע קנית הרכב החלו להופיע רעידות בעת בלימה במהירות של 80-100 קמ"ש. להלן השתלשלות האירועים:

א. זה קרה עוד לפני שהתקנתי חישוקי מגנזיום (אותם התקנתי לאחר 9 חודשים מרגע קנית הרכב).

ב. הרעידות לא מתרחשות כל הזמן, אין לי מושג במה זה תלוי למען האמת. בירידות יותר.

ג. לאחר שליחת מכתב לסיאט ספרד, הוחלפו דיסקיות קדמיות במסגרת האחריות. הבלמים הרגישו חזקים יותר, והרעידות נעלמו כמעט לגמרי. הדסקיות הוחלפו במוסך קלדס בראשון לציון, אחלה שירות. שם אמרו לי שהדיסקיות קצת התעוותו.

ד. אני נוסע מאוד רגוע(אני מגיע לצריכה של 1:15, שזה לא כזה ברור מאליו), אני לא בולם בחוזקה, ונעזר בהילוכים לפני שימוש בברקסים עצמם בעת בלימה.

ה. הבעיה כעת חוזרת על עצמה בחודשים האחרונים. לפני כמה חודשים ביקרתי במוסך של צ'מפיון, שם קיבלתי יחס לא משהו, וכן אמרו ש"הכל בסדר". הבדיקה הייתה מהירה וחפוזה, שמתי לב לזה. מאז אני גורר את זה.

העניין הוא שאני לא חושב שזה הדיסקיות. פשוט ה"נשיכה" בדיסקיות בעת בלימה באמת לא מרגישה הכי חזקה כמו ברכב יפני\קוראיני.

ו. הרכב במסגרת אחריות, אך אני לא יודע מה לעשות בשלב הזה כי אמרו ש"אין בעיה".

השאלות שלי אליכם הם:

א. האם לבעלי סיאט בכלל, וסיאט איביזה רפרנס בפרט, התקלה הזאת מתרחשת?

ב. מה האפשרויות שלי? האם ללכת למוסך אחר שהוא לא מורשה,דוגמת מוסך רון זה משהו שהוא כדאי? (אע"פ שהרכב נמצא באחריות?).

ג. נושא מאוד כאוב שאני גורר אותו, ואשמח לקבל תשובה מפורטת ונסיונית, לא סתם השערות ותשובות שאתם בעצמכם לא יודעים אם הן נכונות.

תודה רבה רבה!

מוזר מאוד מה שאתה אומר אחי..

הרכב שלך חדש ועוד באחריות אז ביכלל לא צריכה להיות בעיה בבלימת הרכב..

לפי דעתי תילך למוסך אחר שהוא לא מורשה רק שיבדקו לך אותו תגיד להם שזה בדיקה לצורך קניית הרכב והם יפרטו לך מה הבעיות שלו,אם הם אומרים לך משהו על הבלמים הם יביאו לך דף עם פירוט שתראה אותו למוסך מורשה במסגרת האחריות שיתקנו לך את הבעיה.

זה כמעט בטוח בגלל הג'אנטים ששמת ברכב אבל צריכים לבדוק את זה יסודי יותר..

peugeot 307 2002-> hyundai veloster 2012

פורסם

בדרך כלל רעידות בזמן בלימה יכול להיות גם צלחות שקיבלו עיוות,למרות שזה מוזר ברכב חדש,האם הם נבדקו?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

שלום,

הצלחות חדשות ומקוריות לדברי המוסך (שהחליף).

orik14 - איך אני אגיד שזה בדיקה לצורך קניית רכב אם זה הרכב שלי? וציינתי שזה התחיל עוד לפני החלפת ג'אנטים. למרות שג'אנטים לא קשורים לרעידה בהגה בעת בלימה, אלא באופן כללי כאשר האיזון לא בוצע כראוי.

השאלה מה עוד יכול לגרום לרעידות בהגה בעת בלימה, חוץ מצלחות??

מצידי לשלם על צלחות טובות יותר. יכול להיות שהצלחות המקוריות כ"כ זבל?

בבקשה, מי שיענה לי על זה, זה באמת יעשה לי את היום...

אפילו המלצה על מישהו שאני אוכל ללכת אליו ובאמת יכול לעשות עם זה משהו.

פורסם
בדרך כלל רעידות בזמן בלימה יכול להיות גם צלחות שקיבלו עיוות,למרות שזה מוזר ברכב חדש,האם הם נבדקו?

חדש , לא חדש , הרכב נסע מעל 20000 ק"ם , וזה אגב לא כל כך משנה . לא יכול להיות , אלה בטוח שהצלחות קיבלו עיוות . החלפת הדיסקיות לא פתרה ולא תפתור את הבעיה . צריך להחליף את הצלחות . או לפרק אותם ולשלוח לחריטה ! היה לי אותו דבר ב-AVEO {שברולט } כמעט חדשה של אשתי . רק עם 6000 ק"ם . עכשיו הוא {בעל האיביזה} צריך להתחנן ליבואן , שיחליף לו את הצלחות . מה הוא יעשה כשיגידו לו שהבלמים אינם מכוסים באחריות ?

פורסם
חדש , לא חדש , הרכב נסע מעל 20000 ק"ם , וזה אגב לא כל כך משנה . לא יכול להיות , אלה בטוח שהצלחות קיבלו עיוות . החלפת הדיסקיות לא פתרה ולא תפתור את הבעיה . צריך להחליף את הצלחות . או לפרק אותם ולשלוח לחריטה ! היה לי אותו דבר ב-AVEO {שברולט } כמעט חדשה של אשתי . רק עם 6000 ק"ם . עכשיו הוא {בעל האיביזה} צריך להתחנן ליבואן , שיחליף לו את הצלחות . מה הוא יעשה כשיגידו לו שהבלמים אינם מכוסים באחריות ?

יוסי, כשאתה מתכוון לצלחת קודם כל אתה לא מתכוון לדיסקית נכון?

שאמרת צלחת זה מה ש"נושך" את הדיסקית כן (כלומר רפידות )?

פורסם

הדיסקיות הם אלה שנצמדות לצלחות חזק ואז הרכב עוצר .אצלך בגלל שיש להם עיוות קל כשאתה לוחץ על הברקס , במהירות גבוהה ההגה רועד , ובמהירות נמוכה מאוד , כשאתה לוחץ בעדינות אתה מרגיש כאילו אתה מפמפם על הברקס . אבל למעשה אתה מחזיק את הרגל באותה עוצמה על הברקס . הפתרון הקל {והזול} חריטת צלחות קידמיות . אם הם לא יסכימו לעשות ללא תשלום אז לא נורא . תכין 300 ש"ח בצד ולך למוסך אחר {לא של החברה} . ואל תגיד להם כלום , כדי שלא יהיה להם עילה לביטול האחריות .

פורסם

יש לי איביזה יותר ישנה ( 2008 ) וגם אני הייתי צריך להחליף דיסקיות וצלחות מה שעלה לי 700 ש"ח לסט קדמי... גם אני הייתי מרגיש קצת רעידות בבלימה עד שאמרו לי שאני עוד מעט נוסע בלי בלמים. כמו כן לפני זה נהגתי כמה שנים על סוזוקי, שהיה בולם בצורה הרבה יותר בטיחותית וזריזה. יש לסיאטים הרבה בלאי בקטע הזה (בעיקר אלה עם הצמיגים הרחבים)

• תוכן חדש...