Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4851 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בפיאט גרנדה פונטו 2007 גיר רובוטי.

פתאום הרכב לא מניע, יש סוויץ המנורות נדלקות, הקודנית עובדת ומאשרת את הקוד אבל אין סטרטר. אין גם תקתוקים מכיוון הסטרטר עצמו. ניסיתי לדפוק על הסטרטר חשבתי אולי הוא נתפס אבל לא עזר, יש תקתוקים מכיוון הממסרים. הכל עובד כרגיל חוץ מהסטרטר אבל הדפיקות לא עזרו.

חשוב לציין 2 דברים, הדבר הראשון הוא שהבן אדם שנהג על הרכב כשהתקלה צצה לא ממש מנוסה בעיניין הרכבים והמפתח לא סיבב את הסוויץ כי ההגה ננעל והיה צריך פשוט לשחק עם ההגה תוך כדי סיבוב המפתח, הוא לא ידע את זה וניסה מלא פעמים לנעול לפתוח את הרכב, להקיש את הקוד ועוד מלא דברים.

והדבר השני הוא שבעבר כשהרכב לא היה מונע והיה רק סוויץ מופעל, שינוי הילוך היה מציג את ההילוך הנוכחי על הצג בלוח השעונים, עכשיו לא משנה מה אני עושה עם ההילוכים זה תקוע על N Auto.

תודה רבה מראש.

פורסם

בגיר רובוטי כדי להניע, המחשב הזרקה צריך אינפורמציה של מצב דוושת בלם.

ישנה אפשרות שמנורות בלם שרופות או שיש נתק במתג אור בלם, והמחשב הזרקה לא יודע שאתה

לוחץ על הברקס וזאת הסיבה שהוא לא נותן פיקוד לסטרטר.

פורסם

הבנתי.

איך אני בודק את המתג הזה? איפה הוא ממוקם? מנסה ללחוץ ברקס ומסתכל אם המנורות נדלקות?

במידה ומצאתי אותו תקול, איך אני עוקף את זה?

במידה והוא בסדר, אני צריך סה"כ לפתוח סוויץ ולבדוק אם 2 המנורות ברקס נדלקות ובמידה ולא, יכול להיות שבגלל זה הרכב לא יניע?

ויש סיבה למה על הצג בלוח שעונים זה לא מראה לי באיזה הילוך אני נמצא?

וניסינו להניע עם כבלים.

תודה רבה!

פורסם
הבנתי.

איך אני בודק את המתג הזה? איפה הוא ממוקם? מנסה ללחוץ ברקס ומסתכל אם המנורות נדלקות?

במידה ומצאתי אותו תקול, איך אני עוקף את זה?

במידה והוא בסדר, אני צריך סה"כ לפתוח סוויץ ולבדוק אם 2 המנורות ברקס נדלקות ובמידה ולא, יכול להיות שבגלל זה הרכב לא יניע?

וניסינו להניע עם כבלים.

תודה רבה!

המתג נמצא על הדוושת בלם. תראה קודם כל האם יש אורות בלם.

אם יש צריך לראות כיצד בנוי המתג בלם. אם יש אורות בלם, הסבירות שזה מתג בלם נמוכים.

פורסם

הרכב נמצא קצת רחוק אז כשאסע לשם אבדוק ואעדכן.

עוד שאלה אחרונה לפני שאני בודק את זה,

ברכב יש נזילת שמן מהגיר מהמחזיר שמן, הזעה יותר נכון והטיפול המתוכנן היה יום ראשון במוסך מורשה אבל המזל שיחק את שלו, יש סיכוי שהחוסר הנעה הוא בגלל מפלס שמן גיר נמוך? או תקלה בגיר בעקבות נסיעה עם מפלס שמן נמוך? (אין לי מושג מה כמות השמן אין שם מדיד), כי שוב, במעבר הילוכים כשהסוויץ מופעל ההילוך לא משתנה על הצג בלוח שעונים כשלפני זה זה כן עבר, וזה נבדק גם בפיאט אחרת אותה שנה אותו דגם.

פורסם

אם הרובוט לא מצליח לבנות לחץ, בין אם זה בגלל חוסר שמן במיכל (נזילה) או משאבה חשמלית תקולה, אתה אכן אמור להיתקל בקשיי התנעה, אך הדבר גם אמור להיות מלווה בנורת תקלת גיר (נורה אדומה, דמויית מכסה מנוע פתוח) + הודעה בצג המרכזי. כשאתה פותח את דלת הנהג לאחר שהיה של מס' דקות/שעות אתה אמור לשמוע יבבה שנמשכת מס' שניות - זו משאבת הרובוט שמבצעת טעינת לחץ למערכת ; ע"פי התאורים שלך, לא נראה שישנה בעיה כלשהי עם הרובוט/גיר, מה גם שהוא כבר נמצא במצב N ולא בהילוך, מה שאמור לאפשר לך להתניע את הרכב מבלי הצורך ללחוץ על דוושת הבלם. רק לאחר שהרכב כובה כשנשאר בהילוך (ראשון או רוורס) תיאלץ ללחוץ על דוושת הבלם בפעם הבאה כשתרצה להתניע.

פורסם

גיר רובוטי זהו גיר בעל מחשב משלו.

הדברים שאמרתי לך לבדוק אילו דברים קלילים שכל אחד יכול לבדוק ולא עולים כסף.

בכל מקרה, אבחון מדוקדק ויעיל יותר, יתבצע אך ורק באמצעות סורק תקלות של פיאט.

אין מנוס מגרירת הרכב למוסך וקריאת תקלות מהמחשב גיר לצורך פתרון הבעיה.

פורסם

הבנתי,

למרות שהסתכלתי וניסיתי לבדוק, יש אפשרות לבדוק מפלס שמן גיר ובמידה וחסר יש דרך עצמאית למלאות אותו? כי כמו שהבנתי חייב כלי מיוחד שקיים במוסכים כדי לעשות את זה.

פורסם

מכלול הרובוט/גיר מכוסה באמצעות פחית אלומיניום (אתה יכול לראות אותה אם תסתכל מתחת לאיזור המצבר), יש צורך להרים את הרכב על ליפט, לפרק את הפחית ורק אז יש גישה למיכל שמן הרובוט והמשאבה החשמלית (לשים לב, אין קשר לשמן גיר, שאיתו לא אמורים כלל להתעסק - אם קיימת נזילת שמן מאחד ממחזירי השמן של הגיר/דיפרנציאל, הדרך היחידה לבדוק את המפלס היא פשוט לנסות ולמלא שמן גיר עד למצב בו הוא מתחיל להישפך החוצה, לאחר שמחליפים את מחזיר/י השמן, כמובן).

בגרנדה שלי, כשהיתה נזילה מהרובוט, השמן ממיכל הרובוט היה מטפטף לאיזור הדיפרנציאל בזמן נסיעה וגרם לנו לחשוב בהתחלה שמדובר בנזילה ממחזירי השמן של הגיר, מה שבפועל התברר כלא נכון והיה למעשה נזילה מהרובוט בלבד (מחלה ארורה ויקרה של הרכב הזה).

פורסם

מובן.

הרכב בכל מקרה יגרר למוסך מורשה לטיפול, אני רק מפחד שאם הם יראו רכב בא על גרר הם ינסו לדחוף סתם תקלות שלא קיימות כמו סטרטר ומצבר אז אני מנסה לעלות על הבעיה בעצמי כדי לדעת בוודאות מה התקלה. (הרכב שייך לבחורה שממש לא מבינה בזה ולי לצערי לא יצא להגיע איתה למוסך).

תודה רבה לכם, נבדוק את העיניין של הבלם ונעדכן.

פורסם

הלך לך כנראה מחשב הגיר. תכין 5000 ש"ח.

מציע שתתחיל לברר כמה עולה להביא חלק כזה מחו"ל וייתכן שבמחיר שהיבואן ירצה לדחוף לך אותו, יהיה שווה לך לנסוע לאנגליה, לקחת את החלק, לעשות שופינג ולחזור :cry:

פורסם

עדכון:

הרכב נגרר למוסך לא מורשה אבל בעל פוטנציאל גבוהה בעיר.

לפני הגרירה נבדקו המנורות בלם - תקין.

במוסך בהתחלה אמרו שהצליחו להניע המצברים היו חלשים, אחרי זה נאמר שלא מצליחים להניע (אותה תקלה).

נבדק השמן וגילו שהשמן קלאץ חסר באופן מוגזם, בדקו איזה שמן צריך השלימו ועדיין לא מניע.

בהתחלה אמרו שלא נמצאו תקלות במחשב מנוע+במחשב גיר והם לא מבינים מה התקלה.

הביאו איש מקצוע של פיאט שטוען שהמחשב מציג תקלת Abs ובגלל שהגיר מקושר ישירות לחיישנים הוא לא נותן להניע.

דיעות?

• תוכן חדש...