Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4879 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני קניתי לבניין נורות של יונדאי (כמדומני27 וואט) עם אחריות לשנתיים

מישהו יכול להסביר את עניין האחריות...?

נניח שיש לי כ 20 נורת בבית ואחת נשרפה...מה בדיוק עושים?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מגיעים לחנות שקנית ממנה את הנורה+ קבלה

ואם קניתי לפני 3 שנים 10 ולפני שנה 10, איך יודעים שנשרפה זו מהשנה האחרונה...ולא מלפני 3 שנים?

פורסם

באמת התבכיינות מיותרת, סך הכל ניסו לעשות צעד ירוק וזה מוצלח

את הפרוגקטורים של ה500 אתה יכול להחליף בנורות נל״ג הרבה יותר חסכוניות או במטל היילד רק שזה עסק יקר

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

עם זה תתן כבר ליבואן לשבור את הראש.

מלבד זה שהם מבטיחים שהנורות האלה לא ישרפו בטווח שנתיים,הם ידעו לזהות נורה שיוצרה לפני שלוש שנים ולפני שנתיים.

פורסם
עם זה תתן כבר ליבואן לשבור את הראש.

מלבד זה שהם מבטיחים שהנורות האלה לא ישרפו בטווח שנתיים,הם ידעו לזהות נורה שיוצרה לפני שלוש שנים ולפני שנתיים.

מעניין אם מישהו מימש אחריות :?

פורסם
באמת התבכיינות מיותרת, סך הכל ניסו לעשות צעד ירוק וזה מוצלח

את הפרוגקטורים של ה500 אתה יכול להחליף בנורות נל״ג הרבה יותר חסכוניות או במטל היילד רק שזה עסק יקר

הנורות של הפרוג'קטורים 500 וואט נמכרות כרגיל ע"פ חוק, לא הגבילו את המכירה בטענה שאין עדיין תחליפים ראויים. הגינה שלי תעבור קצת שיפוצים אחרי קבלת אישורי בניה לחניה (בתקווה שיאשרו ולא יעשו בעיות), ועל הדרך אני רוצה להתקין גדר מעץ מסביב, דשא סינטטי (הדשא האמיתי מבזבז לי מים בכמויות), מערכת ישיבה נורמלית, נדנדה... אז כנראה שאעיף משם את הפרוג'קטורים לטובת גופי תאורה אחרים ומעוצבים - אבל כשנגיע לגשר נעבור אותו.

הנורות החסכוניות המקבילות ל100 וואט עם בסיס E27 היו ברשותי בעבר בלי קשר לחוק ולא הייתי מרוצה. הנורה הראשונה החזיקה שנה בקושי ובסוף נשברה לי כשפירקתי אותה החוצה (סכנת נפשות). הנורה השניה החזיקה משהו כמו שנתיים ואז התחילה להבהב ולרצד, לא היתה לי ברירה ופירקתי אותה. הנורה השלישית של יונדאי עבדה גם כשנתיים בקושי עד שפשוט לא נדלקה יותר בכלל. החלטתי שנמאס לי ולפחות בשנים הקרובות אני חוזר לנורות ליבון. שנתיים להחלפת נורה זה יפה, אבל הבטיחו 4 שנים.

חלק מהנורות בבית עובדות גם בשעות היום, כך שיש תחלופה מוגברת של נורות (בממוצע כל חצי שנה צריך להחליף בכל מקום). לגבי הקרינה, אני פוחד להתקין נורה חסכונית בשולחן העבודה שלי למשל, בו אני לומד למבחנים ושמופיע בתמונה בהודעה הראשית. אם המומחים טוענים שזה מסרטן, מי אני שאחליט אחרת?

פורסם

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.

דעתי שהגיע הזמן שתתקדם.

את האונו החליפה פאביה.

את הוידאו שהתקלל החליף DVD (או שלא?).

ואת נורת הליבון בת ה 2,000 החליפה נורת פלורסנט קומפקטית.

כל דבר בעולם היום הוא בעל פוטנציאל מסרטן, אי אפשר להתחמק מזה. למעט שולחן הכתיבה, איפה עוד יוצא לך לבלות בקרבה של 30 ס"מ למנורה :roll: זו הסיבה לשלול אותן?

אגב, נסיוני הטוב ביותר היה עם נורות OSRAM ופיליפס. על אף המחיר הגבוה יותר הן שוות כל שקל.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני בתור לקוח. כאשר אני קונה מנורה חסכונית.

אני רושם ליד המוכר את התאריך קניה על התחת של המנורה.

ויצא לי לא פעם ולא פעמיים להחזיר מנורות בתווח של שנה שנתיים מתאריך הקניה.

זה היה ללא הקבלה. (המוכר מכיר אותי). והחליף לי את מנורה בשניה.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

חלק מהנורות בבית עובדות גם בשעות היום, כך שיש תחלופה מוגברת של נורות (בממוצע כל חצי שנה צריך להחליף בכל מקום). לגבי הקרינה, אני פוחד להתקין נורה חסכונית בשולחן העבודה שלי למשל, בו אני לומד למבחנים ושמופיע בתמונה בהודעה הראשית. אם המומחים טוענים שזה מסרטן, מי אני שאחליט אחרת?

בגלל זה שמים בשולחן עבודה נורת לד .

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

״לא נמצא תחליף להלוגן 500״?

למה לא מאירים מגרשים בהלוגן?

התחליף לפרוגקטורים הלוגן נמצא כבר מזמן, הרבה לפני הנורה החסכונית

אם תשים מטל היילייד אחת של 400 יהיה לך אור יום בגינה, כמו שאמרתי זה עסק טיפה יקר

אבל ישנם נורות נלג של אוסרם שהם הברגה רגילה ואינם צריכים מצת/משנק ועם נורה של 70-100 ואט אתה יכול לקבל רמות לומן של הלוגן במאות וואטים וחיי נורה ארוכים יותר

לשם השוואה:

הלוגן-חוט להט נותן בממוצע 10 לומן לוואט

פלורסנט/נורה חסכונית מגיעים גם ל 50 לומן לוואט

נלג/מטאל היילדד נעות בערך 100 וגם 130 לומן לוואט

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
דעתי שהגיע הזמן שתתקדם.

את האונו החליפה פאביה.

את הוידאו שהתקלל החליף DVD (או שלא?).

ואת נורת הליבון בת ה 2,000 החליפה נורת פלורסנט קומפקטית.

כל דבר בעולם היום הוא בעל פוטנציאל מסרטן, אי אפשר להתחמק מזה. למעט שולחן הכתיבה, איפה עוד יוצא לך לבלות בקרבה של 30 ס"מ למנורה :roll: זו הסיבה לשלול אותן?

אגב, נסיוני הטוב ביותר היה עם נורות OSRAM ופיליפס. על אף המחיר הגבוה יותר הן שוות כל שקל.

איתמר.

לגבי הוידאו הוא נזרק לפח בזמנו ולא החליף אותו כלום.

להחליף רכב שהיה בזמנו בן 15 לרכב חדש זה לא בר השוואה עם נורה חשמלית.

רכב בשימוש ראשי שנוסע באופן יומיומי זה גם עניין של אמינות, בטיחות, נוחות, בעוד שנורה היא סתם נורה. אין לי סנטימנטים לנורה - מבחינתי נורת הליבון הותיקה עושה את העבודה שלה מצוין: לא מפיצה קרינה, נותנת גוון אור יפה ומאירה מצוין. אז נכון שהיא מחזיקה "רק" 1000 שעות עד שחוט הלהט נקרע ונכון שהיא טיפה יותר בזבזנית מנורת ה- CFL החסכונית, אבל בשקלול הכללי היא לוקחת.

שימו לב איך אתם מתווכחים משהו על גוון הנורה, על זה שהיא לא מחזיקה מעמד כמו שהבטיחו, אתם מדברים על מה הסיכויים של מימוש האחריות... ואני לא מתעסק בזה. נשרפת? מחליף.

מה אני אמור לעשות עם המרפסת הקדמית שלי, שם יש 2 נורות ליבון שסגורות בתוך זכוכית למניעת חדירת מי גשמים? אני לא יכול להכניס פנימה נורת CFL כי היא ארוכה מידי. אותה בעיה יש לי בחדר המקלחת ובאחד מחדרי השירותים שיש שם גם מקלחת. אותו דבר יש במרפסת הקטנה של הגינה מהצד השני. אם אני מפרק את כיסוי המים ומתקין את נורת ה- CFL במקרה הטוב היא לא תחזיק מעמד בגשם, במקרה הגרוע יהיה לי קצר בכל הבית. אולי להחליף את כל גופי התאורה? זה ממש לא ראלי.

gsi16v - אני אבדוק לעומק את מה שאתה כותב, כמו שרשמתי הגינה תעבור שיפוצים בקרוב ואז גם נושא גופי התאורה יעלה, ואז אבדוק את כל האופציות. קצת חבל לי, ההלוגן 500 מאיר את השטח מצוין וכל השכנים משתמשים בזה.

פורסם

יש נורות CFL ספירליות קצרות בהספקים מתאימים (23-27 ואט, מקביל ל-75-100 ואט ליבון) שנכנסות לבתי מנורה כדוריים של מקלחת ומרפסת. אצלי בבית יש 4 כאלה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
כאמור, לא מחדל ולא בטיח - באירופה זה התחיל כבר לפני שנתיים.

לא נורא, הטכנולוגיה מתקדמת. אף אחד לא יושב לבד בחושך ובוכה.

הפולנים כן (כי יש להם תקינה מחמירה יותר 8) )

עוד לא מצאתי נורה ראויה שתהיה נעימה כמו נורת ליבון.

זה נוראי לשים את הנורה ולראות שהחדר הפך למשרד כי האור ממש לא מתאים (ולא כתוב על האריזה איזה גוון זה. לא כולם יודעים מה זה 7500K).

• תוכן חדש...