Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4880 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ממש "מחדל" ... מצחיק!

בכל מקרה, החוק מבורך.

אני עברתי לנורות לד בכל הבית, עלות נורה כ 25-20 ש"ח ב EBAY וכן, יש לי גם נורות לד שמתאימות לדימר לאלה שמתפנקים.

אז מה היה נו? במקום לשלם על 3X50W (ספוטים), כרגע עם הנורות לד זה יוצא אאל"ט 3X9W ויש אור מספיק.

אני אישית קניתי גם נורות לד עם גוון לבן וגם נורות לד עם גוון צהוב.

אז גם מעודדים את הצרכנים לחסוך כסף, גם פחות זיהום אוויר (מחשמל מיותר) וגם אורך החיים של נורות לד הרבה יותר ארוך:

http://www.israeleshop.com/%D7%94%D7%A9%D7%95%D7%95%D7%90%D7%AA-LED-%D7%9C-CFL/cp-13.htm

(שימו לב לטבלה שהיא לא אידיאלית כי הנורות שם יקרות וזה במידה וקונים בארץ)

וגם אנשים מתלוננים על כך וקוראים לכך "מחדל" ...

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מעבר למחיר המטורף, האור המגעיל של הפלורוצנטיות וחוסר התאמתם למקומות בהם מדליקים לזמן קצר (שירותים, מדרגות)

הדבר הכי מבאס שאי אפשר לעמעם אותם.

האם אני היחיד חוץ מ"המטורף" השני פה שכל מנורה אצלי בבית מחוברת לדימר?

אני שמח על חוקים ירוקים, אם אתם רוצים תטילו מס מיוחד על נורות ליבון, אבל אל תאסרו את מכירתם. קניתי סטוק לפני כניסת החוק האומלל לתוקף, אבל הוא גם ייגמר יום אחד.

אומנם אסרו את היבוא של נורות ליבון בהספק של גבוה מ60w, אבל זה לא אומר שלא ניתן להשיג.

אני בדיוק בסיום הקמת חנות טמבור משלי, ורכשתי מכמה ספקים נורות ליבון 75w ו 100w , הספקים הסבירו לי שבגלל שיש איסור כלשהו , מה שהם עושים הם מכניסים את זה לארץ בדרך לא דרך שלא נכנסתי אליה, אומנם המחיר מעט יותר יקר, אבל עדיין אפשר להשיג.

לדוגמא נורות 60w נמכרות ב 3 שקלים לנורה, וה 75w וה100w נמכרות שקל יותר, ב4 שקלים.

אני נהנה להפתיע את הלקוחות שבאים בפרצוף חמוץ ומבקשים נורות חיסכון כי אין יותר את "הנורות של פעם",

הם מופתעים ולוקחים לפחות 20-30.

פורסם

כל הכבוד לך שאתה מחזיק בחנות נורות של 75 ו- 100 וואט ונותן ללקוחות לבחור מה לקנות (נורת פלורוסנט או ליבון). עם זאת, תבדוק האם יש פיקוח על החוק הזה, שלא יקרה מצב שפקחים יתפסו אותך מוכר לכאורה בניגוד לחוק ואולי ייתנו לך קנס. אם קיים קנס כזה, תחביא את הנורות במחסן או בפינה צדדית ורק מי שמבקש תיתן לו.

ושוב: כל הכבוד.

ממש "מחדל" ... מצחיק!

בכל מקרה, החוק מבורך.

אני עברתי לנורות לד בכל הבית, עלות נורה כ 25-20 ש"ח ב EBAY (...) וגם אנשים מתלוננים על כך וקוראים לכך "מחדל" ...

כן, מדובר במחדל. תנו לאנשים להחליט איזו נורה לקנות, ובטח אל תכפו עליהם את הנורות המסרטנות והמעצבנות. יופי שהן חסכוניות, אבל אם אני לא רוצה לחסוך? אני משלם על החשמל הזה, אז בא לי לשלם יותר. החוק ממש לא מבורך, הרעיון אולי כן - אבל מפה ועד לאסור כליל על הציבור לקנות מוצר מסויים זה גובל בחוצפה.

פורסם

ממתי נורת לד מסרטנת?

יש בעיה של עומס (בעיקר בחודשי הקיץ\חורף), אם המדינה לא תעודד את הצרכנים לצרוך פחות חשמל - ייתכנו הפסקות חשמל יזומות, האם זה עדיף מבחינתך? כמו כן לא לשכוח את עניין הזיהום ואיכות הסביבה.

לפעמים צריך לדחוף את הצרכן ...

פורסם

stio, תן לאנשים לבחור גם במכוניות ללא ממיר קטליטי - הן יותר זולות, אבל כולנו נסבול מהזיהום. ממלי גם להסיר את הפיקוח ממכשירים סלולריים, מכשירים עם יותר קרינה יאפשרו תקשורת יותר מהירה וחיבור למגדלים יותר רחוקים.

ההגיון שלך לא פועל, אנשים ככל הנראה מבינים בעניינים אלה קצת יותר ממך קבעו שהסיכון בנורות פחות מהסיכון מזיהום הסביבה המוגבר שהן גורמות ולכן חוקקו את החוק. וכיון שאתה בטוח שהישראלים טפשים - אז לידיעתך כנראה גם האירופים והאמריקאים ועוד כמה אזורים מפותחים מלאים אנשים טפשים, כיון במקרה זה ישראל אינה אור לגויים אלא למדה מהם.

roiei - האתר שהבאת קצת מוזר - מציינים כי CFL אסור בשימוש באירופה, עד כמה שאני יודע הוא דווקא מותר. כמוכן השנה שלהם קצרה במיוחד - 356 ימים, למיטב ידיעתי שנה לא מעוברת אורכת 365 ימים. גם התחשיב שלהם לגבי צריכת חשמל 10 שעות ביום נכון אולי למשרדים, בודאי לא לבתים פרטיים שבהם מרבית הנורות פועלות פחות שעות ביממה. גם המחירים שלהם יקרים מאד בהשואה למחירי איביי והמבחר קטן (לא ראיתי נורות תירס), אבל איני יודע מה איכות המוצרים ואם הם בני השוואה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ממתי נורת לד מסרטנת?

הוא דיבר על CFL. מנורה פלואורסצנטית פולטת קרינה אולטרה סגולה, כמו חשיפה לשמש (אבל בעוצמה נמוכה, ולכן נחשבת לבלתי מזיקה ממרחק 15 ס"מ, אאל"ט).

:turn-l:
פורסם

כל נורת פורסנט פולטת קרינת UV - עקרון הפעולה של נורות אלה הוא יצירת קרינת UV על ידי ההתפרקות החשמלית, והמרת ה-UV לאור נראה על ידי הציפוי הפלואורסנטי של שפופרת הנורה. איני יודע מה הסיבה לכך שנטפלים לנורות ה-CFL ולא לשפופרות הפלורוסנט הארוכות המלוות אותנו כבר עשרות שנים.

מכל מקום - זכוכית סופגת קרינת UV כך שאם הנורה מכוסה בזכוכית מספיק עבה הקרינה נספקגת בה, וכמובן שעקרון הריבוע ההפוך פועל גם על קרינת UV.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
כל הכבוד לך שאתה מחזיק בחנות נורות של 75 ו- 100 וואט ונותן ללקוחות לבחור מה לקנות (נורת פלורוסנט או ליבון). עם זאת, תבדוק האם יש פיקוח על החוק הזה, שלא יקרה מצב שפקחים יתפסו אותך מוכר לכאורה בניגוד לחוק ואולי ייתנו לך קנס. אם קיים קנס כזה, תחביא את הנורות במחסן או בפינה צדדית ורק מי שמבקש תיתן לו.

ושוב: כל הכבוד.

כן, מדובר במחדל. תנו לאנשים להחליט איזו נורה לקנות, ובטח אל תכפו עליהם את הנורות המסרטנות והמעצבנות. יופי שהן חסכוניות, אבל אם אני לא רוצה לחסוך? אני משלם על החשמל הזה, אז בא לי לשלם יותר. החוק ממש לא מבורך, הרעיון אולי כן - אבל מפה ועד לאסור כליל על הציבור לקנות מוצר מסויים זה גובל בחוצפה.

עשיתי קצת בירורים, האיסור שקיים הוא כנראה על יבוא, אין איסור על מכירה לעת עתה.

דרך אגב, מישהו מכיר חברה שתשים לי מיכלי מחזור לסוללות/נורות בעסק ותבוא לאסוף מפעם לפעם? הלקוחות מגיעים לרוב עם דוגמאות של סוללות גמורות או נורות שרופות, ומצטבר אצלי מלאי גדול מזה, זה נזק גדול לזרוק את זה לאשפה רגילה.

פורסם
איני יודע מה הסיבה לכך שנטפלים לנורות ה-CFL ולא לשפופרות הפלורוסנט הארוכות המלוות אותנו כבר עשרות שנים.

שום שאלו הותקנו בד"כ גבוה על התקרה. ה- CFL יכולות להיות בעייתיות, אם בכלל, רק כמנורת קריאה/שולחן (ואז עוצמתן נמוכה).

:turn-l:
פורסם

סוללות - יש מיכלי מחזור לסוללות צמוד לכלובי המחזור של הבקבוקים, ויש גם בכל מיני מוסדות אחרים.

אתה יכול בהחלט לפנות למשרד להגנת הסביבה ואולי גם תקבל סלסלה.

נורות ליבון והלוגן - זרוק לפח בלי רגשות אשמה. אין בהן, למיטב ידיעתי, חומרים רעילים. רק זכוכית, קצת ברזל ונחושת, וקצת טונגסטן.

נורות CFL וכל סוגי הפלואורסצנטים - בכל מדינה נאורה יש מיחזור מסודר שלהן, בגלל תכולת הכספית בעיקר.

בישראל למיטב ידיעתי אין שום חוק או תשתית למיחזור הנורות האלו :evil:

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

חכו לתגובת חברת החשמל חברים - היא לא תאחר להגיע בדמות "עקב אי צריכה מספקת של אור וחשמל בבתים הפרטיים אנו מעלים שוב את מחיר החשמל ב 10%".

ועכשיו ברצינות, האמת שאני גם לא ראיתי את ההספקים הנ"ל כבר המון זמן, כרגע משתמש ב 60W ולא מצאתי יותר מזה

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...