Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי מגבר הצתה (CDI) לאופנוע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4860 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שלום,

אני עובד כרגע על אופנוע סוזוקי GS 450 משנת 80. זה אבי אבותיו של ה-GS 500.

האפנוע לא מניע לי. מסתובב מסתובב ולא מניע.

הקרבורטורים נוקו ולכן אני לא חושד בבעיית דלק.

החשד שלי כרגע על יחידת מגבר ההצתה מה שנקרא Ignitor או CDI.

העניין הוא שכשאני מוציא פלאג אני רואה בעיין ניצוץ. האם מישהו נתקל בעבר בתופעה דומה, שרואים ניצוץ אך ייתכן שאינו חזק דיו או משהו כזה?

תודה, שאולי

פורסם

ככל הנראה עם יש לך ניצוץ הבעיה היא לא בCDI, ניסית להחליף פלג,בדקת שהבטריה תקינה?

אולי הכבל שיוצא מהקויל או ראש הפלג בעייתים? בקיצור-לא נשמע כמו בעיה רצינית מידי,בהצלחה.

פורסם

עוד שני דברים בקשר להנעה , האם התעסקת עם הטימינג? יכול להיות ששינית את התזמון של הניצוץ?

ומה לגבי בדיקת קומפרסיה? בקיצור תן יותר פרטים על ההיסטוריה של המנוע,מה נעשה עד השלב הזה.

פורסם

בעקרון האופנוע עמד 15 שנים לאחר שהושבת עקב מיסב טלטל שחוק.

אני כרגע בסוף שלבי ההשמשה.

המנוע עבר שיפוץ, החלפת ג"א ושיפוץ ראש עם שס' חדשים.

הפלאגים חדשים ובכל מקרה הניצוץ שאני רואה זה בפלאג עצמו כאשר הוא מחוץ לראש. זה סוגר את כל המעגל כולל הקויל והכבלים.

התזמון נראה בסדר. יש פיקאפ שמסתובב עם ג"א בין שני מגנטים היושבים על דיסקה. הדסקה מתחברת עם חריצי בננה וזה היכולת משחק לגבי התזמון. זה לא הרבה ומהנסיון שלי התנעה בסרק צריכה לעבוד בכל התחום.

קומפרסיה לא בדקתי באופן מדויק אך נראה שאין בעיה, אני לא מאמין שיהיה משהו כל כך חריג שלא יעבוד בסרק וישפיע על שני הצילינדרים בו זמנית.

פורסם

תבדוק שוב כיוון שסתומים ותוודא שהסיכות בקרבורטור לא תקועות ומאפשרות זרימת דלק,אחרי נסיונות ההנעה,איך נראים הפלגים?יבשים או רטובים?

פורסם

הי,

אני לא מכיר את האופנוע הספציפי הזה אבל הנה כמה דברים בסיסים שבמקרה שאתה מתאר הייתי עובר ובודק שנית (והם לא קשורים לסוג האופנוע):

1. תזמון שסתומים (יתכן והשרשרת קפצה שן)

2. מרווח שסתומים (אם השסתומים נשארים פתוחים בדחיסה זה לא יעבוד...)

3. תזמון הצתה (ניצוץ מוקדם/מאוחר ולא יניע)

4. בדיקת קומפרסיה (קומפרסיה נמוכה= לא יתניע)

5. כיוון קרבורטורים

6. דיאפרגמות של הקרב' (פחות משפיע על התנעה אבל אם הן קרועות יעשה בעיות)

7. מערכת דלק (האם מגיע דלק לבית המצוף)

8. מרווח פלג

9. כבלי הצתה וראש פלג לקרעים וסדקים (יתכן כי יש סדק בראש פלג. כשהפלג בחוץ "קל" לניצוץ לעבור בפלג, אך כשהפלג תחת לחץ בצלינדר הניצוץ "בורח" מראש הפלג)

[ישנה אפשרות שהניצוץ נראה לעין מחוץ לצלינדר אך בתוך הצלינדר הוא לא מתקיים, אבל זה נדיר ומתאפיין פחות במערכת הצתה אלקט']

ודבר עקרוני נוסף - אני לא הייתי שולל בעית דלק רק כי הקרבורטורים נקיים...

הלאה - אם עד כאן הכל נבדק ותקין תנסה להתיז ישירות לתוך הצלינדר דלק/ספריי אתר להתנעה/ספרי קרב' - ולנסות להתניע. אם יש פיצוץ מצבך סביר.

תתחיל מזה ותעדכן הלאה.

אורן

פורסם

תמזוג כמות של שמן מנוע לתוך הצילינדרים , ותן סטרטר כדי שהשמן יאטום את המרווח בין הצילינדרים לבוכנות ,

בכל זאת 15 שנים האופנוע ישב ולא הניעו אותו , או שניסית להניע והדלק הוריד את כל השמן מהצילינדר.

פורסם
תמזוג כמות של שמן מנוע לתוך הצילינדרים , ותן סטרטר כדי שהשמן יאטום את המרווח בין הצילינדרים לבוכנות ,

בכל זאת 15 שנים האופנוע ישב ולא הניעו אותו , או שניסית להניע והדלק הוריד את כל השמן מהצילינדר.

תעשה טובה, תקרא את השרשור ואח"כ תתן עצות.

אם אתה לא ממש יודע מה אתה אומר- אני מציע שלפחות תסתייג את דבריך. אנשים מתיחסים לנכתב בפורום ברצינות.

אורן

פורסם

חברים תודה על כל העצות במיוחד ההתיחסות הענינית שלך, אורן.

ה-CDI כנראה באמת תקין למרות שכבר הזמנתי אחר ב-ebay.

כבר יש קולות של מניע.

תודה, שאולי

פורסם
תעשה טובה, תקרא את השרשור ואח"כ תתן עצות.

אם אתה לא ממש יודע מה אתה אומר- אני מציע שלפחות תסתייג את דבריך. אנשים מתיחסים לנכתב בפורום ברצינות.

אורן

מדוע אתה פוסל את מה שהוא הציע ? אני חושב שזה נכון להוסיף מעט שמן לצילינדרים לפני התנעת מנוע שעמד שנים רבות.

חן.

פורסם
מדוע אתה פוסל את מה שהוא הציע ? אני חושב שזה נכון להוסיף מעט שמן לצילינדרים לפני התנעת מנוע שעמד שנים רבות.

חן.

אני אסביר:

ציטוט מפיו של בעל האופנוע: "המנוע עבר שיפוץ, החלפת ג"א ושיפוץ ראש עם שס' חדשים."

פרשנות : המנוע עבר שיפוץ, החלפת גל ארכובה ושיפוץ ראש עם שסתומים חדשים.

עכשיו העצה של חבר הפורום:

"תמזוג כמות של שמן מנוע לתוך הצילינדרים , ותן סטרטר כדי שהשמן יאטום את המרווח בין הצילינדרים לבוכנות ,

בכל זאת 15 שנים האופנוע ישב ולא הניעו אותו , או שניסית להניע והדלק הוריד את כל השמן מהצילינדר."

האם נראה לך שהעצה שלו רלונטית?ֿ לי לא. ובמיוחד לא מובן לי המשפט האחרון (המודגש) ומה הקשר בינו לבין הבעיה שהוצגה.

גם לאכול בריא על הבוקר נשמע לי נכון לגבי מנוע שעמד שנים רבות- רק שזה לא רלוונטי.

אורן

• תוכן חדש...