Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 14 שעות, Gosser1860 כתב:

החומר ממנו עשויים סטונדטים לפיזיקה זה משהו אחר:

הם עשויים מאנטי חומר.

• מצחיק 5

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם

לא מבין את הדיבורים על עסקת שבויים חלקית.

שחרור מלא של כולם, אין דלק, פירוז הרצועה.

כל דבר אחר שובר לנו את המילה, עוצר מומנטום ומשאיר את חמאס חי. כמו שהם דאגו להגיד עד היום שאין התפשרויות (כמו הסירוב של הרש"פ ל-97 אחוז משטחי איוש), ככה אנחנו צריכים להגיד היום. הכל או כלום.

לפני 13 דקות, פינדר כתב:

מסיבת "עיתונאים"

IMG_8478.jpeg

ביזיון

• רעיון טוב! 2
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 10 שעות, עדי-אל כתב:

לא לומדים מטעויות?

אמרנו את זה בהתנתקות זה לא ממש עזר

הטעות בהתנתקות היתה לתת את השטח לארגון טרור שמטרתו המוצהרת השמדת ישראל, לראות בו נכס ולא איום, להעביר לו כסף, לאפשר לו לגדול, להתאמן, להתחזק ולהתקרב לגבול בלי חשש. 

יכול להיות שאם היו שם התנחלויות, לא היו מאפשרים את כל זה אבל ברור לך שאין קשר בין הדברים. אפשר למנוע העברת כספים, לירות בכל מה שמתקרב לגבול, להוריד שכונות מהאויר על כל רקטה שיוצאת משם ולא לתת לטרור להרים ראש בלי שיהיה ישוב ישראלי אחד בעזה. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 12 דקות, יבגניפ כתב:

למה לא? 

זה הגיון פשוט מאוד שתקף בשטחים כמו שהוא תקף בתוך תחומי הקו הירוק. כל מקום שיושבים בו יהודים זה מקום שלא מתפתח בו טרור.

• לא הבנתי... 1
פורסם
לפני 16 דקות, יובל .מ. כתב:

המפלצת שקוראים לה ביבי נוצרה גם על ידי הצד השני, עם התעסקות מטומטמת בשמפניה וסיגרים, כאילו שאר ראשי הממשלה שלנו שתו טמפו.

לא בדיוק. הצד השני לא הכריח את ביבי לרמות את גנץ, או לריב עם ליברמן, בנט, שקד, סער ואנשים אחרים מהמחנה הפוליטי שלו.

הבעיה של הצד השני, זה שהתעסקו באמת שנים בזה שביבי נהנתן בלי כרטיס אשראי. הלוואי וזו היתה הבעיה הכי גדולה שלו. היה אפשר לסלוח לו על זה, בלי ההתעצמות של החמאס והחיזבאללה במשמרת שלו, בלי טיסה ביוקר המחיה, בלי משבר דיור ומחסור בדירות, משבר בתחבורה ופקקים, פערים חברתיים קיצוניים וכו' וכו'. אבל זה מה שזה. ביבי פשוט גרוע במה שהוא עושה. 

• אהבתי 4
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 38 דקות, MiniMiz3r כתב:

זה הגיון פשוט מאוד שתקף בשטחים כמו שהוא תקף בתוך תחומי הקו הירוק. כל מקום שיושבים בו יהודים זה מקום שלא מתפתח בו טרור.

הגיון זה לא "לא נכון עובדתית".

התיישבות יהודית גם בקו הירוק לא מנעה טרור בשומר חומות, בדיוק כמו שהיא לא מונעת פשע משתולל ופרוטקשן בכל רחבי הארץ.

התיישבות יהודית ביו"ש ועזה לא מנעה מחבלים מתאבדים ואוטובוסים מתפוצצים בקו הירוק, לא מנעה אינטיפדת יחידים לפני כמה שנים, לא מנעה את גל הפיגועים האחרון השנה. היא לא מנעה גם רצח של מתנחלים וחיילים בעזה וביו"ש. 

לא רק זה - הנהגתה הרשמית של ישראל לא מאמינה שהתנחלויות מונעות טרור כבר קרוב ל-30 שנה לפחות, וזה כולל גם מנהיגי שמאל, כמו רבין, וגם מנהיגי ימין, כמו שרון וביבי. בהתאם, גדר ההפרדה ביו"ש הוקמה בתקופתו של שרון, תוך תמיכה של ראש השבכ דיכטר, ועד כמה שאני יודע \ זוכר גם של ביבי. היא אמורה להגן גם על גושי ההתנחלויות הגדולים, שבעיני רוב הישראלים נתפסים כחלק מישראל גם ככה, ולמעשה מספקת או אמורה לספק הגנה לרוב המתנחלים, כמו שהיא מספקת או אמורה לספק הגנה לתושבי ראש העין או תל אביב. את גדר ההפרדה בעזה התחילו לבנות ב-1994, ובגרסתה הראשונה סיימו ב-1996.

בשנים האחרונות גם נבחרי ציבור מהתנחלויות התחילו להפגין ולדרוש תחזוקה טובה יותר של הגדר, וסגירה של פרצות בה. הנה דוגמא אחתוהנה מאמר מ"מערכות", שגם מראה קצת יותר אמפירית מה תרמו הגדרות סביב עזה וסביב יו"ש במשך שנים לבטחון של הישובים בתוך ישראל. לפי מה שמוצג שם, פיגועי טרור של עזתים בשטח ישראל פסקו ב-1996, כשסיימו להקים את הגדר סביב הרצועה.

גם היום, כשאנחנו מסתכלים על הטבח הנוראי של ה7.10, יש כאן מחדל אסטרטגי, וזה שאיפשרו לחמאס להתאמן ולהתעצם זו טעות ברורה. אבל היא לא שונה מכל טעות אסטרטגית מול כל גבול אחר. והפתרון לזה בוודאי לא יכול להיות פנטזיות, כמו של דניאלה וייס או כמה הזויים אחרים, על התנחלויות ישראליות בכל הים התיכון וחצי האי ערב. אבל מעבר לבחירה לאפשר לחמאס להתחזק ולצבור עוד כח, כדי למנוע סיכוי כלשהו למו"מ עם הרשות, הבעיה היא שהמדינה גם הזניחה את הגבול עם עזה, בעיקר לטובת התעסקות בהתנחלויות.

הקשב והריכוז של נבחרי הציבור, והצבא היה שם. כבר כתבתי פה ש0 מישיבות ועדת הבטחון של הכנסת הוקדשו לעוטף בממשלה הזו. הזכרתי גם את בריק שדיבר על זה. וגם אחרים. ובזמן הזה היה מקום למשחקים של סמוטריץ' וסוכות שם וכל שאר הדברים הטובים שאין לי כח לפרט אותם שוב. ובאופן מאוד אירוני ועצוב, גם בזה, האובססיה למאחזים של אחינו המשיחיים לא רק שלא תרמה לבטחון אזרחי ישראל, אלא בעקיפין פגעה בו פגיעה מאוד קשה.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • אהבתי 6
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

חיפוש המילים "קצין צה"ל אונס" או "קצין צה"ל פלסטינית"

אתה מזכיר לי את מתנגדי החיסונים ש"עשו את המחקר שלהם". גוגל הוא לא ספר היסטוריה.

אותו מורה התייחס, אני מניח, למקרים סמוך לקום המדינה. יש עדויות של לוחמים ישראלים, על מקרי אונס לאחר כיבוש הכפר צפצאף, ספסופה של היום.

יש עדויות של חיילים על אונס קבוצתי של נערה בדואית, שאחר כך גם נרצחה. חלק נשפטו וקיבלו עונש קל, המפקד קיבל 15 שנה. אם אתה בקטע של גוגל, חפש "פרשת נירים".

ויש עוד עדויות לעוד מקרים.

ואני מדבר רק על מקרים שבהם יש עדויות של חיילים ישראלים, לא מעניין אותי טענות של פלסטינים.

לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

צה"ל ומדינת ישראל לא אונסים כדרך קבע פלסטיניות,

ברור. כתבתי את זה בעצמי. ולכן אני חושב שההשוואה שלו שגויה ואפילו מנוולת.

האם זו עבירה פלילית? לדעתי לא.

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

זו בחירת מדיניות של האפס. כמו עם חיזבאללה.

להתנחלויות, בכל מקרה, אין שום ערך בטחוני. להפך. הן נטל בטחוני. הן מוקמות מסיבה אחת ויחידה: זרזוז הגעת המשיח. וזה, מה לעשות, לא אסטרגיה צבאית. ולכן גם מי שחושב שהצבא צריך להשאר בעזה אחרי המלחמה - ולדעתי גם זה לא יקרה, ופשוט יכפו עלינו הסדר מדיני - צריך להבין שאת זה צריך לעשות בלי מתנחלים

ההתנחלויות תל אביב וישובי העוטף הם נטל ביטחוני. אם לא היו התנחלויות מה שהיה קורה בישובי העוטף היה קורה פי אלף בכפר סבא, ראש העין, בית שאן ומודיעין

פורסם
לפני כשעה, יבגניפ כתב:

לא בדיוק. הצד השני לא הכריח את ביבי לרמות את גנץ, או לריב עם ליברמן, בנט, שקד, סער ואנשים אחרים מהמחנה הפוליטי שלו.

הבעיה של הצד השני, זה שהתעסקו באמת שנים בזה שביבי נהנתן בלי כרטיס אשראי. הלוואי וזו היתה הבעיה הכי גדולה שלו. היה אפשר לסלוח לו על זה, בלי ההתעצמות של החמאס והחיזבאללה במשמרת שלו, בלי טיסה ביוקר המחיה, בלי משבר דיור ומחסור בדירות, משבר בתחבורה ופקקים, פערים חברתיים קיצוניים וכו' וכו'. אבל זה מה שזה. ביבי פשוט גרוע במה שהוא עושה. 

אני לא בא פה להגן על ביבי כן? מבחינתי הוא האחראי הראשי.

אבל אי אפשר להתעלם מההתעסקות בתפל. 

וכן, גם קריאות "רק לא ביבי" כמו שהיו בתחילת הסיפור תרמו לעניין ולקיטוב בארץ.

פורסם
לפני 1 דקה, עדי-אל כתב:

אם לא היו התנחלויות  32 גדודים ביו״ש מה שהיה קורה בישובי העוטף היה קורה פי אלף בכפר סבא, ראש העין, בית שאן ומודיעין

תיקנתי

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 48 דקות, פינדר כתב:

אתה מזכיר לי את מתנגדי החיסונים ש"עשו את המחקר שלהם". גוגל הוא לא ספר היסטוריה.

אותו מורה התייחס, אני מניח, למקרים סמוך לקום המדינה. יש עדויות של לוחמים ישראלים, על מקרי אונס לאחר כיבוש הכפר צפצאף, ספסופה של היום.

יש עדויות של חיילים על אונס קבוצתי של נערה בדואית, שאחר כך גם נרצחה. חלק נשפטו וקיבלו עונש קל, המפקד קיבל 15 שנה. אם אתה בקטע של גוגל, חפש "פרשת נירים".

ויש עוד עדויות לעוד מקרים.

ואני מדבר רק על מקרים שבהם יש עדויות של חיילים ישראלים, לא מעניין אותי טענות של פלסטינים.

ברור. כתבתי את זה בעצמי. ולכן אני חושב שההשוואה שלו שגויה ואפילו מנוולת.

האם זו עבירה פלילית? לדעתי לא.

וכוח מגב ביצע טבח בכפר קאסם ב1956, אתה רוצה לציין את זה גם היום? אתה חושב שזאת הנורמה של צה"ל? (ברור לי שלא).

מה שהוא ניסה לעשות צריך להיות מובן לכל בן אדם עם הגיון בריא, בגלל זה אני לא מבין למה אתה כל כך מנסה להגן עליו ועל חברים שלו. שיישב מבחינתי במוסד סגור עם ג'קט משוגעים 24/7 עד שימות.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

זו בחירת מדיניות של האפס. כמו עם חיזבאללה.

להתנחלויות, בכל מקרה, אין שום ערך בטחוני. להפך. הן נטל בטחוני. הן מוקמות מסיבה אחת ויחידה: זרזוז הגעת המשיח. וזה, מה לעשות, לא אסטרגיה צבאית. ולכן גם מי שחושב שהצבא צריך להשאר בעזה אחרי המלחמה - ולדעתי גם זה לא יקרה, ופשוט יכפו עלינו הסדר מדיני - צריך להבין שאת זה צריך לעשות בלי מתנחלים. 

אז גם בארי וכפר עזה, נטל בטחוני.

גם ישובי גבול הצפון הם נטל בטחוני.

ובאינדוקציה כל הארץ תהיה נטל בטחוני. (כולל תל אביב וכו')

וזה בדיוק תפקידו של צה"ל להתמודד עם הנטל הבטחוני הזה.

טרומפלדור (שאני בטוח שאתה לא חושב שהוא משחיסט) אמר פעם.

"במקום בו תחרוש המחרשה היהודית את התלם האחרון שם יעבור גבולנו"

ואם לא היו ישובי העוטף, הטבח היה מתרחש בישוב/עיר מרכזי יותר (לכיוון המרכז הכוונה)

אם לא היו ישובי גבול הצפון, הטילים היו נופלים בחיפה יום יום.

ואם לא היו ההתנחלויות, האבנים שהם חוטפים בכבישי יו"ש היו נופלים בכביש 6.

ופיגועי הירי היו מגיעים תדיר גם לכפר סבא ותל אביב.

• אהבתי 1

.

פורסם
Just now, פינדר כתב:

תיקנתי

מה קרה?

להם לא מגיע ביטחון?

גם התצפתניות, גם תושבים בעוטף וכל מי שהתריע לצבא אמרו לו "יש גדר, יש מצלמות, יש מכשול" לא צריך שם חיילים.

עוד עלילת דם שאתה מתלהב ממנה

פורסם
לפני 6 דקות, פינדר כתב:

תיקנתי

זה מצחיק, כי אם לא ההתנחלויות לא היו 32 גדודים באיו"ש.

היו אולי איזה 10 שעושים שמירה על הגדר כמו עזה, וכל שאר האבטחה הייתה מתבצעת על בסיס הרש"פ, חבריהם הטובים של הנאצים. רוצה לקחת את ההימור הזה?

בפינת הרשויות המטומטמות (בהמשך לשלטים בערוץ 14):

עיריית תל אביב ששלחה פקחים למחוק גרפיטי לזכרו של אחד הנרצחים, שולחת מהר פקחים להוריד מיזם של עונש מוות לרוצחים הנאצים של ה7.10.

כששמו שלט מחאה נגד ביבי הם לא מיהרו כל כך..

לפעמים אני באמת שואל מי המטומטם שמעביר הוראות כאלו ולא מפעיל את הראש.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...