Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 35 דקות, ArikM כתב:

ההקצנה בכוונה. אבל נזרום אתך, אם היתה נפגעת משפחה, מה אז?

לדעתך הוא נופל תחת ההגדרה מחבל או לא?

לדעתי כן, מכיוון שהוא משתמש באלימות למטרות פוליטיות.

האם אני חושב שצריך להרוס לו את הבית?   לא.

מה לגבי מפגינים ששוברים חלונות של רכבים עם ילדים?   האם גם הם מחבלים?

וזה לא שאלה תיאורטית, זה באמת קרה.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם

אחלה, לפחות אנחנו מסכימים על זה.

אבל היית חייב לדחוף "מה עם זה" או "תראה את ההוא". מה הקשר?

מי ששובר חלונות של רכב אינו נופל תחת ההגדרה של מחבלים לפי מדינת ישראל. 

אבל לשם ההשוואה הלא רצינית הזו, כל מי שנוהג באלימות כלפי אדם אחר, חף מפשע, חייב לתת את הדין.

לפני 54 דקות, יובל .מ. כתב:

1. כמו שרשמתי - מגבניקים לא נושאים מצלמות, אז אם זה באמת מגבניקים זאת לא אשמתם של השוטרים שהיו במעצר. בוא ניזהר עם הצהרות (1).

2. אם הילד שלי יתעסק עם סחר בסמים אני אדפוק לו סימן כזה בעצמי.

3. אף אחד לא מרביץ סתם למפגינים, כל פעם שאמרו שהרביצו סתם פתאום התגלה שהבחור זרק איזה בקבוק. בוא ניזהר עם הצהרות (2).

4

1. לא אמרתי שאלו השוטרים שהיו בזמן המעצר. ואם אלו מגבניקים, זה עדיין לא נותן להם שום זכות.

2. תיאורטית, זכותך, זה הבן שלך. זה לא נותן לאף אחד שום זכות לפרק אותו. גם אם הוא מכר סמים.

3.מה אתה אומר, מכתזית על מפגין שישב על חומה? רימון הלם שהושלך לתוך קהל. בוא אל תיתמם.

אני מניח שיש דברים שלא עוברים טוב בכתב. ההקצנה היתה מכוונת.

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם
לפני 3 שעות, יובל .מ. כתב:

סוי קטן ופשוט מראה איך (אולי) העבריין הערבי קיבל את הסימן.

אבל היי, פינדר, פרקש ואור כבר קבעו שהשוטרים פשיסטים, פועלים של בן גביר.

אני הראשון שהעלה את התמונה של הנעל עם השרוכים ומאז לא התייחסתי למקרה הזה.

אין לי מושג ברפואה משפטית אז אני לא מתיימר לקבוע מה בדיוק היה שם.

לפני שעתיים, gadik6 כתב:

ויש לו מזל שהוא חי במדינה הגזענית שלנו. בארה"ב זה עלול היה להיגמר עם מוות מחנק או כדור בתחת

למה להרחיק עד ארצות הברית (שמשום מה אתה תמיד מביא אותה כאיזו אוטופיה משטרתית)?

היה יכול גם לגמור עם כדור בגב, ממש פה ליד הבית.

אזהרה: סרטון קשה, ירי בגב, באדם לא חמוש

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 3 שעות, gadik6 כתב:

ויש לו מזל שהוא חי במדינה הגזענית שלנו. בארה"ב זה עלול היה להיגמר עם מוות מחנק או כדור בתחת.

אבל אנחנו מדברים על ישראל, על הפגמים שלה ואיך משפרים אותה. איך ההתנהלות של משטרת ארה"ב רלוונטית למקרה הזה, מעבר לקצת וואטאבאוטיזם למיסוך? או שארה"ב היא דוגמה ומופת מבחינתך להתנהלות משטרתית, וראוי שמשטרת ישראל תנהג כמו האמריקאית?

לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

אף אחד לא מרביץ סתם למפגינים, כל פעם שאמרו שהרביצו סתם פתאום התגלה שהבחור זרק איזה בקבוק.

שוב, חוזרים איזה 200 עמודים אחורה - מה זה "הרביצו"? זה לא מכות מחוץ לבית ספר. זה שוטרים. סמכות השוטר מכורח החוק היא להפעיל כוח מינימאלי לצורך ביצוע המשימה - מעצר של חשוד במקרה הנדון. אם החשוד זרק בקבוק, ואז בא שוטר ומכניס לו מכות כעונש ולא כי הוא התנגד למעצר - זו אלימות משטרתית. נקודה. אם השוטר רוצה להעניש אנשים, שיילך ללמוד משפטים ושיהיה שופט. אם החשוד התנגד למעצר והיה צורך להפעיל כוח, יופי, אבל שוב - המינימום ההכרחי. ברגע שנגמר המעצר והחשוד מנוטרל - נגמרה סמכות השוטר להפעיל כוח.

בינתיים אם ניקח את אמיתי עבודי כדוגמה, דווקא נראה שהוא חטף כהוגן בלי סיבה ממשית. אגרופים וברכיים לפנים במהלך מעצר, גם אחרי שהוא כבר מנוטרל ועצור. וגם אם הוא הצית ניידת זה לא רלוונטי - כי השוטר הוא שוטר, לא שופט ולא תליין.

פורסם
לפני 10 שעות, יובל .מ. כתב:

https://www.instagram.com/reel/CwNsLg0ILHE/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

ניסוי קטן ופשוט מראה איך (אולי) העבריין הערבי קיבל את הסימן.

אבל היי, פינדר, פרקש ואור כבר קבעו שהשוטרים פשיסטים, פועלים של בן גביר.

*רק לרקורד - גם אני טעיתי אם השוטרים באמת מגבניקים ללא מצלמות. הטענה צריכה להיות למי שקבע שהם יהיו בלי.

מעבר לזה שהסימן לא דומה אתה מבלבל בין שגע אחיד לחריטת גבולות מתאר. אין קשר בין הסימנים.

לפני 8 שעות, gadik6 כתב:

הרסנו פעם בית של ערבי שזרק אבנים (ולא הביא להרוגים)?

הרסנו את הבתים  פופר, גולדשטיין, סגל וחבריהם?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, ArikM כתב:

1. לא אמרתי שאלו השוטרים שהיו בזמן המעצר. ואם אלו מגבניקים, זה עדיין לא נותן להם שום זכות.

2. תיאורטית, זכותך, זה הבן שלך. זה לא נותן לאף אחד שום זכות לפרק אותו. גם אם הוא מכר סמים.

3.מה אתה אומר, מכתזית על מפגין שישב על חומה? רימון הלם שהושלך לתוך קהל. בוא אל תיתמם.

אני מניח שיש דברים שלא עוברים טוב בכתב. ההקצנה היתה מכוונת.

1. מעצר זה לא דבר יפה.

2. אם הבן שלי יתקוף שוטרים יש להם סמכות לעצור אותו תוך שימוש בכוח. גם שלך, גם את העבריין. אתה עושה פה מה שעושים תמיד, וזה מתעלם מהקונטקסט. יש סיכוי (גדול) שהגיעו לעצור אותו כי הוא עבריין ותקף אותם, לא סתם ראו ערבי והתעללו. אז וואלה, שיפרקו כדי לעצור אותו.

3. אם מכמעט 7-8 חודשים של הפגנות ענק אתה יכול להביא לי פה 2 מקרים, אנחנו במצב טוב. מה זה טוב, מצב מצויין.

לפני 6 שעות, daniel.asu כתב:

שוב, חוזרים איזה 200 עמודים אחורה - מה זה "הרביצו"? זה לא מכות מחוץ לבית ספר. זה שוטרים. סמכות השוטר מכורח החוק היא להפעיל כוח מינימאלי לצורך ביצוע המשימה - מעצר של חשוד במקרה הנדון. אם החשוד זרק בקבוק, ואז בא שוטר ומכניס לו מכות כעונש ולא כי הוא התנגד למעצר - זו אלימות משטרתית. נקודה. אם השוטר רוצה להעניש אנשים, שיילך ללמוד משפטים ושיהיה שופט. אם החשוד התנגד למעצר והיה צורך להפעיל כוח, יופי, אבל שוב - המינימום ההכרחי. ברגע שנגמר המעצר והחשוד מנוטרל - נגמרה סמכות השוטר להפעיל כוח.

בינתיים אם ניקח את אמיתי עבודי כדוגמה, דווקא נראה שהוא חטף כהוגן בלי סיבה ממשית. אגרופים וברכיים לפנים במהלך מעצר, גם אחרי שהוא כבר מנוטרל ועצור. וגם אם הוא הצית ניידת זה לא רלוונטי - כי השוטר הוא שוטר, לא שופט ולא תליין.

אבל שוטרים לא מפילים מישהו לקרקע ומתחילים לאגרף אותו, הם מנסים לקחת אותו לניידת. מה לעשות שאותו מתפרע מתחיל להשתולל וכל החברים מסביב מתחילים לצעוק כמו בבונים וזה מלהיט את האווירה?

וכמו שרשמתי לאריק - אם מכל ההפגנות האלה יש רק כמה מקרים בודדים, יופי של עבודה של המשטרה.

להזכירך - 90 אחוז מההפגנות בערך הן חסימות לא חוקיות של כבישים, לא אנשים שמתרכזים בנקודה מסוימת שלא מפריעה לציבור ושרים שירים.

קיצר די להתייפיף, נהייתה אווירה של ציד חרדים ושוטרים במדינה. הכל טוב, הם לא כולם רעים ולא כולם רוצים לחסל את אומת ההייטק. תנשמו.

לפני 7 שעות, פינדר כתב:

אני הראשון שהעלה את התמונה של הנעל עם השרוכים ומאז לא התייחסתי למקרה הזה.

אין לי מושג ברפואה משפטית אז אני לא מתיימר לקבוע מה בדיוק היה שם.

למה להרחיק עד ארצות הברית (שמשום מה אתה תמיד מביא אותה כאיזו אוטופיה משטרתית)?

היה יכול גם לגמור עם כדור בגב, ממש פה ליד הבית.

אזהרה: סרטון קשה, ירי בגב, באדם לא חמוש

כמו שהעלת את התמונה של הנעל ומאז לא התייחסת למקרה למרות שאולי המשטרה לא פאשיסטית, כמו שהעלת את המקרה של נריה שכנראה שיקרה ולא התייחסת למקרה, גם פה אתה מעלה מקרה שעובר תחקור על ידי צה"ל ולא יודעים מה היה שם למעט סרטון, אולי אפילו ערוך מהצד הפלסטיני.

בעצם צודק - קבענו שצה"ל תמיד משקר ומכסת"ח והרשות הפלסטינית עושה תחקירים איכותיים כדי להגיע לחקר האמת.

בצלם | מרכז המידע הישראלי לזכויות האדם בשטחים (btselem.org)

קח שלח להם את התגובות שלך ישר יהיה יותר יעיל.

לפני 31 דקות, Night Driver כתב:

מעבר לזה שהסימן לא דומה אתה מבלבל בין שגע אחיד לחריטת גבולות מתאר. אין קשר בין הסימנים.

למה הבחור סירב לעשות בדיקה לראות ממה זה נגרם?

אם היו מגלים שהטביעו עליו חותם כמו על בקר, זה לא היה עוזר לו לתביעה?

אל תשכחו, רק בן גביר אשם במצב:

בדואים שוחררו ממעצר למרות שהודו בחקירה שגנבו נשק מבסיסי צה"ל - מקור ראשון (makorrishon.co.il)

הייתי רושם משהו על התגובה של העורכת דין אבל זה יוביל אותי כנראה לחסימה.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
פורסם
לפני 39 דקות, יובל .מ. כתב:

אם היו מגלים שהטביעו עליו חותם כמו על בקר, זה לא היה עוזר לו לתביעה?

ממש לא חושב שהטביעו עליו כמו בקר.

מנחש שאחד השוטרים תפס אותו והראש שלו נצמד לתליון שהיה עליו.

לא מאמין שיש סיכוי שמישהו עשה את זה מכוון.

פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

הרסנו את הבתים  פופר, גולדשטיין, סגל וחבריהם?

הרסנו את הבתים של מחמד שינאווי, יוסף אבו ג'אבר, מוחמד אחמד מפדל ג'בארין וחבריהם?

לפני 7 שעות, daniel.asu כתב:

אבל אנחנו מדברים על ישראל, על הפגמים שלה ואיך משפרים אותה. איך ההתנהלות של משטרת ארה"ב רלוונטית למקרה הזה, מעבר לקצת וואטאבאוטיזם למיסוך? או שארה"ב היא דוגמה ומופת מבחינתך להתנהלות משטרתית, וראוי שמשטרת ישראל תנהג כמו האמריקאית?

זאת בדיוק הבעיה, לא מדברים פה על פגמים אובייקטיביים ואיך משפרים את המשטרה, אלא יורדים לסיסמאות של "פאשיסטים", נערי בן גביר וכדומה, מבלי להכיר את העובדות ומבלי להתייחס לסיפור מסביב.

ההשוואה לארה"ב (או להולנד במקרה זה) מראה שגם בדמוקרטיות אחרות יש אלימות או ברוטאליות מסוימת של המשטרה, וזה קורה כשמתמודדים מול מחבלים או עבריינים אלימים.

פורסם
לפני 39 דקות, Night Driver כתב:

ממש לא חושב שהטביעו עליו כמו בקר.

מנחש שאחד השוטרים תפס אותו והראש שלו נצמד לתליון שהיה עליו.

לא מאמין שיש סיכוי שמישהו עשה את זה מכוון.

אוקי, אז השוטרים לא פאשיסטים.

פורסם (נערך)
לפני שעה, יובל .מ. כתב:

כמו שהעלת את המקרה של נריה שכנראה שיקרה ולא התייחסת למקרה

למה החלטת שהיא שיקרה? כי דניאל עמרם שמע את הגרסה שלו?

זו מילה שלה מול מילה שלו.

לפני שעה, יובל .מ. כתב:

כמו שהעלת את התמונה של הנעל ומאז לא התייחסת למקרה למרות שאולי המשטרה לא פאשיסטית

אולי במקרה הזה, המשטרה לא פאשיסטית..

לפני שעה, יובל .מ. כתב:

גם פה אתה מעלה מקרה שעובר תחקור על ידי צה"ל ולא יודעים מה היה שם למעט סרטון, אולי אפילו ערוך מהצד הפלסטיני.

אתמול נרצחה בת שבע נגרי באיזור חברון.

מותר לי להגיד שהיא נרצחה ע״י מחבלים פלסטינים, או שאני צריך לחכות לתחקיר של צה״ל?

וכשמחכים לתחקיר?

אני מביא (שוב) את המקרה הזה, שכבר בינואר התחקיר קבע שחייל הרג פלסטיני, למרות שלא היה מחבל, אלא סתם ערבוש שנמאס לו לעמוד במחסום.

מה נגמר עם זה? מי עמד לדין? מה העונש?

אני גם בטוח במליון אחוז, שאם לא היו סרטונים שצילמו פלסטינים מהאירוע, זה היה נגמר בשורה קטנה איפשהו על עוד ״מחבל שחוסל״.

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 20 דקות, gadik6 כתב:

הרסנו את הבתים של מחמד שינאווי, יוסף אבו ג'אבר, מוחמד אחמד מפדל ג'בארין וחבריהם?

לא מזהה את השמות. מה הם עשו ולמה הוחלט לא להרוס?

לפני 15 דקות, יובל .מ. כתב:

אוקי, אז השוטרים לא פאשיסטים.

פרט לבודדים הם ממש לא פאשיסטים. השר הממונה זה כבר סיפור אחר.

פורסם
לפני 16 דקות, פינדר כתב:

למה החלטת שהיא שיקרה? כי דניאל עמרם שמע את הגרסה שלו?

זו מילה שלה מול מילה שלו.

איפה היא נעלמה? למה חברים שלה הלוחמניים בתקשורת השתתקו?

לפני 16 דקות, פינדר כתב:

אולי במקרה הזה, המשטרה לא פאשיסטית..

יופי, מבחינתי הודית בטעות. למרות שקשה לך.

לפני 17 דקות, פינדר כתב:

אתמול נרצחה בת שבע נגרי באיזור חברון.

מותר לי להגיד שהיא נרצחה ע״י מחבלים פלסטינים, או שאני צריך לחכות לתחקיר של צה״ל?

כשאישה תסע ברכב עם הבת שלה, יהודי/חייל צה"ל יסע ליד, ישלוף נשק ויירה מחסנית מלאה מטווח אפס, אני ארשה לך להגיד שהיא נרצחה בלי לחכות לתחקיר.

אני גם ארשה לך להגיד שהיורה הוא מחבל, ישר, בלי לנהל חקירה על זה.

לפני 19 דקות, Night Driver כתב:

פרט לבודדים הם ממש לא פאשיסטים. השר הממונה זה כבר סיפור אחר.

תיסלם.

לא מסכים לגמרי עם הקביעה לגבי השר, אבל הוא דמות פוליטית אז אם זה מעניין אותו שיפתח יוזר בקארספורום ויבוא להגיב על הטענה.

לפני 20 דקות, פינדר כתב:

וכשמחכים לתחקיר?

אני מביא (שוב) את המקרה הזה, שכבר בינואר התחקיר קבע שחייל הרג פלסטיני, למרות שלא היה מחבל, אלא סתם ערבוש שנמאס לו לעמוד במחסום.

מה נגמר עם זה? מי עמד לדין? מה העונש?

בסוף הכתבה אומרים שנפתחה חקירת מצ"ח, אתה רוצה להביא את התוצאות/לחכות לסיום או לשלוח את הכתבה לאו"ם להגיד שצה"ל רוצח?

פורסם

לא יודע אם זה מתאים לפה או לשירשור של המלחמה באוקראינה אבל:

https://www.ynet.co.il/judaism/article/hkub73x6n#autoplay

ציטוט

על רקע האיומים של אוקראינה שלא תאפשר כניסת ישראלים לאומן אם ישראל תמשיך לגרש אוקראינים משטחה, בקרב החסידים שוררת אופטימיות. שרון יוסף, שכבר יותר מ-20 שנה מארגן נסיעות לאומן: "אני פוסט טראומטי מהשירות הצבאי, ניסיתי הכול ורק הביקור אצל רבי נחמן עזר לי. ביבי יכול להרים טלפון לפוטין ולהגיד לו: בוא תעצור לשבוע"

אני לא יודע, זה כול כך מנותק ונותן לביבי כול כך הרבה קרדיט שאני על גבול הלהיות בשוק.

• מצחיק 3

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 1 דקה, David32 כתב:

זה כול כך מנותק

אתה מדבר על חסידי אומן, כן? הניתוק הוא בילט אין בסיסטם שלהם.

לפני שעה, יובל .מ. כתב:

בסוף הכתבה אומרים שנפתחה חקירת מצ"ח, אתה רוצה להביא את התוצאות/לחכות לסיום או לשלוח את הכתבה לאו"ם להגיד שצה"ל רוצח?

אתה רוצה להמר על תוצאות החקירה?

איזה עונש קיבל עזריה? בתיק עם פרופיל תקשורתי עצום כמו שלו?

אז במקרה שולי כזה, אני מהמר ש״יחודדו הנהלים ותינתן נזיפה״, אולי מחבוש על תנאי.

והשורה התחתונה מבחינתי היא, שזה לא מקרה קיצוני ובודד. זה מקרה שבמקרה צולם והיה סרטון שאי אפשר להכחיש. כמו במקרה עזריה.

וזו המציאות היומיומית של הכיבוש. והיא פוגעת קודם כל בפלסטינים אבל גם בנו, שאנחנו מפתחים אדישות ושיוויון נפש, למקרה שבו אדם נהרג בדרך הבית או בדרך לעבודה, סתם כי התעצבן על הפקק במחסום.

והחייל שירה בו והחברים מסביבו, או שיפתחו פוסט טראומה או שיפתחו עמידות וריחוק למקרים כאלו (לא יודע מה יותר גרוע) ואז נצקצק ולא נבין למה החברה שלנו כזו אלימה ולמה כל נסיעה על הכביש היא מלחמה.

הכל קשור.

• אהבתי 3

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 9 דקות, David32 כתב:

לא יודע אם זה מתאים לפה או לשירשור של המלחמה באוקראינה אבל:

https://www.ynet.co.il/judaism/article/hkub73x6n#autoplay

אני לא יודע, זה כול כך מנותק ונותן לביבי כול כך הרבה קרדיט שאני על גבול הלהיות בשוק.

כיפות סטלניות אלה..

• מצחיק 1
  • תוכן חדש...