Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 38 דקות, פינדר כתב:

אתה רוצה להמר על תוצאות החקירה?

איזה עונש קיבל עזריה? בתיק עם פרופיל תקשורתי עצום כמו שלו?

אז במקרה שולי כזה, אני מהמר ש״יחודדו הנהלים ותינתן נזיפה״, אולי מחבוש על תנאי.

והשורה התחתונה מבחינתי היא, שזה לא מקרה קיצוני ובודד. זה מקרה שבמקרה צולם והיה סרטון שאי אפשר להכחיש. כמו במקרה עזריה.

וזו המציאות היומיומית של הכיבוש. והיא פוגעת קודם כל בפלסטינים אבל גם בנו, שאנחנו מפתחים אדישות ושיוויון נפש, למקרה שבו אדם נהרג בדרך הבית או בדרך לעבודה, סתם כי התעצבן על הפקק במחסום.

והחייל שירה בו והחברים מסביבו, או שיפתחו פוסט טראומה או שיפתחו עמידות וריחוק למקרים כאלו (לא יודע מה יותר גרוע) ואז נצקצק ולא נבין למה החברה שלנו כזו אלימה ולמה כל נסיעה על הכביש היא מלחמה.

הכל קשור.

אלאור עזריה קיבל את העונש המתאים להריגה של מחבל ללא אישור. הוא לא רוצח שקם בבוקר ואמר "היום נרצח אמא ל-3 ילדים". שוב, אתה רץ להאשמות ומתעלם מהרקע.

הירי היה לא תקין, הוא סיכן חיילים, ולא הייתה לו סמכות לעשות את זה, אבל בהתחשב בנסיבות? עונש תואם לאירוע. 

אם כבר - צהל נזף בקצינים שלא נתנו טיפול רפואי למחבלים שניסו לרצוח את החיילים שלהם. זה האמ-אמא של המוסריות.

אין עוד מדינה בעולם עם בקרה עצמית כמו ישראל.

השורה התחתונה היא שאתה מתנהל כמו שגריר בצלם, כל מה שישראל עושה רע וכל מה שהפלסטינים עושים כי הם מסכנים. אין פה שום אדישות להרג של חפים מפשע, אתה לוקח כמה מגיבים מטומטמים בפייסבוק והופך אותם לכל גוש הימין (אבל הפוך לא, כי מגיבי השמאל שמעלים תמונות נאצה של ביבי זה לא כל השמאל).

• אהבתי 1
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

לא מזהה את השמות. מה הם עשו ולמה הוחלט לא להרוס?

עצם זה שאתה לא מזהה שמות של מחבלים (ערבים-ישראלים) שרצחו אזרחים/שוטרים בשנים האחרונות, אבל אתה זוכר טוב מאוד את שמם של גולדשטיין, פופר ואפילו סגל (שהורשע לפני כמעט 40 שנה), מראה עד כמה טרוריסטים יהודים זה חריג, בטח בהשוואה לכמות המחבלים הערבים.

לפני 44 דקות, פינדר כתב:

והשורה התחתונה מבחינתי היא, שזה לא מקרה קיצוני ובודד. זה מקרה שבמקרה צולם והיה סרטון שאי אפשר להכחיש. כמו במקרה עזריה.

וזו המציאות היומיומית של הכיבוש. והיא פוגעת קודם כל בפלסטינים אבל גם בנו, שאנחנו מפתחים אדישות ושיוויון נפש, למקרה שבו אדם נהרג בדרך הבית או בדרך לעבודה, סתם כי התעצבן על הפקק במחסום.

זה בהחלט מקרה קיצוני ובודד, ביחס לעשרות אלפי האירועים הפוטנציאליים ונקודות החיכוך בשטחים כל חודש.

אתה פשוט ניזון מעיתונים דוגמת הארץ, אבל אין לך מושג מה קורה בשטח.

וההרוג במקרה זה לא סתם "התעצבן" על הפקק, הוא יצא והתעמת פיזית עם החיילים, כולל ניסיון חטיפה/לקיחה של הנשק.

אין פה שום אדישות או פאשיזם או מגמה. מה שכן יש פה זה אדם שהחליט להיכנס לעימות פיזי עם כח צבאי חמוש, בשילוב עם כח לא מיומן כנראה, שנאלץ להשתמש בירי כדי לנטרל אותו.

• אהבתי 2

פורסם
לפני 1 דקה, gadik6 כתב:

עצם זה שאתה לא מזהה שמות של מחבלים (ערבים-ישראלים) שרצחו אזרחים/שוטרים בשנים האחרונות, אבל אתה זוכר טוב מאוד את שמם של גולדשטיין, פופר ואפילו סגל (שהורשע לפני כמעט 40 שנה), מראה עד כמה טרוריסטים יהודים זה חריג, בטח בהשוואה לכמות המחבלים הערבים.

בול.

אנחנו לא צדיקים גמורים, אבל וואלה, מבחינה מספרית? אין אף עם בעולם שיספוג כמות מקרים כמו בארץ ויגיב כל כך רגוע ברמת הרחוב.

בארצות הברית, צרפת, בריטניה או הולנד בני מיעוטים לא היו יכולים לצאת מהבית אחרי כל הפיגועים האלה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 2 דקות, gadik6 כתב:

כולל ניסיון חטיפה/לקיחה של הנשק

איך אתה אומר? תעמיק..

הוא לא ניסה לחטוף את הנשק וזה מה שתחקיר המח״ט מעלה.

לפני 16 דקות, יובל .מ. כתב:

אלאור עזריה קיבל את העונש המתאים להריגה של מחבל ללא אישור.

עזריה הוציא להורג בן אדם שבאותו רגע לא היווה סיכון לאף אחד.

נכתבו על זה אלפי מילים פה, אין לי כח לחזור לזה. אם לא היה צילום הוא לא היה מקבל אפילו נזיפה. זו השורה התחתונה.

לפני 6 דקות, יובל .מ. כתב:

בארצות הברית, צרפת, בריטניה או הולנד בני מיעוטים לא היו יכולים לצאת מהבית אחרי כל הפיגועים האלה.

הן מחזיקות אוכלוסיה כבושה תחת שילטון צבאי? תוך כדי בניית התנחלויות לא חוקיות?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 3 דקות, פינדר כתב:

איך אתה אומר? תעמיק..

הוא לא ניסה לחטוף את הנשק וזה מה שתחקיר המח״ט מעלה.

בוידאו שאתה בעצמך הבאת נאמר "הוא מנסה למשוך את הנשק" (תוך כדי מאבק עם החייל).

החייל בשטח לא ידע אם הוא כן מנסה לחטוף את הנשק או רק מנסה להוריד אותו.

מאוד קל לשפוט בדיעבד, כשאתה יושב לך מול המחשב, במשרד ממוזג, ולא כשאתה בחוץ עם ווסט קרמי, קסדה, נשק וסביבה די עויינת, נאבק בבחור ערבי עצבני.

יש פה התנהלות לא מקצועית של החיילים, לכאורה (למה לזרום הלם על שורה של רכבים עומדים, איך שלושה לוחמים לא מצליחים להשתלט על חשוד אחד וכדומה), אבל צריך להיות מטומטם גמור כדי לצאת מהרכב ולנסות לאחוז ולמשוך בנשק של חייל בפעילות מבצעית.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 3 דקות, gadik6 כתב:

בוידאו שאתה בעצמך הבאת נאמר "הוא מנסה למשוך את הנשק" (תוך כדי מאבק עם החייל).

הציטוט המלא: ״אחד הלוחמים מנסה לתת לו מכה עם קת הנשק והוא מנסה למשוך את הנשק״.

הפירוש ההגיוני הוא שהוא ניסה להגן על עצמו מלחטוף מכה מקת הנשק. החייל מיהר לסווג את זה כנסיון חטיפה והוציא אותו להורג.

לפני 5 דקות, gadik6 כתב:

מאוד קל לשפוט בדיעבד, כשאתה יושב לך מול המחשב, במשרד ממוזג, ולא כשאתה בחוץ עם ווסט קרמי, קסדה, נשק וסביבה די עויינת, נאבק בבחור ערבי עצבני.

אתה לא יודע מי אני ומה אני.

הייתי במחסומים בשטחים עם ווסט קרמי קסדה ונשק.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 21 דקות, פינדר כתב:

החייל מיהר לסווג את זה כנסיון חטיפה והוציא אותו להורג.

תיקון:

החייל קם בבוקר, אמר לעצמו "היום אני רוצח ערבי מניאק" ויצא לחפש את הקורבן המתאים.

מה לא? הרי פינדר כבר סגר את החקירה סופית.

עריכה:

אתה סותר את עצמך דרך אגב. אם החייל סיווג את זה כניסיון חטיפה זה לא הוצאה להורג, אולי טעות בשיקול דעת.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
פורסם
לפני 12 דקות, יובל .מ. כתב:

החייל קם בבוקר, אמר לעצמו "היום אני רוצח ערבי מניאק" ויצא לחפש את הקורבן המתאים.

החייל (או החיילים) זרקו רימון הלם על שיירת רכבים.

החייל חשב שזה סבבה לפתוח דלת של רכב ולרסס נהג בגז פלפל (שהוא טרח להביא מהבית).

זו הנקודה שלי בדיוק. זו התנהגות של מי שחושבים שהפלסטינים במחסום הם תת אדם, שמותר לרסס אותם ולהשפיל אותם.

הנהג שיצא מהרכב, אחרי שחטף ריסוס בפרצוף (נסה לדמיין כמה רוח התקפית יש לבן אדם דומע ומשתעל), ניסה להגן על עצמו ונורה.

ושוב, אם זה לא היה מצולם, לא היית שומע על זה. היית שומע על חייל שחיסל מחבל שניסה לחטוף את נשקו, ועובר על זה לסדר היום.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 19 דקות, פינדר כתב:

החייל (או החיילים) זרקו רימון הלם על שיירת רכבים.

זו הנקודה שלי בדיוק. זו התנהגות של מי שחושבים שהפלסטינים במחסום הם תת אדם, שמותר לרסס אותם ולהשפיל אותם.

הנהג שיצא מהרכב, אחרי שחטף ריסוס בפרצוף (נסה לדמיין כמה רוח התקפית יש לבן אדם דומע ומשתעל), ניסה להגן על עצמו ונורה.

ושוב, אם זה לא היה מצולם, לא היית שומע על זה. היית שומע על חייל שחיסל מחבל שניסה לחטוף את נשקו, ועובר על זה לסדר היום.

אז בוא נחכה לתוצאות החקירה, יחליטו להאשים בהריגה, נתקדם משם למשפט.

אדם חף מפשע עד שהוכחה אשמתו, מכיר? דמוקרטיה וזה?

אף אחד לא אמר שצריך להרוג סתם ערבים במחסום, תנשום.

פורסם
לפני 7 דקות, יובל .מ. כתב:

אדם חף מפשע עד שהוכחה אשמתו, מכיר? דמוקרטיה וזה?

ביו״ש יש דמוקרטיה?

הבחור שגדי קבע שניסה לחטוף נשק, לא זכאי עד שהוכחה אשמתו?

אשמתו נפסקה במקום והעונש נגזר והוצא לפועל מיידית. אחלה דמוקרטיה..

לפני 9 דקות, יובל .מ. כתב:

אז בוא נחכה לתוצאות החקירה, יחליטו להאשים בהריגה, נתקדם משם למשפט.

זה מזכיר לי את הפוסט של לינוי בר גפן על הטרדות מיניות, שאפשר בקלות להסב אותו ללוגיקה הכללית פה ובציבור הישראלי:

פלסטיני נורה למוות? בטח היה מחבל, חבל שאין סרטון של האירוע

יש סרטון? בטח ערוך בצורה מגמתית. נחכה לתחקיר

התחקיר של המח״ט (מינואר!!) קבע שהוא לא היה מחבל? חכה לסיום החקירה של מצ״ח

יואשם בהריגה? חזקת החפות!! נחכה לפס״ד

הורשע (אזריה)?  זה בגלל התקשורת הסמולנית והשופטים הבוגדים. נעשה ממנו גיבור.

לפני 21 דקות, David32 כתב:

מפתיע שאתה עוד לא ויתרת פינדר.

במקרה של יובל, עוד יש לי תקווה.

סליחה אם זה נשמע מתנשא. פעם גם אני הייתי מדקלם את אותן הססמאות.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעה, gadik6 כתב:

אני לא מזהה כי אלה לא שמות שרני רגיל וזוכר.

גם אץ השמות הסיניים של הסינים שאני עובד איתם אני לא זוכר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני כשעה, פינדר כתב:

1/פלסטיני נורה למוות? בטח היה מחבל, חבל שאין סרטון של האירוע

2/יש סרטון? בטח ערוך בצורה מגמתית. נחכה לתחקיר

3/התחקיר של המח״ט (מינואר!!) קבע שהוא לא היה מחבל? חכה לסיום החקירה של מצ״ח

4/יואשם בהריגה? חזקת החפות!! נחכה לפס״ד

5/הורשע (אזריה)?  זה בגלל התקשורת הסמולנית והשופטים הבוגדים. נעשה ממנו גיבור.

1. "היה תקרית, הלוואי שיש סרטון שיוכיח אותה"

2. "יש סרטון, יופי, בוא נראה מה קרה ואם הוא אותנטי"

3. "התחקיר העלה כשלים? היידה חקירת מצ"ח"

4. "שיהיה משפט צודק בלי קביעות מראש של הרמטכ"ל, שר הביטחון או מירב מיכאלי"

5. "שיז***ן".

אתה לא צריך להיות עם תקווה מיוחדת בשבילי, תמיד אמרתי אותו דבר לא משנה לאיזה צד.

אם חייל החליט לעשות משהו לא לפי הפקודות שיישא בהשלכות, אבל שזה ייקבע בבית משפט, לא על ידי גורמים שמינו את עצמם לשופטים תוך שעתיים מהאירוע.

אם החייל עבד לפי הפקודות אבל טעה בשיקול דעת הוא צריך לקבל גיבוי, והצבא צריך לתחקר איפה הייתה השגיאה.

אם נקשר את זה לאירוע עם העבריין הערבי ו-16 שוטרי מג"ב, הטענה של פינדר לחוסר צילום צריכה להיות מופנית למפקדי מג"ב שהחליטו ששוטרי מג"ב לא נושאים מצלמות, ולא לשוטרים עצמם שלא צילמו בפלאפון.

לפני כשעה, Night Driver כתב:

תצעק צ'אנג, בדוק 2-3 יענו לך.

פורסם (נערך)
לפני 20 שעות, יובל .מ. כתב:

https://www.instagram.com/reel/CwNsLg0ILHE/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

ניסוי קטן ופשוט מראה איך (אולי) העבריין הערבי קיבל את הסימן.

אבל היי, פינדר, פרקש ואור כבר קבעו שהשוטרים פשיסטים, פועלים של בן גביר.

לא, זה פשוט בל יתואר

בתאריך 20.8.2023 בשעה 08:37, oryo כתב:

Screenshot_20230819-233538.thumb.png.6268de16ca925465533672073b98f811.png

בסקאלה של בין 1 ליובל, קיבלת ציון מושלם של יובל/יובל, מרשים מאוד!

עריכה אחרונה על ידי oryo
  • מצחיק 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

אבל שי ג'ינפינג אתה יודע מי זה, או ג'קי צ'אן, נכון?

זאת בדיוק הנקודה שלי, מחבלים יהודים (לא נערי גבעות שזורקים אבנים, אלא רוצחים, טרוריסטים במלוא מובן המילה) כמעט כל אחד כאן מכיר, בדיוק בגלל שזה נדיר, והפעולות שלהם הופכות אותם ל"מפורסמים", ולא בקטע חיובי.

אצל הערבים אפילו הם לא מכירים את רוב (או אפילו חלק משמעותי) מהמחבלים/רוצחים שיצאו מקרבם.

לפני 3 שעות, פינדר כתב:

כמה חוסר הבנה, אלוהים ישמור. חיילים קונים לעצמם גם מצנפות, ידיות אחיזה לנשק, מסיכות סקי ועוד.

חלק מהאביזרים זה סתם פוזה, וחלק זה כדי לשפר את ה"חיילות". ספציפית גז פלפל, אם משתמשים בו בשכל ונכון, דווקא יכול למנוע צורך בשימוש בנשק.

עצם העבודה שלוחמים מבצעים פעולות שיטור בהחלט מצריכה אמצעים דוגמת גז פלפל. מי ישמע הוא קנה שוקר חשמלי.

אבל אצלך כל דבר סובב סביב הפלשתינים.

לפני 4 שעות, פינדר כתב:

הציטוט המלא: ״אחד הלוחמים מנסה לתת לו מכה עם קת הנשק והוא מנסה למשוך את הנשק״.

הפירוש ההגיוני הוא שהוא ניסה להגן על עצמו מלחטוף מכה מקת הנשק. החייל מיהר לסווג את זה כנסיון חטיפה והוציא אותו להורג.

הקשבתי שוב לסרטון - הוא זה שהגיע למחסום "עצבני", ניסה לצאת מרכבו, ורק אז מפקד הכח ריסס אותו בגז פלפל (מה זה עצבני, מה ואיך הוא ניסה לצאת אנחנו לא יודעים).

בהמשך, התפתח עימות בין הלוחמים שניסו להוציא אותו לבינו.

במהלך העימות, אחד הלוחמים מנסה לתת לו מכה עם קנה הנשק, לא הקת, והוא כנראה תפס אותו וניסה למשוך או אף לחטוף. 

אם הוא היה כל כך מסכן הוא לא היה מגיע עצבני למחסום ואז נאבק בחיילים. זה שאצלך תמיד החיילים אשמים מראש זה כבר מוטיב חוזר.

לפני 4 שעות, פינדר כתב:

אתה לא יודע מי אני ומה אני.

הייתי במחסומים בשטחים עם ווסט קרמי קסדה ונשק.

אוי איך נפגעת. הכוונה שלי הייתה שבזמן שכתבת את הביקורת על החיילים, אתה כנראה לא היית, באותו רגע, במחסום עם ווסט וקסדה, אלא ישבת בחדר ממוזג.

ובנימה אישית - אני מניח שזה לא היה בשנים האחרונות, נכון?   

גם אני פעם העברתי שיעורי תגבור לתלמידי תיכון, אבל זה לא אומר שאני מסוגל להעביר ביקורת מקצועית על מורים בתיכון, בלי להכיר את העובדות.

ובנימה אישית 2 - כמדומני, אתה בעד (או לפחות לא נגד) הנפת דגלי אש"ף, שקלת או שוקל לא לשלוח את הבן שלך לצה"ל ועוד יציאות בסגנון, אז איך אומרים - זה לא מאיפה באת, זה לאן אתה הולך.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...