Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

עופר, לא מכיר את ההורים הסיניים ולא יודע להגיד עליהם דבר, לפי תיאור של אפיזודה אחת מחייהם.

במקרה של סגל, אני יכול לקרוא את מה שהוא עצמו כתב במשך שנים ואת הדיעות של הקהילה שהוא חבר בה ולכן אני יכול לקבוע שהדרישה שלו נובעת בין השאר מאמונה בעליונות יהודית ושנאת זרים (גויים) בכלל וערבים במיוחד.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 12 שעות, יובל .מ. כתב:

תקשורת חופשית זה חשוב, להעלות בעיות זה חשוב, אבל ראבק אין להם מחשבה. ניר דבורי וחברים שלו הפכו למקורות מספר 1 של אלגזירה.

ואללה נראה לי הרבה יותר חמור אוסף הקוסנפירציות והרעל שיוצא מ׳עיתונאי׳ ערוץ14, שהמציאו כל שקר אפשרי על איזה 4 רמטכלים לשעבר.. מזל שהם כלכך לא אמינים שאפילו אלגזירה לא מאמין להם.

הקיצור ממשלת ה׳ימין על מלא׳ לא מסוגלת לפנות אוהל מסכן, ומי שפוגע בביטחון וההרתעה שלנו זה ניר דבורי כי איזה חיזבלון תירגם את הציוץ שלו לערבית? 

מזכיר לי אתמול שראיתי נתונים לא מחמיאים לשר הפיתות, על כך שהביטחון הלאומי לא להיט, מה התירוץ? ה0מאל מעסיק את השוטרים בהפגנות..

כבר מזמן אמרתי שלהיות פוליטקאי ׳ימני׳ בארץ זה הג׳וב הכי קל שיש, תעשה מה בא לך 4 שנים ועל הדרך תאשים את ה0מאל, את העיתונות, את בג״צ, הרצפה גם עקומה כמובן.. וזהו תהנה לך מאחלה משכורת.

• אהבתי 9
פורסם (נערך)
לפני שעה, falou כתב:

העדפה אישית של מי ומה שקרוב אליך יותר (או נתפס בעיניך ככזה) לא הופכת אדם לגזען.

בוודאי. הסגלים הם קודם כל גזענים, כמו כל המגזר שלהם בערך. ואחר כך באה ההחלטה לתרום רק ליהודים.

נזכיר: מדובר במשפחה מיוחדת, בה האב, המחבל לשעבר, חינך את ילדיו כך שאחרי רצח רבין חשבו שמתנחלים הם קורבן הרצח, כי השמאלנים הרעים ינצלו את המומנטום ויפנו התנחלויות. זה האנשים. זו האידיאולוגיה שלהם. זה מה שמוביל אותם. וזה הכל.

וכן, כולם קסנופובים. ברור. כאילו, באמת כולם. אבל המשפט המפורסם שאומר שאנטישמיות זה לשנוא יהודים קצת יותר ממה שצריך? אז זה בדיוק זה. סגלים למיניהם שונאים את מי שלא הם קצת יותר ממה שצריך.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 3 שעות, falou כתב:

אם מאן דהוא תורם כלייה או כל אחד, הוא זכאי לבחור למי הוא תורם. אתה יכול לבחור לתרום לאדם ספיציפי או לקבוצה ספיציפית. העדפה אישית של מי ומה שקרוב אליך יותר (או נתפס בעיניך ככזה) לא הופכת אדם לגזען. לא יותר מאשר מישהו שבוחר לאמץ ילד/ה מאותה עדה או דת.

זו זכותו אבל כשההפרדה היא אתנית זו גזענות.

אף אחד לא אמר שאסור לו להיות גזען.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אז גם הסוכנות היהודית גזענית?

לא מכיר את האיש הזה ואת הדעות שלו, אבל לא מבין למה זה פסול להעדיף לתרום למי שקרוב אליך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לכולנו יש הטיות בחירה.

אם אני מעדיף בסתר לבי שהשכנים שלי יהיו דומים לי, זה טבעי. אם אני דורש לא למכור דירות ליהודים או לחרדים או לערבים אני גזען.

אם אני מקים גוף שנועד לעזור לקבוצה אתנית של אנשים זה בסדר. אם אני מעביר חצי מאדמות המדינה לגוף כמו קק"ל בשביל להלבין מכירת אדמות ליהודים בלבד, אני גזען.

לכל דבר ולכל פעולה יש הקשר. אי אפשר לשפוט לפי פעולה בודדת מנותקת מהקשר.

זה מזכיר לי את הדיונים עם ליאור:

אתה מתנגד לx?

אה, אז הנה y שדומה במאפיין או שניים לx (ושונה בהרבה מאפיינים אחרים).

אם אתה מתנגד לx ותומך בy אז אתה צבוע.

מ.ש.ל

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אבל הוא לא דורש שיהודים יתרמו איברים רק ליהודים, הוא רוצה שאת הכליה שלו רק יהודי יקבל. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ואם מישהו שגר בדימונה היה מבקש את זה?

פורסם
לפני 3 שעות, SlowRide כתב:

אז גם הסוכנות היהודית גזענית?

לא מכיר את האיש הזה ואת הדעות שלו, אבל לא מבין למה זה פסול להעדיף לתרום למי שקרוב אליך.

קודם כל כן. גם חוק השבות הוא גזעני.

אתה יכול להגיד שזה מוצדק אבל זה עדיין גזעני להעדיף בני דת מסויימת בנושא שהוא לא דתי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

ואם מישהו שגר בדימונה היה מבקש את זה?

מתנצל, אבל מיציתי את הדיונים מהסוג הזה, עם ליאור.

לא רואה טעם להמשיך בכיוון הזה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 43 דקות, Night Driver כתב:

קודם כל כן. גם חוק השבות הוא גזעני.

אתה יכול להגיד שזה מוצדק אבל זה עדיין גזעני להעדיף בני דת מסויימת בנושא שהוא לא דתי.

זה עניין של לאום למרות שאצלנו מכל מני סיבות לא עושים הפרדה בין דת ללאום.

פורסם
לפני 25 דקות, mikyl כתב:

זה עניין של לאום למרות שאצלנו מכל מני סיבות לא עושים הפרדה בין דת ללאום.

סיבה היא כמובן היסטורית, שבזמן הגלות הדת היתה הדבק שהחזיק את העם יחד במקום חתיכת קרקע משותפת.

אבל אני בהחלט עושה הפרדה. חוסר ההבחנה בין ״יהודי״ במובן  האתני ל״יהודי״ במובן הדת הוא המקור להרבה מאד מהבעיות שלנו.
אני אישית לא מגדיר את עצמי יהודי, אלא עברי, ואז אין שום בילבול. אני שייך לקבוצה האתנית, אבל לא לדת, בתור אתאיסט.
זה המונח שמשמש בתנ״ך לציון השבטים שלנו לפני הפיצול למדינות יהודה וישראל, וגם המונח ששימש את עמי האזור עבורינו (בתעודות מצריות המונח הוא ״חאבּירוּ״).
המונח ״יהודי״ בתור מציין כללי לכל העם מופיע פעם ראשונה במגילת אסתר, כלומר הרבה לתוך תקופת הגלות.

הציונות עשתה טעות שלא אימצה את המושג ״עברי״ בשלב מוקדם לציין את העם לאחר החזרה מהגלות, במיוחד שכמעט כל הוגיה היו חילונים אתאיסטים, אז הנושא היה אמור להיות ברור להם.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...