Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 שעות, PinkDolphin כתב:

לא רק עניין של מילואים. עתודאים שלמדו בעתודה האקדמאית במקצועות רבים קריטיים לתיפקוד הצבא. הצבא עושה תוכניות לטווח ארוך כמה הוא צריך, ולפי זה קובע מכסות ללימודים בעתודה שנים מראש, ואת הדרישות האקדמיות. בין השאר, הוא בונה על אחוז מסויים שיחתום זמן נוסף בקבע אחרי תום החתימה המקורית שלהם.
בחודשים האחרונים יש ירידה חדה באחוז הזה. הרבה לא מחדשים חוזים.

המצב יותר חמור ממה שאתה מתאר. קבל סיפור ממקור ראשון.

בני מתחיל שנה רביעית באוניברסיטה במסגרת העתודה האקדמית.
הוא סיים בהצטיינות תואר ראשון בפיסיקה ומתמטיקה (מצטיין דיקן 😀)ומתחיל לימודי תואר שני.

לאחרונה הוא משתעשע באפשרות להפר חוזה, להחזיר לצבא את כל עלות הלימודים ולחמוק מגיוס.

ולא רק הוא, יש עוד כמה וכמה עתודאים שחושבים בדיוק כמוהו. אני ואימו מתנגדים לכך אבל בהחלט מבינים מהיכן זה מגיע.
יש לציין שהילד הזה היה "סופר חברתי". מתנדב בעמותת אתגרים.
נתן ונותן (ככל שיש לו זמן פנוי...) שיעורים פרטיים במתמטיקה בחינם לילדים מעוטי יכולת. 

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 8 שעות, yor2 כתב:

זה שודר היום בחדשות 13.

https://13tv.co.il/item/news/economics/tax-crisis-903615822/?pid=539

המחאה נגד החקיקה: חברות ענק נערכות לצמצם תשלומי מסים

פרסום ראשון: על רקע קידום חוקי המהפכה המשפטית, חברות במשק נערכות לצמצם את תשלומי המסים שלהן למדינה כשלב חדש במחאה, באמצעות דיווח על צפי לפגיעה בהכנסות בישראל וצמצום תשלומי המקדמות למס הכנסה. אם חברות רבות ייפנו לרשות המסים בדרישה להוריד את המקדמות שהן משלמות - הנזק הכלכלי למדינה צפוי להיות כבד.

לדעתי מהלך כזה אולי יהיה אחד הדברים שישבור את גב הגמל ואולי יחזיר אותנו לשפיות.

עוד דבר שקצת מקומם זו הידיעה הבאה. הנה לכם פלטפורמה שתהווה בסיס לחוקים דרקוניים בהמשך. 

אושר בוועדה חוק להצבת מצלמות במרחב הציבורי, עמותות חוששות: "יאגרו מידע על אזרחים" (ynet.co.il)

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
לפני 22 דקות, Shmulik_Miata כתב:

עוד דבר שקצת מקומם זו הידיעה הבאה. הנה לכם פלטפורמה שתהווה בסיס לחוקים דרקוניים בהמשך. 

אושר בוועדה חוק להצבת מצלמות במרחב הציבורי, עמותות חוששות: "יאגרו מידע על אזרחים" (ynet.co.il)

ראשית , ממה שעולה מהכתבה, כל המצלמות עד כה הן הותקנו ללא אישור. שבמדינה מתוקנת זה חמור מאוד.

ח"כ פוגל אישר לבדו- תגידו, זה אמיתי? איש אחד מחליט דברים כאלה? מה זה הרפובליקת בננות הזאת.

ב2020 כתבתי את הפוסט הזה:

ראה את התגובה השניה למה שכתבתי. ככה רוב התשובות שנאמרו - מה יש לי להסתיר?

אני ידעתי שביום מן הימים המצלמות האלה יתהפכו על האזרחים. טענו שהצורך לכך הוא להגן על אזרחים. אולי אם היינו שוויץ. במדינת התרבות: סמוך עליי, יהיה בסדר ובמדינה שסוחרת במידע אישי תמורת בצע כסף אני בטוח ב 200 אחוז שמצלמות לא נועדו להגן על האזרח. המצלמות נועדו להגן על השלטון מפני האזרח. ההוכחה לכך : תבוא למשטרה עם צילומים של פושע שפרץ לך ל x. תגיד תודה אם השוטר יסתכל על הסרטון.

כתבתי פעם גם פוסט על מערכת עין הנץ - גם שם אמרו שאין מה לחשוש ואין מה לעשות עם הצילומים ואף אחד לא מחפש אותך כל עוד לא עשית עבירה.

וזאת הנקודה המעניינת. פעם לא חשבו להפעיל את האמצעים האלה כנגד מחאה. עכשיו כן. מחאה תהיה עבירה.

שלטון שמרגיש שהאדמה נשמטת לו מתחת לרגליים ( לא קשור אם ימין או שמאל - זה באמת לא משנה) יפעיל את כל האמצעים לקבל שליטה על אזרחיו אז צריך לשנות תקליט ולחשוב שהמצלמות במרחב הציבורי נועדו להגן עליי. הם נועדו להגן על השלטון ממי שקצת מאיים עליו. נגמרו הימים של נבחרי ציבור שהממשלה עובדת לעם. היום זה נהפך לממשלה עם מדינה שהאזרחים עובדים עבור 120 נבחרים ( לא יודע אם הגדרה של נבחרי ציבור רלוונטית כי הם לא עושים דבר עבור הציבור אלא לאינטרסים האישיים שלהם).

• אהבתי 6
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 9 שעות, yor2 כתב:

זה שודר היום בחדשות 13.

https://13tv.co.il/item/news/economics/tax-crisis-903615822/?pid=539

המחאה נגד החקיקה: חברות ענק נערכות לצמצם תשלומי מסים

פרסום ראשון: על רקע קידום חוקי המהפכה המשפטית, חברות במשק נערכות לצמצם את תשלומי המסים שלהן למדינה כשלב חדש במחאה, באמצעות דיווח על צפי לפגיעה בהכנסות בישראל וצמצום תשלומי המקדמות למס הכנסה. אם חברות רבות ייפנו לרשות המסים בדרישה להוריד את המקדמות שהן משלמות - הנזק הכלכלי למדינה צפוי להיות כבד.

קןדם כל רשות המיסים צריכה להסכים.

שנית, אם אחר כך הם כן צריכים לשלם זה ילווה בקנס.

בכל מקרה מדובר בעיכוב גבייה תמורת תשואה ולא באובדן הכנסה.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, teyal כתב:

המצב יותר חמור ממה שאתה מתאר. קבל סיפור ממקור ראשון.

בני מתחיל שנה רביעית באוניברסיטה במסגרת העתודה האקדמית.
הוא סיים בהצטיינות תואר ראשון בפיסיקה ומתמטיקה (מצטיין דיקן 😀)ומתחיל לימודי תואר שני.

לאחרונה הוא משתעשע באפשרות להפר חוזה, להחזיר לצבא את כל עלות הלימודים ולחמוק מגיוס.

ולא רק הוא, יש עוד כמה וכמה עתודאים שחושבים בדיוק כמוהו. אני ואימו מתנגדים לכך אבל בהחלט מבינים מהיכן זה מגיע.
יש לציין שהילד הזה היה "סופר חברתי". מתנדב בעמותת אתגרים.
נתן ונותן (ככל שיש לו זמן פנוי...) שיעורים פרטיים במתמטיקה בחינם לילדים מעוטי יכולת. 

הוא לא צריך להפר את החוזה, הוא צריך ללמוד עד גיל 28.

תתחיל לעניין אותו בתואר שלישי..

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 12 שעות, פינדר כתב:

והנקודה שלך היא?

החיים הם לא שחור לבן. בן אדם יכול לעשות מעשה אלטרואיסטי ועדיין להיות גזען מחורבן.

לא מבין למה זו גזענות.

הבן אדם דתי, מאמין בכל הקונספט של "היהודים אחים שלי " ותורם לפי זה.

זו זכותו המלאה ואני לא רואה בזה שום דבר גזעני.

אתה יכול לטעון שדת היא גזענית, אבל זה כבר עניין אחר.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 18 דקות, Potato כתב:

לא מבין למה זו גזענות.

הבן אדם דתי, מאמין בכל הקונספט של "היהודים אחים שלי " ותורם לפי זה.

זו זכותו המלאה ואני לא רואה בזה שום דבר גזעני.

אתה יכול לטעון שדת היא גזענית, אבל זה כבר עניין אחר.

הדת היהודית-אורתודוקסית היא גזענית בהגדרתה (״אתה בחרתנו מכל העמים״, ״עם בחירה״ וכו׳) -- זה מעבר לכך שכל הדתות טוענות שרן צודקות; שם אין הבחנה אתני.
זה הרי לא נגמר ב״עניי עירך קודמים״. זה בלתי נפרד שסמוטריץ׳ לא רוצה שאישתו תלד בחדר ליד אישה ערבייה.
והחרדים האנטי-ציונים האשכנזים עוד יותר גזענים -- מסרבים לקבל בנות מזרחיות דתיות למוסדות החינוך שלהם.

יש סיבה למה אחת מהמטרות המפורשות של הציונות היתה למחוק את דרך החיים הטפילית החרדית (אמירה מפורשת של הרצל), ולמה כל אבות הציונות היו לא רק חילונים, אלא גם אתאיסטים (חוץ מהרב קוק, שגם הוא התנגד למדינת הלכה).

• אהבתי 4
פורסם

אם הידיעה הזאת נכונה נתניהו ירד מהפסים באופן סופי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

זה שהממשלה ירדה מהפסים היה ברור לפני חצי שנה. האמירה הזו היא הגושפנקה הסופית.

איפה הפסיכולוגים שלנו שידברו על בוחן מציאות?

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 38 דקות, sperial כתב:

גם לא צריך את ארה"ב, לא צריך הייטק, לא צריך חילוניים ולא צריך מי שלא מצביע ביבי.

צריך בעזרת השם וביביסטים. כל השאר מיותר ומזיק.

זה כבר לא עניין מוסרי האם הוא צריך להיות ראש ממשלה. הוא עושה נזקים במודע כדי שמי שיבוא אחריו יצטרך לעבוד מאוד קשה. שרה סיכמה את זה יפה:"שתשרף המדינה"

• אהבתי 4
פורסם

בקצב העבודה שלו הוא לעולם לא יוחלף - קודם יבטל (או יעקר) את הבחירות, ובהמשך המדינה תתפרק סופית.

החלום הרטוב של חומייני מתגשם.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 57 דקות, sperial כתב:

צודק, טייסים אפשר להכשיר, לוקח 10 שנים אבל אפשר.

לעומת זאת לדיסטל, מאי גולן, קרעי, אמסלם, גולדקנופף ויתר הפסיכים אין תחליף, הם יחידים בדורם.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם

הוא קצת שוכח שממשלה זה אחד הדברים הכי ברי תחליף שיש, החלפנו כאלו כל שנה-שנתיים תקופה לא קצרה.

סה"כ מדובר בפרפרזה ביבית ל "המדינה זה אני", אם למישהו היו עוד ספקות לגבי מטרת העל מאחורי המהפיכה המשפטית.

• אהבתי 3
פורסם

מכל הדברים שקרו, דווקא זה לא מעיד על איזה שגעון בעייני. הוא צודק ברמה העקרונית. ואני מדבר על מצב היפותטי דמיוני שבו מישהו מנסה לצאת מיו"ש, ונתקל במה שראינו בהתנתקות כפול 1000. כמובן שהוא כרגיל "שוכח" את הפרטים הקטנים, בעודו מאשים את הצד השני. כי אני זוכר איך קציני סדיר דתיים בתהתנקות סרבו ללכת לפינוי בכל דרך אפשרית. וגם היו כמה מקרים של כוחות סדירים שסרבו לקחת חלק בפינוי מאחזים לא חוקיים ביו"ש. אבל ניחא.

הבעיה העקרונית היא בזה שהוא לא מבין את הפער. או מבין אבל לא איכפת לו. החברה הישראלית התפרקה סופית. ואת זה הוא לא יכול \ לא רוצה לתקן.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...