Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז יגידו לך שיש יותר משקל לזה שהחלטת באופן מודע לחסום לעצמך את האפשרות כי יצר הרע או משהו כזה. אי אפשר לפרק את זה לוגית

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא יודע, אותי למדו בישיבה (תיכונית) "איזהו גיבור? הכובש את יצרו". 

אבל מה אני יודע אין לי מונופול על היהדות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 11 דקות, SlowRide כתב:

אתה מנסה ליישב סוגייה שמקורה בשליטה, דרך אמצעים פסאודו רציונליים - אין בכך הגיון או טעם. 

מפעל החיים של העסקנים החרדיים תלוי בשליטה מוחלטת בציבור שלהם, אתה לא מקדם שליטה מוחלטת דרך וויתורים. בצפון קוריאה לא אומרים "בוא ניתן להם גישה לגוגל ונקווה שימשיכו לתמוך בממשל" אלא חוסמים את זה מלכתחילה, הדרך הטובה ביותר לפתור בעיה היא לא להכנס אליה.

כל המנגנון הזה בנוי דרך הגבלים לשימור כוח שהוכתבו "משמיים". כל מי שמלין על כך הוא אנטישמי, ההגדרה למהי אנטישמיות אינה משהו שצריך ללמוד, התשובות מגיעות מהרב. 

" מלחמה היא שלום. חירות היא עבדות. בערות היא כח". 

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 12 שעות, - XM - כתב:

ברור לגמרי, כל החרדים והמאמינים הם אינפנטילים גמורים, חסרי מוח.

אפילו הכנה למוח אין להם.

לא תמצא אף אדם עם IQ גבוה משל עכבר שנשאר דתי אפילו רגע אחד.

דת היא סם לטיפשים ובורים. זו בדיוק הסיבה שלא תמצא אף חוזר בתשובה מוכשר, או בכלל כזה שיודע לחשב 1+1.

הקטע המצחיק פה זה שזו פחות או יותר נקודת המבט של הרבנים שמכתיבים דברים מלמעלה.

בלי שליטה הם יודעים שהמון יחזרו בשאלה.

אני מעורב בכמה עמותות שעוזרות לחוזרים בשאלה ומאפשרות להם התאקלמות לחיים בעולם החופשי.

לרוב הם לא יודעים מהי מוסריות ומהם יחסים זוגיים תקינים, חלקם תוקפים מינית (לא בכוונה) כי הם לא יודעים איפה הגבולות של הקבלה של דברים כי אין להם ניסיון בהתמודדות עם נשים, והם אבודים בעולם כי פתאום יש להם מליון אפשרויות ויכולים לעשות כל מה שבא להם, אבל אף אחד לא לימד אותם להיות חופשיים.

זו הסיבה שהחרדים כל כך "חרדים", כי הם יודעים שבהינתן אופציות, הרבה יעזבו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 49 דקות, oryo כתב:

אתה מנסה ליישב סוגייה שמקורה בשליטה, דרך אמצעים פסאודו רציונליים - אין בכך הגיון או טעם

אתה כמובן צודק, אבל מעניינת אותי התגובה של @- XM - לזה, כי אני תופס ממנו אדם נבון עם שיקול דעת.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

@David32 

בתאריך 3.11.2022 בשעה 18:20, David32 כתב:

איך? 

מעשית מה תעשה? תכריח אותו ללכת לעבוד? 

באותו הקנטון פשוט לא יהיה משתלם לא ללכת לעבוד, כי הוא יגווע ברעב.

לפני 19 שעות, David32 כתב:

נראה שזה גם ככה המצב. כמו כול פרוייקט בישראל גם אחרי שבנו הכול דינו להדחות עוד ועוד. לא ברור למה זה ככה - אבל זאת המציאות.

יש הטוענים שגם זה, בגלל אקטיביזם שיפוטי בין היתר.

============================================

@יבגניפ

בתאריך 3.11.2022 בשעה 18:21, יבגניפ כתב:

בגלל אהרון ברק? הא?

כן, בגללו ובגלל תפיסת העולם המשפטית שלו שהוא הכניס (ואז בחר לביהמ"ש העליון ממשיכי דרכו באותה תפיסת עולם, "המשובטים").

די נו. ביבז לא טיפל בשום דבר במשך שנים לא בגלל השמאל. 

אתה יודע את דעתי על ביבי וחוסר הטיפול שלו בנושאים האלה לא?

לא עליו דיברתי.

שמח שעל זה אנחנו מסכימים :)

אני בטוח שאנחנו מסכימים על עוד דברים 😉

בתאריך 4.11.2022 בשעה 12:14, יבגניפ כתב:

כתבתי את זה המון פעמים בעבר ואני חוזר על זה: זה נראה שחלק ממה שמחזיק את הגוש של רק ביבי ביחד זו התפיסה העקרונית של חוק כהמלצה, לפעמים כי כנראה שנבחרי ציבור חושבים שמגיע להם יותר כי הם נבחרי ציבור. ולפעמים זה בהקשרים נרחבים יותר, כמו מאחזים לא חוקיים למיניהם. 

זה נכון לכל הפוליטיקאים בערך.

שנזכיר את החברות הקרובה של מילצ'ן (ההוא מהסיגרים) עם לפיד (שגם הוא, מעשן סיגרים...)?

או את זה שלפיד הוא הפרזנטור של קוברינסקי שדחף (ממש עשה לובינג אצל השרים בממשלה, בלי שום תפקיד רשמי!) להסכם הגבולות, אותו הסכם ש"השאיר אצלנו את כריש", ממנו קונה גז חברת "דוראד", שמועסקת בו מישהי שהיא לגמרי במקרה אחותו של קוברינסקי?

או את המעורבות של קארין אלהרר בנושא "דוראד"? (מרמה והפרת אמונים?)

או את המינויים הפוליטיים של מקורבי לפיד כולל קרובת משפחה שלו?

או אולי נזכיר את מינויי המקורבים (מקורבים מאוד) במרצ?

אבל אם כבר העלית את נושא החוק כהמלצה, אולי נזכיר את הסכם המורים, זה שהיועץ המשפטי של האוצר אמר שהוא לא חוקי, אז מה לפיד ענה? ש"זה חוקי בעיניו". חוק כהמלצה. תופעה של ימנים. בדיחה טובה.

בתאריך 4.11.2022 בשעה 12:14, יבגניפ כתב:

אני מרשה לעצמי לנחש על סמך זה שחלק כזה או אחר ממצביעי בן גביר לא באמת רוצים אותו או את  המפלגה שלו בשלטון. וזו אולי גם קצת נקודת אור, בהנחה שב-4 שנים הקרובות ממשלת הדת לא תהרוס סופית את המדינה. 

אני דווקא רואה הרבה אנשים כמוני, שהצביעו לצ"ד אבל מבינים שאם ביבי יוכל, הוא יזרוק אותם לאופוזיציה.

שים לב כבר איך המקורבים זורקים שמות לתפקידים כמו שר המשפטים, שר האוצר, וכו', או שאומרים שאם ייתנו לסמוטריץ' את האוצר זה יהיה ללא אגף התקציבים וכו'.

בתאריך 5.11.2022 בשעה 11:06, יבגניפ כתב:

אין שום דבר מזעזע במחשבה של דנה וייס. אני לא יודע אם יש קונים לרעיון של מפלגה כזו שתתייחס לישראלים ולא ליהודים - ערבים, מכיוון שהיא לא קיימת במציאות הישראלית. ליהודים יש מפלגות לאומיות דתיות. לערבים יש מפלגות לאומוית דתיות. וזהו. ואולי זו גם התשובה, לצערי. אבל בסופו של דבר אם אפילו רעיונית אתה מעדיף מדינת דת קיצונית על פני מדינה שבה כל הקבוצות הדתיות והאתניות שוות, וגרוע מזה - מוכן לשלם על זה מחיר אישי וכלכלי - זה מעיד עליך ולא על אף אחד אחר.

מרצ ובמידה מסוימת העבודה, אבל אין מספיק קליינטים. כלומר יש מספיק בשביל מפלגה אחת כזו.

באופן תיאורטי גם חד"ש כזו - אבל מעשית הם לא שם אז נתעלם מהם בהקשר הזה.

בתאריך 5.11.2022 בשעה 15:19, יבגניפ כתב:

מדינת ישראל המשיכה להתנהל בטחונית די כמו שהיא התנהלה בשנים האחרונות גם עם הממשלה היוצאת. 

זו הנחה שאין לה הפרכה או הוכחה, עובדתית ה"אסקלציות" הביטחוניות באו מהצד הערבי.

התגובות החריפות יותר (כלומר יותר ממעצרים ומעצרים שהסתבכו והפכו לקרב יריות בקסבה של שכם וג'נין) - מבצע "עלות השחר" והחיסולים הממוקדים, קרו אחרי נפילת הממשלה.

וכמו שאמרתי, זה לא מוכיח לכאן או לכאן, זה אנקדוטלי לחלוטין.

אז ההנחה של יובל והנגדית שלך, אין דרך להוכיח אף אחת מהן. אלא אם מישהו יפתח את פיו עוד כמה שנים ויגיד "לא עשינו X Y Z כי רע"מ היו בקואליציה וזה לא עבר".

לפני 19 שעות, יבגניפ כתב:

בחיי שאני לא אצליח להבין אף פעם איך אפשר לשנוא ערבים ושמאלנים ברמה כזו שמעדיפים את זה, עם ויתור מוחלט על כל סיכוי לישראל להיות מדינה מערבית מתפקדת עם כלכלה סבירה, על פני *כל* אלטרנטיבה.

את הערבים זה ברור - ליתר דיוק את המפלגות הערביות בכנסת, זה ברור לגמרי למה.

את השמאלנים - שוב, נבחרי הציבור השמאלניים - כי הם בוחרים בכל הזדמנות להראות שהם בצד של הערבים מהשורה למעלה.

אבל עד שלא יבינו את זה במפלגות השמאל - אין להם תקנה.

לפני 19 שעות, יבגניפ כתב:

כבר כתבתי על זה. אני לא חושב שהמשותפת רוצה לשבת בממשלה ציונית. ולפיד יצא נגד "הזועביז" כבר לפני כמה שנים.

אבל לפי מנסור עבאס, לפיד (והפיתום שלו קוברינסקי) הלכו להביא הרבה תקציבים כדי לוודא שחד"ש-תע"ל עוברת אחוז חסימה.

לפני 8 שעות, יבגניפ כתב:

אני שאלתי את ליאור ואת יובל ואחרים. כמובן שלא קיבלתי תשובה סבירה. אבל כן, הגישה היא שזה בכלל לא משנה כמה גרוע יהיה ליהודים - העיקר שלערבים יהיה יותר גרוע. מבחינתם עדיפה ממשלת דת יהודית קיצונית, על פני כל שיתוף - סמלי ככל שלא יהיה - של הערבים בשלטון. ומי שאשם בזה זה לא מי שמצביע למפלגה הכי קיצונית שאפשר להצביע לה בישראל, אלא השמאל, כמובן.

בטח שקיבלת תשובות עם דוגמאות ספציפיות.

כל מה שהיה רע אצל ביבי הם עשו בגרנדיוזיות יתר.

בתאריך 3.11.2022 בשעה 18:25, Lior_Django כתב:

יכול להחשב, דה פקטו זה לא.

דה פקטו זה דווקא כן, לצורך כל הזכויות של חייל משוחרר וכו'.

לפיד לא היה שם לבד.

וגם עכשיו סמוטריץ' / בן גביר לא יהיו שם לבד.

בדיוק באותה מידה, רק שהם לא מיועדים לתפקיד ראש ממשלה אלא שרים.

אפשר הכל. הבעיה היא שזה יגרור למלחמה בוודאות גדולה.

אז אני מבין, שלדעתך, זה לא יהיה בעיה?

או שיגרום למלחמה או שלא.

בכל מקרה נתניהו לא בדיוק הטייפקאסט שיבטל הסכמים גם אם לדעתו הם גרועים (ע"ע אוסלו), הוא מוצא דרכים לבצע את המינימום ההכרחי בהם, לחכות לכך שהצד השני יפר משהו בהם, ואז למסמס אותם.

הבעיה שלי עם זה - שזה פותר בעיה של כל הסכם בפני עצמו, מה שבפעם הבאה שיש ממשלת שמאל, מביא לנו עוד הסכם, אחר.

ובסוף יוצא שאנחנו אוגרים הסכמים שנשארים על הנייר, והצד היחיד שמממש משהו מהם, זה הישראלי.

@vadim6385

בתאריך 3.11.2022 בשעה 19:14, vadim6385 כתב:

כן, בן גביר עם אקדח

זה פחות משנה בדיוק מי יגיע לעצור תוקפי יהודים עם אקדח, חשוב שיהיה מישהו כזה.

בתאריך 3.11.2022 בשעה 19:14, vadim6385 כתב:

היי, זה עדיין יותר שירות צבאי מבן גביר, ורוב ש"ס ויהדות התורה ביחד.

וסמוטריץ' עשה יותר ממנו ומהם (ומליברמן) ביחד, אז מה?

זה לגמרי מפספס את הנקודה. אין דרישה לשירות צבאי מפוליטיקאי. בטח לא שירות קרבי / משמעותי.

אתם מטפסים על עץ שאח"כ בעזרתו נפסול את כל המפלגות הערביות.

לא לדבר על כך שמיכאלי בעצמה קראה בעבר לא לשלוח ילדים לצבא וכו'.

@פינדר

בתאריך 3.11.2022 בשעה 21:11, פינדר כתב:

סתם חשבתי שבתור מישהו שהצביע להם, תראה עיניין במצע שלהם. בטח בתור מישהו שמעיד על עצמו שרואה חמישים שנה קדימה.

רווקות מאוחרת זה עוד חלק מהטרלול המשיחיסטי של המפלגה שהצבעת לה. הבעייה, מסתבר, היא שנשים שמתחתנות בגיל מאוחר, כמו 30, לא ממצות את תפקידן כרחם מהלך ולא יולדות מספיק ילדים.

וזה נחשב אצל החברים שלך כבעיה דחופה, למרות שאנחנו חיים במדינה עם ילודה פסיכית.

קח, זה מהמצע שלהם:

image.png.131adfed50226f321c6b376e4cc9f134.png

אין עוד מידע, ואני אמנם יכול לראות 50 שנה קדימה, אבל אני לא קורא מחשבות. וזה מה שאתה מבקש כרגע.

@איציק נ.

בתאריך 4.11.2022 בשעה 12:38, איציק נ. כתב:

12 שנה והמצב בעוטף עזה רק מחמיר משנה לשנה, שום מבצע לא עבד. נתניהו רק מבטיח ומדבר אבל בשורה התחתונה שמים לו (החמאס והג'יהאד) אצבע בעין. המבצע האחרון והחיסולים הממוקדים של השנה האחרונה תפסו אותם עם המכנסיים למטה (וזה טוב) - אבל אנשים התרגלו למצגי הראווה והדיבורים באויר של ביבי.

מבצע "עלות השחר" דומה עד זהה ל"חגורה שחורה", גם שם חיסלו להם בכירים בהפתעה עם המכנסיים למטה.

החיסולים הממוקדים הם לא מהשנה האחרונה, אלא מהשבועיים-שלושה האחרונים, לפני כן נתנו הזדמנות לרש"פ לטפל בהם. רק כשזה נכשל (הפתעה!) עברו לחיסולים ממוקדים, וגם אז מוגבלים במטרותיהם מאוד (רוב הפיגועים בשנה האחרונה, הם של אנשי מנגנוני הרש"פ, את אלה לא חיסלו אלא אם כן תוך כדי קרב יריות שהערבים יזמו).

הקונספירטורים יגידו שחיסלו את אנשי "גוב האריות" הבכירים (והרש"פ אסף את אלו שנשארו למנגנונים שלו) - כלומר עזרו לאבו מאזן לחסל תחרות.

האנשים רוצים שינוי, רוצים שקט.

אה, הם רק מדברים על זה. דיבורים לחוד ומעשים לחוד.

בקלפי הם לא נותנים הזדמנות למישהו אחר.

כאחרוני המוקיונים (מוקיונים, לא מוהיקנים) הם בוחרים באותו אחד "שאני כבר מכיר, מה אני עכשיו ינסה מישהו אחר ? התרגלתי אליו".

אז שהרקטות עוברות לך מעל הראש, תזכור ש 40% מתושבי אשקלון נתנו שוב לביבי את הקול, ועוד 13% לבן גביר. כנראה שאתם אשכרה נהנים מהמצב שאתם חיים בו, אחרת אין דרך להסביר את ההתנהגות המטומטמת של התושבים באיזור הזה.
החמאס כבר מריח את ביבי חוזר - ואתמול בערב נתן לכם טעימה קטנה, פינוק לקראת הבאות. ככה זה שבוחרים מפלגה כמו שמתנהג אוהד של קבוצת כדורגל.

באופקים שגם חוטפת לא מעט שיעור הצבעה הוא 32% לביבי, 23% שס ו 16% בן גביר.
כנ"ל לגבי אשדוד.

היה ניסיון כזה שנה וחצי לא?

הייתה הזדמנות ל-2 אחרים, לא אחד, לא?

מה התוצאה? שהגוש הימני קיבל יותר, 2 מפלגות שהיו חלק מהשינוי הזה קרסו אל מתחת לאחוז החסימה (אחת מהן בכמה רסיסים), ואחת מהן נבלעה לתוך אחת אחרת 🤣

זה דווקא הפוך, ניסו, ולא מרוצים מהתוצאה, סער ברח מהר לגנץ, ימינה התפרקה לרסיסים ללא ניצולים (חוץ מכהנא שגם ברח לגנץ), ומרצ קרסה.

הסיבה לכל זה - בוחרים לא מרוצים.

בן גביר לא הולך מחר בבוקר לנגב ומתחיל לירות בבדואים ולהחזיר לישראל את המשילות בדרום, הוא רק חושב ככה.

שהוא יבין שהביג בוס (נתניהו) צריך לשחרר תקציבים (אחרי התלושים שדרעי צריך לחלק למסכנים) ואין לו שוטרים (אנשים לא רוצים להתגייס למקצוע הזה, כי הפכו אותו לבזוי) ואין שום כח אדם לטפל בכל הבלאגן שהולך כאן, הוא יבין דיי מהר שהידיים שלו כבולות (ולא רק בגלל תקציב, אלא שגם ביבי בעצמו לא רוצה ולא מעוניין לטפל בזה...היו לו 12 שנה לעשות את זה, אבל לא עשה כלום).

ביבי בגדול לא רוצה לטפל בכלום עד שלא מכריחים אותו.

חמור מאוד שבשנת 2022 אנשים עדיין לא הפנימו שהחיים שלנו, היהודים, הם שלובים ביחד עם הערבים שנמצאים כאן. המדינה שלנו לא יכולה להתקיים בלעדיהם - ומי שחושב שכן, חי בסרט. על יום-יומיים שאין כאן כניסה של פועלים ערבים או שיש איזה חג מוסלמי, המדינה כמעט עומדת. ענף הבניה משותק כמעט לחלוטין, ענף הקמעונאות עובד רבע קלאץ', ענף הבריאות... וכל מה שקשור לשינוע ומשלוחים גם כן. למישהו יש מושג איזה נפח של משרות תופסת כאן האוכלסיה הערבית במקצועות כמו ניקיון, תובלה, רפואה, סדרנות וכד' ? זה מטורף, באמת. אנשים פשוט לא מסתכלים סביבם או שפשוט לא מבינים את המציאות (או שבוחרים לעצום עיניים בכוונה). נאיבי (או אידיוט) מי שחושב שמחר בבוקר יכול להיות מצב שנחיה ללא ערבים במדינה.

אבל אין בזירה הפוליטית מישהו שאומר שנחיה במדינה ללא ערבים...

זה טיעון "איש קש".

הכי קרוב לזה היה דווקא ליברמן עם התוכנית להעביר את המשולש לרש"פ תמורת ההתנחלויות.

בתאריך 4.11.2022 בשעה 15:50, איציק נ. כתב:

בממשלה של ביבי אין אף אחד שהוא בעל מקצוע בתחום שלו. אין.

זה דווקא לא נכון להגיד, בתחום המשפטים יש לך המון (!) אנשי מקצוע, החל מיריב לוין ואמיר אוחנה ועד סמוטריץ', בן גביר ורוטמן, ואפילו סעדה.

בתחום הביטחון יש לך את דיכטר וגלנט (זוכר שהוא היה אמור להיות רמטכ"ל, וגנץ הוא היה בכלל פשרה?) וקיש ואלי כהן.

בתחום הכלכלה יש לך את אלי כהן, ישראל כץ, ניר ברקת.

בתחום יחסי החוץ יש לך אנשים, אפילו בתחום החינוך יש לך את שיקלי.

@Night Driver

בתאריך 4.11.2022 בשעה 14:34, Night Driver כתב:

זו לא ממשלת ביבי. ביבי מיעוט בה.

הוא ירכיב אותה, ומי שחושב שהוא לא יתנהל בתיאום מול החרדים ונגד הצ"ד לא מכיר את ביבי.

@DareDevil

בתאריך 4.11.2022 בשעה 14:42, DareDevil כתב:

האלטרנטיבה קיימת - ימין כלכלי אמיתי = מפלגת חופש כלכלי

אחינו אחרי כל הפושינג למפלגה הזו הם קיבלו פחות מהמתנגדי חיסונים.

@SurfHigh

בתאריך 4.11.2022 בשעה 18:38, SurfHigh כתב:

ההדתה העיקרית מתבצעת במערכת החינוך. כל מיני פסוקים מהתורה בספרי חשבון, פעילות העשרה על ידי בנות שירות לאומי שמחלקות נרות שבת לילדים וכו'. 

סוכני הדת מנסים לדחוף אותה כמה שיותר בחינוך הממלכתי.

אבי מעוז מהציונות הדתית כבר התראיין בגלצ וציין את תיק החינוך בתור אפשרות.

אני בטוח שגם סמוטריץ' ישמח. 

הסיכוי שמקום 11 ברשימה שקיבלה 14 מנדטים יהיה שר חינוך, זה בערך הסיכוי שאני ופבל זה אותו בנאדם.

גם אם נלך לפי המפתח של הממשלה של 2013, אז לבית היהודי היו 12 מנדטים, והם סחטו תיקים בעזרת "ברית האחים", וגם אז הסתפקו ב-5 תיקים, הבכיר שבהם משרד הכלכלה.

או לפי הממשלה שאחרי זה, כחלון עם 10 מנדטים קיבל 4 שרים.

אז נניח שהם יקבלו 6 תיקים, מעוז נמצא במקום 11, אתה באמת חושב שידלגו על 5 אנשים בדרך לחלוקת תיקים?

ולא רק זה, סביר להניח שאם הם יקבלו את החינוך זה יהיה התיק ה-2 או ה-3 בחשיבותו אצלם, אז ייתנו אותו למקום 11?!

@קורן בן אשר

בתאריך 4.11.2022 בשעה 23:04, קורן בן אשר כתב:

(מעניין לדעת כמה מהמשתתפים פה יודעים שלחינוך הממלכתי-דתי יש אוטונומיה, יש מועצת החמ"ד שמנהלת את העסק ומשרד החינוך לא יכול להתערב?)

גם לחרדים ("החינוך העצמאי") וגם לערבים (דה פקטו, לא דה יורה).

היחידים מבין ה"קנטונים" שאין להם - זה החינוך הכללי.

@Mr.Hybrid

בתאריך 5.11.2022 בשעה 10:17, Mr.Hybrid כתב:

קיימת עננה פלילית מעל ראשו בעקבות עסקה בין חברת המימד החמישי לבין משטרת ישראל כאשר הועברו 50 מליון ₪ ללא תמורה או מוצר כאשר הוא היה יו"ר החברה.

5 מיליון על הפיילוט, ה-50 מיליון היו אמורים להיות על כלל ההתקשרות, שלא קרתה לשמחתנו.

@falou

בתאריך 5.11.2022 בשעה 11:50, falou כתב:

שומדבר מזה זו לא עובדה.

המנקה שהועסק אצלו חתם על עסקת טיעון, בה אמנם הוסר סעיף הריגול, אך נשאר סעיף של ניסיון מסירת מידע לאויב, אפילו קיבל 3 שנות מאסר.

הוא השתתף בטקס, רק מרחב האי-הסכמה הוא האם זה היה טקס אזכרה גם למחבלים או רק לפלשתינים תמימים.

הסיכון של חיילי גולני, זה לפי מה שהוא אמר עצמו, הוידאו הופיע כאן, כולל הניתוח מידע שלי אחרי זה. החוסר הסכמה ביני ובין נהג לילה נשאר סביב האם הייתה אלטרנטיבה או שלא, אבל העובדה היא עובדה.

לפני 10 שעות, falou כתב:

אין רב 'בעם'. מבחינת כמות מצביעים, התוצאה היא שיוויון כמעט מוחלט. זו, למשל, עובדה

גם לא נכון.

1. קולות של מפלגות שלא עברו - לא נספרים.

2. "כך היה נראה בלי בזבוז קולות, ובהינתן שכל קולות פרו ביבי הולכים למפלגות הגוש, שהעבודה ומרצ מתאחדות, ושבלד חדש ותעל רצות יחד (ונניח, למרות שלא קורה במציאות, שעדיין כולם מצביעים). 61 מנדטים לבלוק נתניהו."

image.thumb.png.b228b284ebfeef08198cefcb4b120bed.png

@Pika007

בתאריך 5.11.2022 בשעה 14:49, Pika007 כתב:

רואה "שוויון זכויות חברתי ומדיני גמור לכל אזרחיה, בלי הבדל דת גזע ומין"? אז אם אתה מדבר על איך שהמדינה "הוקמה"- לא, זה לא מה שקורה היום. בכלל. חופש דת? (ובתוכו- חופש מדת)- גם, ככה ככה.

ובאותה נשימה לא היה שוויון זכויות, לא חברתי, לא מדיני, עם הבדלי דת (היה פעם הממשל הצבאי לערבים), אוהו עם איזה הבדלים לגזע, ובהחלט הבדלי מין.

אני יכול להרחיב על כל אחד מאלה.

אז גם כשהמדינה הוקמה, לא היה שום שוויון, למעשה היום יש הרבה יותר שוויון מאז.

@MZN

בתאריך 5.11.2022 בשעה 15:53, MZN כתב:

נקודה מעניינת. אם לך, יובל, הייתה אופציה להזיז את ביבי מראשות הליכוד ולשים שם מישהו אחר מהרשימה, היית עושה את זה כדי שהקואליציה הזו תקום, היית עושה את זה? או שאתה אומר מחרימים אותו זו בעיה שלהם?

אם כבר, אז בוא נאמר אופציה כזו - נזיז את ביבי, את לפיד ואת גנץ.

שלושתם הולכים הביתה ומקימים קואליציה על בסיס הליכוד - יש עתיד - המחנה הממלכתי.

איך?

@asix

בתאריך 5.11.2022 בשעה 16:01, asix כתב:

( למרות שבמספרים של מצביעים שהצביעו זה ממש לא הרוב אבל לא נדון בשיטת הממשל שלנו)

זה בדיוק הרוב, ככה זה עובד, מי שהצביע למפלגות שלא עברו אחוז חסימה = זרק את הקול שלו לפח, הוא לא נחשב, הלך.

המנדטים מתחלקים בין אלו שעברו לפי חלוקה יחסית כולל חישובי עודפים לפי באדר-עופר.

@RK

לפני 23 שעות, RK כתב:

כמו שכבר ענו לך, לא דיברתי על התיקים שלו (התבטאתי פה מספיק שלדעתי אין בהם סיכוי להרשעה). דיברתי על חוסר מוכנות של אנשי ימין (שהוא בוחר להגדיר כאנשי שמאל כי הם מסרבים לחיות תחתיו) לשתף איתו פעולה, כי הוא דפק אותם חזור ודפוק בכל הזדמנות אפשרית. אין אחד שהלך איתו כברת דרך. 

נכון, ואפילו סמוטריץ' פתח עליו את הפה והוקלט אז.

אבל מה לעשות? זה שביבי בפוליטיקה, זה Given, זה שהוא בליכוד, Given, זה שהוא יו"ר הליכוד זה Given, זה שהוא בתור יו"ר הליכוד הביא הכי הרבה מנדטים זה Given.

עכשיו או שאתה מצפה לשיתוף פעולה (שנפסל על הסף) בין לפיד, המחנה הממלכתי, ליברמן, העבודה (יחד 46), עם הציונות הדתית ואחד מהחרדים, או שאתה מצפה למשהו אחר.

האלטרנטיבה ל"לה לה לנד" הזה, הוא לשתף פעולה עם מה ש-Given, גם אם הוא דפק אותך בעבר.

או לבחור לא לשתף פעולה, ולסתום את הפה ולא להתלונן על זה שאתה בחרת לא לשתף פעולה.

אבל זה קורבני אחושילינג גם להחליט לליכוד מי יהיה היו"ר שלו, גם להחליט שאתה לא משתף פעולה עם היו"ר הנבחר, וגם להתלונן על זה שאין לך ממשלה ליברלית כי אתה בוחר לא לשתף פעולה עם מפלגות ליברליות.

@ניקו פ.

לפני 22 שעות, ניקו פ. כתב:

רק אציין, שבתוך אותם ערבים שרק רוצים לכלכל וליהנות וביום יום מחייכים אליי, יש גם ערבים שבלב או בבית שמחים על כל פיגוע והריגה של כל אזרח ישראלי, גם כאלו ששומרים עליהם ושעובדים איתם. מצד שני, אם מחר נחלק את המדינה חצי חצי לצד ישראלי ופלשתיני, הם ימכרו גם את אמא שלהם כדי לחיות בצד הישראלי. זה פער בלתי ניתן לגישור בעיניי. לצערי חוויתי את זה על בשרי, כמו שחוויתי אנשים שהם בדיוק כמוך וכמוני, רק רוצים שלום ולחיות בשקט. אבל לצערי, אני מקבל את התחושה, לפחות במעגלים שלי, שהם מיעוט בחברתם. 

זו עובדה שלא ניתנת להפרכה שהם מיעוט בחברתם, כי אם הם לא היו מיעוט - הייתה קמה לפחות מפלגה אחת שמייצגת אותם ועוברת אחוז חסימה.

הם הצליחו להקים לפחות 3 מפלגות שעברו אחוז חסימה בזמנים כאלה ואחרים, ועוד אחת קומוניסטית. אז זה לא מחסום של יכולת להקים מפלגה. זה מחסום של החברה הערבית, או שהם מיעוט בחברה הערבית, או שהם לא אבל המיעוט בחברה הערבית שולט.

לפני 22 שעות, ניקו פ. כתב:

מרכז הבעיה האידיאולוגית שלנו (ולצערי הרב) היא לא פוליטיקלי קורקט: אידיאולוגית, החברה הערבית היא חברה כושלת שלא מצליחה להקים מדינה אחת יציבה פוליטית וחברתית (LOOK AROUND מה שנקרא). הם מפולגים בינם לבין עצמם, נשלטים תרבותית ע"י קבוצות פונדמטליסטיות, חסרים אופק חברתי ומקדשים את הדת והמוות יותר משהם מקדשים את החיים.

זה דיסוננס בין חברה שבטית ובין הכפייה של המערב עליהם מבנים חברתיים (Social Constructs) מערביים.

לפני 5 שעות, SlowRide כתב:

בוא תסביר לקוראים שלא הבינו, מה כל התועלת לציבור והעבודה החשובה של בנגביר שצריך לא לזלזל בה? אני לא מעריץ גנרלים, גם אנשים מחורבנים עם היכולות הנכונות יכולים להתקדם הרבה במסגרת צבאית. אבל הבן אדם ניהל את הצבא ששומר עלי ועליך, גם אם הוא חתיכת חרא המערכת הוציאה ממנו את המיטב עבור הציבור. מה עשה בנגביר? סידר לסודנים יום כיף בבריכה בתל אביב?

לפי הלוגיקה הזו - כל NGO, וכל חבר כנסת שמעולם לא היה בקואליציה - לא עשה שום תועלת לציבור.

• אהבתי 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 6 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אחינו אחרי כל הפושינג למפלגה הזו הם קיבלו פחות מהמתנגדי חיסונים.

קומרד ליאור, עצם הקיום של שיח כלכלי ימיני, זו הצלחה. בתקווה שתחלחל לעוד אנשים..

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 11 דקות, m3x7r3m3 כתב:

נכון, ואפילו סמוטריץ' פתח עליו את הפה והוקלט אז.

אבל מה לעשות? זה שביבי בפוליטיקה, זה Given, זה שהוא בליכוד, Given, זה שהוא יו"ר הליכוד זה Given, זה שהוא בתור יו"ר הליכוד הביא הכי הרבה מנדטים זה Given.

עכשיו או שאתה מצפה לשיתוף פעולה (שנפסל על הסף) בין לפיד, המחנה הממלכתי, ליברמן, העבודה (יחד 46), עם הציונות הדתית ואחד מהחרדים, או שאתה מצפה למשהו אחר.

האלטרנטיבה ל"לה לה לנד" הזה, הוא לשתף פעולה עם מה ש-Given, גם אם הוא דפק אותך בעבר.

או לבחור לא לשתף פעולה, ולסתום את הפה ולא להתלונן על זה שאתה בחרת לא לשתף פעולה.

אבל זה קורבני אחושילינג גם להחליט לליכוד מי יהיה היו"ר שלו, גם להחליט שאתה לא משתף פעולה עם היו"ר הנבחר, וגם להתלונן על זה שאין לך ממשלה ליברלית כי אתה בוחר לא לשתף פעולה עם מפלגות ליברליות.

הייתי חי בשלום עם קואליציה של לפיד/גנץ/ליברמן והעבודה יחד עם הציונות הדתית, בלי החרדים, עם או בלי הליכוד.

לפני 3 דקות, DareDevil כתב:

הבחירות האלה הן הוכחה שלא. לא משנה כמה נראה בבירור שכל הממשלות עושות, מבחינה בטחונית, אותו הדבר (כי הרוב תלוי באילוצים חיצוניים), ולא משנה כמה הממשלה היוצאת יצאה למבצעים צבאיים מוצלחים (והיא יצאה), את האנשים זה לא מעניין. מבחינתם ירידה לאינסטינקט השבטי הפרימאטי - לא לשבת עם ערבים (כאילו לא ברור שהם מיעוט לא קטן במדינה ואי מעורבות שלהם בצורה זו או אחרת רק מחריפה את הבעיות), גם ובעיקר על מזבח הבעיות הכלכליות. כתוצאה מזה אנחנו מקבלים ממשלה עם מפלגת מרכז בקושי (טיפה שמאלה מהעבודה של רבין) בראש, לצד ימין מדיני עם אדישות כלכלית בציונות הדתית, ושמאל קיצוני כלכלי ואדישות בטחונית מצד החרדים. ואנחנו מממנים את השיט הזה. 

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 2

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 18 דקות, DareDevil כתב:

מסכים, רק מצער שזה רודד למפלגת איש אחד בעייתי בפני עצמו.

ובכל מקרה זה לא שהוא הצית את השיח הזה, רק בשנים האחרונות המפלגה שדחפה שיח כלכלי ימני זה בכלל "זהות" עוד כשהשולמנים לא קמו.

לפני 18 דקות, RK כתב:

הייתי חי בשלום עם קואליציה של לפיד/גנץ/ליברמן והעבודה יחד עם הציונות הדתית, בלי החרדים, עם או בלי הליכוד.

איך תושיב בקואליציה אחת את לפיד, גנץ והעבודה עם סמוטריץ' ובן גביר?

זה הארכי-נמסיס שלהם (לפחות מבחינתם).

לפני 19 דקות, RK כתב:

הבחירות האלה הן הוכחה שלא. לא משנה כמה נראה בבירור שכל הממשלות עושות, מבחינה בטחונית, אותו הדבר (כי הרוב תלוי באילוצים חיצוניים), ולא משנה כמה הממשלה היוצאת יצאה למבצעים צבאיים מוצלחים (והיא יצאה), את האנשים זה לא מעניין. מבחינתם ירידה לאינסטינקט השבטי הפרימאטי - לא לשבת עם ערבים (כאילו לא ברור שהם מיעוט לא קטן במדינה ואי מעורבות שלהם בצורה זו או אחרת רק מחריפה את הבעיות), גם ובעיקר על מזבח הבעיות הכלכליות. כתוצאה מזה אנחנו מקבלים ממשלה עם מפלגת מרכז בקושי (טיפה שמאלה מהעבודה של רבין) בראש, לצד ימין מדיני עם אדישות כלכלית בציונות הדתית, ושמאל קיצוני כלכלי ואדישות בטחונית מצד החרדים. ואנחנו מממנים את השיט הזה. 

הפתרון לישיבה עם הערבים נעוץ במפלגה ערבית שהיא לא אנטי ציונית, לא מבקש מפלגה ערבית ציונית (אם כי זו יכולה להיות הברקה), אלא כזו שתהיה סטייל החרדים, לא ציונים נלהבים וגם לא אנטי ציוניים שרוצים להשמיד את מדינת ישראל כפי שהוקמה.

ואת זה הם יצטרכו להקים. זו בעיה שתפתר מבפנים ולא מבחוץ (פעילות מבחוץ רק תפעיל אנטי).

ושילוב של גורמים אנטי ציוניים בקואליציה ישיגו בדיוק הפוך מבחינת הרוב היהודי.

לא נתפס עבור היהודי הממוצע שחיילי צה"ל יכנסו לשכם, בקואליציה יהיו חברים שיתפללו להצלחת הערבים ובאופוזיציה יהיו חברים שיתפללו להצלחת חיילי צה"ל.

אגב בציונות הדתית הדבר האחרון שיש זה אדישות כלכלית.

יש חוסר הסכמה כלכליתת - סמוטריץ' ימין כלכלי לא פחות מאביר קארה, ובן גביר לא פחות שמאל כלכלי מהעבודה ומרצ.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 50 דקות, m3x7r3m3 כתב:

כל מה שהיה רע אצל ביבי הם עשו בגרנדיוזיות יתר.

אהבתי שהשקעת הפעם גם ב-״=====״. חוץ מזה לא הרגשתי שיש לי משהו להוסיף.

לפני 10 דקות, m3x7r3m3 כתב:

הפתרון לישיבה עם הערבים נעוץ במפלגה ערבית שהיא לא אנטי ציונית, לא מבקש מפלגה ערבית ציונית (אם כי זו יכולה להיות הברקה), אלא כזו שתהיה סטייל החרדים, לא ציונים נלהבים וגם לא אנטי ציוניים שרוצים להשמיד את מדינת ישראל כפי שהוקמה.

כשאני מדבר על מפלגה של יהודים וערבים אני מכוון למשהו כזה. כמובן שזה לא יעבוד עם לאומנים פלסטינאים. מצד שני בוודאי שזה ידרוש פשרות גם מהיהודים בישראל (כמו שחלקנו מוכנים להתפשר בשביל החרדים :) )

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני שעה, m3x7r3m3 כתב:

יש הטוענים שגם זה, בגלל אקטיביזם שיפוטי בין היתר.

תגיד, באמת שאלה אליך אישית

איך אתה תמיד מוצא איזה מישהו להאשים רק לא את אלה שצריכים לבצע?

כול הפרוייקטי התחבורה? אהרון ברק.

המרת תחנות הכוח? ההיא שכבר שכחתי את שמה.

משהו אחר? מפאי. (שזה לא דמות בודדת, אבל זה סטייל ארכי-נבל)

איך תמיד אצלך זה מצתמצם לאיזו דמות אחת?

• מצחיק 2
  • מעניין 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני שעתיים, SlowRide כתב:

אתה כמובן צודק, אבל מעניינת אותי התגובה של @- XM - לזה, כי אני תופס ממנו אדם נבון עם שיקול דעת.

לא קראתי את כל ההודעות בעמודים קודמים רק ברפרוף, לא הבנתי למה בדיוק אתה רוצה שאני אתייחס.

אם זה קשור להודעה האחרונה שלך בעמ’ 1658 - צירפת כנראה איזה תמונה שהסינון לא פותח לי.. אז תכתוב במילים מה העניין.

לפני 3 שעות, SlowRide כתב:

איזהו גיבור הכובש את יצרו זה נכון, אבל צריך לדעת את ההקשר, והוא -

במסגרת פרשנות למושגים שונים עשיר/גיבור/חכם, המשנה נותנת זווית הסתכלות שונה.

אבל היהדות לא מצווה אותנו להיות גיבורים, אנחנו מתפללים כל יום ”אל תביאנו לידי ניסיון”

ולא מתפללים שנגיע לניסיונות ונעמוד בהם.

מה שחשוב זו השורה התחתונה של שמירת מצוות ולא להיות ”גיבורים”.

• אהבתי 1

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם
לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

אגב בציונות הדתית הדבר האחרון שיש זה אדישות כלכלית.

יש חוסר הסכמה כלכליתת - סמוטריץ' ימין כלכלי לא פחות מאביר קארה, ובן גביר לא פחות שמאל כלכלי מהעבודה ומרצ.

בפועל זה מיתרגם לאדישות, כי חוסר ההסכמה הזה יביא לחוסר מעשה, והאג'נדה הכלכלית היחידה שתבוצע, בקנאות, היא זו החרדית. מהכיס של כולנו.

לפני 4 דקות, - XM - כתב:

איזהו גיבור הכובש את יצרו זה נכון, אבל צריך לדעת את ההקשר, והוא -

במסגרת פרשנות למושגים שונים עשיר/גיבור/חכם, המשנה נותנת זווית הסתכלות שונה.

אבל היהדות לא מצווה אותנו להיות גיבורים, אנחנו מתפללים כל יום ”אל תביאנו לידי ניסיון”

ולא מתפללים שנגיע לניסיונות ונעמוד בהם.

מה שחשוב זו השורה התחתונה של שמירת מצוות ולא להיות ”גיבורים”.

מת על זה שביהדות תמיד מתקינים תקנות ומצווים ציוויים, ואז מוצאים פיקציות הלכתיות להתגבר עליהם. כמעט לכל דבר יש מעקף. מדהים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 14 דקות, David32 כתב:

איך אתה תמיד מוצא איזה מישהו להאשים רק לא את אלה שצריכים לבצע?

זה לא רק הוא.

זו הגישה של המחנה.

הנה הוגה הדיעות שלהם כבר מכין מראש את הקרקע:

image.png.d4ae079540b62f262309bd175825ca88.png

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
Just now, פינדר כתב:

זה לא רק הוא.

זו הגישה של המחנה.

הנה הוגה הדיעות שלהם כבר מכין מראש את הקרקע:

image.png.d4ae079540b62f262309bd175825ca88.png

זה בן אדם שצריך לעבור אבחון לדעתי, ומי שמביא לו גישה למיקרופון גם לא 100.

לגבי דיון המיליטנטיות, אני בחיים לא אצביע לגנץ, לא אוהב את משחק הפנסיות התקציביות שעשה, אבל אמור שאור אמר, מביך בכלל להשוות.

משהו שהעבירו לי -

את המאמר המצויין להלן, כתב אייל בן שמחון. הבן של שאול בן שמחון, שהיה יו"ר הארגון העולמי של יוצאי צפון אפריקה ומי שהוביל את העדה המרוקאית בישראל ובעולם והכניס לארץ את חגיגות המימונה. 
כדאי מאד לקרוא : 

" היי בן גביר, עשר פעמים ביום קופצים לי פוסטים שלך לצאת למלחמה – אז יאללה ידידי - בוא נצא למלחמה ביחד – וכשאני אומר ביחד הכוונה היא - ביחד - לא שאני והילדים שלי כן ואתה והילדים שלך לא....
בוא נלחם ביחד – אתה (שלא שרת יום אחד בצבא) עם הילדים של מנהיגי ומצביעי ש"ס ושל יהדות התורה - עד היום נלחמתם כדי שהם לא ישרתו בצבא (עלאק ממשלת ימין מלא מלא). אבל ביחד זה ביחד - כולם מתגייסים - כולם משרתים.  
מה אתה אומר?! שנלחם ביחד או שרק אנחנו לבד??

אתה רוצה להיות שר הביטחון והאמת שאתה נשמע מאוד מתלהב – אבל לא נוח לי עם העובדה שלא שרתת בצבא ושהבן שלך התחמק מגיוס. למה הבן שלי כן ושלך לא??
לא נוח לי שאתה והשותף שלך סמוטריץ' (ששירת רק שנה כמשגיח כשרות) – תקבלו החלטות שיבעירו את המזרח התיכון.. אבל שהאחרים ילחמו במקומכם...

אני יודע שמאוד כיף, קל ומדליק (תרתי משמע) לצעוק מהטריבונה מוות למחבלים – אגב, אני והחיילים שלי לא צעקנו – פשוט חדרנו לשטח האויב בין לילה וירינו כדור בין העיניים למי שהוגדרו כמחבלים - כשמדובר במחבלים – אין שאלה בכלל - יורים כדי להרוג! 
שבויים היינו לוקחים רק בשביל לאסוף מידע מודיעני שהוא מאוד חשוב להמשך הלחימה (סתם שתדע).

נכון, הצעקות שלך מרשימות וסוחפות מאוד הרבה צעירים, אבל רק כאלו שלא באמת יודעים ולכן מתרשמים מהדיבורים חסרי ניסיון שלך.  
אין באמת לוחם או לוחמת אמיתית שהסתכלו לאויב בלבן של העיניים שילכו אחרי מי שלא שירת בצבא אלא צועק מהטריבונה עם מגפון בלי לתת דוגמה אישית. 
דוגמה אישית, כול לוחם ומפקד יודע, זה הא,ב!

בן גביר, ידידי המתלהב - מאחר ולא עשית צבא אני אלמד אותך שהדבר הראשון שאנו לומדים בפיקוד – זה דוגמה אישית. להיות הראשונים להסתער בקרב והאחרונים לאכול – דוגמה אישית היא הבסיס של הבסיס של כל צבא איכותי שרוצה לנצח.

איזו דוגמה אישית אתה, סמוטריץ', ש"ס ויהדות התורה מציעים? שאתם שלא שרתם, תצעקו מהטריבונה והילדים של האחרים ילחמו??
קבינט ביטחוני כזה רק יפרק את המוטיבציה של הלוחמים ששומרים עלינו ובלי מוטיבציה - אין בטחון.

כבר למדנו שמי שהכי צועקים ומתלהמים הם אלו הכי חלשים במציאות ומי שהכי מאופקים - הם גם הגיבורים האמתיים ברגעי האמת ("איזהו גיבור הכובש את יצרו"). 
אבל אני חייב להודות שצעקות ומילים ריקות מתוכן – "מוות למחבלים, צריך לפרק אותם, לקרוע את האימאימא שלהם" – תופס יפה, בעיקר את מי שחסר ביטחון.

אתה דורש להיות שר הביטחון בממשלה הבאה במקום רב אלוף בני גנץ, זכותך לדרוש - אבל בוא תתחיל בלהתנדב כמה ימים כשומר באיזה אתר בנייה בנגב – תחוש איך זה להיות לבד בחושך (בלי שאחרים ששומרים עלייך), תראה לנו שאתה לא מפחד להיות לבד בחושך, תלמד איך מחזיקים נכון אקדח – (כי כפי שראיתי בטלוויזיה – אפילו את האקדח אתה מחזיק לא נכון). 

נסלח לך על כך שאתה, הבן שלך והשותפים שלך לא שרתם בצבא בכך שתודיע ותצביע בכנסת שכל בני ישראל יהיו מחויבים לשרת בצבא - בלי להפלות בין דם לדם. אם תעשה את זה - תרוויח את הכבוד שלך גם מהלוחמים שאוהבים באמת את המדינה - לא בדיבורים ובצעקות, אלא במעשים עד כדי שמוכנים לסכן את חייהם למענה.

מה דעתך?

אייל בן שמחון.

• אהבתי 2
  • תוכן חדש...