Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 33 דקות, - XM - כתב:

אגב אתה מסכים על זה שיש לפחות חרדי אחד שמשלם מיסים, או שזה ג’’כ לא קיים?

יש הרבה מאוד (למעשה הרוב) אבל הם עובדים בסביבה מעורבת וחילונית ברובם. אם אנחנו טובים כדי לעבוד אצלנו אנחנו מספיק טובים לשבת לידינו בהרצאות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 41 דקות, - XM - כתב:

^כשאין מה לענות לגופו של עניין..

הטענות שלך לא ענייניות מלכתחילה. 

התרומה של החרדים לכלכלה הישראלית ולמדינת ישראל בכלל כמגזר פוליטי מסתכמת בערך בזה שהיא מאפשרת להגיד שיש כאן יותר יהודים מערבים בהרבה. זה די זהו.

כתבתי את זה כבר מאה פעם פה: אני מכבד את זכותם של החרדים לחיות בעולם מוסרי שבו אסור לראות תמונה של אישה על איזה שלט פירסום כי זה מייצר זקפה בלתי נשלטת או משהו. מוכן לתת להם את מדינת בני ברק, על הבניינים המתפרקים, המרפסות הלא חוקיות, 5 ילדים בחדר, ביוב שזורם ברחובות ועוד. מוכן אפילו לתת את ירושלים ומודיעין עלית. שיעשו מה שהם רוצים. הקב״ה ידאג להם לצבא, משטרה אוכל ותרופות לקורונה כשצריך. משום מה עדיין לא שמעתי אף חרדי מתחבר לרעיון הזה. מעניין למה. אולי מאותה הסיבה שבגללה רבנים שהטיפו להתעלם מהנחיות הקורונה ניצלו עד תום את מערכת הבריאות הציבורית כשחלו בעצמם.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני שעה, - XM - כתב:

בשונה מלידתם של דתות ולאומים אחרים, הדת והלאום היהודי נולדו יחד.

דברים כ’’ז ט’

ומה זה משנה? דת, כל דת כולל יהדות ניתנת לבחירה. יהודי דתי יכול להתנצר או להתאסלם, כמו שנוצרי ומוסלמי יכולים להתגייר. את הלאום אי אפשר לשנות. יהודי (לאום) תמיד יישאר יהודי כמו ערבי יישאר ערבי ורוסי יישאר רוסי. כאן מדובר בגנים. לכן גרמנים היו משמידים את היהודים לא משנה לאיזה אלוהים הם התפללו או לא התפללו בכלל. לפי חוקים של גנטיקה  עד דור שלישי. אתה לא יכול להגיד על חילוני, בן אדם שלא מאמין בקיומו של באלוהים, שהוא שייך לאיזשהו דת. אבל לאום ישנו לכל אחד. לכן בזמנו בארץ בתוך ת.ז. החליפו סייף "דת" לסייף "לאום".

פורסם
לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

ואללה? הכרחי? מה תעשו כשיגמרו הפראיירים שהולכים לשם? 

איך זה קשור? הדיון היה על תרומה ציבורית. יש עוד אינספור תחומים שאפשר לתרום בהם לתועלת החיים שלנו חוץ מצבא.

הדבר היחידי בשירות צבאי זה שכולם מבינים שהוא הכרחי וכולם בכל קצווי הקשת נהנים מהביטחון שהוא מספק. אבל אין בזה בכדי לזלזל בפעילויות נוספות.

(אגב הדיון היה על בן גביר ממש לא כוס התה שלי. אבל הזלזול בפועלו של אדם רק כי אני ואתה לא צורכים/מעוניינים  בפעילות הזו היא הכחשה של המציאות)

לפני שעתיים, יבגניפ כתב:
לפני 10 שעות, yd b-4 כתב:

אנחנו מדינה קומוניסטית או מה?

הקשר הוא..?

יש נטיה למדינות קומוניסטיות להתלהב בצורה מוגזמת ממדים וכלי משחית.

למשל מצעדים מפוארים ומיותרים.

בישראל משום מה אנחנו די קרובים לשם. כנראה בגלל המצב הביטחוני מאז לידתה של המדינה. 

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, - XM - כתב:

ברור לגמרי, כל החרדים והמאמינים הם אינפנטילים גמורים, חסרי מוח.

אפילו הכנה למוח אין להם.

לא תמצא אף אדם עם IQ גבוה משל עכבר שנשאר דתי אפילו רגע אחד.
...
אז אתה עושה ”השלכה” קלאסית, ומרגיע את עצמך שהם בוודאי חבורה של בורים חסרי יכולת חשיבה עצמאית. 

לא אמרתי אף דבר מזה.

רצת למגננה מול טענות שלא נאמרו ולא נחשבו.

לפני 9 שעות, - XM - כתב:

אתה מפחד לבדוק ברצינות ובאובייקטיביות את הדת, כי אולי אולי בסיכוי של אחד למיליון, יערער את יסודות עולמך.

אה ברור, אני מבין שאנחנו חברים קרובים שמכירים אחד את השני מקרוב ולכן אתה קובע דבר כזה. 

אתה לא תענה באמת אז מה יש להיכנס לדיון הזה. אבל אל תצייר תמונה כאילו רק חוסמים אצלכם פורנו כדי להגן על הילדים.

--------------------

לפני כשעה, farkash7 כתב:

מה הבעיה עם פורנו בדיוק?

תראה, יש מספר בעיות, בעיקר מוסריות.

יש סימן שאלה גדול על עד כמה זאת תעשיה של ניצול (כנראה שמאוד)

יש עיניין של נירמול כול מיני דברים

יש עיניין של עיוות מציאות...

עריכה אחרונה על ידי David32

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 13 דקות, yd b-4 כתב:

(אגב הדיון היה על בן גביר ממש לא כוס התה שלי. אבל הזלזול בפועלו של אדם רק כי אני ואתה לא צורכים/מעוניינים  בפעילות הזו היא הכחשה של המציאות)

בוא תסביר לקוראים שלא הבינו, מה כל התועלת לציבור והעבודה החשובה של בנגביר שצריך לא לזלזל בה? אני לא מעריץ גנרלים, גם אנשים מחורבנים עם היכולות הנכונות יכולים להתקדם הרבה במסגרת צבאית. אבל הבן אדם ניהל את הצבא ששומר עלי ועליך, גם אם הוא חתיכת חרא המערכת הוציאה ממנו את המיטב עבור הציבור. מה עשה בנגביר? סידר לסודנים יום כיף בבריכה בתל אביב?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לפני 4 שעות, Night Driver כתב:

זהו שזה לא לגיטימי.

חנך את הילדים שלך איך שאתה רוצה ואני אחנך את שלי איך שאני רוצה.

אם אתה רוצה מוסד נקי מדברים מסויימים אז תגדיר את זה כלפי הילדים ולא כלפי ההורים. ילד שלא יעמוד בדרישות שיעוף על סמך ההתנהגות שלו ושלו בלבד.

מי שמך לקבוע מה אני עושה בד' אמותיי?

שוב, מי אתה דתקבע לחרדי אחר מה לעשות?

אתה רותה מכשיר כשר אז תחזיר מכשיר כשר. אין לך שום במכות לסמן אותי.

נתחיל מהבסיס 

1- זכותי לחנך את ילדי בחינוך חרדי עם סביבה דומה.

2- כל המושג חרדי הוא אחד שירא את דבר ה' ונוהג כך הן בחוץ והן בביתו. אין כזה דבר חרדי לפי קריטריון קשיח של לבוש + קיום כמה אחוזים מהדת. זה לא עובד ככה.

3- יש דברים שמגדירים בבירור מי לא חרדי אחד מהם הוא צריכה של תכנים מסוימים. 

4- בוא נניח למשל שאני מאוד נחרד מכך שילדי יחשף לתכניו המסוכנים של "בוב הבנאי" הכופר חס וחלילה (נרשם בהומור לצורך הדוגמא). זה בלתי אפשרי אם אהחבר לידו צורך את אותם תכנים 3 פעמים ביום.

בקיצור יש סטנדרט מסוים וגס למי לא חרדי. וזכותי לשים את ילדי עם אנשים מסוימים דווקא.

מי אתה שתמנע ממני ללכת עם אשתי למופע או תמנע ממני ללכת להרצאה?

אף אחד לא ביקש ממך להימנע ללכת עם אשתך למופע. תלך ותהנה.

אבל למה אתה (או שלוחיך בכנסת ובבית המשפט) מונעים ממני ללכת למופע בהפרדה עם אשתי?

אין שום פריצות בהרצאות ושום בעיה עם הרצאה מעורבת. אם אתה לא רוצנ לשבת ליד אישה אש שב בצד.

מבלי להיכנס כלל לנושא הספציפי עצמו. אתה באמת חושב שאתה כתובת לליבון סוגיות בהלכה?

פורסם (נערך)
לפני כשעה, farkash7 כתב:

מה הבעיה עם פורנו בדיוק?

יש הרבה בעיות עם פורנו, אבל לכפות איסור על זה זאת בעיה עוד יותר גדולה.

לפני 3 שעות, SurfHigh כתב:

זה ההבדל העיקרי בין התרבות החרדית לחילונית, החרדי אומר לי זה אסור לכן לכל מי שלידי זה אסור גם. 

החילוני אומר לי זה אסור, מי שלידי יחליט על עצמו כל עוד הוא לא מכריח אותי

פלסטינים זה כמו שכן ערס אלים.

אבל אתה יכול לשים סורגים, פלדלת, להוציא צו הרחקה נגדו, להתגונן במידה מסוימת.

חרדים זה כמו קרוב משפחה עלוקה, שמבחינתו "מה ששלי שלי, מה ששלך שלנו", שנכנס אליך הביתה מתי שבא לו, עושה קניות לשבת במקרר שלך, וכשהוא לא עסוק בזה, הוא גם דואג לשגל את המוחות של הילדים שלך עם קונספירציות הזויות. וכמובן כמובן שהוא דואג לספר לך כמה אתה לא חי נכון וכמה הוא צודק, למרות שאתה מהנדס בחברת הייטק והוא בן 37 שבחיים לא עבד בעבודה מסודרת, למרות שהוא איכשהו נשוי עם 5 ילדים.

אבל אתה לא יכול להגיד לו ללכת לחפש כי אז אתה תהיה מנודה מהמשפחה, שמאיזושהי סיבה מתים עליו כי הוא עני ומסכן וזה, ותמיד יש לו סיפורים הזויים ומצחיקים, ואתה הייטקיסט חננה צהוב.

ובוא, לא שהוא מרביץ לך או משהו.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 3 דקות, SlowRide כתב:

בוא תסביר לקוראים שלא הבינו, מה כל התועלת לציבור והעבודה החשובה של בנגביר שצריך לא לזלזל בה? אני לא מעריץ גנרלים, גם אנשים מחורבנים עם היכולות הנכונות יכולים להתקדם הרבה במסגרת צבאית. אבל הבן אדם ניהל את הצבא ששומר עלי ועליך, גם אם הוא חתיכת חרא המערכת הוציאה ממנו את המיטב עבור הציבור. מה עשה בנגביר? סידר לסודנים יום כיף בבריכה בתל אביב?

אם זה לא היה ברור אני ממש לא מזלזל בגנץ ובגנרלים בכלל. כל חסרי הבינה שמודדים רמטכ"ל לשעבר על פי יכולת נאום צריכים רפואה שלמה בעיניי.

לגבי בן גביר בשיא הפשטות?

העלאה למודעות של נושאים שחשובים לציבור שלו. וקידום היישום שלהם במערכות השלטון ונראה שהוא מתקדם לשם לא רע בכלל. חלק מהם על ידי פעולות כמו יופ כיף לסודנים בבריכת גורדון. זה שכולם זוכרים את זה זה אות לפעילות מוצלחת :)

בדיוק כמו שמרץ מקדמת את הליך השלום או משהו כזה.

והעבודה בכנסת האחרונה הציפה את הנושא הפמיניסטי.

וש"ס וג' את נושאי הדת.

באמת שלא הבנתי מה לא ברור.

לפני 4 דקות, vadim6385 כתב:

וכמובן כמובן שהוא דואג לספר לך כמה אתה לא חי נכון וכמה הוא צודק, למרות שאתה מהנדס בחברת הייטק והוא בן 37 שבחיים לא עבד בעבודה מסודרת, למרות שהוא איכשהו נשוי עם 5 ילדים.

מצטער שאני עונה קצתאישי.

ידידי עם כל ההתנשאות שלך רוב החרדים בגילך מסודרים יותר ממך. 

במערכת זוגית/משפחתית/ ותתפלא הרבה מהם גם כלכלית.

הטייטל שלך כמהנדס בן 37 בהייטק לא בהכרח עושה אותך מאושר או מצליחן.

פורסם
לפני 24 דקות, yd b-4 כתב:

הדבר היחידי בשירות צבאי זה שכולם מבינים שהוא הכרחי וכולם בכל קצווי הקשת נהנים מהביטחון שהוא מספק. אבל אין בזה בכדי לזלזל בפעילויות נוספות.

״כולם מבינים״.

ואני איתך אגב בחוסר האהדה למיליטריזם על כל גווניו וסוגיו.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 7 דקות, yd b-4 כתב:

איך אבל זה יוצא ככה? 

מאיפה הכסף שמסדר אותם ואת 6 ילדיהם?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, yd b-4 כתב:

הטייטל שלך כמהנדס בן 37 בהייטק לא בהכרח עושה אותך מאושר או מצליחן

אמרתי איפשהו שאני מאושר או מצליחן?

לפני 9 דקות, yd b-4 כתב:

אני באמת ובתמים שמח בשבילם.

רק שלא ייכנסו לי לחיים ולא יכפו עליי שבת/כשרות/מסורת והכל יהיה טוב.

ואם הם כאלה מסודרים כלכלית, מה הבעיה לשלם מס על חד"פ וקולה?

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 9 שעות, - XM - כתב:

אתה מפחד לבדוק ברצינות ובאובייקטיביות את הדת, כי אולי אולי בסיכוי של אחד למיליון, יערער את יסודות עולמך.

רוב הדתיים שאני מכיר לא בודקים ברצינות ובאובייקטיביות את הדת שהם מאמינים בה, כי יש סיכוי של אחד למליון שמה שיגלו יערער את יסודות עולמם.

אתה רואה, הטיעון הזה עובד יופי לשני הכיוונים.

יש לי דוד שחזר בתשובה בסוף שנות ה80 אחרי שהלך לכל מיני סמינרים של מחזירים בתשובה. עבדנו ביחד כמה שנים והיו לנו הרבה שיחות שבהן הוא ניסה לגרום לי ללכת בדרכו.

אני זוכר שאחד הדברים שהכי שיכנעו אותו, היה הקטע של הדילוגים בתורה (הספר המקורי של ויצטום יצא אז). הוא אמר לי שבתור אקדמאי שלמד הסתברות (תואר בכלכלה) זה העיף לו את המוח ודחף אותו חזק לכיוון האמונה. לא היה לי אז איך לסתור את זה.

שנים אח״כ, האינטרנט התפתח ופתאום נהייתה נגישות למאמרים והרצאות בנושא ואז למדתי על כל ההטיות המתמטיות והסטטיסטיות שהוכנסו ל״מחקר״ המקורי.

כשניסיתי לדבר עם דוד שלי על זה, אחרי השנים, הוא כבר לא היה מוכן לשמוע. אמר שאין משהו שיזיז אותו מה״ידיעה״ (לא אמונה!) שהיהדות והתורה הם ציווי מאלוהים.

בקיצור, גם אם אני אראה לו שהדילוגים האלו, שעליהם הוא ביסס את האמונה שלו, הם חארטה בפיתה, זה לא ישנה כלום.

אני אגב קראתי חומר של מחזירים בתשובה ונחשפתי לשלל ״הוכחות״. לא מצאתי משהו ששיכנע אותי.

אתה בדקת לעומק על מה מבוססת האמונה שלך?

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 8 דקות, yd b-4 כתב:

מצטער שאני עונה קצתאישי.

הטייטל שלך כמהנדס בן 37 בהייטק לא בהכרח עושה אותך מאושר או מצליחן.

אז למה הם צריכים קצבאות?

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 20 דקות, David32 כתב:

תראה, יש מספר בעיות, בעיקר מוסריות.

בגלל זה אני שואל.

חרדי שחושש שהבן שלו יראה פורנו כנראה חושש מסיבות אחרות…

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תוכן חדש...