Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 34 דקות, יובל .מ. כתב:

נכון, אבל מה לעשות, זה המצב.
אדם חף מפשע עד שהוכחה אשמתו וכל זה.

כמו שכבר ענו לך, לא דיברתי על התיקים שלו (התבטאתי פה מספיק שלדעתי אין בהם סיכוי להרשעה). דיברתי על חוסר מוכנות של אנשי ימין (שהוא בוחר להגדיר כאנשי שמאל כי הם מסרבים לחיות תחתיו) לשתף איתו פעולה, כי הוא דפק אותם חזור ודפוק בכל הזדמנות אפשרית. אין אחד שהלך איתו כברת דרך. 

אבל אתה נמנע מלענות, כמו שאתה נמנע מלענות על זה (אתה לא חייב לקחת ממנו דוגמא בלמרוח דברים):

לפני שעתיים, RK כתב:

בחיאת תן איזה פרשנות לזה, כי זה נשמע כמו משהו מחוות החיות.

וכמו שנמנעת מלענות על השאלה מה בחוקים הנוכחיים מונע מדתי לקיים מצוות דתו. ולא, נשים שלובשות חצאית מעל למה שנראה לו סביר לא מונע ממנו לקיים את דתו ואם הוא לא מסוגל לשלוט ביצרו, שיישב בבית.

מה עוד מפריע לו?

• אהבתי 4

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 14 דקות, קורן בן אשר כתב:

מה פשר הביטוי המעורפל "מדינת כל אזרחיה". מוסכם עלינו (אני מניח) שחייב להיות שוויון זכויות פורמלי בפני החוק לכל אינדיבידואל באשר הוא אינדיבידואל, בלי הבדל דת, גזע, מין, מגדר וכו'. הביטוי המכובס הנ"ל אינו מכוון לשם, אלא למשהו אחר. זהו מונח עמום בכוונת מכוון, שהוזרק לשיח הישראלי ע"י זרמי השמאל הרדיקלי, כשה-end game שלהם הוא פירוק המדינה העברית/הציונית/you name it, קרי לעשות rollback לשנת 1917, ויש שיאמרו לשנת 1882. העמימות מכוונת במטרה לרמוז שמדינת הלאום העברית לא יכולה להיות דמוקרטית, כי היא יעני לא של אזרחיה, וזאת במטרה להטעות אנשים כטקטיקה תעמולתית.

...

לפני 15 דקות, קורן בן אשר כתב:

שאתה הולך ועושה משהו אחר, וכופה מדינה דו לאומית בין הים לירדן, איחוד מלא עם השטחים ועזה, מבטל את חוק השבות ואולי אף מאפשר שיבה בלתי מוגבלת לפלסטינים וצאצאיהם לתוך ישראל . בכך אתה קולע את המדינה למלחמת אזרחים בלתי-נגמרת שהמלחמה ביוגוסלביה תהיה פיקניק לידה.

קורן, לא ברור לי איך ביד אחד אתה כותב על השמאל הרדיקלי, וביד השניה מדקלם הבלים שאף אחד עם כח אלקטוריאלי מעלה כאג׳נדה. איך אתה אוכל הספין של ביבי ושות׳?

תזכיר לי, מי בשמאל הישראלי מדבר על סיפוח עזה ומתן זכויות אזרח מלאות + זכות השיבה? 

אף אחד?

אז למה זו בכלל מועלית כאופציה? למה להאכיל את הטרול? 

באופן אירוני, מי שדוחף לכיוון הזה אלו סמוטריץ׳ ושות׳ - כל עוד לא הורגים או מטרנספרים את הפלסטינים, אז בסה״כ דוחים את הפתרון (שהוא סיפוח או 2 מדינות). כל עוד מגדילים את הערבוב הגאוגרפי זה מקשיח עוד יותר את 2 המדינות, מה שמקדם סיפוח (או שליטה אינסופית).

וזו המציאות העגומה: ביד אחת מפחידים את הציבור מה0מול שרק רוצה לתת את מדינת ישראל לערבים, וביד שניה מייצרים מציאות כזו (למי שמאמין שאי אפשר לשלוט באוכלוסיה לנצח) או שולפים את כל טיעון ה״פנינו לשלום״ מתחת לרגלי הישראלים (למי שמאמין שאפשר וצריך לשלוט לנצח).

**

כל זה בלי להתייחס בכלל לחוסר קריאת המציאות בציטוט הראשון שלך: לא, כנראה שרוב האוכלוסיה לא יסכימו איתך ש״חייב להיות שוויון זכויות פורמלי בפני החוק לכל אינדיבידואל״, כל עוד מסכימים שערבי הוא עדיין אינדיבידואל. אנשים רבים מצהירים שערבים פסולים מהשתתפות במשחק הדמוקרטי, ושהזכויות שלהם צריכות להיות מותנות בכל מיני פרמטרים שרירותיים. 

• אהבתי 3

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)
לפני 33 דקות, קורן בן אשר כתב:

העמימות מכוונת במטרה לרמוז שמדינת הלאום העברית לא יכולה להיות דמוקרטית, כי היא יעני לא של אזרחיה, וזאת במטרה להטעות אנשים כטקטיקה תעמולתית.

אני לא חושב שמדינה יהודית לא יכולה להיות דמוקרטית. אני חושב שבקונסטלציה הנוכחית יש לה שתי בעיות. האחת היא יחסיה הדפוקים אובייקטיבית עם המיעוט הערבי. השניה היא העדפה הולכת וגוברת, בעיקר מתוך צמיחה דמוגרפית, של יהודים רבים דת על פני דמוקרטיה. 

לפני 33 דקות, קורן בן אשר כתב:

אז נניח שאתה הולך ועושה משהו אחר, וכופה מדינה דו לאומית בין הים לירדן, איחוד מלא עם השטחים ועזה, מבטל את חוק השבות ואולי אף מאפשר שיבה בלתי מוגבלת לפלסטינים וצאצאיהם לתוך ישראל . בכך אתה קולע את המדינה למלחמת אזרחים בלתי-נגמרת שהמלחמה ביוגוסלביה תהיה פיקניק לידה.

אני חושש שזה העתיד. מדינה דו לאומית בין הים לירדן כאן מעבר לפינה. גם זה שאנחנו הרוב פה בכל השטח יפסיק לעזור לנו עם עוד קצת שינויים דמוגרפיים, אחוז גבוה יותר של יהודים שלא מתגייסים לצבא ולא ממש מזדהים עם המדינה

לפני 9 דקות, oryo כתב:

באופן אירוני, מי שדוחף לכיוון הזה אלו סמוטריץ׳ ושות׳ -

יאפ. לסמוטריץ' ושות' לפחות יש הסבר דתי - הם מאמינים שיבוא משיח ויעשה סדר.

מה חושבים שיקרה החילוניים שמצביעים להם, או מעריצים בכלל את מפעל ההתנחלויות בגדה, אני באמת לא מצליח להבין.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 4 דקות, oryo כתב:

...

קורן, לא ברור לי איך ביד אחד אתה כותב על השמאל הרדיקלי, וביד השניה מדקלם הבלים שאף אחד עם כח אלקטוריאלי מעלה כאג׳נדה. איך אתה אוכל הספין של ביבי ושות׳?

תזכיר לי, מי בשמאל הישראלי מדבר על סיפוח עזה ומתן זכויות אזרח מלאות + זכות השיבה? 

אף אחד?

אז למה זו בכלל מועלית כאופציה? למה להאכיל את הטרול? 

באופן אירוני, מי שדוחף לכיוון הזה אלו סמוטריץ׳ ושות׳ - כל עוד לא הורגים או מטרנספרים את הפלסטינים, אז בסה״כ דוחים את הפתרון (שהוא סיפוח או 2 מדינות). כל עוד מגדילים את הערבוב הגאוגרפי זה מקשיח עוד יותר את 2 המדינות, מה שמקדם סיפוח (או שליטה אינסופית).

וזו המציאות העגומה: ביד אחת מפחידים את הציבור מה0מול שרק רוצה לתת את מדינת ישראל לערבים, וביד שניה מייצרים מציאות כזו (למי שמאמין שאי אפשר לשלוט באוכלוסיה לנצח) או שולפים את כל טיעון ה״פנינו לשלום״ מתחת לרגלי הישראלים (למי שמאמין שאפשר וצריך לשלוט לנצח).

**

כל זה בלי להתייחס בכלל לחוסר קריאת המציאות בציטוט הראשון שלך: לא, כנראה שרוב האוכלוסיה לא יסכימו איתך ש״חייב להיות שוויון זכויות פורמלי בפני החוק לכל אינדיבידואל״, כל עוד מסכימים שערבי הוא עדיין אינדיבידואל. אנשים רבים מצהירים שערבים פסולים מהשתתפות במשחק הדמוקרטי, ושהזכויות שלהם צריכות להיות מותנות בכל מיני פרמטרים שרירותיים. 

רגע, עצור סוסים. שתה כוס מים.

1. אני רק מבאר את המונח היופימיסטי "מדינת כל אזרחיה".

2. כתבתי "שמאל רדיקלי", זה היה די ברור לדעתי. כיום אין כמעט אף אחד בשמאל הישראלי המיינסטרימי שמעלה את האופציה הזו, לא טענתי זאת כלל. אבל זה קיים בשוליים של השיח כל הזמן, ויש פה ושם כל מיני שמאלנים-חמודים-מר"צניקים לשעבר וכאלה שמאמצים את הרעיון.

3. בהחלט הימין עושה בעניין זה תעמולת הפחדה שקרית ומת על טיעון איש הקש הזה. זה לא אומר שלא צריך להתייחס לביטוי עצמו.

4. מסכים איתך 100% שזה הכיוון שבפועל הימין הקיצוני מוביל.

5. כמו ששמת לב, אני נלחם במספר חזיתות (כמו שבן גוריון אמר על הבריטים): בעד הפרדת דת ממדינה, בעד זכויות פורמליות שוות לכולם, נגד הימין הדתי-משיחי, נגד "מדינת כל אזרחיה".

לפני 10 דקות, יבגניפ כתב:

אני לא חושב שמדינה יהודית לא יכולה להיות דמוקרטית. אני חושב שבקונסטלציה הנוכחית יש לה שתי בעיות. האחת היא יחסיה הדפוקים אובייקטיבית עם המיעוט הערבי. השניה היא העדפה הולכת וגוברת, בעיקר מתוך צמיחה דמוגרפית, של יהודים רבים דת על פני דמוקרטיה. 

מסכים לחלוטין.

אני חושש שזה העתיד. מדינה דו לאומית בין הים לירדן כאן מעבר לפינה. גם זה שאנחנו הרוב פה בכל השטח יפסיק לעזור לנו עם עוד קצת שינויים דמוגרפיים, אחוז גבוה יותר של יהודים שלא מתגייסים לצבא ולא ממש מזדהים עם המדינה

גם אני חושש מאוד. המצב הזה אינו בר קיימא לאורך זמן, מתי שהוא אני חושש שיכפו עלינו הר כגיגית, ובגלל אפקט ה"שוונג" לא יעצרו רק בהפסקת השליטה על ערביי השטחים ומתן עצמאות, אלא ידרשו פירוק המדינה העברית, קרי ביצוע rollback ל-1917  דה-פקטו. המשמעות היא 100% אסון עבורנו (כלומר 0% הצלחה). לכן אני חושב שבכל זאת עלינו להסתכן ולצאת משם במהלך יזום. זה עדיין לא נטול סיכונים, אולי 50% שנצליח, אבל לימדו אותי שסיכוי של 50% טוב יותר מסיכוי של 0%.

חזיר דיזל

פורסם
לפני 42 דקות, קורן בן אשר כתב:

אז נניח שאתה הולך ועושה משהו אחר, וכופה מדינה דו לאומית בין הים לירדן, איחוד מלא עם השטחים ועזה, מבטל את חוק השבות ואולי אף מאפשר שיבה בלתי מוגבלת לפלסטינים וצאצאיהם לתוך ישראל

באופן אירוני זה בדיוק מה שבן גביר וסמוטריץ' חותרים אליו - הגבלת חוק השבות, סיפוח השטחים.

ברור למה הם מגבילים את חוק השבות - כי העולים שיגיעו יצביעו למי שאתה רוצה ולא להם, רק שזה גם מגביל את גידול האוכלוסיה בארץ.

ז"א עולה חדש נכד ליהודי אולי לא יזדהה כיהודי, אבל עדיין ישרת בצה"ל, יעבוד וישלם מיסים בשבילו ובשביל הבחור ההוא, ויהיה חלק מהציבור הפרודוקטיבי שיניע את הכלכלה.

מה לעשות שלמהגרים יש פחות את הנטיה לשבת על התחת ולשתות את הקצבאות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

אפשר לקבוע סטנדרטים שמאפשרים לאדם דתי להתנהל בכבוד, בזמן שאדם לא דתי לא סובל.
לדוגמא עם לבוש - אישה יכולה להגיע עם חצאית ברמת ברך, אבל אפשר להסכים שאם היא תגיע עם חצאית באורך תחתון זה לא לעניין. 

להגיע לאן עם אותה חצאית? לבית כנסת? למאה שערים? או סתם להסתובב ברחוב?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני אישית גדלי במרכז, בתקופת האינתיפאדה, וככזה בתחילת שנות ה20 שלי אני מודה שדי שנאתי ערבים.

איך לא אשנא אותם? הערבים ש״הכרתי״ היו אלו שמתפוצצים באוטובוסים בת״א ויורים לתוך קהל אזרחי.

בסמסטר האחרון בטכניון התחלתי לעבוד בסטארטאפ שהוקם ע״י 2 פאונדרים, האחד יהודי השני ערבי.

החברה היתה בצפון הארץ, והעובדים בה היו ערבוב של יהודים וערבים. לא אשכח את השוק לגלות שיש לי מישהו בשם ״אוסמה״ בצוות המורחב...

פתאום אתה מגלה את המציאות ה(לכאורה)טריוויאלית שוואלה, מדובר באנשים רגילים לגמרי. אנשים שרוצים לכלכל את המשפחה שלהם, רוצים ללמוד, רוצים הזדמנויות. אנשים מבריקים לחלוטין - תותחי על, המוקפים באנשים מאוד חריפים אחרים, בתוך קונטקסט פוליטי שמסווג אותם כאויבים / גיס חמישי.

פתאום אני קולט שהמרחק ביני ובינם הוא הרבה (הרבהההה) יותר קצר מאשר המרחק ביני ובין דרעי בן גביר סמוטריץ ושאר המוכשרים. פתאום אני קולט שכל הסיפור הזה על יהודים נגד ערבים הוא בקונטקסט דפוק לגמרי, כאשר הסיפור האמיתי הוא על המאבק בין קדמה והשכלה ובין נבערות ואלימות.

רוב הקולגות מאותגרי-התפילין הצביעו למשותפת, ואני - סקרן מטבעי - לא הבנתי את זה. איך אתם מצביעים לרשימה שברמת המעשים לא מקדמת כמעט שום דבר שקשור אליכם!? רשימה שעושה בעיקר רעש ופרובוקציות??

וכשישבתי איתם לשיחות גיליתי, והאמת, התשובה לא כזו מסובכת כשחושבים על זה רגע, וממש מנסים להכנס לנעליים של מי שעומד מולך: הרי מה בדיוק הם אמורים לעשות?

תחשבו כמה זה קשה להצביע למפלגות שמתייגות אתכם כאויבים.

רוב רובם הצביעו למשותפת (דאז) כמו שאני הצבעתי לוואטאבר שהצבעתי: בחוסר רצון. מצביעים למרות ולא בזכות.

אף אחד מהם לא רצה שתסתיים המדינה היהודית, שהכל פה יקרוס, או כל דבר בסגנון - מצד שני מיותר לציין שרובם לא התחברו לקונספט הזה של ״נשלוט בפלסטינים לנצח״ ובטח לא מהחרם הכולל עליהם כאוכלוסיה ואלקטורט. רבים מהם שנאו את הפוליטיקאים ש׳מייצגים׳ אותם, קטעים, I could relate.

אני לא מקנא בכלל בערבים ישראלים, מציאות בלתי אפשרית של לגור במדינה ששונאת אותך, עם הבנה פוליטית מקיר לקיר שהם מוקצים מחמת המיאוס. זה לא משנה כמה משכילים הם, כמה מצליחים, כמה שוחרי שלום וכמה ״מערביים״ הם, הם עדיין ערבים וזו עדיין ישראל. ככל ששמעתי יותר סיפורי זוועה הבנתי עד כמה לא היה לי מושג.

כשאני חושב על כמה מיואש אני הייתי מהתבוננות על ״התקדמות״ הפוליטיקה המקומית, אני לא יכול לדמיין עד כמה גרוע יותר זה אצלם. מציאות עגומה.

לי אישית השילוב הזה עשה טוב, בדיעבד. למדתי הרבה.

• אהבתי 2

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 17 דקות, RK כתב:

למאה שערים?

רק משהו קטן.

למה זה שמישהו מחליט לחיות בגטו מונע ממני את חופש התנועה? (עזוב האם זה חכם או לא).

האם אני יכול לעשות את אותו הדבר רק הפוך וזה יחשב לגיטימי?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, oryo כתב:

פתאום אתה מגלה את המציאות ה(לכאורה)טריוויאלית שוואלה, מדובר באנשים רגילים לגמרי. אנשים שרוצים לכלכל את המשפחה שלהם, רוצים ללמוד, רוצים הזדמנויות. אנשים מבריקים לחלוטין - תותחי על, המוקפים באנשים מאוד חריפים אחרים, בתוך קונטקסט פוליטי שמסווג אותם כאויבים / גיס חמישי.

רק אציין, שבתוך אותם ערבים שרק רוצים לכלכל וליהנות וביום יום מחייכים אליי, יש גם ערבים שבלב או בבית שמחים על כל פיגוע והריגה של כל אזרח ישראלי, גם כאלו ששומרים עליהם ושעובדים איתם. מצד שני, אם מחר נחלק את המדינה חצי חצי לצד ישראלי ופלשתיני, הם ימכרו גם את אמא שלהם כדי לחיות בצד הישראלי. זה פער בלתי ניתן לגישור בעיניי. לצערי חוויתי את זה על בשרי, כמו שחוויתי אנשים שהם בדיוק כמוך וכמוני, רק רוצים שלום ולחיות בשקט. אבל לצערי, אני מקבל את התחושה, לפחות במעגלים שלי, שהם מיעוט בחברתם. 

בלי קשר לציטוט לעיל:

מרכז הבעיה האידיאולוגית שלנו (ולצערי הרב) היא לא פוליטיקלי קורקט: אידיאולוגית, החברה הערבית היא חברה כושלת שלא מצליחה להקים מדינה אחת יציבה פוליטית וחברתית (LOOK AROUND מה שנקרא). הם מפולגים בינם לבין עצמם, נשלטים תרבותית ע"י קבוצות פונדמטליסטיות, חסרים אופק חברתי ומקדשים את הדת והמוות יותר משהם מקדשים את החיים. המערב תפיסתית פסול בעיני רבים מהם מעצם היותו מערבי וערכים של שוויון ואחווה אינם ראויים בעיניהם. הם אינם מעוניינים בשילוב, אלא בחיים לצד, ולאחר מכן בשאיפה לשינוי הסביבה. זה הציווי האלוהי שלהם. זה מוטמע עמוק עמוק עמוק בדנא של כל אחד (בממוצע). אז כשיש לך את הנתון הזה אתה מבין שאין שום סיכוי שלעולם נצליח לגשר על הפערים בינינו. 

ואז נשאלת השאלה, האם אני רוצה אותם חלק מהחברה שלי. התשובה היא כמובן לא. לכן סיפוח יהיה אסון ובכייה לדורות. שתי מדינות זה הפתרון הריאלי היחיד. הוא מאוד לא ישים כרגע אבל הוא היחיד שישים באחוז מסוים. כל השאר לא. 

לכן אני לא אופטימי לגבי העתיד מבחינה זו. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 6 דקות, David32 כתב:

רק משהו קטן.

למה זה שמישהו מחליט לחיות בגטו מונע ממני את חופש התנועה? (עזוב האם זה חכם או לא).

האם אני יכול לעשות את אותו הדבר רק הפוך וזה יחשב לגיטימי?

חכה, תן לו לענות (לא שהוא מתכוון) לשאלות ששאלתי. זאת השאלה הבאה כבר.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 1 דקה, ניקו פ. כתב:

רק אציין, שבתוך אותם ערבים שרק רוצים לכלכל וליהנות וביום יום מחייכים אליי, יש גם ערבים שבלב או בבית שמחים על כל פיגוע והריגה של כל אזרח ישראלי, גם כאלו ששומרים עליהם ושעובדים איתם

נכון אבל אתה לא יכול לדעת באיזה אחוזים ומה הסיבה. הרי לא חסרים יהודים ששמחים שערבי נפגע. ( מכל מיני סיבות. חלקן אפילו מובנות).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, RK כתב:

חכה, תן לו לענות (לא שהוא מתכוון) לשאלות ששאלתי. זאת השאלה הבאה כבר.

אני אחסוך לך את הפוסט הבא.
מבחינת דעות שקשורות לחופש תנועה, חופש ביטוי, שילוב נשים - אני כנראה הרבה יותר קרוב אלייך, oryo, יבגני וכל שאר המגיבים מאשר אל גפני, דרעי וחבריהם.

אם נשב לקפה כנראה שנסכים על 99.9% מהדברים.

רשמתי כמה פעמים - הבעיה היחידה שלי עם הצבעה ליאיר לפיד וחבריו זה שהקול שלי יכניס את המשותפת לממשלה, זהו.
בבחירות הקודמות הצבעתי בנט וקיבלתי את וואליד טאהא, זועבי ומרעאנה שרוצה לחסל את זכרון יעקב, לא הייתי מוכן לתת את הקול שלי בידיעה שהפעם הוא יכול להכניס את איימן עודה לתפקיד משמעותי.
אז כן, מוכן לסבול את החרדים.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
  • אהבתי 1
פורסם

החרדים והחרדלים מתראיינים אחד אחד בתקשורת ומאיימים בהדתה ועוד קצת הדתה, כולל ביטול מצעדי הגאווה, בטח בירושלים. מירי רגב מצטרפת ומספרת שאם היא תהייה שרת התחבורה לא תהייה רכבת קלה בשבת (אני מנחש שאם זה יהיה התפקיד שלה, לא עלינו, לא תהיה רכבת קלה בכלל). הנציג החדש של יהדות התורה מתגלה כציניקן אפילו ביחס לאריה דרעי ומתבכיין שהם רוצים להיות שווים (אבל כמובן לא במיסים, לא בגיוס, ולא בשום דבר אחר שתורם למדינה). באופן כללי יותר נאמר שזו הולכת להיות הקואליציה הראשונה שבה יהיה רוב דתי חרדי ולא חילוני, ברמה כזו שהעבריין המורשע אריה דרעי נחשב לגורם ממתן בה.

בחיי שאני לא אצליח להבין אף פעם איך אפשר לשנוא ערבים ושמאלנים ברמה כזו שמעדיפים את זה, עם ויתור מוחלט על כל סיכוי לישראל להיות מדינה מערבית מתפקדת עם כלכלה סבירה, על פני *כל* אלטרנטיבה.

לפני 4 דקות, יובל .מ. כתב:

אז כן, מוכן לסבול את החרדים.

ואתה דוגמא מייצגת למה שאני אומר, ואני פשוט לא מסוגל להבין את זה. עזוב שללפיד לא היה סיכוי להקים ממשלה ומקסימום היה מגרד תיקו, ולא באמת יושב עם המשותפת כי הוא לא סובל אותם בדיוק כמו שאתה לא סובל אותם. גם אם נניח זה היה קורה - לא היה להם בחיים את רמת ההשפעה שיש לחרדים או חרדלים בממשלה שמבוססת עליהם. ועוד הרבה לפי זה - אם אתה ודומיך הייתם מצביעים ללפיד או לגנץ - הם לא היו צריכים את המשותפת.

פורסם

ואתה דוגמא מייצגת למה שאני אומר, ואני פשוט לא מסוגל להבין את זה. עזוב שללפיד לא היה סיכוי להקים ממשלה ומקסימום היה מגרד תיקו, ולא באמת יושב עם המשותפת כי הוא לא סובל אותם בדיוק כמו שאתה לא סובל אותם. גם אם נניח זה היה קורה - לא היה להם בחיים את רמת ההשפעה שיש לחרדים או חרדלים בממשלה שמבוססת עליהם. ועוד הרבה לפי זה - אם אתה ודומיך הייתם מצביעים ללפיד או לגנץ - הם לא היו צריכים את המשותפת.

אם היה מיליון אחוז שיהיה ללפיד וגנץ 61 בלי המשותפת, רע"מ ומרצ (מתלבט אם להכניס פה גם את העבודה), סלאמתק.

בהבנה של המפה הפוליטית היום אין לי מה להצביע לו.
אין לי שום שנאה לאנשי שמאל "רגיל", כמו שאני מניח שאתם לא שונאים אנשי ימין "רגיל". אתם פוסלים את הקיצון הימני, אני פוסל את הקיצון השמאלי.
כשתבין את זה, תבין את הגישה שלנו.

ובוא, אל תנסה לחרטט אותי. אם היה לו אפשרות להקים ממשלה עם תמיכת המשותפת הוא היה קופץ על זה בלי לחשוב פעמיים.

פורסם
לפני 3 דקות, יובל .מ. כתב:

אין לי שום שנאה לאנשי שמאל "רגיל", כמו שאני מניח שאתם לא שונאים אנשי ימין "רגיל". אתם פוסלים את הקיצון הימני, אני פוסל את הקיצון השמאלי.
כשתבין את זה, תבין את הגישה שלנו.

סורי, אני לא חושב שאני יכול להבין את הגישה שלך, בעיקר כי היא מלווה באפולוגטיקה מצידך. 

כלומר, אני מבין למה התאכזבת מבנט והלכת ימינה. אני פשוט חושב שזה מאוד מאוד מאוד (מאוד) לא רציונלי, ולא עוסק בכלל במה שטוב למדינה. 

לפני 4 דקות, יובל .מ. כתב:

ובוא, אל תנסה לחרטט אותי. אם היה לו אפשרות להקים ממשלה עם תמיכת המשותפת הוא היה קופץ על זה בלי לחשוב פעמיים.

כבר כתבתי על זה. אני לא חושב שהמשותפת רוצה לשבת בממשלה ציונית. ולפיד יצא נגד "הזועביז" כבר לפני כמה שנים.

..

מעטים הם האנשים ששונאים את לפיד יותר ממני בעולם, כנראה. הסצנה האחרונה עם אישתו ה"סופרת", כשברחה מאיזה ראיון כי שאלו אותה איפה יאיר שירת בטוח לא גרמה לי לחבב אותם יותר. ואני עוד עדין כאן. פרגמטית, הממשלה שהיתה בשנה וחצי האחרונות עבדה. גם בשבילי. גם בשביל אחרים. כילד גדול אני מוכן לספוג גילוי פיגור מצד נבחרי ציבור אם התמונה הכללית היא לטובתי. את זה אני לא אקבל בחיים מממשלת כל הדתיים הקיצוניים בישראל.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3
  • תוכן חדש...