Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 14 דקות, יבגניפ כתב:

אבהיר: התכוונתי בדיוק מה שאני אמרתי. לא שהוא אמר שהוא משדר משהו אחר כדי להתחבב על הקהל.

ודי נו. אתה לא יודע מה בתוך המוח שלו? ואללה כן. יכול להיות שהוא יבצע התנתקות מיו"ש. אל תצביע לו. אולי הוא שמאלני בסתר?

האפשרות שלנו לשפוט פוליטיקאי שמעמיד את עצמו לבחירה זה לפי האמירות שלו והמעשים שלו.
בגלל זה בנט הוא נוכל: אמר שלא ייתן יד ללפיד כראש ממשלה, ושלא יישב עם רע"מ. המעשים שלו נגדו את האמירות.
בן גביר וסמוטריץ התחייבו שלא יסתכמו על רע"מ, וכשביבי ובנט באו אליהם וביקשו שיסכימו הם סירבו והעדיפו אופוזיציה.
אגב, גם חברי ממשלה אחרים לא עמדו במילה שלהם - לפיד רצה להסתמך על המשותפת כולל חלוקת מתנות, מרצ והעבודה תמכו בתקנות איוש.
גדעון סער וליברמן גם הבטיחו שלא ישבו עם רע"מ והתקפלו.
כרגע - בן גביר וסמוטריץ הם היחידים שעמדו במילה שלהם, אז כן, אם הם אומרים שלא יתנתקו מאיו"ש אפשר להאמין להם בנוגע לזה.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 6 דקות, יובל .מ. כתב:

האפשרות שלנו לשפוט פוליטיקאי שמעמיד את עצמו לבחירה זה לפי האמירות שלו והמעשים שלו.

ברור אין על זה ויכוח. בגלל זה אני לא מבין מה אתם רוצים. אתם מצביעים לו לפי המעשים והאמירות שלו.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני שעתיים, m3x7r3m3 כתב:

כאילו סיכוי יותר גבוה לזרוק את הקול שלי לפח? 🤣

חוצמזה מה יש להם להציע לי בתור סאחי-על שבחיים לא ניסה ירוק?

כרגע אני עם עלה ירוק אבל אם אני אראה שהליכוד בסיכון כנראה שאצביע לליכוד..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני שעתיים, m3x7r3m3 כתב:

בוא, לזהות היה אחד המצעים הכי מפורטים בשנים המטורללות פוליטית האחרונות.

זה שאתה לוקח מניפסט של איזה מישהו אצקנטרי וזה לבדו גורם לך להצביע לו... מ.ש.ל man.

• אהבתי 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Gosser1860 כתב:

זה לא כזה טריוויאלי. היה כבר דיון בנושא הזה בעבר. אאל"ט לא היית אז, אז אני מאמל"ק לך:

- מטרתה של האופוזציה היא בין היתר לנסות הדיח את הממשל המכהן בדרכים חוקיות (מה שאתה קורא לו "להוות אלטרנטיבה שלטונית"). נזכיר שכדי להדיח צריך רוב ואם האופוזיציה השיגה רוב היא הצליחה לשכנע גם (לפחות אחת או חלק מ) השותפות לממשלה.

- בנוסף עליה לייצג את דעת המיעוט ואת אלו שלא מיוצגים בממשלה.

- בישראל צריך להיות נציג של האופוזיציה בוועדות הכנסת על מנת לתת ייצוג למיעוט.

- היו עוד כמה נקודות שהסכמנו/התווכחנו עליהם אבל בגדול אלו הדברים

אז נכון, אתה צודק, זה לא "וזהו", אבל זה בהחלט אחד התפקידים. בלי התפקיד הזה האופוזציה מאבדת מטעמה. בנוגע לנצחון/הפסד ורדוקציה לדברים יותר בסיסיים - זה נכון, אבל זה לא קשור לתפקידה של האופוזיציה. זה נכון כי, בעיניי, ככה יותר פשוט לגרוף קולות.

להדיח את הממשל המכהן אינה מטרה, אלא אמצעי. כמו שהמטרה של סלילת כבישים איננה לפרוס אספלט ברחבי המדינה, אלא לסייע לאנשים להגיע ממקום למקום, בד"כ ע"י פריסת אספלט. אם ניתן לעשות את זה ע"י תרכובת במבוק אז וואלה שווה לנסות. 

ההבחנה הזו חשובה בעיני, כי כשהמטרה עצמה היא להפיל וזהו, יוצא מצב בו אנשים חושבים שזה לגיטימי לאופוזיציה לנסות לתקוף את הממשלה בזמן שהיא מנסה לקדם מהלכים שהאופוזיציה עצמה מסכימה עמם. 

אז כן, אם בשביל להוות אלטרנטיבה צריך להדיח ממשלה - מגניב. אם לחלופין אפשר להחליף מפלגה ולקדם את האג'נדה בלי ללכת לבחירות, אולי אפילו יותר מגניב. אם צריך מדי פעם לא לתקוע מקל בגלגלים של חוקים שמסייעים לאזרחים שבחרו במפלגה האופוזיציונית ונמצאים בקורלציה לאג'נדה שלהם - כנ"ל. 

אם האופוזיציה מוצאת עצמה במקום בו הממשלה מקדמת את האג'נדה שלהם יופי טופי, אז כנראה היא לא אלטרנטיבה שלטונית ועדיף לה להצטרף לממשלה או להמחק. להטריל לשם ההטרלה זה דפוק. 

מטרה ואמצעים. 

עריכה אחרונה על ידי oryo
  • אהבתי 2

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 2 דקות, oryo כתב:

אם צריך מדי פעם לא לתקוע מקל בגלגלים של חוקים שמסייעים לאזרחים שבחרו במפלגה האופוזיציונית ונמצאים בקורלציה לאג'נדה שלהם - כנ"ל. 

אשמח לקבל חלק מהחומר שלך, נראה איכותי מאוד.
זה עולם יותר דמיוני מהעולם של מארבל.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

לפני כשעה, Potato כתב:

סיימתי תואר ואני מרוויח 30 אלף שקל בחודש,מגיעה לי נקודת זכות לשנה.

גם זו שסיימה עבודה סוציאלית ומרוויחה 6 אלף זכאית לנקודה הזו.

האם אני אמור לוותר עליה?

לא, זה משהו אחר.

אגב, הניצול הוא לא נוגד את החוק. זה בעיקר למה אומרים פה hate the game.

לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

לא, אנחנו טוענים שהמציאות לא כזאת.

נשמה, 300 עמודים יש פה שבהם אתה טוען שמטרת האופוזיציה זה להפיל ממשלה. לא "התפקיד שונה אבל המציאות מכתיבה ". 

לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

היא מחוקקת יציאה לבחירות.

חשבתי שאין רוב לחוקק חוקים? אה סלקטיבי?

92 בעד החוק הזה מתוך 97 שהיו בעת ההצבעה. 92!!!

בוא.

לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

אז הדרך היחידה של האופוזיציה במצב כזה להטיב עם הבוחרים שלה זה לסחוט שיתוף פעולה מהקואליציה.

לסחוט. להגיש הצעות חוק. לעשות את עבודתה.

לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

כדי למנוע מביבי להקים ממשלה חלופית בכנסת הזו (לא שאני חושב שזה היה אפשרי).

אז מה זה אשמת האופוזיציה?

אותו הביבי שהצביע בעד פיזור הכנסת? אותו אחד או אולי אחר?

בקיצור - בולשיט.

הוא לא יכל להקים ממשלה חלופית. ככה שהצליח להפיל את הממשלה הזאת, אבל לא להוות אלטרנטיבה שלטונית.

לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

אני לא דיברתי רעיונית, אלא מעשית.

זה שמישהו מחליט *לא לעשות את תפקידו הרשמי* זה לא תירוץ ולא משנה את תפקידו.

דיברת רעיונית. 

אם רעיונית אתה מסכים (מה שיכנע אותך, שאור אמר לך את זה?) אז איך אתה משנה את התפקיד רק כי זה קשה מעשית? גם בעבודה אתה עושה ככה? "שומעים, אני גם צריך לדאוג לניקיון העמדה שלי - לכן מהיום אני המנקה"?

תפקיד הוא תפקיד, אם בהגדרת התפקיד אתה אמור לייצג ולהצביע לטובת האוכלוסיה שהצביעה בעדך - זה מה שאתה צריך לעשות. לא להפיל ממשלה כי אתה יכול ברגע זה.

בקיצור - אני מבולבל.

בהתחלה טענת שאופוזיציה חייבת לנסות להפיל ממשלה, טענת את זה גם כשהם התנגדו להארכת התקנות באיו"ש שלאורך ההיסטוריה כולם האריכו אותם בלי קשר לימין/שמאל - ביבי/טיבי. 

ועכשיו פתאום מעשית קשה להם? או שאתה משנה את התפקיד כי מישהו לא קיבל מינוי?

שלא נדבר על השאלה שלי שהתחמקת ממנה. כי התשובה כנראה היא לא. כנראה גם אתה מבין ששאופוזיציה שלא מפילה את הממשלה =\= אופוזיציה גרועה/לוזרית.

לפני 19 דקות, יובל .מ. כתב:

זה התפקיד של האופוזיציה. זה לא עולם דימיוני ואור לא מסומם..

יש לך תפקיד אחר? אתה יכול לגבות את הטענות עם הגדרות ברורות, דוגמאות מהעולם, משהו שיתמוך בטענה שלך?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

אני בעד לאמץ את הגישה ה"""ימנית""" פה בפורום להגדרת האופוזיציה. אני אומר בואו נלך צעד אחד קדימה - מעכשיו יש 61 חברי כנסת וכל חוק צריך 100% הצבעה בעד כדי לעבור. ככה נחסוך 59 חברי כנסת שכל העבודה שלהם היא להצביע אוטומטית נגד.

פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

סתם דוגמא שקופצת לי לראש, הסכמי קמפ דיוויד אושרו בכנסת בתמיכת רוב חברי הכנסת של העבודה מהאופוזיציה. בעולם האמיתי. לא מארוול.

והיו עוד מקרים שחברי אופוזיציה הצביעו עם הממשלה, כשחשבו שזו טובת העם והמדינה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 36 דקות, פינדר כתב:

סתם דוגמא שקופצת לי לראש, הסכמי קמפ דיוויד אושרו בכנסת בתמיכת רוב חברי הכנסת של העבודה מהאופוזיציה. בעולם האמיתי. לא מארוול.

והיו עוד מקרים שחברי אופוזיציה הצביעו עם הממשלה, כשחשבו על טובת העם והמדינה.

תיקנתי לך.

לדעתי זה ההבדל הגדול בין אז למצב האבסורדי שבו אנחנו נמצאים עכשיו.

פורסם
לפני 15 שעות, falou כתב:

זה שאתה לוקח מניפסט של איזה מישהו אצקנטרי וזה לבדו גורם לך להצביע לו... מ.ש.ל man.

אז על סמך מה אתה רוצה שיצביע לו? עיניים יפות? סקסי? רישיון נהיגה?

• אהבתי 1
פורסם
לפני 14 שעות, יבגניפ כתב:

לא, אין שום עדות בהתנהלות שלו שהמהות השתנתה. כאילו, אם אתה מנסה לסחוט לימון עכשיו שהוא פעם היה ממש קיצוני ועכשיו קצת קיצוני - בעייני זה חסר משמעות. ומימלא גם הקיצוניות שלו היא בדיוק מה  שגורמת לכם לאהוב אותו. אז, שוב, איפה הבעיה?

לא, אתה זה שמנסה לסחוט לימון - שאתה מניח משהו, בניגוד למה שהוא בעצמו אומר על עצמו.

לי ספציפית אין בעיה אם היה ממשיך בקו של כהנא, לא בטוח שעדיין הייתי בוחר בו, אבל אין לי בעיה עם זה.

הבעיה היא שאתה מנסה בכוח להפוך את המחשבות והתפיסות שלך על בן גביר למציאות.

אבהיר: התכוונתי בדיוק מה שאני אמרתי. לא שהוא אמר שהוא משדר משהו אחר כדי להתחבב על הקהל.

את מה שכתבת קשה להבין כ"משדר משהו אחר כדי להתחבב על הקהל", אבל קל להבין את מה שכתבת כ"הוא לא אומר מה שהוא חושב כי יפסלו אותו מהתמודדות לכנסת".

וגם לזה, אין בסיס עובדתי.

ודי נו. אתה לא יודע מה בתוך המוח שלו? ואללה כן. יכול להיות שהוא יבצע התנתקות מיו"ש. אל תצביע לו. אולי הוא שמאלני בסתר?

לא, אני לא יודע מה בתוך המוח שלו, אני לא מנטליסט ולא מתיימר לדעת מה אנשים חושבים.

יש סיכוי נמוך למדי שהוא שמאלני בסתר אבל גר בגבעת האבות בקריית ארבע, כאילו נמוך עד לרמה של טעות סטטיסטית.

אני מעדיף לבחור במישהו שאומר מה הוא יעשה, ולא שאני צריך לנחש מה הוא יעשה.

לפני 14 שעות, יובל .מ. כתב:

גדעון סער וליברמן גם הבטיחו שלא ישבו עם רע"מ והתקפלו.

גדעון סער גם הבטיח פיצול תפקיד היועמ"ש

ברור אין על זה ויכוח. בגלל זה אני לא מבין מה אתם רוצים. אתם מצביעים לו לפי המעשים והאמירות שלו.

אבל אנחנו לא מצביעים לו על סמך מה שיבגניפ חושב שבן גביר חושב.

הגיוני לא?

לפני 14 שעות, DareDevil כתב:

כרגע אני עם עלה ירוק אבל אם אני אראה שהליכוד בסיכון כנראה שאצביע לליכוד..

ליכוד בסיכון? בסיכון למה? לאבד כמה מושבים לטובת מפלגה ללא דרך?

איזה אג'נדה יש לליכוד שבשבילה אתה שוקל להצביע? הליכוד זה ה"יש עתיד" של ה"ימין".

לפני 14 שעות, falou כתב:

ברור, והרי פייגלין ישב לבדו וכתב את המצע... ממש קרל מרקס ופרידריך אנגלס באדם אחד.

לפני 14 שעות, oryo כתב:

ההבחנה הזו חשובה בעיני, כי כשהמטרה עצמה היא להפיל וזהו, יוצא מצב בו אנשים חושבים שזה לגיטימי לאופוזיציה לנסות לתקוף את הממשלה בזמן שהיא מנסה לקדם מהלכים שהאופוזיציה עצמה מסכימה עמם. 

מה? האופוזיציה צריכה לתת רשת ביטחון לקואליציה? Seriously? סוג מוזר של "דמוקרטיה" אתה מציע.

ואז איך החכם הגדול חושב שהאלטרנטיבה השלטונית תצא לפועל מתישהו?

לא, הדרך היא שבכל צומת שבו האופוזיציה יכולה, היא תוקפת את הקואליציה, ובכל צומת שבו הקואליציה צריכה את האופוזיציה אז האופוזיציה צריכה למנף את זה להישגים ומהלכים.

לפני 14 שעות, oryo כתב:

אז כן, אם בשביל להוות אלטרנטיבה צריך להדיח ממשלה - מגניב. אם לחלופין אפשר להחליף מפלגה ולקדם את האג'נדה בלי ללכת לבחירות, אולי אפילו יותר מגניב. אם צריך מדי פעם לא לתקוע מקל בגלגלים של חוקים שמסייעים לאזרחים שבחרו במפלגה האופוזיציונית ונמצאים בקורלציה לאג'נדה שלהם - כנ"ל. 

אין חיה כזאת. בסיס של ממשלה זה קואליציה, דבק של קואליציה זה הסכמים קואליציוניים. אתה לא יכול "להחליף מפלגה" בלי להחליף את ההסכמים הקואליציוניים (כי אחרת מראש אותה מפלגה הייתה חלק מהקואליציה).

הווה אומר להחליף את הקואליציה.

לפני 14 שעות, oryo כתב:

אם האופוזיציה מוצאת עצמה במקום בו הממשלה מקדמת את האג'נדה שלהם יופי טופי, אז כנראה היא לא אלטרנטיבה שלטונית ועדיף לה להצטרף לממשלה או להמחק. להטריל לשם ההטרלה זה דפוק. 

איזה ממשלה, קידמה איזה אג'נדה של איזה אופוזיציה?!

דוגמאות אור, דוגמאות.

לפני 14 שעות, David32 כתב:

נשמה, 300 עמודים יש פה שבהם אתה טוען שמטרת האופוזיציה זה להפיל ממשלה. לא "התפקיד שונה אבל המציאות מכתיבה ". 

זו מטרת האופוזיציה. תיאורטית אור צודק ועדיף להחליף מפלגה בקואליציה, או להחליף תפקידים בין הקואליציה לאופוזיציה.

אממה, במציאות הראשון לא מתאפשר בכלל, בגלל הסכמים קואליציוניים, השני מתאפשר פעם באף פעם בערך.

אז מה זה משנה התיאוריה הטהורה שלא יכולה להתממש? היא רלוונטית בכלל?! ברור שלא? ואני צריך להסביר שהתיאוריה היא תיאוריה לא מעשית בכלל? בשביל מה?

חשבתי שאין רוב לחוקק חוקים? אה סלקטיבי?

92 בעד החוק הזה מתוך 97 שהיו בעת ההצבעה. 92!!!

בוא.

נו, כשהקואליציה מחוקקת יציאה לבחירות זה תמיד ככה.

תכף תגיד שהאופוזיציה צריכה להצביע נגד הצעות אי אמון בממשלה, כי אחרת זה אומר לצאת לבחירות.

והאופוזיציה צריכה להצביע בעד התקציב, כי אחרת זה אומר לצאת לבחירות.

נשמה אופוזיציה תמיד תצביע בעד מה שיאפשר לה פוטנציאלית לחזור לשלטון. ובחירות זה הדרך הכי מעשית לשם.

בוא נבקר בדיעבד את מרצ על כך ש-20 שנה הם ישבו באופוזיציה והצביעו בעד כל הצעת אי אמון, ונגד כל תקציב.

אה, זה לא אותו דבר? אוי, החלפתם את תפקידי האופוזיציה ברגע שהנציגים שלכם עזבו את האופוזיציה?

לסחוט. להגיש הצעות חוק. לעשות את עבודתה.

הגישו הצעות חוק, אבל בלי רוב, אין להן משמעות. הן נשארו כהצ"ח וזהו.

איזה עוד עבודה אחרי שניטרלו את השפעת האופוזיציה בכל הוועדות? מה עוד נשאר להם? לשבת במזנון הכנסת? בפרסה?

אה, נשאר שרוטמן יעביר שיעורי תורה לחברי רע"מ.

אותו הביבי שהצביע בעד פיזור הכנסת? אותו אחד או אולי אחר?

בקיצור - בולשיט.

הוא לא יכל להקים ממשלה חלופית. ככה שהצליח להפיל את הממשלה הזאת, אבל לא להוות אלטרנטיבה שלטונית.

כן הצביע בעד פיזור הכנסת, היה מעדיף להקים ממשלה חלופית, ובעדיפות שנייה לצאת לבחירות.

הביאו לו את העדיפות השנייה שלו ליד, מה רצית? שיצביע נגד?

"אה לא טוב לי 100 אלף שקל, או שתביא מיליון דולר או שתלך מפה".

ולהפיל את הממשלה זה להוות אלטרנטיבה שלטונית, כי הפלת ממשלה = אין לקואליציה רוב = אלטרנטיבה שלטונית.

זה שמישהו מחליט *לא לעשות את תפקידו הרשמי* זה לא תירוץ ולא משנה את תפקידו.

דיברת רעיונית. 

מי החליט שלהפיל ממשלה זה לא תפקיד רשמי של האופוזיציה?!

הרי בדיוק בשביל זה יש להם כלים כמו הצעות אי אמון.

למה יש בחוקי המדינה לאופוזיציה כלים כמו הצעות אי אמון? הרי זה לא חלק מתפקידם הרשמי...

אם רעיונית אתה מסכים (מה שיכנע אותך, שאור אמר לך את זה?) אז איך אתה משנה את התפקיד רק כי זה קשה מעשית? גם בעבודה אתה עושה ככה? "שומעים, אני גם צריך לדאוג לניקיון העמדה שלי - לכן מהיום אני המנקה"?

א. אני אומר שלהפיל את הממשלה ולצאת לבחירות, זו דרך אחת להוות אלטרנטיבה שלטונית, זה אומר שאתה גרמת לקואליציה (= לשלטון) לאבד את הרוב שלו. אלטרנטיבה שלטונית.

ב. זה לא אומר שאין לאופוזיציה תפקידים אחרים, רק שהקואליציה באמצעים בריוניים הפעם מנעה מהאופוזיציה כל תפקיד אחר.

ג. אפילו את התפקיד הזה הקואליציה ניסתה למנוע מהאופוזיציה לבצע, רצו אפילו לשלוט בהצבעות של האופוזיציה!

אז לא שינו את התפקיד, ולא קשה מעשית, אלא מנעו מהם לבצע תפקידים מסוימים, אז הם עשו רק את התפקיד שנשאר להם - להצביע נגד, להעלות הצ"ח, להצביע אי אמון.

תפקיד הוא תפקיד, אם בהגדרת התפקיד אתה אמור לייצג ולהצביע לטובת האוכלוסיה שהצביעה בעדך - זה מה שאתה צריך לעשות. לא להפיל ממשלה כי אתה יכול ברגע זה.

בטח שכן, אם לאופוזיציה יש אפשרות להפיל את הממשלה ברגע זה, זה מה שהיא תעשה, כל אופוזיציה מול כל קואליציה. זה הטבע של האופוזיציה.

אז מה? כשמרצ והעבודה היו באופוזיציה לא עשו את זה?! רק עכשיו זה הפריע לכם כי בלי האצבעות של האופוזיציה לא יכלתם להחזיק בשלטון.

הקואליציה שצריכה את האופוזיציה, איזה בושה.

בקיצור - אני מבולבל.

כי הפוזיציה מכתיבה לך את הדעה.

בהתחלה טענת שאופוזיציה חייבת לנסות להפיל ממשלה, טענת את זה גם כשהם התנגדו להארכת התקנות באיו"ש שלאורך ההיסטוריה כולם האריכו אותם בלי קשר לימין/שמאל - ביבי/טיבי. 

דרך אחת, הכי נפוצה בהיסטוריה הפוליטית של מדינת ישראל, להוות אלטרנטיבה שלטונית, זה להפיל ממשלה.

ועכשיו פתאום מעשית קשה להם? או שאתה משנה את התפקיד כי מישהו לא קיבל מינוי?

לא, מעשית זה לא אפשרי כשהקואליציה מצד אחד ממנה ליו"ר וועדות של כל וועדות הכנסת - אנשי קואליציה, ואז מסלקים מהוועדות אנשי אופוזיציה.

מהמליאה מורידים ומוציאים אנשי אופוזיציה.

טוב שלא מנעו מאנשי האופוזיציה להגיש הצ"ח או להצביע. אז מה הקשר למינוי? זה קשור לתפקידים ולחלוקת כוח. הקואליציה הזו התנהגה כמו דיקטטורה או פרלמנט במדינות השכנות אלינו. ואשמת מי זה? האופוזיציה, שנשאר להם רק להצביע נגד, אז למה הם מצביעים נגד?!

אם כבר אנחנו מדברים על תפקידים רשמיים, נתחיל מזה שהקואליציה תשמור על חלוקה יחסית בחלוקת הוועדות וראשות הוועדות, כולה היה להם 61 מתוך 120, לקחו לעצמם ראשי כל הוועדות חוץ מביקורת המדינה, תודה באמת. קואליציה שהיה לה אולי 50.1% מקולות האזרחים, קיבלה 18 וועדות מתוך 23, כשל-4 וועדות אין בכלל יו"ר, יו"ר הוועדה היחידה מהאופוזיציה - עאידה תומא-סלימאן. סיעה של 6 מנדטים קיבלה יו"ר וועדה, הליכוד עם 30 קיבלה 0, ש"ס עם 9 קיבלה 0, יהדות התורה עם 7 קיבלה 0, הציונות הדתית עם 6 קיבלה 0.

אז על איזה תפקידים רשמיים אתה מדבר? מי ששבר את הכלים זו הקואליציה.

נתחיל מזה שהקואליציה תשמור על התפקידים הרשמיים, ואז נדבר על האופוזיציה סבבה?

שלא נדבר על השאלה שלי שהתחמקת ממנה. כי התשובה כנראה היא לא. כנראה גם אתה מבין ששאופוזיציה שלא מפילה את הממשלה =\= אופוזיציה גרועה/לוזרית.

לא רק שעניתי, אני אסביר יותר לעומק.

אופוזיציה בד"כ יכולה לעשות הרבה תפקידים, בשביל זה היא מקבלת ראשות וועדות בכנסת באופן יחסי לכוחה, בשביל זה היא מעלה הצ"ח, בשביל זה היא מצביעה.

הפעם הקואליציה רוקנה מתוכן את תפקיד האופוזיציה, והשאירה לה (בחוסר ברירה) אפשרות הצבעות, והעלאת הצ"ח. זהו.

לשמחתנו, הפלת הממשלה מתבצעת באמצעות הצ"ח של פיזור הכנסת. והצבעה עליו. אחרת גם את זה הקואליציה הייתה שוללת לאופוזיציה.

אז אתה מתפלא שהאופוזיציה עשתה שימוש "מוגזם" בכלי היחיד שנשאר לה? תעשה פרצוף מופתע.

יש לך תפקיד אחר? אתה יכול לגבות את הטענות עם הגדרות ברורות, דוגמאות מהעולם, משהו שיתמוך בטענה שלך?

איפה בעולם אופוזיציה של 61/120 מקבלת כמעט 80% מראשות הוועדות?

דוגמאות יש כנראה רק ממדינות שכנות שלנו שבהם יש "פרלמנט" ש"מייצג" את "העם".

לפני 14 שעות, MiniMiz3r כתב:

אני בעד לאמץ את הגישה ה"""ימנית""" פה בפורום להגדרת האופוזיציה. אני אומר בואו נלך צעד אחד קדימה - מעכשיו יש 61 חברי כנסת וכל חוק צריך 100% הצבעה בעד כדי לעבור. ככה נחסוך 59 חברי כנסת שכל העבודה שלהם היא להצביע אוטומטית נגד.

יש לזה שם, דיקטטורה.

רוקנתם את תפקידי האופוזיציה מתוכן ואז אתם מופתעים שאין לאופוזיציה תוכן. מפתיע.

הילד שרצח את ההורים שלו וביקש רחמים כי הוא יתום.

ואז גם זה לא עזר לכם.

לפני 13 שעות, פינדר כתב:

והיו עוד מקרים שחברי אופוזיציה הצביעו עם הממשלה, כשחשבו שזו טובת העם והמדינה.

מתי לדוגמה מרצ הצביעה מהאופוזיציה עם הממשלה פעם אחרונה?

ולא על הצ"ח שחבר מרצ שותף לה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

פפפפפפפפפפפפ

ליאור קם לוחמני ודמגוגי.

עכשיו זה דיקטטורה!!!!!!!! הדיקטטור בנט והדיקטטור לפיד.

אתה חי בסרט. מזמין אותך ללכת לגוגל, ולא רק לויקיפדיה, לחפש את תפקיד האופוזיציה (עדיף באנגלית), לגלות מה זה אומר אלטרנטיבה שלטונית, לגלות מה התפקיד באמת. 

פשוט אתה חי בסרט שלך. גם זה ששוב העברת את הנושא מתאורתי ל "לא נותנים ייצוג בוועדות"...

לצערי, מניסיון עבר, אני לא מאמין ששום טקסט יגרום לך לשנות את דעתך.

אור אתה מוזמן לנסות. אולי לך הוא יקשיב.

• מצחיק 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 45 דקות, m3x7r3m3 כתב:

לא, אתה זה שמנסה לסחוט לימון - שאתה מניח משהו, בניגוד למה שהוא בעצמו אומר על עצמו.

...

ש סיכוי נמוך למדי שהוא שמאלני בסתר אבל גר בגבעת האבות בקריית ארבע, כאילו נמוך עד לרמה של טעות סטטיסטית.

אני מעדיף לבחור במישהו שאומר מה הוא יעשה, ולא שאני צריך לנחש מה הוא יעשה.

מה אתה רוצה?! עניתי לך כבר כמה פעמים, כולל בציטוט התורן שפירקת לפונמות פחות או יותר, כדי להתווכח על כלום.

אם מבחינתך הוא היה קיצוני מאוד ועכשיו קצת קיצוני ועבר איזה קו שגורם לך להרגיש עם ההצבעה בשבילו - שיהיה לך בכיף.

מבחינתי מעניין לי את האתה יודע מה ההבדל המאוד עקרוני והתהליך המאוד חשוב שהוא עבר מלהיות טרוריסט שמאיים על ראש הממשלה כאן, לסתם להיות ימני קיצוני שגר בקריית ארבע. 

כל השאר המלל שלך לא קוהרנטי אפילו לרמה שלך. תפסיק להתווכח על כל מילה שמישהו כותב. אני מתייחס לבן גביר בדיוק כמוך לפי דברים ומעשים. ומחליט לפי זה שהוא למד שלהגיע לשלטון ולנהל מאבקים משפטים יעבוד לו יותר טוב מללכת להפגנות או לאיים על ראשי ממשלה (ולמרות שכל בתי המשפט הם שמאלנים הוא מתגאה בהישגים המשפטיים שלו אבל זה לדיון אחר). ה"אבל הוא לא אמר!1111 הוא כן אמר!111" שלך עובד לך? בסדר, שיהיה לך בכיף.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 4 דקות, יבגניפ כתב:

כל השאר המלל שלך לא קוהרנטי אפילו לרמה שלך. תפסיק להתווכח על כל מילה שמישהו כותב. אני מתייחס לבן גביר בדיוק כמוך לפי דברים ומעשים. ומחליט לפי זה שהוא למד שלהגיע לשלטון ולנהל מאבקים משפטים יעבוד לו יותר טוב מללכת להפגנות או לאיים על ראשי ממשלה (ולמרות שכל בתי המשפט הם שמאלנים הוא מתגאה בהישגים המשפטיים שלו אבל זה לדיון אחר). ה"אבל הוא לא אמר!1111 הוא כן אמר!111" שלך עובד לך? בסדר, שיהיה לך בכיף.

המדהים זה שנוח לך להתייחס ככה לבן גביר, אבל רע"מ (שהם האחים המוסלמים) שפועלים באותה שיטה הם סבבה.

• תוכן חדש...