Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מהו שימוש נכון בקלאץ ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7939 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי תקנות משרד התחבורה, בשיעורי הנהיגה מלמדים את התלמיד לא להוריד את הרגל מהקלץ' בעצירה ברמזור, להשתמש בגלישה בפקק, או בנסיעה איטית.

האם שימוש כזה בקלאץ גורם לשחיקה מוגברת?

והאם עדיף שלא להשתמש בגלישה בפקקים, או להשתמש כמה שפחות בכדי להאריך את חיי הקלאץ'?

פורסם
לפי תקנות משרד התחבורה, בשיעורי הנהיגה מלמדים את התלמיד לא להוריד את הרגל מהקלץ' בעצירה ברמזור, להשתמש בגלישה בפקק, או בנסיעה איטית.

האם שימוש כזה בקלאץ גורם לשחיקה מוגברת?

והאם עדיף שלא להשתמש בגלישה בפקקים, או להשתמש כמה שפחות בכדי להאריך את חיי הקלאץ'?

אין שום נזק בהחזקת רגל על הקלאץ בעת עמידה ברמזור!

אין בעייה גם להשתמש בגלישה בפקק ו/או בנסיעה איטית ,בשני המקרים

השימוש לא יגרום לשחיקה מוגברת!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

עשה לעצמך ולרגל שלך טובה, ברמזור תשלב לניוטרל, תוריד רגל מהקלאץ' ותן לרגל לנוח... כנ"ל גם בפקק. אין טעם גם לגלוש 5 מילימטרים כול פעם שהרכב מלפניך מתקדם 5 מילימטר בעצמו...

מה שכן תהיה עדין עם הקלאץ'... תהיה טוב אליו והוא יהיה טוב אליך... :wink:

פורסם

רק אל תשכח שעצירה נעשית לא בגלישה בניוטרל אלא בהורדת הילוכים. כנ"ל בנסיעה במורד.

ירון אדרי - 050-6565666

מדריך ומאמן ספורט מוטורי

מנהל מקצועי ספורט מוטורי

פורסם
עשה לעצמך ולרגל שלך טובה, ברמזור תשלב לניוטרל, תוריד רגל מהקלאץ' ותן לרגל לנוח...

ומה אם חס וחלילה הוא עומד ראשון ברמזור ופתאום הוא יראה שמישהו מאחור לא מצליח לבלום, ואז הוא יצטרך לתמרן כדי למנוע תאונה, גם אז יהיה עדיף לתת לרגל לנוח ולא להיות בהילוך?

פליקס

ROOONEEYY

פורסם

מה זאת אומרת שאין נזק?!אם מחזיקים ברמזור את הקלאץ' בפנים עם הזמן הכבל קלאץ' יקרע.

אני מעדיף להחדיק ניוטרל,וכשהרמזור מתחלף לצהוב אני משלב לראשון.

כמובן שאני מדבר לאחר שבולמים לגמרי למטרת עמידה ברמזור,אני לא משלב ניוטרל תוך כדי נסיעה לחסוך בדלק,כי זה גם גורם לנזק מסויים.

בעמידה כמו שאמרתי אני מעדיף לשלב ניוטרל לשחרר את הקלאץ' זה נותן לכבל קלאץ' חיים ארוכים יותר.

איציק.

פורסם

נכון...עדיף לתת גז לצאת באדום לצומת:)

במקרה שאתה רואה מישהו מאחור לא מצליח לבלום, דבר היחיד שאתה יכול לעשות זה ללחוץ על ברקס ולהצמיד ראש למשענת.

פורסם
רק אל תשכח שעצירה נעשית לא בגלישה בניוטרל אלא בהורדת הילוכים. כנ"ל בנסיעה במורד.

יש לי שאלה אם אתה כבר אומר את זה אז כשלומדים אצל מורה נהיגה זה מה שהוא אומר להוריד הילוכים אחד אחד, אבל למה אסור לשים ישר ניוטרל? זה הורס משהו ? או שפשוט שאם יש צורך לתת גז פיתאום ואתה בניוטרל יקח לך הרבה זמן יחסית למצוא את ההילוך הנכון ולהספיק לתת גז?

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

צביקה, זה מוזר מאוד מה שאתה אומר, כי בספר של הרכב שלי כתוב במפורש ברמזורים לא להחזיק את הקלאץ, אלא להעביר לניוטרל עד שהסתיים הרמזור. אני חושב שיש סיבה שכתבו את זה...

פורסם
מה זאת אומרת שאין נזק?!אם מחזיקים ברמזור את הקלאץ' בפנים עם הזמן הכבל קלאץ' יקרע.

אני מעדיף להחדיק ניוטרל,וכשהרמזור מתחלף לצהוב אני משלב לראשון.

כמובן שאני מדבר לאחר שבולמים לגמרי למטרת עמידה ברמזור,אני לא משלב ניוטרל תוך כדי נסיעה לחסוך בדלק,כי זה גם גורם לנזק מסויים.

בעמידה כמו שאמרתי אני מעדיף לשלב ניוטרל לשחרר את הקלאץ' זה נותן לכבל קלאץ' חיים ארוכים יותר.

איציק.

תשובות אחת אחת:

הכבל קלאץ' לא יקרע, מה שכן אולי יגרם בלאי מוגבר לקפיץ של הדוושה.

נכון...עדיף לתת גז לצאת באדום לצומת:smile:

במקרה שאתה רואה מישהו מאחור לא מצליח לבלום, דבר היחיד שאתה יכול לעשות זה ללחוץ על ברקס ולהצמיד ראש למשענת

טעות !

ככלל, כשרואים רכב מתקדם במהירות מאחוריך (כשאתה בעצירה או מעט לפני) יש "לשבור" ימינה ולהתקדם כמה שאפשר (לא לעמוד כמו גולם במקום ובפרוש לא לדהור אל תןך צומת !)

יש לי שאלה אם אתה כבר אומר את זה אז כשלומדים אצל מורה נהיגה זה מה שהוא אומר להוריד הילוכים אחד אחד, אבל למה אסור לשים ישר ניוטרל? זה הורס משהו ? או שפשוט שאם יש צורך לתת גז פיתאום ואתה בניוטרל יקח לך הרבה זמן יחסית למצוא את ההילוך הנכון ולהספיק לתת גז?

מבחינה מכנית אין נזק לשלב לניוטרל גם במהירות 200 ולגלוש לעצירה בשימוש עם הבלמים בלבד, אבל יש לציין כי זה לא חוקי וגם מסוכן ! אם יקרה משהו שמצריך ממך לבצע פעולת התחמקות על הכביש או כל דבר דומה והמנוע לא יהיה מחובר לגלגלים, השניות האלו שיקח לך לשלב להילוך יכולות להיות קריטיות ! לכן חשוב לנסוע תמיד בהילוך (המתאים) משולב.

יום נעים !

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם
צביקה, זה מוזר מאוד מה שאתה אומר, כי בספר של הרכב שלי כתוב במפורש ברמזורים לא להחזיק את הקלאץ, אלא להעביר לניוטרל עד שהסתיים הרמזור. אני חושב שיש סיבה שכתבו את זה...
אינני יודע איזה ספר קראת(ואיני מזלזל בספרים) אך מבחינה בטיחותית עדיף

שברמזור הרגל תהיה על המצמד והילוך משולב לראשון!

ולאיציק 901 תרשה לגחך אין שום נזק לכבל מצמד בלחיצה ממושכת

עליו.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
אינני יודע איזה ספר קראת(ואיני מזלזל בספרים) אך מבחינה בטיחותית עדיף

שברמזור הרגל תהיה על המצמד והילוך משולב לראשון!

ולאיציק 901 תרשה לגחך אין שום נזק לכבל מצמד בלחיצה ממושכת

עליו.

בברכה

צביקה

ספר הרכב של יונדאי אקסנט 96'. לא נראה לי שהם כתבו את זה סתם...

פורסם

בימים הראושנים של הרישיון אצלי, אבי כמעט ורצה להכניס לי סטירה בגלל זה.

אל תעשו את זה. זה גורם נזק לרצפת הקלאץ, למיסבים, לדוושה עצמה ולכבל קלאץ.

ככל שהרגל לחוצה יותר זמן, הקלאץ מפריד יותר ויותר זמן = בלאי.

לא לשכוח שלהחיזק את הקלאץ דורש כוח מהרגל, אני לא יודע איך אתם לא מתעייפים.

לראיה, אתם מוזמנים ללכת לעבור קורס נהג רכב ציבורי.

ובקשר לעינין הבלימה והביטחות: בולשיט.

רכב בא אחריך בנסיעה מופרעת, אתה לא רואה אותו כי הוא מאוחריך, והוא בא במהירות עצומה - מאיזשהי סיבה הוא מחליט להכנס בך.

אחרי שתרגיש זעזוע כה עמוק, תכנס ללחץ ולא תבין מה זה תגיד "וואי" , תשחרר את הקלאץ בטעות ושתכח שאתה בראשון - ולא צריך לדעת את התוצאות. הלך גם ההוא קדימה.

לעומת זאת, אתה עומד בניוטרל ברמזור, רגל לחוצה על הברקס (יש כאלה שגם לא עו שים את זה אלא פשוט מרימים את בלם היד אם זה לזמן ארוך. יש רמזורים כאלה.)

קורה אותו דבר, אם תעזוב את הברקס, לדרדר אחורה לא תדרדר כי מאחוריך יש רכב, אתה יכול רק להתקדם טיפה. אבל מהלחץ, גם אם תעזוב את הברקס זה דרדור קטן, אפשר ניתן ומומלץ להרים הנד ברייקס.

עוד היבט בטיחותי:

לא, אתם לא תדרדרו על אף אחד כמו שהמורה נהיגה אמר, ברגע שתלמדו לעשות זאת נכון.

ברגע שאתה מיומן מספיק, אתה פשוט משלב את ההילוך כל כך מהר שאתה פשוט לא מרגיש!

ולרכב פשוט אין זמן לדרדר.

פורסם

מסכים עם omri על בלם יד,כי אם אתה בסרק ולוחץ על בלם, אז בזמן פגיעה מאחור, התאוצה עברת על רכב קודם כל ורק אז על הגוף.כשתהיה פגיעה אז אתה פשוט תעוזב את הבלם בגלל שהרגל רוצה לשמור על המיקום הסטטי.יקח זמן עד שתלחץ עוד פעם.

פורסם

anderelya

תאר לך מה יקרה, כאשר אתה באותו מצב עם הילוך משולב קלאץ לחוץ, הרגל עוזבת את המצמד. אוי ואבוי. אצלי באוטו למשל, אם אני עוזב את הרגל והמצמד (ולא חייב לתת גז אצלי) הרכב מתחיל לנסוע. חבל על האוטו מקדימה\הולך רגל שעומד במעבר חציה.

• תוכן חדש...