Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4884 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תגובה הזויה, בהנחה והמקרה אמיתי:

לנו נראה שדרישותיה של מ' צודקות, ופנינו לדלק מוטורס. נעננו כי "בהתחשב בעובדה שמדובר באירוע חריג, עשו נציגינו מאמץ רציני והרחיקו לכת לקראת הלקוחה. לאור פנייתך עכשיו, שקלנו שוב את המקרה ואנו שלמים לחלוטין עם אופן הטיפול שניתן ללקוחה‭."‬

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אני אהבתי יותר את זו:

"הבהרנו להם שלא נמכור את הרכב למישהו אחר בידיעה שהרכב לא בטוח במאת האחוזים‭".

- כלומר, הם חוששים שהרכב בעייתי מיסודו ולכן לא ימכרו אותו ללקוח, אבל להשאיר אצלה זה רכב חדש עם תקלה זה בסדר. :roll:

בדיוק בגלל דברים כאלה אני מצטער שאין פיצויי עונשין בארץ, כמו בארה"ב. אני רוצה לראות שאיזשהו דילר של מיני בארה"ב היה מתנהל בצורה הזו, מהר מאוד הוא היה מוריד את המכנסיים למטה, נעמד על 4 ומבקש בלי וזלין! סעמק...

נ.ב. בדיוק לפני רכישת רכב חדש מהיבואן הזה, אולי עדיף לשקול מחדש.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

הפסקה המלאה:

לאחר מספר פגישות הציעו אנשי היבואן שמ' תמכור את הרכב ותתבע את דלק מוטורס על ההפרש. "הבהרנו להם שלא נמכור את הרכב למישהו אחר בידיעה שהרכב לא בטוח במאת האחוזים‭,"‬ כתבה לנו ‭.'מ‬ נכון להיום המיני שעבורה שילמה 187 אלף שקל עדיין במוסך, והרכב השכור שהעמיד לרשותה היבואן, נלקח ממנה.

היבואן הציע שמ' תמכור את הרכב, מ' ועוד מישהו החליטו שהם לא מוכנים כי לדעתם הוא לא בטיחותי.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

ועכשיו הנה הטיפול הנכון במשברים מסוג זה:

א. לוקחים את הרכב מהלקוח לתיקון ונותנים מיד רכב חלופי באותה רמת יוקרה כמו הרכב המקורי.

ב. יוצרים קשר מיידי עם היצרן ומדווחים על התקלה, תוך מעקב רציף ובדיקות מספרי שלדה של הרכבים שעלו לכבישי הארץ במטרה לעשות פעילות מנע המקרה ויש עוד רכבי "הפתעה" שנוסעים על כבישנו.

ג. במקרה ומדובר בתקלה חד פעמית מחזירים ללקוח את הרכב המתוקן עם פיצוי משמעותי והבטחת יצרן כי הדבר לא יקרה שוב.

ד. במקרה שלכם אתם לכאורה לא יכולים להבטיח כי התקלה לא תחזור על עצמה, לכן יש לספוג את ההפסד הנקודתי ולדאוג ללקוחה לרכב חדש מהניילונים, כי תדמיתכם וזהות המותג שלכם הרבה יותר יקרה מ- 187 שלף שקל.

ה. וזה הסעיף הכי חשוב !

במקרה ואתם לא בטוחים ומדובר במקרה נקודתי יש לפרסם מיד את המידע לציבור, תוך קבלת מידע מהיצרן על אופי הטיפול בתקלה.

זמין 8)

פורסם
אני אהבתי יותר את זו:

"הבהרנו להם שלא נמכור את הרכב למישהו אחר בידיעה שהרכב לא בטוח במאת האחוזים‭".

- כלומר, הם חוששים שהרכב בעייתי מיסודו ולכן לא ימכרו אותו ללקוח, אבל להשאיר אצלה זה רכב חדש עם תקלה זה בסדר. :roll:

בדיוק בגלל דברים כאלה אני מצטער שאין פיצויי עונשין בארץ, כמו בארה"ב. אני רוצה לראות שאיזשהו דילר של מיני בארה"ב היה מתנהל בצורה הזו, מהר מאוד הוא היה מוריד את המכנסיים למטה, נעמד על 4 ומבקש בלי וזלין! סעמק...

למיטב הבנתי, המשפט המודגש נאמר ע"י בעלת המכונית.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

+1 אדוני

אבל זה יבואן של מזדה גם, מה תגיד לישראלי המצוי עם החריץ בטוסיק ועם אפקט העדר, אל תקנה מזדה כי היבואן מעפעפן?

אנשים לא חושבים על זה. אם כי התחלתי לראות גל של אנשים שמוותרים על המותג-פולקסווגן בגלל יבואן הזוי.

נ.ב,

זה מזכיר לי את השירשור הנ"ל:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=461454

ציטוט:

ציטוט:

ALX:

ניסית ליצור קשר עם היבואן לפני שקבעת שהוא לא מבין משהו מהחיים שלו?

The-Prophet

התקשרתי ל איזה מספר שמתחיל ב08 וביקשתי את המחלקה הטכנית,

אמרתי להם שיש לי נקישות במנוע אחרי נסיעה מאומצת וכנראה שמדובר בסוג שמן לא נכון.

שאלתי איזה שמן מומלץ ע"י היצרן למנוע M50B25 והתשובה שקיבלתי היא "מה זה אומר? ולא נראה לנו שזה מנוע של ב.מ.וו"

ניתקתי ופניתי לחברי הפורום.

חחחחח

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם
הפסקה המלאה:

היבואן הציע שמ' תמכור את הרכב, מ' ועוד מישהו החליטו שהם לא מוכנים כי לדעתם הוא לא בטיחותי.

מגה אופס :oops:

כנראה שקראתי מהר ובלבלתי ביניהם. יחד עם זאת, הם לא מוכנים להתחייב שהתקלה לא תחזור. ברור שהכל יכול להתרחש, אך ייתכן והם פשוט לא ממש מבינים את הגורם לתקלה ולכן אינם מוכנים להתחייב.

כך או אחרת, הרכב החדש שלה עדיין נמצא במוסך וכבר אין לה רכב חילופי. יופי "דלק".

"ביבואן ב.מ.וו סירבו להבטיח שהתקלה לא תחזור על עצמה, ומ' דרשה לקבל רכב חדש ובטוח. היבואן הציע טיפולים חינם לשלוש שנים, או התחייבות לרכישת הרכב בטרייד-אין וקבלת הנחה של ‭10,000‬ שקל על רכב חדש, אבל רק לאחר 18 חודשי שימוש ברכב. עוד הסכים היבואן לטרייד-אין על הרכב כרגע ברכישת רכב חדש, אך ללא הנחה, ובתוספת 30 אלף שקל למחירו של הרכב כמשומש. מ' סירבה. "אין לי את הסכום הזה‭."‬"

- אני מניח שהבסיס לעסקה זו הוא מחירון הרכב בלוי יצחק, האם תוך חצי שנה מחירו ירד בסכום משמעותי מעבר ל-30,000 ש"ח?

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

^

נו באמת?

דרישה הזויה - להתחייב שתקלה לא תחזור...

בשביל מה יש אחריות?

סביר לבקש אחריות מורחבת.

פורסם

^

הבעיה הנ"ל היא שכאן זה פגם\תקלה עם סכנת חיים ולא תקלה 'רגילה' שלא תסכן אותך בזמן נסיעה או כזו שתמנע מהרכב לנסוע מלכתחילה.

מצד שני, אם מוחלף כל המכלול (ציריות וגיר) אז הסיכוי לתקלה חוזרת נמוך מאד אלא אם כן יש פגם רציני בתכנון החלק אצל היצרן ושדורש ריקול.

פורסם

שלום לכל המגיבים ותודה על הפרסום, הרכב הוא של אמא שלי והקדמתם אותי בפרסום.

הכתבה היא ממש תימצות של כל המקרה , הרכב בין שלושה חודשים ולא עבר שום תאונה או מכה או "מדרכה" כמו

שרמזו בתגובות במקום אחר (תהיו בטוחים שאם היה כל סימן למכה אז היבואן "החביב" כבר היה מאשים אותנו כגורם

לתקלה) .

אני רוצה להבהיר משהו אחד שבעיני חשוב- הסיבה שאנחנו דורשים להחליף את הרכב היא בטיחותית!

היבואן לא יודע מה גרם לתקלה והוא בעצמו לא יודע אם הבעיה היא בציריה בגיר או ברכב עצמו ולכן הוא גם לא יודע אם

הוא פתר את התקלה. במידה והוא היה מוצא איזה שהוא כשל טכני או מכני והיה יודע שהחלפת החלקים פותרים את הבעיה

לא הייתי בא בשום דרישה ,כי כמו שהחברים כאן יודעים הרכב הוא משהו שעלול לקרות בו תקלות גם אם הוא חדש.

ההתנהלות של היבואן היא חובבנית ולא ממש מעניין אותו כל נושא הבטיחות של רוכשי הרכב ושל שאר משתמשי הדרך, כי במקרה

של תאונה רוב הסיכויים שעוד רכבים יפגעו כמו שקרה במקרה הזה שגרם לרכבים לבלימות חירום ולירידה מהכביש.

אני ראיתי בזה אבסורד שהם טענו שאנחנו צריכים למכור את הרכב ולתבוע אותם על ההפרש, הם באמת לא מבינים את החומרה

שבהעלאת רכב לכביש כאשר הם לא יודעים אם הוא בטוח. כמובן שלא העלתי בדעתי למכור את הרכב למישהו אחר בידיעה שהוא

לא בטוח במאה אחוז, ואף התרעמתי מהדרישה שלהם שאמכור אותו.

היבואן לא נתקל בבעיה דומה בעוד רכבים וגם מפורומים בחו"ל לא עולה איזה שהיא תקלה סידרתית מה שאומר שכנראה הרכב הזה

ספציפית פגום.

מהפגישה הראשונה עם היבואן הבהרתי לו שאני לא מחפש שום פיצוי או כל "מתנה" אלא רכב בטוח כמו ששילמתי עליו מלכתחילה.

פורסם

אורי,

אם בעקבות המקרה הוחלפו ברכב גיר וציריות, מה הבעיה? איפה החשש מבטיחות? ובמה יהיה שונה הרכב, לאחר החלפת חלקים אלה, מרכב חדש מאותו דגם ?

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

שוב אני אומר , לפי מה שאני בדקתי ולפי מה שהיבואן טוען הם לא נתקלו בבעיה דומה בעוד רכבים

והם בעצמם לא בטוחים שבעצם החלפת החלקים התקלה תוקנה לכן ניתן להבין כי קיימת בעיה ספציפית

ברכב הזה . אני רוצה שתבין הציריה לא נשברה, יש שם נזק שהוא לא ברור לגבי איך הוא נוצר ולכן הם

לא יודעים להבטיח את תיקון התקלה וזה מה שמדאיג אותי.(לא מוכן להיות שפן נסיונות,ואתה?)

בגלל שזה לא קרה בעוד רכבים אז אני מאמין ומקווה שברכב אחר לא תהיה אותה התקלה.

פורסם

אמנם לא ניתן לצפות מכל אחד להבין את המורכבות המכנית של מכונית.

אבל, אתה חייב להיות ישר עם עצמך.

אתה לא מסוגל להסביר מה הנזק. או שלא רוצה להסביר...

לא מדובר בתורת הנסתר.

יש פריטים מכניים ויש תהליך מסודר לפירוק והרכבה שלהם.

אין ספק שהמוסך יודע לעשות זאת.

ניתן להחזיר את המכונית למצבה המקורי.

יתכן ותהליך הברור לא יגלה את המקור לכשל בפעם הראשונה. זה קורה לפעמים.

אבל אין ספק שניתן לפתור לכם את הבעיה.

יש מקרים שלא ניתנים לתיקון מושלם כמו שאסי שנפגע. זה לא המקרה.

השאלה, האם אתם בקטע של דווקא, או שתבלעו צפרדע - תשתפו פעולה עד לתיקון מושלם.

קבלו אחריות מוארכת ועוד צ'ופרים. ורק הרווחתם.

קורה. זה לא בושה.

• תוכן חדש...