Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4915 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שילדה יש כאן, רק שלא בטוח שזה קצה...

גם אני חושב שמדובר במשהו חמור יותר.

קצה זה פגיעה קלה, אם הגיעו למתיחת שלדה זאת תאונה דיי חמורה.

פורסם
גם אני חושב שמדובר במשהו חמור יותר.

קצה זה פגיעה קלה, אם הגיעו למתיחת שלדה זאת תאונה דיי חמורה.

שימו לב שלא כתוב "מתיחת שלדה" ואם זו מתיחת שלדה בשום אופן הבוחן לא היה מתייג זאת כ-"ליקויים בעלי משמעות נמוכה".

פורסם

זה הפרשנות שלך.

זה לא כתוב בצמידות.

זה עלול להיות סוג של התחכמות.

עם מקל ממטר...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
האם המוכר דיווח לכם על התאונה הזו לפני שלקחתם את הרכב לבדיקה?

תודה לכולם על החוות דעת.

אני לא הקונה וגם לא התנהלתי מול המוכר.

חבר שלי שרצה לקנות את הרכב התקשר אלי אחרי הבדיקה ושלח לי צילום של הבדיקה לשאול את חוות דעתי.

כמה הבהרות -

*המוכר טען שהרכב מעולם לא עבר תאונה למעט מכת חנייה.

* לאחר הבדיקה הבוחן במכון הרישוי טען שהרכב במצב סביר ולא דיבר מילה על שלדה או קצה שלדה. (לא ישבתי שם, החבר סיפר לי)

*המוכר לא רצה לשלם על הבדיקה בטענה שהבוחן אמר שהרכב בסדר והמוסך שלו מגבה אותו.

הרכב הוא מיאטה 2005 אוטומטית יד 2 עם 106000 ק"מ. צבע שחור מתל אביב. (למי שמחפש, שיזהר)

המחירון 74,0000 ש"ח והמחיר המבוקש לפני בדיקה היה 62,000 גמיש.

בקיצור מדובר בנוכל. 600 שקל זה כלום לעומת קנייה של רכב כזה ללא בדיקה. הוא יצא בזול.

ראוי לציין שאם הוא לא היה מתקשר אליי, על סמך השיחה עם הבוחן (שאמר שהרכב במצב טוב) הוא היה רוכש את הרכב.

nissan silvia s14

פורסם

לאחרונה אצל הרבה מוכרים תאונות הופכות למכות חניה, תאונה שהצריכה מתיחה צריכה להיות משמעותית הרבה יותר וגם עוצמתית יותר.

לדעתי טוב עשה כשהחליט לוותר. מחיר הפתיחה הנמוך לכשעצמו מחשיד עוד לפני הבדיקה.

פורסם

אני כבר ראיתי בעיניים שלי בוחן שאומר על רכב שהוא בסדר גמור למרות שמופיע בטופס בדיקה סעיף שלדה בעל משמעות גבוהה עקב החלפת כנף אחורית ברכב האצ'בק.

ברכב הקודם שלי הייתה מכת חניה כמו שהמוכר מתאר. איך ניתן לדעת שזו באמת הייתה מכת חניה? לא החליפו/מתחו שום חלק בפרונט. פה זה ברור שהרכב אכל וואחד פצצה.

מייק, אני מסכים עם כל מילה שרשמת.

ספארק פלאג, אתה מוזמן לחפש את הטופס בדיקה של המיאטה שלי בשביל להוכיח לך שמה שאתה רושם זה שטות מוחלטת.

תגיד לחבר שלך שיתחיל לברור הרבה יותר טוב את הרכבים שהוא לוקח לבדיקה כי בקצב הזה לא ישאר לו כסף לקנות את הרכב.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
אני כבר ראיתי בעיניים שלי בוחן שאומר על רכב שהוא בסדר גמור למרות שמופיע בטופס בדיקה סעיף שלדה בעל משמעות גבוהה עקב החלפת כנף אחורית ברכב האצ'בק.

ברכב הקודם שלי הייתה מכת חניה כמו שהמוכר מתאר. איך ניתן לדעת שזו באמת הייתה מכת חניה? לא החליפו/מתחו שום חלק בפרונט. פה זה ברור שהרכב אכל וואחד פצצה.

מייק, אני מסכים עם כל מילה שרשמת.

ספארק פלאג, אתה מוזמן לחפש את הטופס בדיקה של המיאטה שלי בשביל להוכיח לך שמה שאתה רושם זה שטות מוחלטת.

תגיד לחבר שלך שיתחיל לברור הרבה יותר טוב את הרכבים שהוא לוקח לבדיקה כי בקצב הזה לא ישאר לו כסף לקנות את הרכב.

שלום,

כתבתי מה שכתבתי על סמך טופס הבדיקה שצורף לשאלה המקורית. אפשר להתווכך על הפרשנות ועדיין לעניות דעתי לא מדובר בנזק לשלדה קרי במקרה זה קורות קדמיות.

על מה אתה מבסס את הטיעון שלך שמה שכתבתי הנו שטות מוחלטת כלומר יש נזק לשלדה ?

סתם הערה גסה ומיותרת :?.

פורסם

אני התייחסתי לאמירה שלך על זה שלא ניתן למצוא רכבים כאלה עם שלדה נקיה.

יש בהחלט רכבים שמורים (והפנתי אותך לבדיקה של הרכב שלי בשביל להוכיח לך).

הבעיה היא שרוב הקונים מעדיפים לקנות "מציאה" כמו הרכב שדובר פה בשרשור ב-10K ש"ח מתחת למחירון ולא מוכנים לשלם מחירון על רכב ספורט בן כמעט עשור ללא תאונות.

לגבי עניין השלדה, אני ממש לא ניסיתי לחרוץ פה גורלות.

האם יש או אין פה שאסי זה עניין של הגדרות, וכל אחד בוחר לעצמו מה זה נחשב מבחינתו "שלדה".

על העובדה שהרכב עבר תאונה ממש לא קלה, וממש לא ב"מהירות חניה" כמו שהמוכר טוען, אתה לא יכול להתווכח.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

+1

בזמנו שרכשתי את המיאטה גם לא התפשרתי על שלדה,יד, ק"מ ומצב כללי מצוין.

היה לא פשוט למצוא, אבל בסוף זה אפשרי עם המון סבלנות.

בדוק גם רכבים שמוצעים באתר הרודסטרים: http://www.roadster.co.il

יש שם רכבים של חברי המועדון שלעתים מופיעים שם ראשונים, ורק אח"כ יוצאים לפרסום כללי.

בהצלחה!

mx-5, audi a4, alfa 159.

פורסם

פח חזית זה לא בהכרח שלדה!

זה קורת פח שבד"כ מתחברת עם ברגים למוטות השלדה. גם המשמעות פה היית תחת קטגוריה "נמוכה".

מעניין מה הכוונה פה לריתוכים?

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם
חברים כתוב פה שנעשו ריתוכים. זה לא מספיק בשביל לקבוע שיש פגיעה בשילדה?

לא, כל פירוק והרכבה של כנף כרוכה לרוב בריתוכים, גם פח חזית מרותך ברוב המקרים אבל בשני המקרים מדובר בחלקי פח שאינם חלק מהשלדה כלומר אין להם השפעה על חוזק מבנה הרכב.

פורסם

יכול להיות שכאשר מתחו את הפח חזית, ריתכו אליו פטיש מתיחה ולזה הם קורים ריתוכים?

מאוד מעניין, רק מי שלקח את הרכב לבדיקה יכול לענות לנו על זה.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

• תוכן חדש...